Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:ENTEROCOCCUS FAECALIS +++ CO OZNAXZA OBFICIE
ESCHERICHIA COLI TEŻ OBFICIE
ALE JA AZ ZA BARDZO DBAM 3-4 RAZY DZIENNIE SIĘ PODMYWAM SPECJALNYM PŁYNEM ITDZAŁAMANA
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
dziewczyny, ja też kurdupelek jestem i mam 164 cm wzrostu. w obwodzie 103
Tak wyglądaliśmy w piątek.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a47045390d.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fee1279589e.jpg
Renka88, Teresa1992, kleo2426, A.Kasia, Hannia123, anie93lica, She86, Mania1718, domiii, Mietka 30:), Karka, Vincent, Karolina@, Kate84, Kajola, Est, Andriel, Madzialena90, Kaarolina, Magda lena, krówka_muffka, 26Asia, Izoleccc, anitka19953, Martita88 lubią tę wiadomość
-
noelka wrote:Muminka, nie pozostaje Ci niestety nic innego, jak czekać na informację od lekarki.. A jak to się stało, że zaleciła Ci ten posiew? Miałaś jakieś objawy?
Eh podmywam się jak korzystam z toalety. Wiem że to też nie jest zdrowe ale uzupełniam to probiotykami. Nie miałam objawów. Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze a nawet nie mam upławów. Wszystko na rzut oka czyste przy badaniu. Jednak ja chciałam a że chodzę i do niej na NFZ to zrobiła mi to przy okazji cytologii bo i tak za darmo się należy w ciąży.
Odpisała mi że zadzwoni do mnie do pół godziny bo cesarka przed nią -
nick nieaktualnyWitam ponownie po kilkudniowej przerwie.
Cieszę się z Waszych udanych wizyt i gratuluje z całego serca.
Trzymam też kciuki za dzisiejsze wizyty.
U nas wszyscy przeszliśmy jelitówkę, ja oczywiście też załapałam się na wirusa i w dwa dni waga spadła o 1,5 kg.
Przez prawie tydzień nie czułam maluszka i już zaczynałam panikować, ale dzisiaj rano były delikatne "bulgotki" bo takich typowych kopniaczków to nadal nie czuję.
Któraś pisała o reakcji babci bodajże na wieść o chłopcu, to powiem że moja teściowa jak poszłam im powiedzieć że będzie synek powiedziała tak:
" Z takimi złymi wiadomościami to mogłaś wcale nie przychodzić, ja chciałam dziewczynkę "
Sama jest matką dwóch synów...
brak słów na takie baby i ich głupie teksty !!!
Chciałam jeszcze powiedzieć że macie przepiękne brzuszki, ślicznie wszystkie wyglądacie
Więcej nie pamiętam przepraszam, że nie odpowiedziałam każdej z osobna, ale ciężko Was nadrobić po kilkugodzinnej nieobecności, a co dopiero po nieobecności kilkudniowej
Miłego dnia -
nick nieaktualnykofeinka wrote:Hej dziewczyny,
potrzebuję porady. Czy któraś z Was orientuje się jak to jest w sytuacji, gdy umowę o prace miałam podpisaną na 3 miesiące na okres próbny, a jestem na zwolnieniu od ponad miesiąca już. Umowa kończy mi się 3 listopada, czy pracodawca wystawi mi świadectwo pracy od 3 września do 3 listopada???
Jak to jest? Gdzieś kiedyś czytałam, że ze względu na ciąże umowa będzie automatycznie przedłużona do dnia porodu... ale czy tak jest? i kiedy powinnam dostać świadectwo pracy? teraz w listopadzie czy po porodzie??? -
muminka83 wrote:Eh podmywam się jak korzystam z toalety. Wiem że to też nie jest zdrowe ale uzupełniam to probiotykami. Nie miałam objawów. Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze a nawet nie mam upławów. Wszystko na rzut oka czyste przy badaniu. Jednak ja chciałam a że chodzę i do niej na NFZ to zrobiła mi to przy okazji cytologii bo i tak za darmo się należy w ciąży.
Odpisała mi że zadzwoni do mnie do pół godziny bo cesarka przed nią
A cytologia wyszła prawidłowa? -
d'nusia wrote:Hej dziewczyny! W tej sprawie macie racje. Umowa zostanie przedłużona do dnia porodu z tymże świadectwo pracy od tego roku wystawiane jest po każdym okresie zatrudnienia. Także dostaniesz świadectwo za 3 miesiące próbne oraz kolejne od tego czasu do dnia porodu. Pozdrawiam
Dziękuję za do jaśnienie sytuacjid'nusia lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Mnie dwa dni nie było i też nie próbuję nawet nadrobić . Miałam zjazd na uczelni i czuję się coraz gorzej. Boli mnie kręgosłup, więzadła ciągną, nie wiem jak to dalej z tą uczelnią będzie.
Co do ruchów ja czułam ze 4 dni temu 2 dni pod rząd takie mocniejsze ruchy. Potem dzień nic, a wczoraj znów lekkie "motylki" w brzuszkuDzidzia jest jeszcze mała, więc myślę , że na wszystko jeszcze mamy czas
Po 20 tyg będziemy dostawać prawdziwe kopniaczki
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Anielica, mam nadzieję że nic poważnego się nie działo. Ruchy chyba właśnie zależą od położenia łożyska i wagi. Ja jestem bardzo chuda i kopniaki czuje bardzo wyraźnie. Po 30 tyg będziemy wspominać jak fajnie mogliśmy pospać
moja koleżanka która właśnie urodziła od 30 tyg spała na siedząco a mała się wiercila codziennie od 10 do 2, uwielbiala kopać w żebra
Mietka 30:) lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Właśnie ruchy też zależą od wagi, aczkolwiek ja myślałam, że do 20 tyg nic nie poczuję ze względu na dużą nadwagę, a tu niespodzianka
fakt, ponoć moje maleństwo jest bardzo duże, ale jednak.
Kajola lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Hej, witajcie
ja też czuje lekkie ruchy, czasem mocniej czasem wcale
a też mam łożysko wysoko na przedniej ścianie macicy
arien, jaki duży brzusio!
ja w sobotę byłam na urodzinach taty, ciotki nawet się nie skapnely ze jestem w ciąży a jak powiedziałam ze to 19 tydzień to się śmiały ze je wkrecam...lekarz mówi ze wszystko w porządku wiec się nie martwię. W nocy tez jużytkowników zaczynam czuć ciężkośc, uwielbiałam leżeć na brzuchu, teraz nie mogę, a na plecach to mnie boli i brzuch i plecy