X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, fajny brzuszek :) ja swojego wolę na razie nie mierzyć :P

Magda lena lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a czy długość szyjki można zmierzyć tylko usg dopochwowo, czy również przez brzuch?

Paolka, ja ostatnio miałam mierzoną szyjkę przez brzuch. Moja ginekolog sondą jeździła bardzo nisko i tak jak któraś tutaj pisała, mocno uciskała tą sondą, że aż mnie trochę bolało. Widziała chyba moją minę i przeprosiła od razu mówiąc, że zdaje sobie sprawę, że jest to niekomfortowe, ale musi.

Jutro idę na prenatalne, ciekawe jak będzie mi mierzyć tą szyjkę. A będę na pewno dopytywać ile jest cm.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja bylam osobiscie u czterech lekarzy prywatnie z moich okolic i wszystcy mieli usg i to nie takie zle i z tego co rozmawiam z kolezankami, ktore tez prywatnie chodza tez mowia , ze maja... chyba sie jeszcze nie spotkalam z tym, ze w prywatnym gabinecie nie ma usg... Ale tak jest akurat u nas w okolicy... :)

Ja mam pod pepkiem 94cm :P a tez mam 160cm :P to chyba zalezy od budowy...

Magdalena sliczny brzus :) i slicznie wygladasz :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc też nigdy nie spotkalam się/ nie słyszałam o prywatnym gabinecie bez usg. Ale też nie bylam nigdy w Lublinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:43

She86 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Słońce - ślicznie wyglądasz! :)
    aż z ciekawości poszłam się zmierzyć hahah i na wysokości pępka mam 90 cm przy wzroście 168 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:07

Magda lena lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 92 cm !!!! Wzrost 163 cm. Ale nie przeszkadza mi brzuch wcale.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - ja chodzę prywatnie do gina i on nie ma USG w gabinecie, ale jest tak kompetentnym, rzetelnym i ludzkim ginem, że czuję się po prostu spokojnie mając jego :) pewnie gdybym była w sytuacji, że zwyczajnie nie byłoby mnie stać na oddzielne płacenie za wizytę i oddzielnie za USG to bym tego nie robiła, ale na szczęście mam ten komfort.

na NFZ też gość nie ma aparatu, ale tam to żenada ogólnie, wiec i tak chodzę tylko po darmowe skierowania na badania.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku chodziłam do 2 lekarzy prywatnie (130zł wizyta) i na NFZ i obaj mieli USG i też za każdym razem mnie badali. Na NFZ ta przychodnia, taka zwykła na starym osiedlu.

W sumie to ja myślałam, że USG to standard :/ Mój prywatny nie ma tego USG 3D/4D więc jak chce mieć super dokładne to chodzę w inne miejsce za 180 zł

Ja mam pod pepkiem (najgrubsze miejsce) 85-6cm, przed ciążą 78 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:51

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no weźcie. To skąd mam 102cm ?! Równo z pępkiem mierzyłam. Wzrostu mam 164 więc też kurdupel jestem :P A na wadze +3,5kg jak na razie, więc bez dramatu :P

Dziękuję za miłe słowa :D Wy zawsze potraficie podnieść na duchu :D

Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena ślicznie wyglądasz :)

Ja mam w obwodzie 94 cm, na wadze do przodu 6 kg (coraz bliżej do 80 kg brr...), to wszystko przy wzroście 172 cm.

1usai09khne0c7t3.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena ślicznie wyglądasz :)
    Ja w Belgii w ogóle nie mam morfologii, badań moczu, ani badania ginekologicznego. Tam tak jest, za każdym razem mam usg i to wszystko.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak się zmierzyłam - na wysokości pępka 91 cm, wzrost 168

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż poleciałam się zmierzyć :) wychodzi mi 83 cm na wysokości pępka przy 168 cm wzrostu. no, ale jestem dobre 4 tygodnie za Tobą Magdalena, więc nie ma co porównywać. na oko widzę ogromną różnicę. ja np. jestem w stanie tak się ubrać żeby nikt nie zauważył, a Ty już chyba nie dałabyś rady się zakamuflować ;)
    fajny pomysł z tym mierzeniem, chyba będę to robić co tydzień :)

Kasiu dzięki za komentarz. mam takie wrażenie, że przemiła z Ciebie osóbka. taki dobry duch tego forum :)

RudyTygrysek, Magda lena lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obwód brzuszka na wysokości pępka to 77 cm i to wynik z teraz więc na pewno kilka cm mniej jest rano. Też jestem niska bo 158 mam :) Moja gin też jest prywatna ma wspólny gabinet z ordynatorem w szpitalu(burak z niego) i półtora miesiąca temu zakupiła nowy sprzęt. Bardzo podoba mi się u niej że gdy mam badanie usg to przed sobą mam taki telewizorek i widzę wszystko i nie muszę się wykręcać żeby coś zobaczyć. Mój ukochany jak był ze mną na wizycie to Pani doktor gdy badała mnie na fotelu to takim parawanem na kółkach mnie zasłoniła a jak miałam usg dopochwowe to takich ręcznikiem papierowym zakryła mi pipke :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie badania szyjki, to mój gin też zawsze mierzy ją dopochwowo, niezależnie od pomiarów maluszka przez brzuch.
    A ja dziś siedzę jak na szpilkach i ciągle sprawdzam kalendarz, nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze te 10 dni do wizyty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:10

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia gratuluję, bardzo się :-) super, że wszystko jest ok i Tymek ma prawie pół kg! :-) Myślę, że fajnie że już nie musisz leżeć, tylko lekko możesz funkcjonować.

Baassiia w kwestiach urodowych to włosy na nogach, pod pachami i brwiach rosną jak dzikie :-P niestety u mnie nie idzie to w parze z włosami na głowie, te wypadają jak szalone :-( cera bym powiedziała, że bez zmian.
    Brzusio powoli widoczny, ale w ubraniu to wszyscy mi dają początek 4 miesiąca psss!
    Narazie u mnie 300g na plusie he, piersi tylko w 1trymestrze urosły trochę, czekam aż jeszcze pójdą w górę choć raz w ciąży chcę mieć biust :-P
    Poza tym M i znajomi mówią, że girki jak Patyki, schudły bardziej :-P
    Brzusio ok, jak narazie żadnych rozstępów :-)

Ja depiluje się tam maszynka taka z wkładem kremu czy nie wiem jak to nazwać i jak narazie jeszcze daje rade całość na 0 :-P co do pach i nóg chodzę na wosk.

M jest chętny do depilacji ale ja jakoś niekoniecznie więc cieszę się, że daje rade bo jak kiedyś to A.Kasia napisała boję się, że od razu będę mieć obrzezanie :-P

Aaa właśnie co do włosów na głowie w piątek byłam na farbie i nie chciała się przyjąć! Ale moja fryzjerka narzekala, wcześniej nie było problemu a to już 3Cie farbowanie w ciąży!

Kamka to ja mam Rogala i też wolę spać ze zwiniętą kołdrą :-D

Kofeinka Tak jak mówisz najważniejsze, że własne i ta swoboda, że u siebie :-)

Magdalena trzymam mocno kciuki za Wasze echo serca, musi być wszystko dobrze :-*

Domii jeśli chodzi o obecność przy porodzie M chce być ale nie dlatego żeby przeżywać to ze mną, tylko właśnie chcę wszystkiego dopilnować. Na początku nie był przekonany, ale mam nadzieję że da radę i nie będzie później problemu z seksem...
    Ja byłam po tej drugiej stronie, dwa razy przy porodzie moich bratanków, nie powiem że jest to łatwe przeżycie ale Przecięcie pępowiny było wspaniałe :-) ja jestem twarda raczej i musiałam zobaczyć jak to tam na dole wygląda, ale M będę kazała być tylko przy głowie :-D

My dziś byliśmy na targach happy baby, udało mi się M namówić choć nie miał ochoty, wg mnie same targi porażka, tak mało stanowisk. Ale załapaliśmy się na darmowe usg 3d, jak się okazało mam żywe srebro w brzuszku, no mała wciąż się kręciła, rączki na buźce, nóżki na głowie :-) niemożliwa jest! Ledwo się dało zrobić jakąś średniej jakości fotkę :-D także cieszę się, że nie przyszło nam do głowy iść na takie badania płatne :-P Aaa i kolejny lekarz co mówił, że na 100% Dziewucha :-)

Co fajne na tych targach był mami babi targ gdzie ludzie sprzedawali ubranka po swoich dzieciach i kupiłam trochę używanych ciuszków :-D

Po targach pojechaliśmy na moje ulubione chińskie i wyobraźcie sobie, jem wszystko ok, nic nie mdli, smakuje. Kończymy, wstajemy i ja pędem do WC M nie wie o co chodzi a ja wszystko zwymiotowałam! Tak nagle ni z gruchy, ni z pietruchy! Nawet uklęknąć nie zdążyłam! Taki prysznic z buzi mi poszedł :-*

A i M czuję już ruchy, no ale młoda sadzi cały czas :-D a pamiętam jak jeszcze 10 dni temu na to czekałam :-)

Magda lena, Andriel, domiii, Karka, Mania1718, Kajola lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena może tobie podniosła już się macica, dlatego większy obwód. Ja mam cały czas dno macicy ok 2,5 cm poniżej pępka. Pytałam o ten obwód bo ja przy wzroście 164 przed ciążą ważyłam 50,5 a teraz już 56 kg. Nie jem dużo i zaczęłam się zastanawiać, czy za szybko nie przybieram na wadze...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh. teraz mi trochę smutno, że mam taki brzuchol jak słonik...lub hipcio :( aaaa mierzyłam na leginsach i bluzce, to może jakieś 101 cm wyjdzie, co? :D :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, masz fajny ciążowy brzuszek :) widać, że ciążowy, a ja ciągle wyglądam jakbym się najadła za dużo :D

Andriel, Est lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie polecacie/planujecie kupić materace do łóżeczka?

‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ