Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracajac do tematu twardnien to polecam w trakcie polozyc sie na lewym boku i podgiac kolana.wtedy macica nie jest taka napieta. U mnie z tym jest duuuzo lepiej ale pewnie dlatrgo,ze biore ten scopolan na skurcze. Mam nadzieje,ze za poltorej tygodnia lekarz pozwoli odstawic te leki.
co do wyprawki to biore sie za nia po usg polowkowym. Jak potwierdzi sie synek to w listopadzie kupuje ubranka.
Brzuszek wreszcie zaczyna byc widoczny i kopniaki mimo,ze lozysko mam na przedniej scianie tez juz czujecudowne uczucie.
domiii skoro czesciej sie udzielam to poprosze o wpisnie na liste. Synek, termin porodu 14 marzec. Cos jeszcze potrzeba?Magda lena lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Ten scopolan w czopkach jest lepszy niż nospa?
To zależy kto na co lepiej reaguje bo to dwie różne substancje czynne. Na pewno działa szybciej jak wszystkie dojelitowe leki. Musisz na sobie sprawdzić co Ci lepiej podejdzie chociaż czopki same w sobie to średnio przyjemna sprawaJest jeszcze scopolan w tabletkach ale ja nie brałam nigdy. pap86 chyba w tabletkach przyjmuje ten lek.
-
Hmm no nie wiem. Na razie biorę nospe max 3 razy dziennie, 5 magnezów i 3 asparginy, aa i jeszcze luteine dopochwową dwa razy dziennie. Więc nic więcej zrobić nie mogę
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Hmm no nie wiem. Na razie biorę nospe max 3 razy dziennie, 5 magnezów i 3 asparginy, aa i jeszcze luteine dopochwową dwa razy dziennie. Więc nic więcej zrobić nie mogę
Hehe, no to faktycznie niezły zestawJa po asparginie mam takie mdłości i bóle brzucha, że nie ma opcji abym to wzięła.
-
kamka wrote:dziewczyny pomysł na szybki obiad??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:14
muminka83, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamka wrote:dziewczyny pomysł na szybki obiad??
Ja dzisiaj robię calzone ale trochę roboty z tym jestDla mnie najszybciej to makaron z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i łososiem z puszki
Zajmuje tyle co ugotowanie makaronu i pokrojenie wszystkiego w plasterki
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj mam rybkę, ziemniaczki i kiszoną kapustkę na ciepło.
Dziś zrobiłam już ostatnie ząbki. Na szczęście dziureczki były małe więc uwinęła się naprawdę szybko. Jestem dumna z siebie bo całe uzębienie robiłam bez znieczulenia.
Jestem pod wrażeniem empatii i takie podchodzenia do pacjenta przez tą Panią stomatolog. Naprawdę kobieta spowodowała że już nie panikuje przed wizytą.
Teraz zostało odliczanie do 23 października. Mam wtedy wyrywanko i powiem szczerze że tego się boję ale na 100 % wezmę zastrzyk. Rwanie będę mieć w Zabrzu na chirurgii więc oby było okey. Eh.
M+M+?, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Witam się i ja
Dopadło mnie chorobsko. Boli gardło i kaszle, wszystkie gnaty bolą. Poza tym czuję że chyba nadchodzi infekcja moczu...
Nie wiem czy mam się zgłosić do położnej czy do lekarza rodzinnego. Zadzwonię tu i tu.
Ja dzwoniłam do położnej kazała iść do rodzinnegoMania1718 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
hej kobitki:)
wczoraj byłam na tych warsztatach "Mamo to ja" i powiem, że szału nie było:)wróciłam do domu po 4 godzinach, głodna jak cholera i z bolącym jak diabli tyłkiem (ale to to już od siedzenia;D;D)
a gadżety jakie otrzymałam to: pieluszka franelowa - 1szt., pieluszki jednorazowe DADA - 2 szt., dwie buteleczki - mała i duża ( ta mała to na bank firmy tommee tippee a tej drugiej nie pamiętam:), smoczki do tej drugiej butelki, wkładki laktacyjne, próbki produktów Palmers'a, oczywiście gazeta Mamo to ja i tysiąc innych reklamówek:)
i to chyba już wszystko:)
Pocieszający jest fakt, że wygrałam kocyk minky:)może nie w mojej kolorystyce, ale z braku laku....
buźki dla Was dziewczęta:)
Kalendarz ciąży BellyBestFriendmuminka83, Love_life, d'nusia, Kajola, Karolina@, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Mietka 30:) wrote:hej kobitki:)
wczoraj byłam na tych warsztatach "Mamo to ja" i powiem, że szału nie było:)wróciłam do domu po 4 godzinach, głodna jak cholera i z bolącym jak diabli tyłkiem (ale to to już od siedzenia;D;D)
a gadżety jakie otrzymałam to: pieluszka franelowa - 1szt., pieluszki jednorazowe DADA - 2 szt., dwie buteleczki - mała i duża ( ta mała to na bank firmy tommee tippee a tej drugiej nie pamiętam:), smoczki do tej drugiej butelki, wkładki laktacyjne, próbki produktów Palmers'a, oczywiście gazeta Mamo to ja i tysiąc innych reklamówek:)
i to chyba już wszystko:)
Pocieszający jest fakt, że wygrałam kocyk minky:)może nie w mojej kolorystyce, ale z braku laku....
buźki dla Was dziewczęta:)
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
No właśnie mam jechać na te warsztaty 25 października ale nie wiem czy dam radę.... -
Szybko i smacznie:
Potrawka z kurczaczka. ryż/makaron, warzywka, kurczak. Ja mogę jeść takie jedzenie codziennie.
Wczoraj zrobiłam risotto z kurczakiem, dynią, cukinią, papryką, winem białym (% oczywiście wyparowały!). Jessssu jak ja kocham jeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:43
Love_life, A.Kasia, Mania1718, domiii lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Szybko i smacznie:
Potrawka z kurczaczka. ryż/makaron, warzywka, kurczak. Ja mogę jeść takie jedzenie codziennie.
Wczoraj zrobiłam risotto z kurczakiem, dynią, cukinią, papryką, winem białym (% oczywiście wyparowały!). Jessssu jak ja kocham jeść
Mi jakoś miłość do jedzenia minęła około 8 tygodnia. Nie mam mdłości ( 3 razy wymiotowałam ) czuję się nawet nawet a nie mam apetytu. 3 posiłki to dla mnie tortura bo ciągle czuje się pełna.
Za to wcinam buraczki mojej mamy nałogowo :p robi fenomenalne