X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    ENTEROCOCCUS FAECALIS +++ CO OZNAXZA OBFICIE
    ESCHERICHIA COLI TEŻ OBFICIE

ALE JA AZ ZA BARDZO DBAM 3-4 RAZY DZIENNIE SIĘ PODMYWAM SPECJALNYM PŁYNEM ITD :( ZAŁAMANA
    Nadmierna higiena intymna sprzyja bakteriom bo niszczymy naturalna flore bakteryjna.. niestety i tak i tak źle

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja też kurdupelek jestem i mam 164 cm wzrostu. w obwodzie 103 :)
    Tak wyglądaliśmy w piątek.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a47045390d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fee1279589e.jpg

Renka88, Teresa1992, kleo2426, A.Kasia, Hannia123, anie93lica, She86, Mania1718, domiii, Mietka 30:), Karka, Vincent, Karolina@, Kate84, Kajola, Est, Andriel, Madzialena90, Kaarolina, Magda lena, krówka_muffka, 26Asia, Izoleccc, anitka19953, Martita88 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Muminka, nie pozostaje Ci niestety nic innego, jak czekać na informację od lekarki.. A jak to się stało, że zaleciła Ci ten posiew? Miałaś jakieś objawy?

Eh podmywam się jak korzystam z toalety. Wiem że to też nie jest zdrowe ale uzupełniam to probiotykami. Nie miałam objawów. Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze a nawet nie mam upławów. Wszystko na rzut oka czyste przy badaniu. Jednak ja chciałam a że chodzę i do niej na NFZ to zrobiła mi to przy okazji cytologii bo i tak za darmo się należy w ciąży.
    Odpisała mi że zadzwoni do mnie do pół godziny bo cesarka przed nią :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Miłego Dnia!

Trzymam kciuki za wizyty!!

Jak dorwe miare, bo na złość gdzieś włożyłam i znaleźć nie mogę to napiszę ile mi wychodzi w brzuchu :D

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie po kilkudniowej przerwie.
    Cieszę się z Waszych udanych wizyt i gratuluje z całego serca.
    Trzymam też kciuki za dzisiejsze wizyty.

U nas wszyscy przeszliśmy jelitówkę, ja oczywiście też załapałam się na wirusa i w dwa dni waga spadła o 1,5 kg.
    Przez prawie tydzień nie czułam maluszka i już zaczynałam panikować, ale dzisiaj rano były delikatne "bulgotki" bo takich typowych kopniaczków to nadal nie czuję.

Któraś pisała o reakcji babci bodajże na wieść o chłopcu, to powiem że moja teściowa jak poszłam im powiedzieć że będzie synek powiedziała tak:
    " Z takimi złymi wiadomościami to mogłaś wcale nie przychodzić, ja chciałam dziewczynkę "
    Sama jest matką dwóch synów...
    brak słów na takie baby i ich głupie teksty !!!

Chciałam jeszcze powiedzieć że macie przepiękne brzuszki, ślicznie wszystkie wyglądacie :D

Więcej nie pamiętam przepraszam, że nie odpowiedziałam każdej z osobna, ale ciężko Was nadrobić po kilkugodzinnej nieobecności, a co dopiero po nieobecności kilkudniowej :)

Miłego dnia :D

• arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, ja też maluszka cały czas nie czuję :( i smutno mi przez to.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem troszkę dalej niż Wy i nadal nic konkretnego nie czuje :( ale na Usg wszystko w porządku więc się nie stresuje :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Hej dziewczyny,
    potrzebuję porady. Czy któraś z Was orientuje się jak to jest w sytuacji, gdy umowę o prace miałam podpisaną na 3 miesiące na okres próbny, a jestem na zwolnieniu od ponad miesiąca już. Umowa kończy mi się 3 listopada, czy pracodawca wystawi mi świadectwo pracy od 3 września do 3 listopada???
    Jak to jest? Gdzieś kiedyś czytałam, że ze względu na ciąże umowa będzie automatycznie przedłużona do dnia porodu... ale czy tak jest? i kiedy powinnam dostać świadectwo pracy? teraz w listopadzie czy po porodzie???
    Hej dziewczyny! W tej sprawie macie racje. Umowa zostanie przedłużona do dnia porodu z tymże świadectwo pracy od tego roku wystawiane jest po każdym okresie zatrudnienia. Także dostaniesz świadectwo za 3 miesiące próbne oraz kolejne od tego czasu do dnia porodu. Pozdrawiam

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane;* mam za sobą straszny weekend ;(

Na poprawę humoru mam dzisiaj wizytę, wiec obejrzę mała ;)

She86, Kajola lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, co się stało?

A.Kasia lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Eh podmywam się jak korzystam z toalety. Wiem że to też nie jest zdrowe ale uzupełniam to probiotykami. Nie miałam objawów. Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze a nawet nie mam upławów. Wszystko na rzut oka czyste przy badaniu. Jednak ja chciałam a że chodzę i do niej na NFZ to zrobiła mi to przy okazji cytologii bo i tak za darmo się należy w ciąży.
    Odpisała mi że zadzwoni do mnie do pół godziny bo cesarka przed nią :P

A cytologia wyszła prawidłowa?

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej dziewczyny! W tej sprawie macie racje. Umowa zostanie przedłużona do dnia porodu z tymże świadectwo pracy od tego roku wystawiane jest po każdym okresie zatrudnienia. Także dostaniesz świadectwo za 3 miesiące próbne oraz kolejne od tego czasu do dnia porodu. Pozdrawiam

Dziękuję za do jaśnienie sytuacji :)

d'nusia lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Mnie dwa dni nie było i też nie próbuję nawet nadrobić . Miałam zjazd na uczelni i czuję się coraz gorzej. Boli mnie kręgosłup, więzadła ciągną, nie wiem jak to dalej z tą uczelnią będzie.

Co do ruchów ja czułam ze 4 dni temu 2 dni pod rząd takie mocniejsze ruchy. Potem dzień nic, a wczoraj znów lekkie "motylki" w brzuszku :) Dzidzia jest jeszcze mała, więc myślę , że na wszystko jeszcze mamy czas :) Po 20 tyg będziemy dostawać prawdziwe kopniaczki :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    A cytologia wyszła prawidłowa?

Cytologia tak.

Mam dziś podjechać po receptę. Dostanę antybiotyk a następnie po nim będę mieć kontrolny posiew. Tak więc kazała mi się nie martwić bo to podobno się zdarza i jest częste w ciąży.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, mam nadzieję że nic poważnego się nie działo. Ruchy chyba właśnie zależą od położenia łożyska i wagi. Ja jestem bardzo chuda i kopniaki czuje bardzo wyraźnie. Po 30 tyg będziemy wspominać jak fajnie mogliśmy pospać :-) moja koleżanka która właśnie urodziła od 30 tyg spała na siedząco a mała się wiercila codziennie od 10 do 2, uwielbiala kopać w żebra :-)

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ruchy też zależą od wagi, aczkolwiek ja myślałam, że do 20 tyg nic nie poczuję ze względu na dużą nadwagę, a tu niespodzianka :) fakt, ponoć moje maleństwo jest bardzo duże, ale jednak.

Kajola lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja sie w koncu doczekalam posprzatania graciarni i biore sie za pokoj dla dziecka. Zaczynam od parapetu, ktory na chwile obecna wyglada tak 86b73890840b28a6med.jpg

kofeinka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za tak ogromne zdjecie :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys, ostrożnie z tymi porzadkami ;-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witajcie :) ja też czuje lekkie ruchy, czasem mocniej czasem wcale :) a też mam łożysko wysoko na przedniej ścianie macicy :) arien, jaki duży brzusio! :) ja w sobotę byłam na urodzinach taty, ciotki nawet się nie skapnely ze jestem w ciąży a jak powiedziałam ze to 19 tydzień to się śmiały ze je wkrecam...lekarz mówi ze wszystko w porządku wiec się nie martwię. W nocy tez jużytkowników zaczynam czuć ciężkośc, uwielbiałam leżeć na brzuchu, teraz nie mogę, a na plecach to mnie boli i brzuch i plecy :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ