X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita spokojnie do soboty Ci przejdzie, tylko żebyś nie przedobrzyła... Ja tak zrobiłam przed studniowką, okazało się ze mam uczulenie na maść i wysypało mnie na całej twarzy :-(

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też śnieg, i też liczę, że te święta będą bardzo piękne, choć piękniejsze będą za rok. Ja dwa lata temu poroniłam dokładnie w wigilię i od tego czasu święta są smutne...ale teraz wszystko się odmieni, i za rok nasz maleństwa będą ubierały choinkę :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    u mnie śniegu brak, ale 0 stopni, czyli klimaty już iście zimowe!
    lubię zimę jak jest słońce i kilka stopni na minusie, a nie chlapa...
    bardzo nie lubię z kolei świąt, ale to wynika z mojego dzieciństwa. dlatego zawsze sobie powtarzałam, że jak będę miała swoją rodzinę to na pewno będzie inaczej i czuję, że tak będzie z naszym Maluszkiem :)
    no i to będzie pierwsza moja zima w domu, bo do tej pory mieszkałam w bloku zawsze, więc wiecie - biały ogród, lampki, kominek..
    oj czuję, że będzie inaczej! już jest inaczej! :)

ja mam USG połówkowe o 15:45 - jestem podekscytowana ale i poddenerwowana, bo nie widziałam malucha 1,5 miesiąca!!! sama nie wiem jak to wytrzymałam...
    no i mam nadzieję, że Miłosz ma swojego siusiaka na miejscu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 09:40

Mania1718, kleo2426, d'nusia, Kajola, A.Kasia, Magda lena, muminka83, Renka88, Est, paola87, Karka, Mietka 30:), Kate84, M+M+? lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane mój maż wczoraj wieczorem wyjechał więc znowu zostaliśmy sami z dziećmi.
    Niestety nie dam rady Was nadrobić, ale od dziś postaram się być z Wami na bieżąco.

Życzę miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dzień dobry Kochane :)
    u mnie śniegu brak, ale 0 stopni, czyli klimaty już iście zimowe!
    lubię zimę jak jest słońce i kilka stopni na minusie, a nie chlapa...
    bardzo nie lubię z kolei świąt, ale to wynika z mojego dzieciństwa. dlatego zawsze sobie powtarzałam, że jak będę miała swoją rodzinę to na pewno będzie inaczej i czuję, że tak będzie z naszym Maluszkiem :)
    no i to będzie pierwsza moja zima w domu, bo do tej pory mieszkałam w bloku zawsze, więc wiecie - biały ogród, lampki, kominek..
    oj czuję, że będzie inaczej! już jest inaczej! :)

ja mam USG połówkowe o 15:45 - jestem podekscytowana ale i poddenerwowana, bo nie widziałam malucha 1,5 miesiąca!!! sama nie wiem jak to wytrzymałam...
    no i mam nadzieję, że Miłosz ma swojego siusiaka na miejscu :D

Trzymam kciuki za wizytę :) i podziwiam bo mi ciężko miesiąc wytrzymać :)
    po dwóch tygodniach zaczynam już świrować :P
    Co do świąt też nigdy nie lubiłam tego czasu, ale teraz kiedy mam własne dzieci i własną rodzinę, uwielbiam ten czas a szczególnie kiedy widzę ile radości mają chłopaki.
    U Ciebie będzie tak samo :D

domiii, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 18tc:) milego dnia :D Ja własnie jade zawieść L4 do firmy:) buzkaaaa:D

kleo2426, d'nusia, A.Kasia, She86, Kajola lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii trzymam kciuki i pisz szybciutko potem co tam u Miłoszka :-)

domiii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! Mam jeszcze tydzień L4, chciałabym wrócić do pracy. Mąż i mama krzyczą i stukają mi się po głowie, pracuję w służbie zdrowia a pogoda taka, że co druga osoba rozsiewa bakterie i wirusy...sama nie wiem co zrobić...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Trzymam kciuki za same dobre wieści :) Do mnie dziś z samego rana dotarł kurier z tą osłonką na łóżeczko i już sobie ją zdążyłam wyprasować i założyć :) Wygląda ok, wykonana bardzo starannie i z dobrej jakościowo tkaniny. Nie prałam jej jeszcze, więc póki co nie mogę się w tej kwestii wypowiedzieć. Bliżej porodu wrzucę ją do pralki i sprawdzę czy nie blaknie w praniu.

34xqlwg.jpg

27y5nbk.jpg

24x2b92.jpg

Martka89 - nawet się nie wygłupiaj i siedź w domu :) Przy takiej specyfice pracy jak Twoja nie ryzykowałabym powrotu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:44

Magda lena, muminka83, kleo2426, d'nusia, Vincent, Renka88, Kajola, Mania1718, 26Asia, Love_life, arien, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Ja dalej męczę się z ogromnym kaszlem. Mam już dość. Mam nadzieję, że ten antybiotyk zadziała. Jak kaszlę to czuję ból w klatce piersiowej :( Jeśli do środy nie minie to idę znowu do internisty.

3mam kciuki za wizyty dzisiejsze! :* Pokazuje swoje maluszki! Czekam na relację.
    A ja tymczasem robię listę dla Małże na zakupy. Dziś robię risotto z dynią mmmmm <3

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne, ale dzień dobry :-)

Ja właśnie wracam od lekarza i mam wirusówkę i dwa tygodnie zwolnienia, by to domowymi metodami pokonać.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam swoją za 2,5 tygodnia i też odliczam.

1usai09khne0c7t3.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja mam dzisiaj wizyte, az sie doczekac nie moge :D gdzie tam do 19ej :/

Trzymam kciuki za reszte wizyt :)

Kasia ladnie ta falbanka wyglada :)

A.Kasia, kleo2426, muminka83, Kajola lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia bardzo ładnie wygląda ta zasłonka. Ja też miałam problem z kurzem na szufladzie i zastanawiam się czy jednak nie zamówić. Masz może jeszcze link do tej strony?

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    A.Kasia bardzo ładnie wygląda ta zasłonka. Ja też miałam problem z kurzem na szufladzie i zastanawiam się czy jednak nie zamówić. Masz może jeszcze link do tej strony?

http://www.darland.pl/category/falbany-pod-materac

muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w trakcie testu obciążenia glukozą. To była najobrzydliwsza rzecz jaką w życiu wypiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:06

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiem wam że tak teraz przeglądam szpitale gdzie rodzić i wydaje się że na łubinowej w kato mają dobre warunki no i wszystko na nfz...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ślicznie to wygląda. W ogóle to bardzo podoba mi się to Wasze łóżeczko, nie wiem czemu nie ma go już na stronie Klupś :(

Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach :)

Domii dałaś mi do myślenia, teraz nie wiem czy iść na te warsztaty Mama wie. W ogóle przeraża mnie czas trwania tego wszystkiego. A dobrze zrozumiałam, że to będzie pierwsza zima w domu, czyli przeprowadzka :)?

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że możecie sobie wybierać gdzie będziecie rodzić. Ja miałam rodzić w Gdańsku, ale to się nie uda. Nie zrobimy mieszkania na czas, a nie chcę się gnieździć z niemowlaczkiem i mężem u moich rodziców w małym mieszkaniu ;(

Muszę rodzić w Toruniu, tu gdzie obecnie mieszkamy. Jest tylko 1 szpital gdzie można rodzić, a opinie są TRAGICZNE. Strach się bać porodu w Toruniu ;( Personel niemiły i warunki słabe :( Jedyne co to oddział neonatologiczny jest godny polecenia.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia
    Świetna ta falbanka daje takie wrażenie wykończenia łóżeczka :)

Martka89
    Ty się nie wygłupiaj kochana rodzinka ma racje siedź w domku :)

Magda lena
    Hannia123
    Zdrówka życzę dziewczynki, ja też jeszcze się kuruję ale jest o niebo lepiej :)

Gośśś
    trzymam kciuki i czekamy na relacje i foto :)

Est
    Ja nigdy nie miałam problemu z piciem glukozy :P
    nawet mi to smakuje :)

Gośśś lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Zazdroszczę Wam, że możecie sobie wybierać gdzie będziecie rodzić. Ja miałam rodzić w Gdańsku, ale to się nie uda. Nie zrobimy mieszkania na czas, a nie chcę się gnieździć z niemowlaczkiem i mężem u moich rodziców w małym mieszkaniu ;(

Muszę rodzić w Toruniu, tu gdzie obecnie mieszkamy. Jest tylko 1 szpital gdzie można rodzić, a opinie są TRAGICZNE. Strach się bać porodu w Toruniu ;( Personel niemiły i warunki słabe :( Jedyne co to oddział neonatologiczny jest godny polecenia.
    powiem ci tak teoretycznie najbliżej mam szpital w sosnowcu ale pytałam mojego gin i moge w innym mieście więc zamiast 10 min pojade 15 do szpitala i tyle po tym jk mnie potraktowali w sosnowcu w trakcie 1 poronienia już tam nigdy nie wróce...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ