X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia i ja zerkam na watek pazdziernikowek i wyczekuje kolejnych porodow :)

Mi od tygodnia tez twardnieje macica i da sie to odczuc, pije magnez i w miare mozliwosci ruszam na lezakowanie :) W moim przypadku mysle ze organizm kaze mi zwolnic tepo :)

Dziewczyny orientujecie sie czy tu w UK pije sie glukoze?

Na zakonczenie dnia upichcilam ryz zapiekany z jablkami i cynamonem na pocieszenie ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak zmieniając temat to podczytywałam sobie dziś forum październikowych mam i tak im ogromnie zazdroszczę :D Już bym chciała, żebyśmy się tak w czasie przeniosły do tego lutego i mogły czytać relacje z porodów i wieści o kolejnych powitanych na świecie kruszynkach :D

Tak, ja też marzę o tym, żeby to był już luty!

Mania1718, domiii, Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się nie mogę doczekać przyszłego roku :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Jestem nowa tutaj na bellybestfriend i chciałam dołączyć do Waszej grupy:)
    Mam termin porodu na 19 marca i jest to moja druga ciąża, z czym pierwsza była poronieniem. Jestem totalnie nowa w sprawach ciążowych , więc każda porada mi się przyda :)

Martita88, 26Asia, Mania1718, d'nusia, A.Kasia, krówka_muffka, Renka88, Est, arien, noelka, Kasia24, M+M+?, Karka, muminka83, Kate84, Magda lena, Kajola, She86, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel witamy :) rozgość się i czuj jak u siebie :) opowiedz coś o sobie :)

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel witaj !

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel witaj :)

Madzialena dziekuje za odpowiedz :) Spotkanie z polozna mam dopiero w 25 tc wiec dopytam jak to jest w UK ;)

Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madzialena90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    A.Kasia i ja zerkam na watek pazdziernikowek i wyczekuje kolejnych porodow :)

Mi od tygodnia tez twardnieje macica i da sie to odczuc, pije magnez i w miare mozliwosci ruszam na lezakowanie :) W moim przypadku mysle ze organizm kaze mi zwolnic tepo :)

Dziewczyny orientujecie sie czy tu w UK pije sie glukoze?

Na zakonczenie dnia upichcilam ryz zapiekany z jablkami i cynamonem na pocieszenie ;)

tak robią bynajmniej w Szwecji tylko znacznie poźniej około 27 a 30 tygodnia

Mania1718 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel cześć! Napisz cos wiecej :)

• Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, co by tutaj napisać o sobie? Mam 28 lat, mieszkamy z mężem w Norwegii, ale baaardzo tęsknimy za Polską. Do lekarza do tej pory chodziłam w Polsce, bo przy pierwszej ciąży norwescy lekarze mnie przerazili swoim podejściem.
    Teraz czeka mnie połówkowe i lecę na nie oczywiście do Polski:) Potem już do stycznia będę w Polsce, bo nie miałabym raczej siły w grudniu autem jechać do Polski a bilety bardzo drogie, więc lecę w listopadzie. Jak wrócę w styczniu to zamierzam już tutaj chodzić do lekarza i urodzić w Norwegii:) To by było na tyle:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja się sama zapisałam, bo mój gin prowadzący nie robi mi nigdy USG i musze się oddzielnie zapisywać do innego lekarza, mój przypomina mi o tym, ale sama też tego pilnuję.

a na NFZ sam pamiętał i dał skierowanie, ale wiadomo jak to na NFZ - ja chodzę tam tylko dlatego, żeby mieć dodatkowe potwierdzenie, że u malucha wszystko dobrze, bo ani nie widzę ani nie słyszę, a badanie trwa 5 minut :/

Ja i tak nie mam ubezpieczenia, bo się jeszcze tym nie zajęłam i chodzę na wszystkie badania prywatnie. Czyli powinnam zapytać ginka mojego o te badania tak?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel - witaj :) Tylko pamiętaj, żeby wrócić przed 34 tygodniem ciąży bo później mogą Cię na pokład nie wpuścić ;) A jak to jest z podejściem lekarzy w Norwegii? Aaa, i gratuluję synka :)

anie93lica - jako kobieta w ciąży i tak jesteś chyba z automatu ubezpieczona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:28

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Ja i tak nie mam ubezpieczenia, bo się jeszcze tym nie zajęłam i chodzę na wszystkie badania prywatnie. Czyli powinnam zapytać ginka mojego o te badania tak?

zapytaj Kochana, bo zostało Ci mało czasu, najlepiej zrobić najpóźniej do 23 tygodnia

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

anie93lica - jako kobieta w ciąży i tak jesteś chyba z automatu ubezpieczona :)

Potwierdzam, kobiety w ciąży mają prawo do korzystania z usług w ramach NFZ :)

Andriel, witaj :)

Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że aby w przychodni się nie czepiali to trzeba udać się do zus z kartą ciąży i oni wydadzą zaświadczenie :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, w Norwegii lekarz prowadzący ciąże to ten sam co zajmuje się zwykłymi przeziębieniami. Nie jest ginekologiem, ale można też chodzić do położnej. Niestety tam nie uważa się ciąży do 12 tc, i jest podejście albo się uda albo nie do tego czasu. Dlatego gdy mi się przytrafiło poronienie w 6 tygodniu to pomocy nie dostałam. Poza tym jest tylko jedno USG na całą ciążę, chyba, że chodzi się prywatnie. Ogólnie są mniej dokładni. Za to słyszałam, że w szpitalu to bajka:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za informacje;*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, tylko JEDNO USG? I w którym momencie ciąży jest ono wykonywane?

• Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka, w połowie czyli takie połówkowe. Już wiele opowieści z dreszczem słyszałam w związku z tylko jednym USG.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, jedno usg, ja bym chyba zwariowała!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ