Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, Domii, nie wiedziałam, że on taki duży! Rzeczywiście nie dziwne te bóle brzucha.
Kasiu, badanie TSH to kilkanaście złotych, a na pewno nie zaszkodzi zrobić, ale ja na Twoim miejscu dołożyłabym jeszcze FT4, w ciąży ten wynik jest istotny, bo TSH może być niemiarodajne.
Muminko, przykro mi, że dopadły Cię problemy z pęcherzem, mam nadzieję, że metody dziewczyn szybko przyniosą efekt.
Na mojej wizycie wszystko ok, ale nie mam żadnego ładnego zdjęcia, ponieważ mały źle się ułożył i nie chciał przekręcić. Był tak ułożony, że twarzyczkę miał przy szyjce, zupełnie jakby się do wyjścia naszykował. Pod koniec dał sobie sprawdzić kość nosową i wargę (nie ma rozszczepienia), więc przynajmniej wiem, że wszystko ok
. Poza tym wszystko w porządku i Franek zostaje Frankiem. Szkoda tylko, że tak mało się pokazał, no ale trudno, za tydzień mam USG połówkowe w swojej przychodni to może się ładniej zaprezentuje. Waży 261g, serduszko bije 157, a łożysko mam wysoko na przedniej ścianie, więc to tłumaczy słabe czucie kopniaczków.
kleo2426, Karka, Kajola, M+M+?, Madzialena90, domiii, Kate84, Karolina@, She86, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, zauwazylam ze mocz mam podbarwiony na czerwono (ma rozowy kolor). Ostatnio w badaniu wyszly mi liczne bakterie, zakupilam zurawit i lykam od 4 dni. Nic mnie nie boli, nie szczypie a gin nawet nie zwrocila uwagi na wynik. Zastanawiam sie nad zrobieniem posiewu. Orientuje sie ktoras jaki jest orientacyjny koszt?
-
eh ostatnio ten mocz jakaś plaga
u mnie też jest niejednoznacznie. Miesiąc temu wyszły liczne bakteria i za wysoki PH (reszta ok), w tamtym tygodniu już bakterie nie liczne (więc niby lepiej). Od mojego gina dostałam zalecenia póki co na leki typu Zuravit, ale jakoś czuje, że do końca nie wyleczę takim czymś
Ja też niby objawów nie mam, ale czasem już minutę po sikaniu mam takie dziwny ucisk na cewnik:/ Eh normalnie wzięła bym uro-furagine 2 dni i spokój, a tu takie podleczanie
wkurza mnie już to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:04
-
Uaaaaa, dziewczyny czuje kopniaki po raz pierwszy!!!
A.Kasia, arien, Karka, kleo2426, Kajola, edyś, baassiia, Robaczek89, Magda lena, Madzialena90, muminka83, ksanka, Est, domiii, d'nusia, Kate84, Mania1718, 26Asia, Karolina@, Mietka 30:), Martita88, Hannia123, noelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedyś wrote:Dziewczyny, zauwazylam ze mocz mam podbarwiony na czerwono (ma rozowy kolor). Ostatnio w badaniu wyszly mi liczne bakterie, zakupilam zurawit i lykam od 4 dni. Nic mnie nie boli, nie szczypie a gin nawet nie zwrocila uwagi na wynik. Zastanawiam sie nad zrobieniem posiewu. Orientuje sie ktoras jaki jest orientacyjny koszt?
Jeśli mocz jest podbarwiony na czerwono to może oznaczać krwiomocz (chyba, że bierzesz jakieś leki, które mogą wpłynąć na jego barwę), więc zasuwaj do lekarza i to jak najszybciej. A lekarz, który ignoruje złe wyniki moczu w ciąży jest chyba niepoważny... -
No ja specjalnie jeszcze sprawdziłam czy bicie serduszka jest w tym samym miejscu i wszystko się zgadza. Nawet widać jak brzuch się delikatnie rusza
O matko! Jak fajnie
ksanka, muminka83, A.Kasia, arien, Karka, Kate84, Kajola, Mietka 30:), Martita88 lubią tę wiadomość
-
Edys a jadlas przed oddaniem moczu? Ja tak mam po buraczkach ale w wiekszej ilosci, nawet polozne na oddziale smialy sie ze mnie ze mam buraczkowy mocz.
tak czy inaczej warto zrobic badanie jeszcze raz i zwrocic uwage na ilosc leukocytow i erytrocytow, (erytrocyty w moczu to krwiomocz) bo to wazne. By podjac odpowiednie dzialanie, bo sam kolor moze byc zmieniony jedzonkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:14
-
Ja jakiś czas temu miałam na obiadek barszcz ukraiński i mój mocz miał lekko różowy kolor. na następny dzień kolor był już normalny:) Ja właśnie oglądam tv i czułam takie fajne gilgotanie w brzuszku, wczoraj czułam podobne
I ogólnie kilka razy dziennie czuje pukanie w brzuszku, wczoraj pół czekolady zjadłam to tych kopniaczków było sporo. Piękne uczucie
ksanka, arien, Karka, Kate84, Kajola, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Wlasnie ogladalam pania gadget i pokazala swietna koszulke porodowa dla mam firmy granatovo, jest na xatrzaski z tylu i do karmienia piersia. Chyba poszukam tego na necie.
jak sobie gdzies poczytalam wina za rozowy kolor po buraczkach jest niski poziom kwasu zoladkowego ale teraz na to i tak nic nie poradzimy. Niski poziom kwasu odpowiada za trawienie i wchlanianie w jelicie cienkim. U nas w polsce to wszystkich lecza ns nadkwasote, a niedokwasota daje podobne objawy a jest ignorowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:33
-
Mnie już z 3-4 dzień boli podbrzusze, sikam też za często, po jednej wizycie po chwili już czuję parcie:/ Piję codziennie herbatkę żurawinową, tabletek pewna nie byłam żeby sama brać, jutro wyczekana wizyta to zapytam gina.
A też leżałam teraz przed tv i czułam kopanie/ruszanie)
RudyTygrysek, Kajola lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ksanka dobrze, że wszystko jest ok, teraz faktycznie pozostaje Tobie głównie odpoczynek i oczekiwania do lutego
Domii gratuluję i cieszę się, że wszystko dobrze! Ile już waży, szok
Edyś gratuluję, cieszę się że wszystko dobrze na wizycie. No i mam nadzieję że na kolejnej wizycie potwierdzi się płeć na 100%
Teresa gratulacje
Robaczek gratuluję udanej wizyty
A.Kasia ja też myślę, że zrobienie tsh nie zaszkodzi tym bardziej jak i tak jedziesz na inne badanie.
Dziewczyny mnie tak 40 minut zaczął boleć brzuch i stwardnial, że leżę i zdycham pierwszy raz tak mam i nie wiem czy to jelita czy macica, wzięłam nospe ale narazie zero poprawy. Tylko to jest tak z 3cm poniżej pompka i w górę powyżej to chyba jednak jelita bo macica jest niżej i mogę być spokojna?
Jednak jak wstałam do łazienki to brzuch twardy jest już niżej teżmam nadzieję że odpoczne to minie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 23:07
domiii, ksanka lubią tę wiadomość
-
Kate jeśli Cię to pocieszy, dużo tutaj z nas ma takie twardnienia i jak na razie nic złego się nie dzieje, może na Ciebie przyszła pora z twardnieniami. Twardnienie twardnieniem ale boli Cie czy czujesz ciagniecie np. Kamienia? Nie martw się na zapas, bierz nospe i na wizycie u gina powiedz o tym żeby dla pewności zmierzył Ci szyjke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 00:15
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka