X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Domii, nie wiedziałam, że on taki duży! Rzeczywiście nie dziwne te bóle brzucha.

Kasiu, badanie TSH to kilkanaście złotych, a na pewno nie zaszkodzi zrobić, ale ja na Twoim miejscu dołożyłabym jeszcze FT4, w ciąży ten wynik jest istotny, bo TSH może być niemiarodajne.

Muminko, przykro mi, że dopadły Cię problemy z pęcherzem :/, mam nadzieję, że metody dziewczyn szybko przyniosą efekt.

Na mojej wizycie wszystko ok, ale nie mam żadnego ładnego zdjęcia, ponieważ mały źle się ułożył i nie chciał przekręcić. Był tak ułożony, że twarzyczkę miał przy szyjce, zupełnie jakby się do wyjścia naszykował. Pod koniec dał sobie sprawdzić kość nosową i wargę (nie ma rozszczepienia :)), więc przynajmniej wiem, że wszystko ok :D. Poza tym wszystko w porządku i Franek zostaje Frankiem. Szkoda tylko, że tak mało się pokazał, no ale trudno, za tydzień mam USG połówkowe w swojej przychodni to może się ładniej zaprezentuje. Waży 261g, serduszko bije 157, a łożysko mam wysoko na przedniej ścianie, więc to tłumaczy słabe czucie kopniaczków.

kleo2426, Karka, Kajola, M+M+?, Madzialena90, domiii, Kate84, Karolina@, She86, Hannia123 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Ja pisalam... No wlasnie jak patrzylam zdjecia to wydaje sie konkret...
    Kamka jakbym mieszkała w Katowicach to pewnie sama bym tam chciała rodzić. Tylko nie wiem jak tam jest z obłożeniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :) Oglądaliśmy właśnie z mężem wszystko co wynalazłyście, ale nic nas jakoś nie zachwyca :/ może po prostu my jacyś dziwni jesteśmy :)
    A zobacz sobie lampy chevron. Wpisz tak na Allegro moze te.

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauwazylam ze mocz mam podbarwiony na czerwono (ma rozowy kolor). Ostatnio w badaniu wyszly mi liczne bakterie, zakupilam zurawit i lykam od 4 dni. Nic mnie nie boli, nie szczypie a gin nawet nie zwrocila uwagi na wynik. Zastanawiam sie nad zrobieniem posiewu. Orientuje sie ktoras jaki jest orientacyjny koszt?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ostatnio ten mocz jakaś plaga :/ u mnie też jest niejednoznacznie. Miesiąc temu wyszły liczne bakteria i za wysoki PH (reszta ok), w tamtym tygodniu już bakterie nie liczne (więc niby lepiej). Od mojego gina dostałam zalecenia póki co na leki typu Zuravit, ale jakoś czuje, że do końca nie wyleczę takim czymś :/ Ja też niby objawów nie mam, ale czasem już minutę po sikaniu mam takie dziwny ucisk na cewnik:/ Eh normalnie wzięła bym uro-furagine 2 dni i spokój, a tu takie podleczanie :/ wkurza mnie już to :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:04

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys, sam kolor moze byc np ze wzgledu na spozywane buraki. Jesli jednak nie jadasz, pijesz burakow to posiew jest dobrym pomyslem bo moga to byc erytrocyty, a to moze wskszywac na piasek w nerkach. Mam pytanie czy cie skora nie swedzi?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uaaaaa, dziewczyny czuje kopniaki po raz pierwszy!!! :D :D :D

A.Kasia, arien, Karka, kleo2426, Kajola, edyś, baassiia, Robaczek89, Magda lena, Madzialena90, muminka83, ksanka, Est, domiii, d'nusia, Kate84, Mania1718, 26Asia, Karolina@, Mietka 30:), Martita88, Hannia123, noelka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, zauwazylam ze mocz mam podbarwiony na czerwono (ma rozowy kolor). Ostatnio w badaniu wyszly mi liczne bakterie, zakupilam zurawit i lykam od 4 dni. Nic mnie nie boli, nie szczypie a gin nawet nie zwrocila uwagi na wynik. Zastanawiam sie nad zrobieniem posiewu. Orientuje sie ktoras jaki jest orientacyjny koszt?

Jeśli mocz jest podbarwiony na czerwono to może oznaczać krwiomocz (chyba, że bierzesz jakieś leki, które mogą wpłynąć na jego barwę), więc zasuwaj do lekarza i to jak najszybciej. A lekarz, który ignoruje złe wyniki moczu w ciąży jest chyba niepoważny...

• arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Uaaaaa, dziewczyny czuje kopniaki po raz pierwszy!!! :D :D :D
    zazdroszcze :) ja jakies tam jezdzenie ale dalej czuje to jak jelita...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, jadlam dzisiaj buraki :D ale nie pochlaniam ich codziennie :P ze skora wszystko ok. Zurawit biore bo oprocz tych bakterii czesto siusiam. Obserwuje sie do jutra a posiew najwyzej zrobie w srode.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja specjalnie jeszcze sprawdziłam czy bicie serduszka jest w tym samym miejscu i wszystko się zgadza. Nawet widać jak brzuch się delikatnie rusza :) O matko! Jak fajnie <3

ksanka, muminka83, A.Kasia, arien, Karka, Kate84, Kajola, Mietka 30:), Martita88 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys a jadlas przed oddaniem moczu? Ja tak mam po buraczkach ale w wiekszej ilosci, nawet polozne na oddziale smialy sie ze mnie ze mam buraczkowy mocz.
    tak czy inaczej warto zrobic badanie jeszcze raz i zwrocic uwage na ilosc leukocytow i erytrocytow, (erytrocyty w moczu to krwiomocz) bo to wazne. By podjac odpowiednie dzialanie, bo sam kolor moze byc zmieniony jedzonkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:14

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez siusiam na czerwono po burakach. to chyba normalne :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas temu miałam na obiadek barszcz ukraiński i mój mocz miał lekko różowy kolor. na następny dzień kolor był już normalny:) Ja właśnie oglądam tv i czułam takie fajne gilgotanie w brzuszku, wczoraj czułam podobne :) I ogólnie kilka razy dziennie czuje pukanie w brzuszku, wczoraj pół czekolady zjadłam to tych kopniaczków było sporo. Piękne uczucie <3

ksanka, arien, Karka, Kate84, Kajola, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ogladalam pania gadget i pokazala swietna koszulke porodowa dla mam firmy granatovo, jest na xatrzaski z tylu i do karmienia piersia. Chyba poszukam tego na necie.
    jak sobie gdzies poczytalam wina za rozowy kolor po buraczkach jest niski poziom kwasu zoladkowego ale teraz na to i tak nic nie poradzimy. Niski poziom kwasu odpowiada za trawienie i wchlanianie w jelicie cienkim. U nas w polsce to wszystkich lecza ns nadkwasote, a niedokwasota daje podobne objawy a jest ignorowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:33

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna ilosc,do obiadokolacji. Dziekuje za rady, wlewam w siebie mineralke obserwuje :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już z 3-4 dzień boli podbrzusze, sikam też za często, po jednej wizycie po chwili już czuję parcie:/ Piję codziennie herbatkę żurawinową, tabletek pewna nie byłam żeby sama brać, jutro wyczekana wizyta to zapytam gina.

A też leżałam teraz przed tv i czułam kopanie/ruszanie :))

RudyTygrysek, Kajola lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka dobrze, że wszystko jest ok, teraz faktycznie pozostaje Tobie głównie odpoczynek i oczekiwania do lutego :-)

Domii gratuluję i cieszę się, że wszystko dobrze! Ile już waży, szok :-)

Edyś gratuluję, cieszę się że wszystko dobrze na wizycie. No i mam nadzieję że na kolejnej wizycie potwierdzi się płeć na 100%

Teresa gratulacje :-)

Robaczek gratuluję udanej wizyty :-)

A.Kasia ja też myślę, że zrobienie tsh nie zaszkodzi tym bardziej jak i tak jedziesz na inne badanie.

Dziewczyny mnie tak 40 minut zaczął boleć brzuch i stwardnial, że leżę i zdycham pierwszy raz tak mam i nie wiem czy to jelita czy macica, wzięłam nospe ale narazie zero poprawy. Tylko to jest tak z 3cm poniżej pompka i w górę powyżej to chyba jednak jelita bo macica jest niżej i mogę być spokojna?

Jednak jak wstałam do łazienki to brzuch twardy jest już niżej też :-( mam nadzieję że odpoczne to minie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 23:07

domiii, ksanka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://natemat.pl/157489,zjem-lozysko-urodze-w-lotosie-i-wszystko-nagram-to-co-sie-dzialo-na-porodowce-zostaje-na-porodowce

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jeśli Cię to pocieszy, dużo tutaj z nas ma takie twardnienia i jak na razie nic złego się nie dzieje, może na Ciebie przyszła pora z twardnieniami. Twardnienie twardnieniem ale boli Cie czy czujesz ciagniecie np. Kamienia? Nie martw się na zapas, bierz nospe i na wizycie u gina powiedz o tym żeby dla pewności zmierzył Ci szyjke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 00:15

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ