X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Kamka jakbym mieszkała w Katowicach to pewnie sama bym tam chciała rodzić. Tylko nie wiem jak tam jest z obłożeniem.
    Nie wiem ale jeszcze spytam mojego gin o opinie... No i on pewnie bedzie wiedzial... Chociaz stwierdzil ze kazdt szpital ktory sobie upatrze musimnie przyjac...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Zaraz ruszam do mojego ginka na wizytę. O maleństwo się nie boję, bo dużo się rusza. Martwię się natomiast, czy ta grzybica sobie poszła i co oznaczają moje średnie wyniki moczu. Mam nadzieję, że są spowodowane tą grzybicą...

Radości w tej pochmurny dzień! :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Albuera Znajoma

Wysłany: 13 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    dziewczyny co polecacie na pęcherz w ciąży chyba go przeziębiłam masakra jak ja nie lubię tego uczucia
    (wybaczcie brak polskich znakow, mam niemieckiego laptopa i nie da rady nic zmienic)
    Ja codziennie zajadam zurawine suszona. Nie przepadam, ale u mnie infekcja pecherza to wlasiciwie siostra moja rodzona :( Do tej pory bez Urofuraginum i Cipronexu z domu nie wychodzilam, ale teraz wiadomo - nie wezme. A i jeszcze jedno wazne: odkad zaczelam inwestowac w buty, czyli z prawdziwej skory, oddychajace, nieprzemakalne, moje pecherzowe sensacje ilosciowo zmniejszyly sie o polowe.

f2w3rjjgbec27voi.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Karolina@ Powodzenia na wizycie!

A tak na poprawę dzisiejszego dnia przeczytajcie sobie ten artykuł:

http://www.pudelek.pl/artykul/84299/25-letnia_celebrytka_usunela_ciaze_zeby_zoperowac_sobie_nos/#

Mnie zatkało ;-)

Karolina@ lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Dopadło mnie chorobsko. Boli gardło i kaszle, wszystkie gnaty bolą. Poza tym czuję że chyba nadchodzi infekcja moczu...
    Nie wiem czy mam się zgłosić do położnej czy do lekarza rodzinnego. Zadzwonię tu i tu.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy myślałam że dostanę zawału. Brzuch mi twardniał po jednej stronie i puszczał, tak że 3 razy. Może nie bolało specjalnie ale przyjemne to nie było. Oczywiście wzięłam szybko nospe max, u po tym juz się tak nie robiło, w sumie samo chyba przeszło bo nospa by nie zadziałała w minute.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    W nocy myślałam że dostanę zawału. Brzuch mi twardniał po jednej stronie i puszczał, tak że 3 razy. Może nie bolało specjalnie ale przyjemne to nie było. Oczywiście wzięłam szybko nospe max, u po tym juz się tak nie robiło, w sumie samo chyba przeszło bo nospa by nie zadziałała w minute.

Ostatnio i ja tego doświadczam :/ nie pamiętam takich sytuacji w poprzednich ciazach. Od tygodnia czuję się kiepsko. Minimalny wysiłek powoduje lekkie bóle brzucha i mam wrażenie ze mnie ciągnie coś w pachwinie w kroczu. Idę na 10 do lekarza ( rodzinnego :/) mam nadzieje ze zleci jakieś badania. Mocz juz przygotowałam poranny.

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakies wielkie buszowanie od rana w brzuchu. Mam wrazenie, ze moj dzidzius jest mega ruchliwy, czuje go praktycznie caly czas:)

Kiedy ruszacie z praniem ciuszkow?

arien, Kate84, M+M+? lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja nic nie robie oprócz herbaty :-D

Mania1718 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Heh ale dzisiaj paskudnie na dworze :/ tak ponuro ze szok :/ to juz wczoraj lepiej bylo, padal snieg, ale chociaz nie bylo tak ponuro :/

Bylam wczoraj na wizycie i moje malenstwo ma sie dobrze, wazy juz 305gram i ma siurka <3 wiec bedzie Piotrus na pewno <3 <3 lekarz sie smial, ze bedzie pilkarzem bo tak wierzgal nogami hehe :P Na te bakterie w posiewie dostalam antybioty i furagin, bo gin stwierdzil, ze sa dosyc powazne... :/ Jak wylecze ta infekcje to bedziemy myslec o zalozeniu pessera, puki co moja szyjka jest twarda i nie skraca sie :)

Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty :)

Magda lena, Mania1718, Mietka 30:), aleksandrazz, d'nusia, A.Kasia, domiii, She86, edyś, Kajola, arien, skowroneczka87, Love_life, Kate84, Hannia123, Karolina@, Karka, Madzialena90, kleo2426 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, a ile cm masz szyjkę? Czemu będziecie myśleć o założeniu pessara, skoro szyjka nie skraca się?
    Ja mam 3 cm i jak mówiłam czy nie trzeba już interweniować, to lekarz powiedział, że nigdy w życiu. Jak by doszła do 2,5 cm to wtedy już można zacząć myśleć.

Gratuluję synka <3 Kolejny do naszej tabelki :) super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:49

Gośśś, domiii lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Gośśś, a ile cm masz szyjkę? Czemu będziecie myśleć o założeniu pessara, skoro szyjka nie skraca się?
    Ja mam 3 cm i jak mówiłam czy nie trzeba już interweniować, to lekarz powiedział, że nigdy w życiu. Jak by doszła do 2,5 cm to wtedy już można zacząć myśleć.

Gratuluję synka <3 Kolejny do naszej tabelki :) super

Magdalena teraz gin mi jej nie mierzyl, bo za tydzien mam polowkowe i powiedzial, zebym tamtemu lekarzowi powiedziala zeby ja dokladnie zmierzyl na dobrym sprzecie... 3tyg temu na wizycie miala 28mm i pytalam sie mojego czy ona nie jest za krotka, bo co niektore dziewczyny maja nawet po 4cm to mi powiedzial, ze normy najczesciej sa od 25 do35mm i puki sie nie skraca to jest dobrze... Ale u mnie jest ten problem, ze w tamtym roku w 22 tyg odeszly mi wody plodowe i lezalam na podtrzymaniu i w 25tyg przez cc urodzilam coreczke wiec teraz ten pesser jest zakladany bardziej w razie "W". Tym bardziej ze moja szyjka juz byla duzo razy rozciagana do lyzeczkowania i histeroskopi wiec gin stwierdzil, ze trzeba jej pilnowac, bo moze nie trzymac tak jak trzeba...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ,super :-)

Gośśś lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    U mnie jakies wielkie buszowanie od rana w brzuchu. Mam wrazenie, ze moj dzidzius jest mega ruchliwy, czuje go praktycznie caly czas:)

Kiedy ruszacie z praniem ciuszkow?
    ja te co podostawałam już mam wyprane i wyprasowane bo chce mieć wszystko do końca 7 mc gotowe... zostało kupić pościel rożek i kilka drobiazgów ale to w sobote jedziemy do sklepu:)

Love_life lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, u mnie pranie niemal codziennie, z racji tego ze wszystkie ubranka mam z outletow i second handow i caly czas cos dochodzi. Na ten moment piore je w zwyklym proszku, nastepne pranie w marcu, w proszku specjalnym.

Jesli chodzi o moj różowy mocz, to jednak buraczki :D jednak nie jest do konca w porzadku bo dzisiaj czuje dyskomfort cewki.

Goś, gratuluje syneczka :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gośśś - będzie Piotruś <3 Gratuluję :D Dobrze, że wszystko ok, cieszę się razem z Tobą :) Bardzo dobrze, że lekarz chce założyć pessar, bo wiem jakie nadzieje w nim pokładasz. Mam tak samo i myślę już o nim z taką niecierpliwością, że jakby mi przesunęli założenie choćby o kilka dni to bym się chyba popłakała :/ Im bliżej terminu poprzednich komplikacji tym większe mam obawy i wcale mnie nie uspokaja jak ktoś mówi "na pewno tym razem będzie dobrze", bo nikt na to wpływu nie ma co się tam u mnie w środku dzieje :/ Jak na początku ciąży do szwu czy krążka podchodziłam sceptycznie tak teraz najchętniej bym się pozaszywała wzdłuż i wszerz.

Basia - no właśnie myślałam o tym ostatnio, że najlepiej chyba byłoby się zabrać za to teraz póki na chodzie jestem i mogę, bo mi nie ma kto pomóc albo za mnie tego zrobić :/ Tak sobie myślę, że jakbym poprała, poprasowała i spakowała w worki próżniowe to by się przecież nie zakurzyło, co myślicie? Ewentualnie bym sobie bliżej terminu takie rzeczy na początek i do wyjścia ze szpitala jeszcze raz przepłukała...

Widzę, że wszystkie się ostatnio czujemy do dupki ;) Czytałam w apce na telefonie, że teraz może nas ogarnąć znużenie stanem w jakim się znajdujemy no i ta pogoda też nie pomaga być w dobrym nastroju i kondycji. No ale jakoś musimy się trzymać ;) Już niedużo nam zostało!(powiedziała ta, co co drugi dzień płacze, że jeszcze taaaak daleko:P )

Est lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Gratuluję wspaniałych wieści z wczorajszych wizyt.
    Śliczne brzuszkowe zdjęcia!

Ja wczoraj miałam spontaniczny wyjazd do Poznania i po powrocie tak mnie bolała głowa, że aż na mdłości mnie brało. Niestety bez apapu sie nie obeszło!

Dzisiaj wcale nie jest lepiej.

Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie pourlopowo!
    Weszłam na pierwszą stronę i co widzę?
    Czy ja mam najwcześniej ustalony póki co termin cc?
    Poprzednio miałam termin porodu na koniec listopada i też urodziłam jako jedna z pierwszych listopadówek....ojojoj.
    Po śniadanku ruszam z wielkim praniem, nie wiem kiedy Was nadrobię....może jutro jak młodszy odwiedzi przedszkole ;)

Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana siedze jak na szpilkach. Noc tez miałam przerywana, bo myśle o wynikach holtera. Rano dzwoniłam do szpitala i oczywiście nie ma kto opisać. Mam dzwonić jeszcze o 11 czy dzis czy kiedy indziej będe mieć ten wynik. Jeszcze nigdy tak sie nie bałam ze cos bedzie nie tak...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa widzisz Gośśś, to ściskam kciuki za Twoją szyjkę :D ! Niech się ładnie 3ma :)
    Domyślam się, że z pessarem będziesz spokojniejsza!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ