Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda lena wrote:ej no weźcie. To skąd mam 102cm ?! Równo z pępkiem mierzyłam. Wzrostu mam 164 więc też kurdupel jestem
A na wadze +3,5kg jak na razie, więc bez dramatu
Dziękuję za miłe słowaWy zawsze potraficie podnieść na duchu
Przede wszystkim pięknie wyglądasza ja mam 100 w brzuszku i jestem niższa
Magda lena lubi tę wiadomość
[/link]
-
Ja mam 96cm w obwodzie
wzrost 167 jakieś.
Cieszę się, że chodzę do gina, który ma usg w gabinecie. Płacę 120zł. Ale znam go od jakiś 7-8 lat i mam zaufanie:)
Mój mąż ma być przy porodzie, ja bardzo chcę, on już też się przekonał do tego. Mam nadzieję, że nie zmieni zdania
Jutro idziemy na warsztaty z Planety Dziecko. Mają trwać 3h. Zobaczymy czy ciekawe będą.
A moja córa coś od 2 dni mnie nie kopieMania1718 lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ja tez mam lozysko na przedniej scianie a moje dziecie czuje od 17+4
a od paru dni to wieczorami tak fika,ze az widac na skorze
nie martwcie sie,ze dziecko np. W jakims dniu jest malo albo wcale aktywne. Dopiero od 24tc bodajze ruchy sa regularne. Polecam tez metode na ciastko bo dziecko uaktywnia sie tez po duzej dawce cukru
Jusiakp podsumowujac najlepiej bedzie jesli dokladnie wypytasz swojego gina o co mu chodzi z szyjka ale przyznaj sie ,ze bylas ze stresu na usg i tam nic nie widzieli niepokojacego.
Co do brzucha to mi tez niedawno wyskoczyl ale ja dodstkowo ten nad pepkiem mam jak balon bo mam wzdeciamusze sie dopytac lekarki czy to moze byc skutek brania skopolanu bo przeciez on dziala na miesnie gladkie to moze i na te w przewodzie pokarmowym
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dzień dobry w poniedziałek. Udanego tygodnia!
Ja już się zbieram z mężem, bo za chwilę jedziemy na badania prenatalne. Z nerwów/stresu/radości/euforii spałam w nocy około 2 godzin, w trakcie których śniło mi się usg z siusiakiem!Trzymajcie kciuki cioteczki, aby bobas był zdrowiutki
Magda lena, A.Kasia, Kate84, Mania1718, domiii, Mietka 30:), Vincent, Renka88, edyś, kateee, Karka, Kajola, Andriel lubią tę wiadomość
-
ja też dzisiaj idę na wizytę, i z nerwów już spać nie mogłam, Wizytę mam o 11.15 dobrze , że tak szybko nie będę się cały dzień denerwować
Magdalena masz piękny brzuch !! oj chciałabym mieć tak wysoko
Ale wczoraj zauważyłam, że depilację mi ciężko zrobić....muszę zainwestować w lusterko... po się gdzieś zacięłam i mało serce mi nie stanęło jak krew zobaczyłam..Magda lena, A.Kasia, Mania1718, edyś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Powodzenia na wizytach! Kciuki oczywiście zaciśnięte i czekamy na wieści
Co do ruchów to cierpliwościja identycznie jak pap86 - czuję bąbla od 17 tyg mimo łożyska na przedniej ścianie ale raz że Tymek jest od początku o tydzień-dwa większy a dwa, że to łożysko mam dość nisko i może to ma znaczenie? No i synek ułożony nogami do dołu i kopie mnie w pecherz i szyjkę a czasem i w tyłek
wyżej czuję go sporadycznie.
Magdalena - co się przejmujesz jak super wyglądaszBrzusio taka piłeczka, pewnie od tyłu w ogóle nie widać, że w ciąży jesteś
-
Magdalena wyglądasz pięknie,z tym brzuszkiem a ile z nas już o takim marzy
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty,my mamy połówkowe dopiero o 17...Także jeszcze cały dzień czekania.
Ale gimnastyka na 11, później pełno spraw do załatwienia bo po lekarzu ruszamy od razu do Gdańska to może szybko zleci! Miłego dniaA.Kasia, Magda lena, Est, Kajola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda lena wrote:A my jutro mamy echo serca nr 1 (echo serca nr 2 za tydzień w Łodzi) naszego synka w Bydgoszczy. Jutrzejsze echo będzie przeprowadzał ginekolog,a nie kardiolog dziecięcy, więc bardziej się napalam na to echo za tydzień w Łodzi z kariologiem, ale zobaczymy co jutro pokaże to badanie. Oby nic !!!!
Prosimy o kciuki Cioteczki :*
Witam się z rana... 2dzień u siostry i już mam dość!https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Dostaniesz globułki i przejdzie, poczekaj spokojnie na info od lekarki. W ciąży te paskudztwa lubią się panoszyć
A co Ci konkretnie wyhodowali?
ENTEROCOCCUS FAECALIS +++ CO OZNAXZA OBFICIE
ESCHERICHIA COLI TEŻ OBFICIE
ALE JA AZ ZA BARDZO DBAM 3-4 RAZY DZIENNIE SIĘ PODMYWAM SPECJALNYM PŁYNEM ITDZAŁAMANA
-
Hej dziewczyny,
potrzebuję porady. Czy któraś z Was orientuje się jak to jest w sytuacji, gdy umowę o prace miałam podpisaną na 3 miesiące na okres próbny, a jestem na zwolnieniu od ponad miesiąca już. Umowa kończy mi się 3 listopada, czy pracodawca wystawi mi świadectwo pracy od 3 września do 3 listopada???
Jak to jest? Gdzieś kiedyś czytałam, że ze względu na ciąże umowa będzie automatycznie przedłużona do dnia porodu... ale czy tak jest? i kiedy powinnam dostać świadectwo pracy? teraz w listopadzie czy po porodzie???