X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasisko wrote:
    A czy któraś z Dam wybiera się jutro na warsztaty "mamo to ja" na Ursynowie?
    Niestety już nie:(

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii, dobrze, że wszystko w porządku :)
    Ja nie mogę się doczekać na moje połówkowe :)

domiii lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Bardzo boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Boli przy każdym nawet najmniejszym ruchu. Ból zaczął się nagle. Paracetamol jest za słaby. Znacie może jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym. Wypróbowałam tylko ciepłą kąpiel ale nie działa. :(
    Nie wiem czy to wskazane w ciąży bo z tego co wiem to powinnyśmy unikać leżenia na plecach, ale przy mojej dyskopatii miałam zalecane przy leżeniu nogi podpierać o krzesło, karton itp. Chodzi o to by nogi mieć zgięte pod kątem prostym do tłowia, a następnie pod kątem prostym zgięte w kolanach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    o termoforze nie słyszałam myślałam że nie można nagrzewać miejsc intymnych w ciąży :D jak to dobrze się czasem zapytać. Moja lekarka też właśnie napisała sms że urinal ewentualnie żurawina naturalna

Na brzuch nie kładź tylko między nogi na pipę ;) i wiadomo, że nie wrzątek ;) Jak mnie jakiś czas temu wzięło to dzięki termoforowi i urinalowi udało mi się furaginy uniknąć :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu ja w poprzednich ciążach nigdy nie miałam problemów z tsh, a w tej skoczyło mi z 1,3 na prawie 2,7 w miesiąc ( od ok 7 do 11 tc). Endo dał eutyrox 50 od razu, bo stwierdził, że nie ma sensu i czasu dawać 25. W piątek byłam na kontroli po miesiącu na eutyrox i miałam tsh 1,7. Endo kazał 2 tyg. brać dawkę 50 a potem zwiększyć do 75, bo powiedział, że zapotrzebowanie na tyroksynę teraz wzrasta i jak nie da większej dawki to tsh skoczy znów. Kontrolę mam za 6 tyg. Może jednak warto sprawdzić to tsh przy okazji?

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii gratuluję i zazdroszczę (tak pozytywnie oczywiście:-) )

domiii lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - mega wieści :D bardzo się cieszę! I jaki kawał chłopa z tego Twojego synka :D

Hannia123 - dzięki! No to może faktycznie zrobię skoro i tak będę w laboratorium.

domiii lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez po wizycie :) najwazniejsze dla mnie na wizycie jest uslyszec bijace serduszko. Dzisiaj chcialam sie dowiedziec czy mam synka czy corcie. Przez minute mialam synka, ale okazalo sie ze to raczej pepowina. Pozniej gin nie dostrzegla jaderek wiec jeszcze przez pare tygodni mam corcie. Jaderka moga jeszcze zejsc do moszny, takze na kolejnej wizycie, 7 listopada, ponownie bedziemy starali sie dowiedziec, co miedzy nozkami sie skrywa :D

Est, Karolina@, A.Kasia, Magda lena, She86, muminka83, Kajola, Madzialena90, kleo2426, Izoleccc, Karka, Hannia123, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - wielkie gratulacje! Masz kawał chłopa pod sercem! Super :)

Muminka - ja od gimnazjum mam problemy z pęcherzem, dlatego temat mam rozpracowany. Oprócz termoforu jak pisały dziewczyny, codziennie jem kilka sztuk żurawiny. Dodatkowo codziennie lub co drugi dzień piję herbatkę z żurawiny. Jak Cię boli i piecze to polecam do szklanki przegotowanej wody wycisnąć cytrynę. Najlepiej całą. Na mnie działa to ekspresowo :)

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, pytanie do Ciebie. Na zdjeciu lozeczka, ktore dzis wrzucilas widac na komodzie te swiecace kuleczki. Mozesz zdradzic jak to sie fachowo nazywa i gdzie tego szukac?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia myślę, że jednak warto przy okazji to tsh zrobić. Niektóre kobiety cierpią na niedoczynność lub nadczynność i muszą brać leki do końca życia, a niektórym uaktywnia się taka "dysfunkcja" w ciąży i w tym okresie muszą się leczyć, a po ciąży się to wycisza. Dziewczyna, która wizytuje ze mną u gina miała dobry wynik na początku, a teraz w 24 tygodniu sprawdzała i było ponad 5, a to już niebezpieczne. Niestety, nie wiem dlaczego lekarze mimo coraz większej "popularności" problemu wciąż to ignorują i nie zlecają odpowiednich badań.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jakim tempie rosną teraz nasze dzieci? Bo chciałam w sobotę zapytać lekarza, ale zapomniałam ;)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jestem już po :) wszystko w jak najlepszym porządku :) dzidziuś waży 280 g i pozostaje nadal dziewczynka :) zdjecia niestety nie dostałam, bo nie chciała się ładnie ułożyc :( mam jedynie płytke :)

Est, She86, ksanka, Kajola, domiii, Karolina@, Magda lena, muminka83, Madzialena90, Love_life, kleo2426, Izoleccc, 26Asia, Karka, Mania1718, Hannia123, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Kasia, pytanie do Ciebie. Na zdjeciu lozeczka, ktore dzis wrzucilas widac na komodzie te swiecace kuleczki. Mozesz zdradzic jak to sie fachowo nazywa i gdzie tego szukac?

To są cotton balls, moje akurat są z biedronki i one są na baterie, w ogóle średniej jakości są ale były bardzo tanie. To są dokładnie te:

http://www.aliexpress.com/item/New-20-LED-Fabric-Cotton-Ball-String-Fairy-Lights-Holiday-Wedding-Party-Home-Great-Decoration-Lamp/32221612843.html?spm=2114.031010208.3.11.CFEbTj&ws_ab_test=201407_3,201444_5,201409_2

Na allegro znajdziesz na pewno i na stronach typu www.cottonovelove.pl czy www.cottonballlights.pl.

Paola - dzięki za radę :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadaaam :)

10rtpxt.jpg

ksanka, Karolina@, arien, skowroneczka87, paola87, d'nusia, krówka_muffka, Magda lena, A.Kasia, Vincent, muminka83, Mania1718, Est, Madzialena90, Teresa1992, baassiia, kleo2426, Izoleccc, 26Asia, Karka, Kaarolina, Hannia123, M+M+?, Kajola, wiewiórka17, Kate84, perła ziemi, Jacqueline, Mietka 30:), Renka88, anie93lica lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jakie śliczne zdjęcie synusia. Ale widzę że przytula się do podusi-lozyska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:37

domiii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    I to chyba tez zależy od dawki glukozy, ja miałam tę wyższą, 75 mg.
    Podobno teraz tylko robią dawką 75 g, ja też miałam taką dawkę.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U nas podobno też dzisiaj chłodniej, ale ja nie wychodziłam. Czuję się już dużo lepiej, ale co dziwne mam 37 stopni (przed chwilą zmierzyłam) :/ ale to chyba jeszcze nie jest temperatura do zbijania? od 38 powinnam wziąć apap, prawda?

Martka89, ja na Twoim miejscu poszłabym na L4, jednak ciągły kontakt z chorymi może być niebezpieczny.

Magda_lena, moja koleżanka rodziła w Toruniu drugie dziecko. Mówiła, że nie było tak źle. Jednak cieszyła się, że to drugie dziecko, a nie pierwsze, bo później nie za bardzo tłumaczyli co i jak (np. z laktacją itd.).

Gośśś, ja nie miałam czegoś takiego. Dobrze, że tak szybko masz wizytę u gina, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!

Karolina, trzymam kciuki za dobry wynik!

Marlena, a w którym szpitalu planujesz rodzić w Poznaniu?

Kate84, ja się leczę na tarczycę, ale w sumie nie wiem, jak w przypadku glukozy... Wydaje mi się, że lek chyba nie będzie miał wpływu na wynik...?

Muminka, urosept chyba można brać. I dużo pij, jedz żurawinę :)

Domii, super, że wszystko ok :) sporego już masz synka :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a w jakim tempie rosną teraz nasze dzieci? Bo chciałam w sobotę zapytać lekarza, ale zapomniałam ;)
    Mój Staś w 19t5d ważył 330g. Za tydzień mam kolejne badanie, tym razem echo serca malca i jestem ciekawa ile przez 11 dni przybrał na wadze :D

paola87 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka, ja chce rodzić na Polnej bo tam mój lekarz przyjmuje. Byłam tam dwa razy na kolposkopii i sprawdzaniu drożności jajowodów. Byłam mega zdziwiona jak traktują pacjenta. Inna bajka niż w szpitalu w moim mieście.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ