X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    ENTEROCOCCUS FAECALIS +++ CO OZNAXZA OBFICIE
    ESCHERICHIA COLI TEŻ OBFICIE

ALE JA AZ ZA BARDZO DBAM 3-4 RAZY DZIENNIE SIĘ PODMYWAM SPECJALNYM PŁYNEM ITD :( ZAŁAMANA
    Nadmierna higiena intymna sprzyja bakteriom bo niszczymy naturalna flore bakteryjna.. niestety i tak i tak źle

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja też kurdupelek jestem i mam 164 cm wzrostu. w obwodzie 103 :)
    Tak wyglądaliśmy w piątek.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a47045390d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fee1279589e.jpg

Renka88, Teresa1992, kleo2426, A.Kasia, Hannia123, anie93lica, She86, Mania1718, domiii, Mietka 30:), Karka, Vincent, Karolina@, Kate84, Kajola, Est, Andriel, Madzialena90, Kaarolina, Magda lena, krówka_muffka, 26Asia, Izoleccc, anitka19953, Martita88 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Muminka, nie pozostaje Ci niestety nic innego, jak czekać na informację od lekarki.. A jak to się stało, że zaleciła Ci ten posiew? Miałaś jakieś objawy?

Eh podmywam się jak korzystam z toalety. Wiem że to też nie jest zdrowe ale uzupełniam to probiotykami. Nie miałam objawów. Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze a nawet nie mam upławów. Wszystko na rzut oka czyste przy badaniu. Jednak ja chciałam a że chodzę i do niej na NFZ to zrobiła mi to przy okazji cytologii bo i tak za darmo się należy w ciąży.
    Odpisała mi że zadzwoni do mnie do pół godziny bo cesarka przed nią :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Miłego Dnia!

Trzymam kciuki za wizyty!!

Jak dorwe miare, bo na złość gdzieś włożyłam i znaleźć nie mogę to napiszę ile mi wychodzi w brzuchu :D

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie po kilkudniowej przerwie.
    Cieszę się z Waszych udanych wizyt i gratuluje z całego serca.
    Trzymam też kciuki za dzisiejsze wizyty.

U nas wszyscy przeszliśmy jelitówkę, ja oczywiście też załapałam się na wirusa i w dwa dni waga spadła o 1,5 kg.
    Przez prawie tydzień nie czułam maluszka i już zaczynałam panikować, ale dzisiaj rano były delikatne "bulgotki" bo takich typowych kopniaczków to nadal nie czuję.

Któraś pisała o reakcji babci bodajże na wieść o chłopcu, to powiem że moja teściowa jak poszłam im powiedzieć że będzie synek powiedziała tak:
    " Z takimi złymi wiadomościami to mogłaś wcale nie przychodzić, ja chciałam dziewczynkę "
    Sama jest matką dwóch synów...
    brak słów na takie baby i ich głupie teksty !!!

Chciałam jeszcze powiedzieć że macie przepiękne brzuszki, ślicznie wszystkie wyglądacie :D

Więcej nie pamiętam przepraszam, że nie odpowiedziałam każdej z osobna, ale ciężko Was nadrobić po kilkugodzinnej nieobecności, a co dopiero po nieobecności kilkudniowej :)

Miłego dnia :D

• arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, ja też maluszka cały czas nie czuję :( i smutno mi przez to.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem troszkę dalej niż Wy i nadal nic konkretnego nie czuje :( ale na Usg wszystko w porządku więc się nie stresuje :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Hej dziewczyny,
    potrzebuję porady. Czy któraś z Was orientuje się jak to jest w sytuacji, gdy umowę o prace miałam podpisaną na 3 miesiące na okres próbny, a jestem na zwolnieniu od ponad miesiąca już. Umowa kończy mi się 3 listopada, czy pracodawca wystawi mi świadectwo pracy od 3 września do 3 listopada???
    Jak to jest? Gdzieś kiedyś czytałam, że ze względu na ciąże umowa będzie automatycznie przedłużona do dnia porodu... ale czy tak jest? i kiedy powinnam dostać świadectwo pracy? teraz w listopadzie czy po porodzie???
    Hej dziewczyny! W tej sprawie macie racje. Umowa zostanie przedłużona do dnia porodu z tymże świadectwo pracy od tego roku wystawiane jest po każdym okresie zatrudnienia. Także dostaniesz świadectwo za 3 miesiące próbne oraz kolejne od tego czasu do dnia porodu. Pozdrawiam

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane;* mam za sobą straszny weekend ;(

Na poprawę humoru mam dzisiaj wizytę, wiec obejrzę mała ;)

She86, Kajola lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, co się stało?

A.Kasia lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Eh podmywam się jak korzystam z toalety. Wiem że to też nie jest zdrowe ale uzupełniam to probiotykami. Nie miałam objawów. Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze a nawet nie mam upławów. Wszystko na rzut oka czyste przy badaniu. Jednak ja chciałam a że chodzę i do niej na NFZ to zrobiła mi to przy okazji cytologii bo i tak za darmo się należy w ciąży.
    Odpisała mi że zadzwoni do mnie do pół godziny bo cesarka przed nią :P

A cytologia wyszła prawidłowa?

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej dziewczyny! W tej sprawie macie racje. Umowa zostanie przedłużona do dnia porodu z tymże świadectwo pracy od tego roku wystawiane jest po każdym okresie zatrudnienia. Także dostaniesz świadectwo za 3 miesiące próbne oraz kolejne od tego czasu do dnia porodu. Pozdrawiam

Dziękuję za do jaśnienie sytuacji :)

d'nusia lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Mnie dwa dni nie było i też nie próbuję nawet nadrobić . Miałam zjazd na uczelni i czuję się coraz gorzej. Boli mnie kręgosłup, więzadła ciągną, nie wiem jak to dalej z tą uczelnią będzie.

Co do ruchów ja czułam ze 4 dni temu 2 dni pod rząd takie mocniejsze ruchy. Potem dzień nic, a wczoraj znów lekkie "motylki" w brzuszku :) Dzidzia jest jeszcze mała, więc myślę , że na wszystko jeszcze mamy czas :) Po 20 tyg będziemy dostawać prawdziwe kopniaczki :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    A cytologia wyszła prawidłowa?

Cytologia tak.

Mam dziś podjechać po receptę. Dostanę antybiotyk a następnie po nim będę mieć kontrolny posiew. Tak więc kazała mi się nie martwić bo to podobno się zdarza i jest częste w ciąży.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, mam nadzieję że nic poważnego się nie działo. Ruchy chyba właśnie zależą od położenia łożyska i wagi. Ja jestem bardzo chuda i kopniaki czuje bardzo wyraźnie. Po 30 tyg będziemy wspominać jak fajnie mogliśmy pospać :-) moja koleżanka która właśnie urodziła od 30 tyg spała na siedząco a mała się wiercila codziennie od 10 do 2, uwielbiala kopać w żebra :-)

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ruchy też zależą od wagi, aczkolwiek ja myślałam, że do 20 tyg nic nie poczuję ze względu na dużą nadwagę, a tu niespodzianka :) fakt, ponoć moje maleństwo jest bardzo duże, ale jednak.

Kajola lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja sie w koncu doczekalam posprzatania graciarni i biore sie za pokoj dla dziecka. Zaczynam od parapetu, ktory na chwile obecna wyglada tak 86b73890840b28a6med.jpg

kofeinka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za tak ogromne zdjecie :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys, ostrożnie z tymi porzadkami ;-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witajcie :) ja też czuje lekkie ruchy, czasem mocniej czasem wcale :) a też mam łożysko wysoko na przedniej ścianie macicy :) arien, jaki duży brzusio! :) ja w sobotę byłam na urodzinach taty, ciotki nawet się nie skapnely ze jestem w ciąży a jak powiedziałam ze to 19 tydzień to się śmiały ze je wkrecam...lekarz mówi ze wszystko w porządku wiec się nie martwię. W nocy tez jużytkowników zaczynam czuć ciężkośc, uwielbiałam leżeć na brzuchu, teraz nie mogę, a na plecach to mnie boli i brzuch i plecy :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ