X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    A.Kasia a Ty wspominałaś chyba kiedyś że oglądasz serial Castle. Powiedz mi, oglądasz nowe odcinki w tv czy masz jakąś stronkę w necie? Bo ja niestety nie mam tego programu na którym leci Castle a nie mogę się doczekać nowych odcinków <3

W TV oglądałam tylko pierwszy sezon, resztę na tej stronce :)

http://www.kinoman.tv/serial/castle-2009-2013

Marlena lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje,

dziękuję za trzymanie kciuków - pomogły i dodały mi otuchy:) Mam zdrowiutkiego SYNECZKA! :)

Gośśś - dziękuję Ci z całego serca za polecenie dr. Włoch. Lekarz z pasją i przeprowadziła usg tak, jak sobie wyobrażałam - całe ciałko zbadała wzdłuż i wszerz pokazując nam każdy narząd ciała, przepływy, aortę, cewkę moczową, a nawet dziurki w nosku :D Po badaniu byłam w mężem pełna podziwu dla tej lekarki - każdego dnia ogląda kilka/kilkanaście dzieciaczków, a ona zachwycała się takimi szczegółami - "ooo jaka cudna stópka, a te paluszki rozkoszne" :D
    2qdwdv5.png
    3149w10.png

kofeinka, Renka88, ryjkek, baassiia, arien, noelka, kleo2426, RudyTygrysek, Mietka 30:), A.Kasia, Mania1718, Marlena, paola87, anie93lica, Kajola, muminka83, edyś, She86, Lilou1984, d'nusia, Hannia123, Est, pap86, Andriel, Vincent, Madzialena90, Kaarolina, Kate84, domiii, Magda lena, kateee, krówka_muffka, 26Asia, Karka, Izoleccc, anitka19953, Martita88 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, a macie też tak, że nawet jak leżycie i nie robicie nic co wymagałoby wysiłku to czujecie jak serce wali? Albo cięzko się Wam oddycha?

Ja tak mam bardzo często, to ponoć normalne ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - bardzo się cieszę, że trafiłaś na lekarza, który spełnia Twoje oczekiwania.
    A jeszcze bardziej cieszę się, że z synkiem wszystko dobrze :) <3 niech maleństwo rozwija się zdrowo :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, cieszę się bardzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina fantastyczne wieści kochana. Gratuluję zdrowiutkiego syneczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - super wieści, gratuluję :) A zdjęcia faktycznie rozkoszne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ gratuluje. Jeden z większych stresów w ciąży masz już za sobą. Ja jeszcze tydzień muszę wytrzymać do połówkowego i się denerwuje.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Karolin@ gratuluje. Jeden z większych stresów w ciąży masz już za sobą. Ja jeszcze tydzień muszę wytrzymać do połówkowego i się denerwuje.

Tak, zdaję sobie sprawę, że ten wielki stres już za mną. Badanie na prawdę mnie uspokoiło. Wiem jak mocno się niecierpliwisz i stresujesz. Przeżywałam to samo. Postaraj się o tym nie myśleć - znajdź sobie jakieś zajęcie, samotne godziny spędź z znajomymi - u mnie pomogło. Chociaż jak pisałam rano - w nocy spać nie potrafiłam. Krążyłam po domu jak wiedźma ze stresu :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    W TV oglądałam tylko pierwszy sezon, resztę na tej stronce :)

http://www.kinoman.tv/serial/castle-2009-2013

Dzięki :D

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadąc do domu, weszłam do Auchan'a i bardzo mile byłam zaskoczona. Nie wiedziałam, że w tym sklepie mają tak bogaty asortyment dla dzieci. Generalnie, gdybyście się uprały, to można tam skompletować całą wyprawkę. Tak jak pisałam wcześniej - stawiam na kosmetyki Hipp, które w Auchanie okazały się być w bardzo dobrej cenie! Porównuję z cenami na allegro i różnice są minimalne. Muszę jeszcze sprawdzić jak kształtują się ceny Hipp w Rossmanie.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm jaka rączką awwww;)

A u mnie przez weekend stało się to ze miałam problemy z moim M i jego była która po prostu tak zagrała ze myślałam że wykituje. Cała niedziele nic nie jadłam.... Ale już lepiej.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Wystarczył brak internetu przez jeden dzień i już ponad godzinę siedzę i nadrabiam lekturę ;-)

Kleo2426 to ja pisałam o marzeniach babci mojego M :-) jestem tego samego zdania co Ty- miała już swoją szansę na robienie dzieci to niech się od nas odwali :-) a ja w rodzinie miałam same baby więc mam przesyt :-D

Karolina@ gratuluję udanej wizyty i zdrowego syneczka :-)

Co do obwodu brzuszka to mam 91cm rano a wieczorem zawsze +2cm. Wzrost 172cm a waga już mnie powoli przeraża ;-) ile jeszcze możemy przytyć do porodu?

kleo2426, Karolina@ lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-D

Wystarczył brak internetu przez jeden dzień i już ponad godzinę siedzę i nadrabiam lekturę ;-)

Kleo2426 to ja pisałam o marzeniach babci mojego M :-) jestem tego samego zdania co Ty- miała już swoją szansę na robienie dzieci to niech się od nas odwali :-) a ja w rodzinie miałam same baby więc mam przesyt :-D

Karolina@ gratuluję udanej wizyty i zdrowego syneczka :-)

Co do obwodu brzuszka to mam 91cm rano a wieczorem zawsze +2cm. Wzrost 172cm a waga już mnie powoli przeraża ;-) ile jeszcze możemy przytyć do porodu?

To jak u mnie z tymi dziewczynami, całe mnóstwo ja mam trzy siostry. Jedna z sióstr ma 3 córki, druga jedną córkę tylko u mnie są chłopcy.
    Jestem wyjątkowa :P

Kajola, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam link do najnowszej analizy składów SrokaO. Teraz do mam mętlik w głowie - Babydream czy Hipp ?

http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-babydream.html

edyś, A.Kasia, Magda lena lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Przesyłam link do najnowszej analizy składów SrokaO. Teraz do mam mętlik w głowie - Babydream czy Hipp ?

http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-babydream.html

Karola, babydream na pewno łatwiej dostępne bo w każdym rossmanie a z hippem to różnie bywa. No i chyba tańsze. Ja babydream bardzo lubię bo sama używałam przez długi czas szamponu i żelu do kąpieli, z resztą mój mąż ma AZS i jemu też bardzo służyły. Pewnie i tak będzie trzeba troszkę na naszych maluchach "testować" bo dobry skład to jedno a reakcja skóry to drugie ;)

W każdym razie gdyby nie to, że z Hippem mam doświadczenie przy Michaśku to pewnie też bym się zastanawiała którą markę wybrać :)

• polin Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.10 mam w końcu wizytę z USG i już się nie mogę doczekać! Pewnie już będzie wiadomo jaka płeć i wtedy chyba powoli zacznę chociaż jakieś ciuszki kupować:) jak na razie mam tylko skarpetki, które od przyjaciół w prezencie dostaliśmy:)

Karolina@, kleo2426 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karola, babydream na pewno łatwiej dostępne bo w każdym rossmanie a z hippem to różnie bywa. No i chyba tańsze. Ja babydream bardzo lubię bo sama używałam przez długi czas szamponu i żelu do kąpieli, z resztą mój mąż ma AZS i jemu też bardzo służyły. Pewnie i tak będzie trzeba troszkę na naszych maluchach "testować" bo dobry skład to jedno a reakcja skóry to drugie ;)

W każdym razie gdyby nie to, że z Hippem mam doświadczenie przy Michaśku to pewnie też bym się zastanawiała którą markę wybrać :)

Kasiu, najchętniej to zaopatrzyłabym się w próbki obu marek, wypróbowała na dziecku i potem podjęła decyzję czego będę używać. A tak to trzeba eksperymentować.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    a ja jestem troszkę dalej niż Wy i nadal nic konkretnego nie czuje :( ale na Usg wszystko w porządku więc się nie stresuje :)

To ja tak samo..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , cudowne wiadomości. Zdjęcia tez :-) Tej stópki zwłaszcza :-)

Ja mam usg polowkowe w piątek.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ