X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ej no weźcie. To skąd mam 102cm ?! Równo z pępkiem mierzyłam. Wzrostu mam 164 więc też kurdupel jestem :P A na wadze +3,5kg jak na razie, więc bez dramatu :P

Dziękuję za miłe słowa :D Wy zawsze potraficie podnieść na duchu :D

Przede wszystkim pięknie wyglądasz ;) a ja mam 100 w brzuszku i jestem niższa :)

Magda lena lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 96cm w obwodzie ;) wzrost 167 jakieś.

Cieszę się, że chodzę do gina, który ma usg w gabinecie. Płacę 120zł. Ale znam go od jakiś 7-8 lat i mam zaufanie:)

Mój mąż ma być przy porodzie, ja bardzo chcę, on już też się przekonał do tego. Mam nadzieję, że nie zmieni zdania :D

Jutro idziemy na warsztaty z Planety Dziecko. Mają trwać 3h. Zobaczymy czy ciekawe będą.

A moja córa coś od 2 dni mnie nie kopie :(

Mania1718 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka polubiłam Twój post bo bardzo mi się spodobał Twój opis pod suwaczkiem ;)
    Moja dzidzia tez coś słabo kopie dzisiaj. Wcinam kisiel z leśnych owoców z nadzieją że posmakuje jej :)

Karka lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 ja właśnie też różne rzeczy jem z nadzieją kopniaków;) Ale mam to łożysko na przedniej ścianie i to pewnie ją ogranicza...

Mania1718 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lozysko na przedniej scianie a moje dziecie czuje od 17+4 :) a od paru dni to wieczorami tak fika,ze az widac na skorze :) nie martwcie sie,ze dziecko np. W jakims dniu jest malo albo wcale aktywne. Dopiero od 24tc bodajze ruchy sa regularne. Polecam tez metode na ciastko bo dziecko uaktywnia sie tez po duzej dawce cukru :)

Jusiakp podsumowujac najlepiej bedzie jesli dokladnie wypytasz swojego gina o co mu chodzi z szyjka ale przyznaj sie ,ze bylas ze stresu na usg i tam nic nie widzieli niepokojacego.

Co do brzucha to mi tez niedawno wyskoczyl ale ja dodstkowo ten nad pepkiem mam jak balon bo mam wzdecia :( musze sie dopytac lekarki czy to moze byc skutek brania skopolanu bo przeciez on dziala na miesnie gladkie to moze i na te w przewodzie pokarmowym :(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek. Udanego tygodnia! :)

Ja już się zbieram z mężem, bo za chwilę jedziemy na badania prenatalne. Z nerwów/stresu/radości/euforii spałam w nocy około 2 godzin, w trakcie których śniło mi się usg z siusiakiem! :D Trzymajcie kciuki cioteczki, aby bobas był zdrowiutki :)

Magda lena, A.Kasia, Kate84, Mania1718, domiii, Mietka 30:), Vincent, Renka88, edyś, kateee, Karka, Kajola, Andriel lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj idę na wizytę, i z nerwów już spać nie mogłam, Wizytę mam o 11.15 dobrze , że tak szybko nie będę się cały dzień denerwować
    Magdalena masz piękny brzuch !! oj chciałabym mieć tak wysoko

Ale wczoraj zauważyłam, że depilację mi ciężko zrobić....muszę zainwestować w lusterko... po się gdzieś zacięłam i mało serce mi nie stanęło jak krew zobaczyłam..

Magda lena, A.Kasia, Mania1718, edyś lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Powodzenia na wizytach! Kciuki oczywiście zaciśnięte i czekamy na wieści ;)

Co do ruchów to cierpliwości :) ja identycznie jak pap86 - czuję bąbla od 17 tyg mimo łożyska na przedniej ścianie ale raz że Tymek jest od początku o tydzień-dwa większy a dwa, że to łożysko mam dość nisko i może to ma znaczenie? No i synek ułożony nogami do dołu i kopie mnie w pecherz i szyjkę a czasem i w tyłek :P wyżej czuję go sporadycznie.

Magdalena - co się przejmujesz jak super wyglądasz :) Brzusio taka piłeczka, pewnie od tyłu w ogóle nie widać, że w ciąży jesteś ;)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wyglądasz pięknie,z tym brzuszkiem a ile z nas już o takim marzy :-)

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty,my mamy połówkowe dopiero o 17...Także jeszcze cały dzień czekania.

Ale gimnastyka na 11, później pełno spraw do załatwienia bo po lekarzu ruszamy od razu do Gdańska to może szybko zleci! Miłego dnia

A.Kasia, Magda lena, Est, Kajola lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A suwaczki jak zdechły tak dalej nic nie ruszyło :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A my jutro mamy echo serca nr 1 (echo serca nr 2 za tydzień w Łodzi) naszego synka w Bydgoszczy. Jutrzejsze echo będzie przeprowadzał ginekolog,a nie kardiolog dziecięcy, więc bardziej się napalam na to echo za tydzień w Łodzi z kariologiem, ale zobaczymy co jutro pokaże to badanie. Oby nic !!!!

Prosimy o kciuki Cioteczki :*
    Powodzenia! My.mamy echo serduszka dopiero 12.11 oszaleje do tego czasu!
    Witam się z rana... 2dzień u siostry i już mam dość!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera mam na moje oko złe wyniki posiewu z pochwy. Obfite bakterie. Wysłałam wynik do mojej lekarki ale chyba umrę z stresu....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A suwaczki jak zdechły tak dalej nic nie ruszyło :/

Musisz go zresetować sama i ruszy... :d ale ogólnie często tak mają

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Musisz go zresetować sama i ruszy... :d ale ogólnie często tak mają

Resetowałam i dalej badziewie nie działa... :/

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karolina, 26Asia, Kate84 trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może wy mi pomożecie ci amm się bać... :( z posiewu :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A może wy mi pomożecie ci amm się bać... :( z posiewu :(

Dostaniesz globułki i przejdzie, poczekaj spokojnie na info od lekarki. W ciąży te paskudztwa lubią się panoszyć :/ A co Ci konkretnie wyhodowali?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dostaniesz globułki i przejdzie, poczekaj spokojnie na info od lekarki. W ciąży te paskudztwa lubią się panoszyć :/ A co Ci konkretnie wyhodowali?

ENTEROCOCCUS FAECALIS +++ CO OZNAXZA OBFICIE
    ESCHERICHIA COLI TEŻ OBFICIE

ALE JA AZ ZA BARDZO DBAM 3-4 RAZY DZIENNIE SIĘ PODMYWAM SPECJALNYM PŁYNEM ITD :( ZAŁAMANA

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    potrzebuję porady. Czy któraś z Was orientuje się jak to jest w sytuacji, gdy umowę o prace miałam podpisaną na 3 miesiące na okres próbny, a jestem na zwolnieniu od ponad miesiąca już. Umowa kończy mi się 3 listopada, czy pracodawca wystawi mi świadectwo pracy od 3 września do 3 listopada???
    Jak to jest? Gdzieś kiedyś czytałam, że ze względu na ciąże umowa będzie automatycznie przedłużona do dnia porodu... ale czy tak jest? i kiedy powinnam dostać świadectwo pracy? teraz w listopadzie czy po porodzie???

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka, tak ja też miałam próbną umowe na 3 miesiace na 1/4 etatu do konca wrzesia,a w siepniu poszłam na l4 i w pazdzierniku dostałam do podpisania nowa umowe do dnia porodu :)

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ