X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio pisalam wam o tym, ze mnie boli podbrzusze po tym jak skoncze sikac i jak wkladam luteine... Domii pisala, ze to jest normalne, ze jej tak gin powiedzial... Niestety u mnie okazalo sie to "nie normalne", bo wyszly mi jakies bakterie w posiewie moczu... i jestem pewna na 99% ze ten bol jest od tego... Dzisiaj jade do gina wiec dobrze sie sklada, bo od razu mi cos przepisze, bo posiew jest najwazniejszy... Heh boje sie tego jak nie wiem co, bo te infekcje sa grozne... Miala ktoras z was cos takiego?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane

powodzenia na wizytach :)

a ja właśnie biorę się za robienie gołąbków, trzeba wykorzystać dzień wolny od pracy :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Wypróbowałam te plasterki na oprychę i powiem Wam że o kant d*** potłuc :/ przykleiłam wczoraj w ciągu dnia ale zdjęłam po 3h bo bąbel nasiąkł i zaczął się paskudzić. Zaraz polecę do apteki po spirytus i będę suszyć... w sobote ślub a ja będę parchata :(

Mi w dniu ślubu wyskoczyło i od razu spirytusem potraktowalam i nie wyszło mi cudem.powodzenia

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88, te plastry faktycznie są chuj*owe jak opryszczka już wyszła. Dają radę jak zaczynają usta dopiero swędzieć. Masz jeszcze 5 dni!! Smaruj wszystkim czym możesz. A w piątek na noc posmaruj usta miodem, przede wszystkim to miejsce po opryszczce! Usta będą miękkie.

Martita88 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Dziewczyny ostatnio pisalam wam o tym, ze mnie boli podbrzusze po tym jak skoncze sikac i jak wkladam luteine... Domii pisala, ze to jest normalne, ze jej tak gin powiedzial... Niestety u mnie okazalo sie to "nie normalne", bo wyszly mi jakies bakterie w posiewie moczu... i jestem pewna na 99% ze ten bol jest od tego... Dzisiaj jade do gina wiec dobrze sie sklada, bo od razu mi cos przepisze, bo posiew jest najwazniejszy... Heh boje sie tego jak nie wiem co, bo te infekcje sa grozne... Miala ktoras z was cos takiego?

Ja miałam infekcję moczu i brałam antybiotyk i ponawialam badania i wyszły ok ale i tak od czasu do czasu mam ten ból hm..

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bardzo ładnie wygląda ta falbanka, też taką kupię :) ale najpierw łóżeczko :)
    puki co jestem zachwycona kołyską tiny love 3w1 :D

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Love_life glukozę pije się w celu wykrycia ewentualnej cukrzycy ciążowej ;) i to jest jednorazowo :)

Aha nie miałam czegoś takiego i pierwsze słyszę ;) miałaś juz drugi scan? Rodzisz w uk?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja miałam infekcję moczu i brałam antybiotyk i ponawialam badania i wyszły ok ale i tak od czasu do czasu mam ten ból hm..

Love ale to Ci wyszlo w posiewie, czy w zwyklym, ogolnym badaniu moczu? Mi wczesniej w ogolnym wychodzily bakterie, ale posiew byl ok, dostalam antybiotyk na te bakterie, a one i tak dalej wychodzily w ogolnym badaniu i bani dr powiedziala mi ze puki posiew jest dobry to jest ok... a teraz wlasnie posiew mi zly wyszedl...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak się zastanawiam nad tą pompką laktacyjna i myślę czy nie za wcześnie na takie gadżety. Chociaż i tak trzeba ja kupić bo nigdy nie wiadomo niby chce karmić piersią ale różnie to bywa. Kupowalyscie już?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co trudno mi powiedzieć bo nawet nikt ze mną tego nie omawial tylko odebrałam receptę na atybiotyk i powiedzieli ze mam infekcje moczu jakoś się w to nie zaglebialam.

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasia ślicznie to wygląda. W ogóle to bardzo podoba mi się to Wasze łóżeczko, nie wiem czemu nie ma go już na stronie Klupś :(

Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach :)

Domii dałaś mi do myślenia, teraz nie wiem czy iść na te warsztaty Mama wie. W ogóle przeraża mnie czas trwania tego wszystkiego. A dobrze zrozumiałam, że to będzie pierwsza zima w domu, czyli przeprowadzka :)?

Kochana, zawsze możesz wyjść w trakcie jak nie będziesz miała siły. nic się nie stanie poza tym, że ominie Cię losowanie nagród na sam koniec :)
    tematy znasz - pytanie czy coś Cię z nich interesuje?

przeprowadzka była 2 lipca, więc już jesteśmy w domu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, leżałam w szpitalu z dziewczynami które miały bakterie w moczu. Szybko wykryte i leczone nie powinny wyrządzić żadnej krzywdy, w najgorszym wypadku polezysz na oddziale kilka dni.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A ja witam się w trakcie testu obciążenia glukozą. To była najobrzydliwsza rzecz jaką w życiu wypiłam.

jeej łączę się z Tobą.. ja kilka miesięcy temu robiłam sobie sama w domu ten test i myślałam, że umrę! ohyda :/
    daj znać jak wyniki :)

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Kurcze tak się zastanawiam nad tą pompką laktacyjna i myślę czy nie za wcześnie na takie gadżety. Chociaż i tak trzeba ja kupić bo nigdy nie wiadomo niby chce karmić piersią ale różnie to bywa. Kupowalyscie już?
    ja chcę kupić bliżej porodu, bo szkoda gwarancji, a nie jestem przekonana na używaną, jestem pewna zakupu "Medala Swing"

Love_life lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

dlatego pisałam Gosiu, że ja dla świętego spokoju zrobiłam badanie moczu i mi po prostu nic nie wyszło...
    dobrze, że zrobiłaś ten posiew, na pewno lekarz przepisze Ci coś odpowiedniego i szybciutko wyzdrowiejesz :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po badaniu, mam nadzieję, że wyniki będą ok. No i w końcu zjadłam śniadanie :-) a teraz piję kawkę :-)
    Oczywiście dam znać jak wyniki.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martita, a próbowałas Sonol, jest skuteczniejszy niż zovirax, i tańszy. I jest bezpieczny w ciąży. Jest to stary środek ale skuteczny. Mi pomogl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 12:34

Martita88 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita , spróbuj posmarować opryszke mascia cynkowa.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• polin Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Zazdroszczę Wam, że możecie sobie wybierać gdzie będziecie rodzić. Ja miałam rodzić w Gdańsku, ale to się nie uda. Nie zrobimy mieszkania na czas, a nie chcę się gnieździć z niemowlaczkiem i mężem u moich rodziców w małym mieszkaniu ;(

Muszę rodzić w Toruniu, tu gdzie obecnie mieszkamy. Jest tylko 1 szpital gdzie można rodzić, a opinie są TRAGICZNE. Strach się bać porodu w Toruniu ;( Personel niemiły i warunki słabe :( Jedyne co to oddział neonatologiczny jest godny polecenia.

A musi być Toruń?
    Możesz rodzić w Chełmnie czy Bydgoszczy to nie tak daleko od Torunia.
    Ja mam do Bydgoszczy ok. 80 km i tam mam zamiar rodzić.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    A musi być Toruń?
    Możesz rodzić w Chełmnie czy Bydgoszczy to nie tak daleko od Torunia.
    Ja mam do Bydgoszczy ok. 80 km i tam mam zamiar rodzić.

A skąd jesteś? i w którym szpitalu chcesz rodzić w Bydgoszczy, może się spotkamy :)

‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ