X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm. W sumie to jestem pacjentką poradni genetycznej w Bydgoszczy, w Bizielu.
    Tam bym chciała rodzić! Bardzo! Ale co jeśli nie zdążę... to kawałek drogi przecież :( Polin, a nie boisz się, że nie zdążysz? :P
    Strasznie jestem uprzedzona do szpitala w Toruniu oraz do lekarzy którzy tu pracują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 12:43

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie też biało za oknem, ale jestem u rodziców 150 km od Wawy. Ciekawa jestem jak wrócę jutro do domu, sama samochodem na letnich gumach... Chyba z 50 na godzinę będę jechać :/
    Jutro czeka mnie też ponowną wizyta u stomatologa, brrrr :/

Dziewczynki wizytujace powodzenia na wizytach:)

Aha, próbowałam wychwycić stetoskopem bicie serduszka, ale się nie udało na ten moment.Olek za to za każdym razem mega kopie w tą słuchawkę, chyba mu się nie podoba: D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Bardzo boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Boli przy każdym nawet najmniejszym ruchu. Ból zaczął się nagle. Paracetamol jest za słaby. Znacie może jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym. Wypróbowałam tylko ciepłą kąpiel ale nie działa. :(

• Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próba suwaczka :-)

Love_life, muminka83, Kajola, Kokaina, Martita88 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po amnio.. teraz czekanie na wyniki..

A.Kasia Ty mialaś też amniopunkcje czy po niej Twój Maluch był niespokojny? Bo mój Maluszek strasznie mnie kopie (wcześniej czułam.smyrania ewentualnie pojedyncze kopniaki) odczuwam dosłownie serie kopnięć i trochę mnie to martwi..

Domiii czekam na Twoje dobre wieści dziś Twój dzień :)

domiii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Bardzo boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Boli przy każdym nawet najmniejszym ruchu. Ból zaczął się nagle. Paracetamol jest za słaby. Znacie może jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym. Wypróbowałam tylko ciepłą kąpiel ale nie działa. :(
    Polecam kojec w kształcie litery C. Mi w 100% pomaga z bólem kręgosłupa. Jak tylko zaczyna boleć kładę się w kojec i odpływam. Nie wiem jak to działa, co robi z kręgosłupem, ale działa na mnie!
    A próbowałaś masażu? Niech partner Cię nasmaruje oliwką.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina! Myślałam o Tobie od rana! Uffff. Najważniejsze, że już po. Pewnie maluszek poczuł, że byłaś niespokojna i go to ruszyło :( Teraz odpręż się i zrelaksuj. Nie myśl o wynikach na razie.

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

A.Kasia Ty mialaś też amniopunkcje czy po niej Twój Maluch był niespokojny? Bo mój Maluszek strasznie mnie kopie (wcześniej czułam.smyrania ewentualnie pojedyncze kopniaki) odczuwam dosłownie serie kopnięć i trochę mnie to martwi..

Kochana trzymam kciuki za piękne wyniki, będzie dobrze.

• Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , trzymam kciuki za wyniki!
    Może mały taki poruszony, bo Ty się stresujesz?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• polin Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    A skąd jesteś? i w którym szpitalu chcesz rodzić w Bydgoszczy, może się spotkamy :)

Chcę rodzić w MSW a jestem z Grudziądza.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Tam bym chciała rodzić! Bardzo! Ale co jeśli nie zdążę... to kawałek drogi przecież :( Polin, a nie boisz się, że nie zdążysz? :P
    Strasznie jestem uprzedzona do szpitala w Toruniu oraz do lekarzy którzy tu pracują.

Nie boję się to w końcu pierwsze dziecko i poród raczej szybki nie będzie:) Zresztą po drodze jest Świecie więc jakby co to tam się zatrzymamy:)
    W Świeciu też bardzo dobra porodówka a już na pewno lepsza niż nasza w G-dzu.

Karolina- trzymam kciuki za dobre wyniki. Odpoczywaj teraz i staraj się myśleć pozytywnie.

marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Chcę rodzić w MSW a jestem z Grudziądza.

Ja też w MSW będę rodziła, zresztą już drugi raz :)
    A planujesz jechać wcześniej do Bydzi czy dopiero jak zacznie się poród ?
    Masz tu kogoś?

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Karolina , trzymam kciuki za wyniki!
    Może mały taki poruszony, bo Ty się stresujesz?
    Nie mam pojęcia.. chociaż stres jest ze mną cały czas.. i oby to był powód tego ataku na mnie...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Ja też w MSW będę rodziła, zresztą już drugi raz :)
    A planujesz jechać wcześniej do Bydzi czy dopiero jak zacznie się poród ?
    Masz tu kogoś?

Dopiero jak zacznie się poród.

Mamy w Bydgoszczy przyjaciół ale nie mam zamiaru ich jakoś angażować:) Z mężem pojedziemy on jeśli pokój dla rodziny będzie wolny zostanie ze mną i maluszkiem na noc:) jeśli nie to prześpi się w hotelu albo może u tych przyjaciół wszystko wyjdzie w praniu:)

kleo2426 lubi tę wiadomość

marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Magda lena ja uważam, że zdążysz spokojnie :) Zazwyczaj zanim dojdzie do pełnego rozwarcia w pierwszej ciąży to mija nawet nie kilka a czasem kilkanaście godzin. Od pierwszych sygnałów do właściwego porodu mija jednak trochę czasu. Ja jechałam z pierwszym dzieckiem 50 km do szpitala, odeszły mi wody, dopakowałam torbę, dojechałam po ok 2,5 godzinach od odejścia wód, a urodziłam po prawie kolejnych 7 w szpitalu... :)

Karolina ja myślę, że te kopniaki to jak nic z Twoich nerwów, Mały wcześniej pewnie nigdy nie dostał tyle adrenaliny ile od Ciebie teraz z tego stresu i może być bardziej aktywny, trzymam kciuki za pozytywne wyniki &&&&&&&&&&&&&&&&

1usai09khne0c7t3.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, skoro tyle z Was dodało zdjęcie, to i mój pulpecikowaty wizerunek z 19t1d może dołączyć.

Tu brzuch rozebrany:
    baa51d994eb1670em.jpg

A tu ubrany:
    ae2cae59c90f4800m.jpg

Dziś mam pierwsze USG połówkowe (o 16.15), mam nadzieję, że potwierdzimy płeć i zobaczymy w 3D twarzyczkę, żeby wykluczyć wady typu rozszczepienie podniebienia. Od 31 sierpnia nie widziałam małego i nie mogę się doczekać. A teraz zmykam, bo jeszcze do biura wpadnę oddać telefon służbowy i upiekłam szarlotkę dla mojego zespołu.

Domi, odpisałam Ci wczoraj na wiadomość. Do zobaczenia! Teraz już wiesz jak będę ubrana ;)

Kokaina, w Wawie nie ma śniegu, może u Ciebie stopnieje i podróż nie będzie zła.

Karolina, dobrze, że już po. Trzymam kciuki za dobry wynik.

Zastanawiałam się od jakiegoś czasu czy to jelita czy nie i chyba mam już pewność, że nie :). W piątek wieczorem poczułam pierwszego porządnego kopniaka, ale tylko jednego. Generalnie od kilku dni koło 23 mam takie uczucie "niepokoju" w brzuchu, zdarza się to coraz częściej. Nadal to uczucie nie jest w pełni jasne, ale przebijają się pojedyncze mocniejsze kopniaczki:D. No i w sobotę oglądałam swoje sutki i jeden wydał mi się wilgotny, ale nie byłam pewna co widzę, a wczoraj zdarzyła mi się mokra plamka na koszulce, więc produkcja siary się zaczęła. Dziwne uczucie... Nie jestem nim zachwycona, ale cóż ciąża w pełni. Dobrze, że w tym tygodniu przyszło moje zamówienie z wkładkami laktacyjnymi.

A.Kasia, muminka83, muminka83, Hannia123, Kajola, Mania1718, Karolina@, Karka, kleo2426, ksanka, Kokaina, Madzialena90, M+M+? lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Nie pamiętam niestety :/ Ale myślę tak jak dziewczyny, że małemu udziela się Twój stres i dlatego taki niespokojny. Obserwuj sytuację i w razie gdyby pojawiły się jakieś niepokojące rzeczy to jedź na IP sprawdzić. A jak zniosłaś zabieg, dobrze się czujesz?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko cieszę się że się odezwałaś. Mam nadzieje że personel był okey i troszkę cię wspierał. Myślę że jak dziecko kopie to dobrze - pamiętaj że on czuje to co ty i stres na niego też działa. Jestem pełna nadziei że będzie dobrze. <3

Kaarolina lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja też właśnie czekam z niecierpliwością na moją wizyte i Usg polówkowe na 15:10 :) a czas tak się dłuży...:)

She86, muminka83, Karolina@, kleo2426, Kokaina lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Witam :) ja też właśnie czekam z niecierpliwością na moją wizyte i Usg polówkowe na 15:10 :) a czas tak się dłuży...:)

super, że nas tak dużo dzisiaj ma wizyty :)
    zalejemy forum masą pozytywnych informacji :D

arien lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ