X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia i ja zerkam na watek pazdziernikowek i wyczekuje kolejnych porodow :)

Mi od tygodnia tez twardnieje macica i da sie to odczuc, pije magnez i w miare mozliwosci ruszam na lezakowanie :) W moim przypadku mysle ze organizm kaze mi zwolnic tepo :)

Dziewczyny orientujecie sie czy tu w UK pije sie glukoze?

Na zakonczenie dnia upichcilam ryz zapiekany z jablkami i cynamonem na pocieszenie ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak zmieniając temat to podczytywałam sobie dziś forum październikowych mam i tak im ogromnie zazdroszczę :D Już bym chciała, żebyśmy się tak w czasie przeniosły do tego lutego i mogły czytać relacje z porodów i wieści o kolejnych powitanych na świecie kruszynkach :D

Tak, ja też marzę o tym, żeby to był już luty!

Mania1718, domiii, Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się nie mogę doczekać przyszłego roku :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Jestem nowa tutaj na bellybestfriend i chciałam dołączyć do Waszej grupy:)
    Mam termin porodu na 19 marca i jest to moja druga ciąża, z czym pierwsza była poronieniem. Jestem totalnie nowa w sprawach ciążowych , więc każda porada mi się przyda :)

Martita88, 26Asia, Mania1718, d'nusia, A.Kasia, krówka_muffka, Renka88, Est, arien, noelka, Kasia24, M+M+?, Karka, muminka83, Kate84, Magda lena, Kajola, She86, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel witamy :) rozgość się i czuj jak u siebie :) opowiedz coś o sobie :)

muminka83 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel witaj !

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel witaj :)

Madzialena dziekuje za odpowiedz :) Spotkanie z polozna mam dopiero w 25 tc wiec dopytam jak to jest w UK ;)

Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madzialena90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    A.Kasia i ja zerkam na watek pazdziernikowek i wyczekuje kolejnych porodow :)

Mi od tygodnia tez twardnieje macica i da sie to odczuc, pije magnez i w miare mozliwosci ruszam na lezakowanie :) W moim przypadku mysle ze organizm kaze mi zwolnic tepo :)

Dziewczyny orientujecie sie czy tu w UK pije sie glukoze?

Na zakonczenie dnia upichcilam ryz zapiekany z jablkami i cynamonem na pocieszenie ;)

tak robią bynajmniej w Szwecji tylko znacznie poźniej około 27 a 30 tygodnia

Mania1718 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel cześć! Napisz cos wiecej :)

• Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, co by tutaj napisać o sobie? Mam 28 lat, mieszkamy z mężem w Norwegii, ale baaardzo tęsknimy za Polską. Do lekarza do tej pory chodziłam w Polsce, bo przy pierwszej ciąży norwescy lekarze mnie przerazili swoim podejściem.
    Teraz czeka mnie połówkowe i lecę na nie oczywiście do Polski:) Potem już do stycznia będę w Polsce, bo nie miałabym raczej siły w grudniu autem jechać do Polski a bilety bardzo drogie, więc lecę w listopadzie. Jak wrócę w styczniu to zamierzam już tutaj chodzić do lekarza i urodzić w Norwegii:) To by było na tyle:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja się sama zapisałam, bo mój gin prowadzący nie robi mi nigdy USG i musze się oddzielnie zapisywać do innego lekarza, mój przypomina mi o tym, ale sama też tego pilnuję.

a na NFZ sam pamiętał i dał skierowanie, ale wiadomo jak to na NFZ - ja chodzę tam tylko dlatego, żeby mieć dodatkowe potwierdzenie, że u malucha wszystko dobrze, bo ani nie widzę ani nie słyszę, a badanie trwa 5 minut :/

Ja i tak nie mam ubezpieczenia, bo się jeszcze tym nie zajęłam i chodzę na wszystkie badania prywatnie. Czyli powinnam zapytać ginka mojego o te badania tak?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel - witaj :) Tylko pamiętaj, żeby wrócić przed 34 tygodniem ciąży bo później mogą Cię na pokład nie wpuścić ;) A jak to jest z podejściem lekarzy w Norwegii? Aaa, i gratuluję synka :)

anie93lica - jako kobieta w ciąży i tak jesteś chyba z automatu ubezpieczona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:28

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Ja i tak nie mam ubezpieczenia, bo się jeszcze tym nie zajęłam i chodzę na wszystkie badania prywatnie. Czyli powinnam zapytać ginka mojego o te badania tak?

zapytaj Kochana, bo zostało Ci mało czasu, najlepiej zrobić najpóźniej do 23 tygodnia

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

anie93lica - jako kobieta w ciąży i tak jesteś chyba z automatu ubezpieczona :)

Potwierdzam, kobiety w ciąży mają prawo do korzystania z usług w ramach NFZ :)

Andriel, witaj :)

Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że aby w przychodni się nie czepiali to trzeba udać się do zus z kartą ciąży i oni wydadzą zaświadczenie :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, w Norwegii lekarz prowadzący ciąże to ten sam co zajmuje się zwykłymi przeziębieniami. Nie jest ginekologiem, ale można też chodzić do położnej. Niestety tam nie uważa się ciąży do 12 tc, i jest podejście albo się uda albo nie do tego czasu. Dlatego gdy mi się przytrafiło poronienie w 6 tygodniu to pomocy nie dostałam. Poza tym jest tylko jedno USG na całą ciążę, chyba, że chodzi się prywatnie. Ogólnie są mniej dokładni. Za to słyszałam, że w szpitalu to bajka:)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za informacje;*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, tylko JEDNO USG? I w którym momencie ciąży jest ono wykonywane?

• Andriel Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka, w połowie czyli takie połówkowe. Już wiele opowieści z dreszczem słyszałam w związku z tylko jednym USG.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, jedno usg, ja bym chyba zwariowała!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ