Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:A po godzinie Ci nie badali? Ja miałam 3x pobieraną krew - na czczo, po godzinie i dwóch. Na czczo cukier masz piękny. Co do wyniku po 2h to widziałam, że na którymś forum dziewczyny z cukrem >120 już musiały przejść na dietę. Mój ginek mówił, że martwić się trzeba kiedy wynik jest >140. Te normy się ostatnio pozmieniały i sama nie wiem... A nie masz podanych na wyniku?
Tylko dwa razy mi pobrali krew, tak miałam na skierowaniu: 75 mg po 120 min.
Zobaczymy jeszcze co jutro powie moj ginekolog.
No właśnie nie mam norm dla tego drugiego cukru, zadzwoniłam tylko do mojej przyjaciolki, ona jest co prawda internistką, ale powiedziala mi, ze wynik jest dobry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 16:54
-
nick nieaktualny26Asia wrote:bardzo ważne jest,a by były 3 szczebelki wyciągane ? 2 nie wystarczą ?
ja się zastanawiam nad tym łóżeczkiem : http://mamokupmi.pl/120-x-60/539-lozeczko-radek-iii-firmy-klups.html
WystarcząMało jest łóżeczek z 3 wyciąganymi, najczęściej mają dwa. Jednak ja wolałam z 3 bo raz, że dziecku wygodniej będzie wychodzić a dwa - mi łatwiej myć pokrywę szuflady
Za Klupsiowymi łóżeczkami patrz na allegro bo często chodzą taniej -
polin wrote:Na allegro znalazłam takie łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-alek-z-szuflada-kolor-bialy-i5115978142.html
całkiem podobne do tego A. Kasi ale trochę inaczej u góry wyprofilowane
Ostatnio oglądałam to łóżeczko ale w kolorze wengeNiestety do nas białe nie pasuje a jakoś tak bardziej mi się podoba.
Dzień dobry dziewczyny. U nas w Łebie troszkę wietrznie ale cały dzień świeci słoneczko. Dziś na obiadek mieliśmy dorszyka smażonego a ze zostało sporo to zrobiłam właśnie zalewę grecką i zaraz dorszyk w niej popływaJutro planuję nalepić pierogów ruskich bo mam mega ochotę na nie od kilku dni.
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEst wrote:Tylko dwa razy mi pobrali krew, tak miałam na skierowaniu: 75 mg po 120 min.
Zobaczymy jeszcze co jutro powie moj ginekolog.
No właśnie nie mam norm dla tego drugiego cukru, zadzwoniłam tylko do mojej przyjaciolki, ona jest co prawda internistką, ale powiedziala mi, ze wynik jest dobry.
O widzisz, nawet nie wiedziałam, że tak można. Mi się też wydaje, że wynik ok ale właśnie gdzieś na forum belly widziałam, że dziewczyny pisały o zmienionych normach i że one już przy >120 miały dietę. Ja rok temu miałam po 2h wynik 136 i dopiero przy takim kręcili nosem że może dieta. -
RudyTygrysek wrote:Ostatnio oglądałam to łóżeczko ale w kolorze wenge
Niestety do nas białe nie pasuje a jakoś tak bardziej mi się podoba.
Dzień dobry dziewczyny. U nas w Łebie troszkę wietrznie ale cały dzień świeci słoneczko. Dziś na obiadek mieliśmy dorszyka smażonego a ze zostało sporo to zrobiłam właśnie zalewę grecką i zaraz dorszyk w niej popływaJutro planuję nalepić pierogów ruskich bo mam mega ochotę na nie od kilku dni.
Moj maz wlasnie smarzy rybke dla mniea tymi pierogami to mi narobilas ochoty
ostatnio wymyslam z potrawami i eksperymentuje rozne nowe wynalazki
Ale nic nie przebilo bigosu
Nawet angole w pracy meza sie zajadali
ciagle pytaja o polskie potrawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:16
[/link]
-
nick nieaktualnyEst wrote:I to chyba tez zależy od dawki glukozy, ja miałam tę wyższą, 75 mg.
Też taką miałamJak zobaczyłam ile tego proszku wsypują do kubka to od samego widoku mnie zemdliło
Na karcie ciąży mam taką rozpiskę jakie badania w którym tygodniu ciężarna powinna zrobić i tak jest właśnie 75g, więc chyba już 50g nie robią.
A powiedzcie mi jak to jest z tym TSH? Mi tylko na początku kazali zrobić i teraz nikt o tym nie wspominał. Poprzednio też tylko na początku mi badali. Jak tak o tym piszecie to się zaczęłam zastanawiać czy by nie zrobić przy okazji jak już będę w środę morfologię robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:19
-
A.Kasia wrote:Też taką miałam
Jak zobaczyłam ile tego proszku wsypują do kubka to od samego widoku mnie zemdliło
Na karcie ciąży mam taką rozpiskę jakie badania w którym tygodniu ciężarna powinna zrobić i tak jest właśnie 75g, więc chyba już 50g nie robią.
A powiedzcie mi jak to jest z tym TSH? Mi tylko na początku kazali zrobić i teraz nikt o tym nie wspominał. Poprzednio też tylko na początku mi badali. Jak tak o tym piszecie to się zaczęłam zastanawiać czy by nie zrobić przy okazji jak już będę w środę morfologię robić.
Moj lekarz chciał, zebym to tsh powtórzyła, bo w I trymestrze miałam 2,1 czy 2,2, nie pamiętam. A podobno kobiety w ciąży najlepiej jak mają max 2,5.
Także zblizalam się do tej górnej granicy i dlatego musiałam powtórzyć.
-
Hej dziewczyny. Jestem po wizycie kontrolnej, pessar dobrze się trzyma, ale do końca ciąży i tak tryb życia głównie leżący. Moje obawy typu pessar raz bliżej raz dalej, czy też dotykania krawędzi są fizjologiczne a weczek prawidłowo się trzyma.Także żadne szkoly rodzenia itp odpadają.
Dalej mam brać zalecane leki, dostałam skierowanie na badania, mocz, morfologię, tsh.
Polowkowe będę miała 20 i 26 października.
Trzymajcie się i powodzenia na waszych wizytach.
A.Kasiu trzymam kciuki za twój pessar.A.Kasia, Karka, Karolina@, Kajola, Madzialena90, kleo2426, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEst wrote:Moj lekarz chciał, zebym to tsh powtórzyła, bo w I trymestrze miałam 2,1 czy 2,2, nie pamiętam. A podobno kobiety w ciąży najlepiej jak mają max 2,5.
Także zblizalam się do tej górnej granicy i dlatego musiałam powtórzyć.
Aha, to ja miałam zawsze ok, w takim razie sobie odpuszczę.
Muminka - termofor między nogi, urinal 2x2 i duuuuużo płynówEst, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Jestem, wróciłam! z takim bólem głowy, chyba ze stresu, który mi zszedł, że musiałam wziąć paracetamol... ale najważniejsze info:
MAM W PEŁNI ZDROWEGO SYNKA!
Siusiak jest na swoim miejscu (aż wybuchłam śmiechem jak to zobaczyłam), więc Miłosz pozostaje Miłoszem
Wszystkie pomiary narządów prawidłowe!
Maluch wiercił się jak oszalałyi robił facepalma
Widziałam jego piękne stópki, które mają już 4 cm
A on sam waży prawie pół kilo
Szyjka zamknięta, 33mm, więc wszystko w porządku i na tym froncie
Później wrzucę Wam zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:32
ksanka, Mania1718, Karka, Magda lena, Karolina@, Est, Hannia123, A.Kasia, skowroneczka87, paola87, arien, She86, M+M+?, Kajola, Vincent, Madzialena90, Love_life, kleo2426, baassiia, Izoleccc, 26Asia, Kaarolina, anie93lica, Martita88, Kate84, perła ziemi, Jacqueline, Mietka 30:), Renka88 lubią tę wiadomość
-
ksanka najważniejsze, że jest wszystko w porządku. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj
Kaarolina dobrze, że wytrwałaś, życzę jak najlepszego wyniku i teraz odpocznij i tak jak dziewczyny doradzają - wróć jutro.
Fajne brzuszki dziewczyny
Ja mam wizytę już jutro, nie mogę się doczekać... Czy to syn czy to córaksanka lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
A.Kasia wrote:Aha, to ja miałam zawsze ok, w takim razie sobie odpuszczę.
Muminka - termofor między nogi, urinal 2x2 i duuuuużo płynów
o termoforze nie słyszałam myślałam że nie można nagrzewać miejsc intymnych w ciążyjak to dobrze się czasem zapytać. Moja lekarka też właśnie napisała sms że urinal ewentualnie żurawina naturalna