Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena nie przejmuj sie za chwile mnie dogonisz
U mnie chyba znaczenie duze ma ze to 3 dzidzia, bo w pierwszej ciazy wogole brzuszka nie mialam
Podczas porodu jak odeszly wody zrobilam sie plaska
zasstawialam sie przez chwile gdzie jest moje dziecko i czy to nie jakis koszmar
Marlena lubi tę wiadomość
[/link]
-
Andriel wrote:Ojej, ale lecicie z tymi postami. Udało mi się nadrobić braki:)
Mania 1718, jaki super brzuszek!
Ile dziś wizyt u koleżanek, aż zazdroszczę! Ja na razie w Norwegii i dopiero sobie zobaczę dzidziusia na monitorku jak będę w Polsce w listopadzie.
Za to jutro czeka mnie pierwsza wizyta u norweskiego lekarza i jestem ciekawa co mi powie. Wiele pewnie się nie dowiem skoro to zwykły lekarz rodzinny, no ale ciekawie może byćDziwne, że tutaj lekarze rodzinni prowadzą ciąże.
W UK tez tak jest ale u lekarza tylko się zglasza ciążę a później ciążę prowadzi położna, pobiera krew itd. no i lekarz oczywiście robi usg ale już nie rodzinny.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Marlena wrote:A niemądra ja, obudziła się w nocy i było jej za gorąco więc otworzyła sobie okno... A teraz 37 temperatury. Od rana czuje że mi gorąco i coś mnie bierze. Co można brać na temperaturę jeśli podrośnie i przy jakiej się niepokoić?
No nic.. W ruch pójdzie chyba czosnek i mleko z miodem.
Spokojnie możesz wziąć leki na paracetamolu. Ja brałam apap. Weź jak tempka Ci skoczy do 37,7.
Z naturalnych łakoci przeciwgorączkowo działa imbir! Zalewasz ok.15 plasterków imbiru wrzątkiem, przykrywasz talerzykiem na ok.15 min i chlup! Do dna!Wygrzej się!.
Marlena, domiii lubią tę wiadomość
-
A.Kasia faktycznie bardzo fajnie z tą zasłonką ,zakrywa to co ma zakrywać
Martka No ja też bym się zastanowiła czy wracać z taką pracą jak Twoja i to w takim okresie.
Est współczuje , ja nie wiem jak dam radę .NIe przepadam za słodkim, w ogóle mam bardzo wrażliwe gardło i przełyk po głupim ferweksie chciało mi się wymiotować eh...Daj znać jak wyniki.Z coca colą to bym dała radęchoć o dziwo tak jak zawssze uwielbiałam cole to w ciąży niebardzo mi smakuje tylko taka rozwodniona z MAca albo lepiej z KFC
Gośś ja dziś właśnie byłam z wynikami badania na posiew moczu ,bo często niegam siusiu no co 5 min i gin kazał mi zrobić ,ale stwierdził ,że i wyniki i posiew mam ok ,bo w wynikach badania na posiew (jejuu nie wiem jak to odmienić :p) wyszło mi że 3 rodzaje nielicznych bakterii...Ja tylko w pierwszym badaniu moczu,miałam dużą ilość bakterii na samym początku ciąży tzn ok 2000 bakterii...Dostałam taki antybioty do wypicia , w kolejnym badaniu było 600 a teraz 200 tylko.
Właśnie Dziewczyny co mają coś z tarczycą nasze leki bierze się na czczo więc czy przed badaniem z glukozą możemy normalnie wziąć tabletke i popić wodą?
Karolina cieszę się,że już po jesteście. A co do maluszka może nie spdobała mu się ta interwencja albo Twój stres mu się udzielił?Trzymam mocno kciuki za wyniki :-*
Mania To też sobie życzę takiego expresowego porodu
Kleo przepraszam przez przypadek polubiłam Twój post .
Ja już po wizycie ale nie ma co opisywać ha!NIe jestem zadowolona-gdyby nie to ,że mam ten pakiet i po prostu chodzę dla darmowych badań i podejrzeć córkę to bym się wkurzyła!Zbadał mnie ginekologicznie , znów zapomniałam zrobić cytologii choć na wejściu mu przypomniałam ,na fotelu już sama zapomniałam , zmierzył tylko szyjkę 3,5 cm prawidłowa zamknięta. I to tyle....W poniedziałek zapisał na połówkowe więc może dlatego nie robił badania Amelki ?Nie wiem eh....
Piękne macie te brzuszkiMania1718, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Śliczne brzuszki dziewczyny, aż mnie zainspirowałyście i zrobiłam dziś zdjęcie swojego
TWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:35
Magda lena, Est, Kasisko, Kajola, Mania1718, Madzialena90, d'nusia, A.Kasia, Karolina@, Love_life, kleo2426, perła ziemi, Karka, ksanka, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Na allegro znalazłam takie łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-alek-z-szuflada-kolor-bialy-i5115978142.html
całkiem podobne do tego A. Kasi ale trochę inaczej u góry wyprofilowanepaola87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolin wrote:Na allegro znalazłam takie łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-alek-z-szuflada-kolor-bialy-i5115978142.html
całkiem podobne do tego A. Kasi ale trochę inaczej u góry wyprofilowane
Według mnie dużo ładniejszeAle technicznie to samo i też ma 3 szczebelki wyjmowane.
-
Est wrote:Dziewczyny mam wyniki tej glukozy: na czczo- 83, po 120 min- 123.
Chyba ok?
A nasz wynik po 60 min? Ja kiedys robiłam to miałam na czczo 88, po 60 min: 121po 2 godz 75. wynik powyzej 120 po 120 min warto skonsultować z lekarzem prowadzącym. A z tym TSH to bierzdesz coś na zbicie? -
Hej dzisiaj znalazlam dla malej takie cosik:-)
http://zapodaj.net/cf13d4ddc67f2.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 16:38
A.Kasia, RudyTygrysek, Mania1718, Karolina@, Kajola, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEst wrote:Dziewczyny mam wyniki tej glukozy: na czczo- 83, po 120 min- 123.
Chyba ok?
A po godzinie Ci nie badali? Ja miałam 3x pobieraną krew - na czczo, po godzinie i dwóch. Na czczo cukier masz piękny. Co do wyniku po 2h to widziałam, że na którymś forum dziewczyny z cukrem >120 już musiały przejść na dietę. Mój ginek mówił, że martwić się trzeba kiedy wynik jest >140. Te normy się ostatnio pozmieniały i sama nie wiem... A nie masz podanych na wyniku? -
Martka89 wrote:A nasz wynik po 60 min? Ja kiedys robiłam to miałam na czczo 88, po 60 min: 121po 2 godz 75. wynik powyzej 120 po 120 min warto skonsultować z lekarzem prowadzącym. A z tym TSH to bierzdesz coś na zbicie?
Lekarz mówi, ze glukoza jest ok.
A tsh dopiero teraz mi wyszło takie wysokie, muszę zapisać się do endokrynologa.