X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A po godzinie Ci nie badali? Ja miałam 3x pobieraną krew - na czczo, po godzinie i dwóch. Na czczo cukier masz piękny. Co do wyniku po 2h to widziałam, że na którymś forum dziewczyny z cukrem >120 już musiały przejść na dietę. Mój ginek mówił, że martwić się trzeba kiedy wynik jest >140. Te normy się ostatnio pozmieniały i sama nie wiem... A nie masz podanych na wyniku?

Tylko dwa razy mi pobrali krew, tak miałam na skierowaniu: 75 mg po 120 min.
    Zobaczymy jeszcze co jutro powie moj ginekolog.
    No właśnie nie mam norm dla tego drugiego cukru, zadzwoniłam tylko do mojej przyjaciolki, ona jest co prawda internistką, ale powiedziala mi, ze wynik jest dobry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 16:54

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z 2 wyjmowanymi i u maluchow siostry wystarczaly...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    bardzo ważne jest,a by były 3 szczebelki wyciągane ? 2 nie wystarczą ?
    ja się zastanawiam nad tym łóżeczkiem : http://mamokupmi.pl/120-x-60/539-lozeczko-radek-iii-firmy-klups.html

Wystarczą :) Mało jest łóżeczek z 3 wyciąganymi, najczęściej mają dwa. Jednak ja wolałam z 3 bo raz, że dziecku wygodniej będzie wychodzić a dwa - mi łatwiej myć pokrywę szuflady ;)

Za Klupsiowymi łóżeczkami patrz na allegro bo często chodzą taniej :)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Na allegro znalazłam takie łóżeczko:

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-alek-z-szuflada-kolor-bialy-i5115978142.html

całkiem podobne do tego A. Kasi ale trochę inaczej u góry wyprofilowane

Ostatnio oglądałam to łóżeczko ale w kolorze wenge :) Niestety do nas białe nie pasuje a jakoś tak bardziej mi się podoba.
    Dzień dobry dziewczyny. U nas w Łebie troszkę wietrznie ale cały dzień świeci słoneczko. Dziś na obiadek mieliśmy dorszyka smażonego a ze zostało sporo to zrobiłam właśnie zalewę grecką i zaraz dorszyk w niej popływa :) Jutro planuję nalepić pierogów ruskich bo mam mega ochotę na nie od kilku dni. :D

Mania1718 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Tylko dwa razy mi pobrali krew, tak miałam na skierowaniu: 75 mg po 120 min.
    Zobaczymy jeszcze co jutro powie moj ginekolog.
    No właśnie nie mam norm dla tego drugiego cukru, zadzwoniłam tylko do mojej przyjaciolki, ona jest co prawda internistką, ale powiedziala mi, ze wynik jest dobry.

O widzisz, nawet nie wiedziałam, że tak można. Mi się też wydaje, że wynik ok ale właśnie gdzieś na forum belly widziałam, że dziewczyny pisały o zmienionych normach i że one już przy >120 miały dietę. Ja rok temu miałam po 2h wynik 136 i dopiero przy takim kręcili nosem że może dieta.

• Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to chyba tez zależy od dawki glukozy, ja miałam tę wyższą, 75 mg.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, glukozą się nie przejmuję, martwi mnie tsh.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Ostatnio oglądałam to łóżeczko ale w kolorze wenge :) Niestety do nas białe nie pasuje a jakoś tak bardziej mi się podoba.
    Dzień dobry dziewczyny. U nas w Łebie troszkę wietrznie ale cały dzień świeci słoneczko. Dziś na obiadek mieliśmy dorszyka smażonego a ze zostało sporo to zrobiłam właśnie zalewę grecką i zaraz dorszyk w niej popływa :) Jutro planuję nalepić pierogów ruskich bo mam mega ochotę na nie od kilku dni. :D

Moj maz wlasnie smarzy rybke dla mnie :) a tymi pierogami to mi narobilas ochoty :) ostatnio wymyslam z potrawami i eksperymentuje rozne nowe wynalazki ;) Ale nic nie przebilo bigosu <3 Nawet angole w pracy meza sie zajadali :D ciagle pytaja o polskie potrawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:16

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    I to chyba tez zależy od dawki glukozy, ja miałam tę wyższą, 75 mg.

Też taką miałam :) Jak zobaczyłam ile tego proszku wsypują do kubka to od samego widoku mnie zemdliło ;) Na karcie ciąży mam taką rozpiskę jakie badania w którym tygodniu ciężarna powinna zrobić i tak jest właśnie 75g, więc chyba już 50g nie robią.

A powiedzcie mi jak to jest z tym TSH? Mi tylko na początku kazali zrobić i teraz nikt o tym nie wspominał. Poprzednio też tylko na początku mi badali. Jak tak o tym piszecie to się zaczęłam zastanawiać czy by nie zrobić przy okazji jak już będę w środę morfologię robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:19

• Andriel Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dziś domowej roboty gołąbki :) Fajnie jest zjeść coś polskiego tak daleko od Polski:) A pierogi już za mną chodzą od nie wiem kiedy...mniam mniam :)

Mania1718, Magda lena, Love_life lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co polecacie na pęcherz w ciąży chyba go przeziębiłam masakra jak ja nie lubię tego uczucia

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Też taką miałam :) Jak zobaczyłam ile tego proszku wsypują do kubka to od samego widoku mnie zemdliło ;) Na karcie ciąży mam taką rozpiskę jakie badania w którym tygodniu ciężarna powinna zrobić i tak jest właśnie 75g, więc chyba już 50g nie robią.

A powiedzcie mi jak to jest z tym TSH? Mi tylko na początku kazali zrobić i teraz nikt o tym nie wspominał. Poprzednio też tylko na początku mi badali. Jak tak o tym piszecie to się zaczęłam zastanawiać czy by nie zrobić przy okazji jak już będę w środę morfologię robić.

Moj lekarz chciał, zebym to tsh powtórzyła, bo w I trymestrze miałam 2,1 czy 2,2, nie pamiętam. A podobno kobiety w ciąży najlepiej jak mają max 2,5.
    Także zblizalam się do tej górnej granicy i dlatego musiałam powtórzyć.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie kontrolnej, pessar dobrze się trzyma, ale do końca ciąży i tak tryb życia głównie leżący. Moje obawy typu pessar raz bliżej raz dalej, czy też dotykania krawędzi są fizjologiczne a weczek prawidłowo się trzyma.Także żadne szkoly rodzenia itp odpadają.
    Dalej mam brać zalecane leki, dostałam skierowanie na badania, mocz, morfologię, tsh.
    Polowkowe będę miała 20 i 26 października.
    Trzymajcie się i powodzenia na waszych wizytach.
    A.Kasiu trzymam kciuki za twój pessar.

A.Kasia, Karka, Karolina@, Kajola, Madzialena90, kleo2426, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Moj lekarz chciał, zebym to tsh powtórzyła, bo w I trymestrze miałam 2,1 czy 2,2, nie pamiętam. A podobno kobiety w ciąży najlepiej jak mają max 2,5.
    Także zblizalam się do tej górnej granicy i dlatego musiałam powtórzyć.

Aha, to ja miałam zawsze ok, w takim razie sobie odpuszczę.

Muminka - termofor między nogi, urinal 2x2 i duuuuużo płynów :)

Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wróciłam! z takim bólem głowy, chyba ze stresu, który mi zszedł, że musiałam wziąć paracetamol... ale najważniejsze info:

MAM W PEŁNI ZDROWEGO SYNKA! <3
    Siusiak jest na swoim miejscu (aż wybuchłam śmiechem jak to zobaczyłam), więc Miłosz pozostaje Miłoszem :)
    Wszystkie pomiary narządów prawidłowe!
    Maluch wiercił się jak oszalały :) i robił facepalma :D
    Widziałam jego piękne stópki, które mają już 4 cm <3
    A on sam waży prawie pół kilo :D

Szyjka zamknięta, 33mm, więc wszystko w porządku i na tym froncie :)

Później wrzucę Wam zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:32

ksanka, Mania1718, Karka, Magda lena, Karolina@, Est, Hannia123, A.Kasia, skowroneczka87, paola87, arien, She86, M+M+?, Kajola, Vincent, Madzialena90, Love_life, kleo2426, baassiia, Izoleccc, 26Asia, Kaarolina, anie93lica, Martita88, Kate84, perła ziemi, Jacqueline, Mietka 30:), Renka88 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka najważniejsze, że jest wszystko w porządku. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj :)

Kaarolina dobrze, że wytrwałaś, życzę jak najlepszego wyniku i teraz odpocznij i tak jak dziewczyny doradzają - wróć jutro.

Fajne brzuszki dziewczyny :)

Ja mam wizytę już jutro, nie mogę się doczekać... Czy to syn czy to córa :D

ksanka lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości domiii!
    Karka taki mam plan, zamierzam zrobić profesorem z ramówki tv w ciągu najbliższych 4 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:42

domiii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii , super!!! :-) Pół kilo, wooow!!! :-)

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo domiii! Superancko!
    Czekamy na info od reszty mamusiek :*

Muminko, żurawinę wcinaj.

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Aha, to ja miałam zawsze ok, w takim razie sobie odpuszczę.

Muminka - termofor między nogi, urinal 2x2 i duuuuużo płynów :)

o termoforze nie słyszałam myślałam że nie można nagrzewać miejsc intymnych w ciąży :D jak to dobrze się czasem zapytać. Moja lekarka też właśnie napisała sms że urinal ewentualnie żurawina naturalna

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ