X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, fajny brzuszek :) ja swojego wolę na razie nie mierzyć :P

Magda lena lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a czy długość szyjki można zmierzyć tylko usg dopochwowo, czy również przez brzuch?

Paolka, ja ostatnio miałam mierzoną szyjkę przez brzuch. Moja ginekolog sondą jeździła bardzo nisko i tak jak któraś tutaj pisała, mocno uciskała tą sondą, że aż mnie trochę bolało. Widziała chyba moją minę i przeprosiła od razu mówiąc, że zdaje sobie sprawę, że jest to niekomfortowe, ale musi.

Jutro idę na prenatalne, ciekawe jak będzie mi mierzyć tą szyjkę. A będę na pewno dopytywać ile jest cm.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja bylam osobiscie u czterech lekarzy prywatnie z moich okolic i wszystcy mieli usg i to nie takie zle i z tego co rozmawiam z kolezankami, ktore tez prywatnie chodza tez mowia , ze maja... chyba sie jeszcze nie spotkalam z tym, ze w prywatnym gabinecie nie ma usg... Ale tak jest akurat u nas w okolicy... :)

Ja mam pod pepkiem 94cm :P a tez mam 160cm :P to chyba zalezy od budowy...

Magdalena sliczny brzus :) i slicznie wygladasz :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc też nigdy nie spotkalam się/ nie słyszałam o prywatnym gabinecie bez usg. Ale też nie bylam nigdy w Lublinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:43

She86 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Słońce - ślicznie wyglądasz! :)
    aż z ciekawości poszłam się zmierzyć hahah i na wysokości pępka mam 90 cm przy wzroście 168 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:07

Magda lena lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 92 cm !!!! Wzrost 163 cm. Ale nie przeszkadza mi brzuch wcale.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - ja chodzę prywatnie do gina i on nie ma USG w gabinecie, ale jest tak kompetentnym, rzetelnym i ludzkim ginem, że czuję się po prostu spokojnie mając jego :) pewnie gdybym była w sytuacji, że zwyczajnie nie byłoby mnie stać na oddzielne płacenie za wizytę i oddzielnie za USG to bym tego nie robiła, ale na szczęście mam ten komfort.

na NFZ też gość nie ma aparatu, ale tam to żenada ogólnie, wiec i tak chodzę tylko po darmowe skierowania na badania.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku chodziłam do 2 lekarzy prywatnie (130zł wizyta) i na NFZ i obaj mieli USG i też za każdym razem mnie badali. Na NFZ ta przychodnia, taka zwykła na starym osiedlu.

W sumie to ja myślałam, że USG to standard :/ Mój prywatny nie ma tego USG 3D/4D więc jak chce mieć super dokładne to chodzę w inne miejsce za 180 zł

Ja mam pod pepkiem (najgrubsze miejsce) 85-6cm, przed ciążą 78 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:51

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no weźcie. To skąd mam 102cm ?! Równo z pępkiem mierzyłam. Wzrostu mam 164 więc też kurdupel jestem :P A na wadze +3,5kg jak na razie, więc bez dramatu :P

Dziękuję za miłe słowa :D Wy zawsze potraficie podnieść na duchu :D

Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena ślicznie wyglądasz :)

Ja mam w obwodzie 94 cm, na wadze do przodu 6 kg (coraz bliżej do 80 kg brr...), to wszystko przy wzroście 172 cm.

1usai09khne0c7t3.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena ślicznie wyglądasz :)
    Ja w Belgii w ogóle nie mam morfologii, badań moczu, ani badania ginekologicznego. Tam tak jest, za każdym razem mam usg i to wszystko.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak się zmierzyłam - na wysokości pępka 91 cm, wzrost 168

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż poleciałam się zmierzyć :) wychodzi mi 83 cm na wysokości pępka przy 168 cm wzrostu. no, ale jestem dobre 4 tygodnie za Tobą Magdalena, więc nie ma co porównywać. na oko widzę ogromną różnicę. ja np. jestem w stanie tak się ubrać żeby nikt nie zauważył, a Ty już chyba nie dałabyś rady się zakamuflować ;)
    fajny pomysł z tym mierzeniem, chyba będę to robić co tydzień :)

Kasiu dzięki za komentarz. mam takie wrażenie, że przemiła z Ciebie osóbka. taki dobry duch tego forum :)

RudyTygrysek, Magda lena lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obwód brzuszka na wysokości pępka to 77 cm i to wynik z teraz więc na pewno kilka cm mniej jest rano. Też jestem niska bo 158 mam :) Moja gin też jest prywatna ma wspólny gabinet z ordynatorem w szpitalu(burak z niego) i półtora miesiąca temu zakupiła nowy sprzęt. Bardzo podoba mi się u niej że gdy mam badanie usg to przed sobą mam taki telewizorek i widzę wszystko i nie muszę się wykręcać żeby coś zobaczyć. Mój ukochany jak był ze mną na wizycie to Pani doktor gdy badała mnie na fotelu to takim parawanem na kółkach mnie zasłoniła a jak miałam usg dopochwowe to takich ręcznikiem papierowym zakryła mi pipke :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie badania szyjki, to mój gin też zawsze mierzy ją dopochwowo, niezależnie od pomiarów maluszka przez brzuch.
    A ja dziś siedzę jak na szpilkach i ciągle sprawdzam kalendarz, nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze te 10 dni do wizyty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 21:10

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia gratuluję, bardzo się :-) super, że wszystko jest ok i Tymek ma prawie pół kg! :-) Myślę, że fajnie że już nie musisz leżeć, tylko lekko możesz funkcjonować.

Baassiia w kwestiach urodowych to włosy na nogach, pod pachami i brwiach rosną jak dzikie :-P niestety u mnie nie idzie to w parze z włosami na głowie, te wypadają jak szalone :-( cera bym powiedziała, że bez zmian.
    Brzusio powoli widoczny, ale w ubraniu to wszyscy mi dają początek 4 miesiąca psss!
    Narazie u mnie 300g na plusie he, piersi tylko w 1trymestrze urosły trochę, czekam aż jeszcze pójdą w górę choć raz w ciąży chcę mieć biust :-P
    Poza tym M i znajomi mówią, że girki jak Patyki, schudły bardziej :-P
    Brzusio ok, jak narazie żadnych rozstępów :-)

Ja depiluje się tam maszynka taka z wkładem kremu czy nie wiem jak to nazwać i jak narazie jeszcze daje rade całość na 0 :-P co do pach i nóg chodzę na wosk.

M jest chętny do depilacji ale ja jakoś niekoniecznie więc cieszę się, że daje rade bo jak kiedyś to A.Kasia napisała boję się, że od razu będę mieć obrzezanie :-P

Aaa właśnie co do włosów na głowie w piątek byłam na farbie i nie chciała się przyjąć! Ale moja fryzjerka narzekala, wcześniej nie było problemu a to już 3Cie farbowanie w ciąży!

Kamka to ja mam Rogala i też wolę spać ze zwiniętą kołdrą :-D

Kofeinka Tak jak mówisz najważniejsze, że własne i ta swoboda, że u siebie :-)

Magdalena trzymam mocno kciuki za Wasze echo serca, musi być wszystko dobrze :-*

Domii jeśli chodzi o obecność przy porodzie M chce być ale nie dlatego żeby przeżywać to ze mną, tylko właśnie chcę wszystkiego dopilnować. Na początku nie był przekonany, ale mam nadzieję że da radę i nie będzie później problemu z seksem...
    Ja byłam po tej drugiej stronie, dwa razy przy porodzie moich bratanków, nie powiem że jest to łatwe przeżycie ale Przecięcie pępowiny było wspaniałe :-) ja jestem twarda raczej i musiałam zobaczyć jak to tam na dole wygląda, ale M będę kazała być tylko przy głowie :-D

My dziś byliśmy na targach happy baby, udało mi się M namówić choć nie miał ochoty, wg mnie same targi porażka, tak mało stanowisk. Ale załapaliśmy się na darmowe usg 3d, jak się okazało mam żywe srebro w brzuszku, no mała wciąż się kręciła, rączki na buźce, nóżki na głowie :-) niemożliwa jest! Ledwo się dało zrobić jakąś średniej jakości fotkę :-D także cieszę się, że nie przyszło nam do głowy iść na takie badania płatne :-P Aaa i kolejny lekarz co mówił, że na 100% Dziewucha :-)

Co fajne na tych targach był mami babi targ gdzie ludzie sprzedawali ubranka po swoich dzieciach i kupiłam trochę używanych ciuszków :-D

Po targach pojechaliśmy na moje ulubione chińskie i wyobraźcie sobie, jem wszystko ok, nic nie mdli, smakuje. Kończymy, wstajemy i ja pędem do WC M nie wie o co chodzi a ja wszystko zwymiotowałam! Tak nagle ni z gruchy, ni z pietruchy! Nawet uklęknąć nie zdążyłam! Taki prysznic z buzi mi poszedł :-*

A i M czuję już ruchy, no ale młoda sadzi cały czas :-D a pamiętam jak jeszcze 10 dni temu na to czekałam :-)

Magda lena, Andriel, domiii, Karka, Mania1718, Kajola lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena może tobie podniosła już się macica, dlatego większy obwód. Ja mam cały czas dno macicy ok 2,5 cm poniżej pępka. Pytałam o ten obwód bo ja przy wzroście 164 przed ciążą ważyłam 50,5 a teraz już 56 kg. Nie jem dużo i zaczęłam się zastanawiać, czy za szybko nie przybieram na wadze...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh. teraz mi trochę smutno, że mam taki brzuchol jak słonik...lub hipcio :( aaaa mierzyłam na leginsach i bluzce, to może jakieś 101 cm wyjdzie, co? :D :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, masz fajny ciążowy brzuszek :) widać, że ciążowy, a ja ciągle wyglądam jakbym się najadła za dużo :D

Andriel, Est lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie polecacie/planujecie kupić materace do łóżeczka?

‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ