Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
MoniaKr wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie. Bardzo boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Boli przy każdym nawet najmniejszym ruchu. Ból zaczął się nagle. Paracetamol jest za słaby. Znacie może jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym. Wypróbowałam tylko ciepłą kąpiel ale nie działa.
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:o termoforze nie słyszałam myślałam że nie można nagrzewać miejsc intymnych w ciąży
jak to dobrze się czasem zapytać. Moja lekarka też właśnie napisała sms że urinal ewentualnie żurawina naturalna
Na brzuch nie kładź tylko między nogi na pipęi wiadomo, że nie wrzątek
Jak mnie jakiś czas temu wzięło to dzięki termoforowi i urinalowi udało mi się furaginy uniknąć
muminka83 lubi tę wiadomość
-
A.Kasiu ja w poprzednich ciążach nigdy nie miałam problemów z tsh, a w tej skoczyło mi z 1,3 na prawie 2,7 w miesiąc ( od ok 7 do 11 tc). Endo dał eutyrox 50 od razu, bo stwierdził, że nie ma sensu i czasu dawać 25. W piątek byłam na kontroli po miesiącu na eutyrox i miałam tsh 1,7. Endo kazał 2 tyg. brać dawkę 50 a potem zwiększyć do 75, bo powiedział, że zapotrzebowanie na tyroksynę teraz wzrasta i jak nie da większej dawki to tsh skoczy znów. Kontrolę mam za 6 tyg. Może jednak warto sprawdzić to tsh przy okazji?
-
nick nieaktualny
-
Ja rowniez po wizycie
najwazniejsze dla mnie na wizycie jest uslyszec bijace serduszko. Dzisiaj chcialam sie dowiedziec czy mam synka czy corcie. Przez minute mialam synka, ale okazalo sie ze to raczej pepowina. Pozniej gin nie dostrzegla jaderek wiec jeszcze przez pare tygodni mam corcie. Jaderka moga jeszcze zejsc do moszny, takze na kolejnej wizycie, 7 listopada, ponownie bedziemy starali sie dowiedziec, co miedzy nozkami sie skrywa
Est, Karolina@, A.Kasia, Magda lena, She86, muminka83, Kajola, Madzialena90, kleo2426, Izoleccc, Karka, Hannia123, Martita88, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Domiii - wielkie gratulacje! Masz kawał chłopa pod sercem! Super
Muminka - ja od gimnazjum mam problemy z pęcherzem, dlatego temat mam rozpracowany. Oprócz termoforu jak pisały dziewczyny, codziennie jem kilka sztuk żurawiny. Dodatkowo codziennie lub co drugi dzień piję herbatkę z żurawiny. Jak Cię boli i piecze to polecam do szklanki przegotowanej wody wycisnąć cytrynę. Najlepiej całą. Na mnie działa to ekspresowodomiii lubi tę wiadomość
-
Kasia myślę, że jednak warto przy okazji to tsh zrobić. Niektóre kobiety cierpią na niedoczynność lub nadczynność i muszą brać leki do końca życia, a niektórym uaktywnia się taka "dysfunkcja" w ciąży i w tym okresie muszą się leczyć, a po ciąży się to wycisza. Dziewczyna, która wizytuje ze mną u gina miała dobry wynik na początku, a teraz w 24 tygodniu sprawdzała i było ponad 5, a to już niebezpieczne. Niestety, nie wiem dlaczego lekarze mimo coraz większej "popularności" problemu wciąż to ignorują i nie zlecają odpowiednich badań.
-
i jestem już po
wszystko w jak najlepszym porządku
dzidziuś waży 280 g i pozostaje nadal dziewczynka
zdjecia niestety nie dostałam, bo nie chciała się ładnie ułożyc
mam jedynie płytke
Est, She86, ksanka, Kajola, domiii, Karolina@, Magda lena, muminka83, Madzialena90, Love_life, kleo2426, Izoleccc, 26Asia, Karka, Mania1718, Hannia123, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Kasia, pytanie do Ciebie. Na zdjeciu lozeczka, ktore dzis wrzucilas widac na komodzie te swiecace kuleczki. Mozesz zdradzic jak to sie fachowo nazywa i gdzie tego szukac?
To są cotton balls, moje akurat są z biedronki i one są na baterie, w ogóle średniej jakości są ale były bardzo tanie. To są dokładnie te:
http://www.aliexpress.com/item/New-20-LED-Fabric-Cotton-Ball-String-Fairy-Lights-Holiday-Wedding-Party-Home-Great-Decoration-Lamp/32221612843.html?spm=2114.031010208.3.11.CFEbTj&ws_ab_test=201407_3,201444_5,201409_2
Na allegro znajdziesz na pewno i na stronach typu www.cottonovelove.pl czy www.cottonballlights.pl.
Paola - dzięki za radę -
Tadaaam
ksanka, Karolina@, arien, skowroneczka87, paola87, d'nusia, krówka_muffka, Magda lena, A.Kasia, Vincent, muminka83, Mania1718, Est, Madzialena90, Teresa1992, baassiia, kleo2426, Izoleccc, 26Asia, Karka, Kaarolina, Hannia123, M+M+?, Kajola, wiewiórka17, Kate84, perła ziemi, Jacqueline, Mietka 30:), Renka88, anie93lica lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U nas podobno też dzisiaj chłodniej, ale ja nie wychodziłam. Czuję się już dużo lepiej, ale co dziwne mam 37 stopni (przed chwilą zmierzyłam)ale to chyba jeszcze nie jest temperatura do zbijania? od 38 powinnam wziąć apap, prawda?
Martka89, ja na Twoim miejscu poszłabym na L4, jednak ciągły kontakt z chorymi może być niebezpieczny.
Magda_lena, moja koleżanka rodziła w Toruniu drugie dziecko. Mówiła, że nie było tak źle. Jednak cieszyła się, że to drugie dziecko, a nie pierwsze, bo później nie za bardzo tłumaczyli co i jak (np. z laktacją itd.).
Gośśś, ja nie miałam czegoś takiego. Dobrze, że tak szybko masz wizytę u gina, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!
Karolina, trzymam kciuki za dobry wynik!
Marlena, a w którym szpitalu planujesz rodzić w Poznaniu?
Kate84, ja się leczę na tarczycę, ale w sumie nie wiem, jak w przypadku glukozy... Wydaje mi się, że lek chyba nie będzie miał wpływu na wynik...?
Muminka, urosept chyba można brać. I dużo pij, jedz żurawinę
Domii, super, że wszystko oksporego już masz synka
-
paola87 wrote:Dziewczyny a w jakim tempie rosną teraz nasze dzieci? Bo chciałam w sobotę zapytać lekarza, ale zapomniałam
paola87 lubi tę wiadomość