X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypróbowałam te plasterki na oprychę i powiem Wam że o kant d*** potłuc :/ przykleiłam wczoraj w ciągu dnia ale zdjęłam po 3h bo bąbel nasiąkł i zaczął się paskudzić. Zaraz polecę do apteki po spirytus i będę suszyć... w sobote ślub a ja będę parchata :(

Love_life lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Probowalas pasta do zębów?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 07:22

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny, wczoraj milczałam bo pociąg do Poznania, później na szybko musiałam zobaczyć paczki z wyprawka co przychodziły no i oglądanie meczu z mamą :-) cóż to były za emocje i Amelce chyba też się udzieliły :-D

Popołudniu jak znajdę chwilę to wrzucę Wam choć parę fotek kompletów minky co kupiłam, śliczne są :-)

Na 11 wizyta w luxmed i będę mogła podejrzeć małą :-) a teraz lecę zrobić badania krwi tarczycowe bo jutro endokrynolog.

Witam Nową Mamusie, powiem szczerze ja bym nie dała rady z jednym usg na całą ciążę :-)
    Życzę Wam wszystkim udanych wizyt, dużo zdrówka i jak najmniej dolegliwości w tym tygodniu :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia. U nas od rana pada śnieg :( Jak ja nie lubię zimy :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Troszkę się nie odzywałam ale czytałam wszystko na bieżąco ;-)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Przynieście same pozytywne wieści :-)
    A ja jakoś muszę wytrzymać do jutra do swojej wizyty, po 5-ciu tygodniach od ostatniej!

I witam nową koleżankę :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica nie próbowałam. Wystarczy tylko posmarować??

anie93lica lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

hihihi tak :D pasta też wysusza ale chodzisz z białą plamą :P

anie93lica lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

A ja uwielbiam zimę :) Już czuję święta, może w tym roku wreszcie będą białe.
    W tym roku święta będą piękniejsze niż zwykle, bo będziemy zasiadać do Wigilii już z wielkimi brzuchami i wielkimi nadziejami na następny rok. Poza tym to będą ostatnie święta solo. Święta Wielkanocne już będą n naszymi pociechami :)

Muminka pamiętaj, że po zimie wreszcie wiosna i marzec. Nasz czas :D

Karolina@, A.Kasia, RudyTygrysek, Kajola, arien, paola87, Karka lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pseudo snieg:/

A ja zagladam do listopadowek i jak na ten moment to malo rozpakowanych:) ale tam dziewczyny maja wszystkie termin tylko na listopad. U nas sporo marcowo-lutowych:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śnieg ! kocham zimę ! kocyk+herbatka+świeca+mąż Mmmmmmmm.........

ryjkek, anie93lica, muminka83, domiii, Karolina@, A.Kasia, Mietka 30:), arien, Magda lena, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

Tak;)

muminka83 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A ja uwielbiam zimę :) Już czuję święta, może w tym roku wreszcie będą białe.
    W tym roku święta będą piękniejsze niż zwykle, bo będziemy zasiadać do Wigilii już z wielkimi brzuchami i wielkimi nadziejami na następny rok. Poza tym to będą ostatnie święta solo. Święta Wielkanocne już będą n naszymi pociechami :)

Muminka pamiętaj, że po zimie wreszcie wiosna i marzec. Nasz czas :D

No tak :d większość właśnie lubi z powodu świąt. My od paru lat nie świętujemy. Owszem spotykamy się całą rodziną ale by spędzić razem czas i pobyć jako rodzina. :P
    Uwielbiam cały rok celebrować wspólne posiłki. Synek na tym nie traci bo i tak dostaje prezenty nie tylko od święta :P ale przynajmniej raz - dwa razy w miesiącu plus małe przyjemności :P. najbardziej przestałam lubić zimę w związku z tym że w zeszłym roku końcem listopada a początkiem grudnia straciliśmy dziecko i jakoś to powoduje że mam awersję to tej pory roku większą a w styczniu 25 złamałam nogę w 4 miejscach. Więc wróciłam do żywych pod koniec kwietnia :P

No ale masz rację z jednym :-* staram się nikomu nie odbierać radości bo jednak coś jest w tym okresie innego niż w ciągu całego roku

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak fakt czekam z utęsknieniem do połowy marca by urodzić. Nie mogę się doczekać i najważniejsze by było dobrze :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 mi na opryszczke bardzo pomaga papka zrobiona z polopiryny s , działa cuuda sposób od teściowej ale nie wiem czy w ciazy można

Martita88 lubi tę wiadomość

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • baassiia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mi sie snilo, ze bylam na takim super dokladnym usg w kolorze i moj dzidak byl taki sliczny pulchny z czarna czupryna:D no i chlopiec.

Ja od poczatku nastawialam sie na chlopca, a teraz cos mnie do dziewczynki sklania.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja dzisiaj na 13 do stomatologa, a o 15 podgladamy z M. co sie w brzuszku dzieje :) mamy ogromna nadzieje, ze dowiemy sie kto tak szaleje ;)

Mania1718, Karolina@, Kajola, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mania a w jakim celu ta glukoza? ;) ja nic nie pije

Love_life glukozę pije się w celu wykrycia ewentualnej cukrzycy ciążowej ;) i to jest jednorazowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 08:56

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcóweczki w mroźny dzień :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Miłego dnia :)

Karolina@, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Śniegu nie widziałam od 5 lat :D W UK nie ma zim. A na święta zawsze rodzina przyjeżdża do nas. Normalnie tęsknię za śniegiem :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten mroźny i biały dzień. Na Śląsku sypie śniegiem. Dzisiaj mam jechać po ten nieszczęsny wypis ze szpitala oddalonego o 20km, a w samochodzie letnie opony...;/

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące. Wracajcie z dobrymi wiadomościami, nasycone widokiem maluszków! :)

Wczoraj byłam na urodzinach babci i dała mi lampkę wina do wypicia. Pytam się ją, czy zapomniała o moim stanie, a ona: "przecież nic ci się nie stanie". Taaa....;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ