X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A.Kasia a Ty wspominałaś chyba kiedyś że oglądasz serial Castle. Powiedz mi, oglądasz nowe odcinki w tv czy masz jakąś stronkę w necie? Bo ja niestety nie mam tego programu na którym leci Castle a nie mogę się doczekać nowych odcinków <3

W TV oglądałam tylko pierwszy sezon, resztę na tej stronce :)

http://www.kinoman.tv/serial/castle-2009-2013

Marlena lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje,

dziękuję za trzymanie kciuków - pomogły i dodały mi otuchy:) Mam zdrowiutkiego SYNECZKA! :)

Gośśś - dziękuję Ci z całego serca za polecenie dr. Włoch. Lekarz z pasją i przeprowadziła usg tak, jak sobie wyobrażałam - całe ciałko zbadała wzdłuż i wszerz pokazując nam każdy narząd ciała, przepływy, aortę, cewkę moczową, a nawet dziurki w nosku :D Po badaniu byłam w mężem pełna podziwu dla tej lekarki - każdego dnia ogląda kilka/kilkanaście dzieciaczków, a ona zachwycała się takimi szczegółami - "ooo jaka cudna stópka, a te paluszki rozkoszne" :D
    2qdwdv5.png
    3149w10.png

kofeinka, Renka88, ryjkek, baassiia, arien, noelka, kleo2426, RudyTygrysek, Mietka 30:), A.Kasia, Mania1718, Marlena, paola87, anie93lica, Kajola, muminka83, edyś, She86, Lilou1984, d'nusia, Hannia123, Est, pap86, Andriel, Vincent, Madzialena90, Kaarolina, Kate84, domiii, Magda lena, kateee, krówka_muffka, 26Asia, Karka, Izoleccc, anitka19953, Martita88 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, a macie też tak, że nawet jak leżycie i nie robicie nic co wymagałoby wysiłku to czujecie jak serce wali? Albo cięzko się Wam oddycha?

Ja tak mam bardzo często, to ponoć normalne ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - bardzo się cieszę, że trafiłaś na lekarza, który spełnia Twoje oczekiwania.
    A jeszcze bardziej cieszę się, że z synkiem wszystko dobrze :) <3 niech maleństwo rozwija się zdrowo :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, cieszę się bardzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina fantastyczne wieści kochana. Gratuluję zdrowiutkiego syneczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - super wieści, gratuluję :) A zdjęcia faktycznie rozkoszne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ gratuluje. Jeden z większych stresów w ciąży masz już za sobą. Ja jeszcze tydzień muszę wytrzymać do połówkowego i się denerwuje.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Karolin@ gratuluje. Jeden z większych stresów w ciąży masz już za sobą. Ja jeszcze tydzień muszę wytrzymać do połówkowego i się denerwuje.

Tak, zdaję sobie sprawę, że ten wielki stres już za mną. Badanie na prawdę mnie uspokoiło. Wiem jak mocno się niecierpliwisz i stresujesz. Przeżywałam to samo. Postaraj się o tym nie myśleć - znajdź sobie jakieś zajęcie, samotne godziny spędź z znajomymi - u mnie pomogło. Chociaż jak pisałam rano - w nocy spać nie potrafiłam. Krążyłam po domu jak wiedźma ze stresu :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    W TV oglądałam tylko pierwszy sezon, resztę na tej stronce :)

http://www.kinoman.tv/serial/castle-2009-2013

Dzięki :D

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadąc do domu, weszłam do Auchan'a i bardzo mile byłam zaskoczona. Nie wiedziałam, że w tym sklepie mają tak bogaty asortyment dla dzieci. Generalnie, gdybyście się uprały, to można tam skompletować całą wyprawkę. Tak jak pisałam wcześniej - stawiam na kosmetyki Hipp, które w Auchanie okazały się być w bardzo dobrej cenie! Porównuję z cenami na allegro i różnice są minimalne. Muszę jeszcze sprawdzić jak kształtują się ceny Hipp w Rossmanie.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm jaka rączką awwww;)

A u mnie przez weekend stało się to ze miałam problemy z moim M i jego była która po prostu tak zagrała ze myślałam że wykituje. Cała niedziele nic nie jadłam.... Ale już lepiej.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Wystarczył brak internetu przez jeden dzień i już ponad godzinę siedzę i nadrabiam lekturę ;-)

Kleo2426 to ja pisałam o marzeniach babci mojego M :-) jestem tego samego zdania co Ty- miała już swoją szansę na robienie dzieci to niech się od nas odwali :-) a ja w rodzinie miałam same baby więc mam przesyt :-D

Karolina@ gratuluję udanej wizyty i zdrowego syneczka :-)

Co do obwodu brzuszka to mam 91cm rano a wieczorem zawsze +2cm. Wzrost 172cm a waga już mnie powoli przeraża ;-) ile jeszcze możemy przytyć do porodu?

kleo2426, Karolina@ lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-D

Wystarczył brak internetu przez jeden dzień i już ponad godzinę siedzę i nadrabiam lekturę ;-)

Kleo2426 to ja pisałam o marzeniach babci mojego M :-) jestem tego samego zdania co Ty- miała już swoją szansę na robienie dzieci to niech się od nas odwali :-) a ja w rodzinie miałam same baby więc mam przesyt :-D

Karolina@ gratuluję udanej wizyty i zdrowego syneczka :-)

Co do obwodu brzuszka to mam 91cm rano a wieczorem zawsze +2cm. Wzrost 172cm a waga już mnie powoli przeraża ;-) ile jeszcze możemy przytyć do porodu?

To jak u mnie z tymi dziewczynami, całe mnóstwo ja mam trzy siostry. Jedna z sióstr ma 3 córki, druga jedną córkę tylko u mnie są chłopcy.
    Jestem wyjątkowa :P

Kajola, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam link do najnowszej analizy składów SrokaO. Teraz do mam mętlik w głowie - Babydream czy Hipp ?

http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-babydream.html

edyś, A.Kasia, Magda lena lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Przesyłam link do najnowszej analizy składów SrokaO. Teraz do mam mętlik w głowie - Babydream czy Hipp ?

http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-babydream.html

Karola, babydream na pewno łatwiej dostępne bo w każdym rossmanie a z hippem to różnie bywa. No i chyba tańsze. Ja babydream bardzo lubię bo sama używałam przez długi czas szamponu i żelu do kąpieli, z resztą mój mąż ma AZS i jemu też bardzo służyły. Pewnie i tak będzie trzeba troszkę na naszych maluchach "testować" bo dobry skład to jedno a reakcja skóry to drugie ;)

W każdym razie gdyby nie to, że z Hippem mam doświadczenie przy Michaśku to pewnie też bym się zastanawiała którą markę wybrać :)

• polin Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.10 mam w końcu wizytę z USG i już się nie mogę doczekać! Pewnie już będzie wiadomo jaka płeć i wtedy chyba powoli zacznę chociaż jakieś ciuszki kupować:) jak na razie mam tylko skarpetki, które od przyjaciół w prezencie dostaliśmy:)

Karolina@, kleo2426 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karola, babydream na pewno łatwiej dostępne bo w każdym rossmanie a z hippem to różnie bywa. No i chyba tańsze. Ja babydream bardzo lubię bo sama używałam przez długi czas szamponu i żelu do kąpieli, z resztą mój mąż ma AZS i jemu też bardzo służyły. Pewnie i tak będzie trzeba troszkę na naszych maluchach "testować" bo dobry skład to jedno a reakcja skóry to drugie ;)

W każdym razie gdyby nie to, że z Hippem mam doświadczenie przy Michaśku to pewnie też bym się zastanawiała którą markę wybrać :)

Kasiu, najchętniej to zaopatrzyłabym się w próbki obu marek, wypróbowała na dziecku i potem podjęła decyzję czego będę używać. A tak to trzeba eksperymentować.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    a ja jestem troszkę dalej niż Wy i nadal nic konkretnego nie czuje :( ale na Usg wszystko w porządku więc się nie stresuje :)

To ja tak samo..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , cudowne wiadomości. Zdjęcia tez :-) Tej stópki zwłaszcza :-)

Ja mam usg polowkowe w piątek.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ