X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, dawno się nie odzywałam ale mam sezon w pełni i zazdroszczę wam ze siedzicie na zwolnieniach w domciu, ja prowadzę wlasna firmę i o siedzeniu na zwolnieniu mohe pomarzyć. Wizytę mam za tydzień i juz nie mogę sie doczekać jak zobaczę dziecia. Pozdrawiam

muminka83, kleo2426, A.Kasia, edyś, MeAmerie, Mietka 30:), Kajola, Est, Andriel lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Eh podmywam się jak korzystam z toalety. Wiem że to też nie jest zdrowe ale uzupełniam to probiotykami. Nie miałam objawów. Nic mnie nie swędzi, nic nie piecze a nawet nie mam upławów. Wszystko na rzut oka czyste przy badaniu. Jednak ja chciałam a że chodzę i do niej na NFZ to zrobiła mi to przy okazji cytologii bo i tak za darmo się należy w ciąży.
    Odpisała mi że zadzwoniD do mnie do pół godziny bo cesarka przed nią :P
    Ja jestem zdania jak dziewczyny, ze nadmierna higiena szkodzi:/ ja nawet tych plynow staram sie nie uzywac, sama woda i bez wkladania palcow glebiej.

Na teraz mozesz sprobowac lactovaginal jest bezpieczny i u mnie przy infekcjach nie raz unikalam antybiotykow dzieki niemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:10

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Będę trzymać kciuki za dzisiejsze wizyty, a że obiad mam gotowy, to mogę je ściskać długo ;) Ja dziś wybieram się na warsztaty Mamo to ja i dostałam maila, że mam wymyśleć co mi się kojarzy z hasłem Mamo to ja, siedzę i na nic kreatywnego wpaść nie mogę ;) Kurczę, mam nadzieję, że wysiedzę tam tyle godzin... I że będą jakieś przerwy na mocz ;)

Kleo, jakby mi tak teściowa powiedziała, to chyba dałabym wreszcie legalny upust swoim ciążowym hormonom ;) Nie no, oczywiście przeproś, że zawiodłaś oczekiwania ;) Ja to niekiedy niedowierzam jak słyszę jakie ludzie głupoty wygadują... Nam nie potrzeba wojen i choróbsk, my to sami kiedyś wyginiemy, z głupoty :/

kleo2426, Karolina@, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja na początku chodziłam do 2 lekarzy prywatnie (130zł wizyta) i na NFZ i obaj mieli USG i też za każdym razem mnie badali. Na NFZ ta przychodnia, taka zwykła na starym osiedlu.

W sumie to ja myślałam, że USG to standard :/ Mój prywatny nie ma tego USG 3D/4D więc jak chce mieć super dokładne to chodzę w inne miejsce za 180 zł

Ja mam pod pepkiem (najgrubsze miejsce) 85-6cm, przed ciążą 78 cm.
    Widzę ze mamy identyczne wymiary, zaczynałam z78cm w brzuchu a teraz mam 87 cm :) dobrze ze jest ktoś tak szczupły jak ja, bo ciągle się o to martwię :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jak już wcześniej pisałam mam w pępku 90 cm przy 166 wzrostu. Nie wiem ile miałam wcześniej, ale czuję się jak hipcio. A przez ostatni miesiąc przytyłam 2 kg, nie wiem czy to mało czy dużo, chciałabym tak max 12 kg mieć na plusie do końca... Ale wiadomo, to nie zależy tylko od nas, trzeba czekać co natura nam szykuje ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś - mąż dziś w pracy do wieczora, a ja na odpoczynki sprzątam bajzel który został po zakładaniu sufitu w naszym 32m2 ;)
    Obawiam się tylko, że jak wróci i zobaczy to się mega wścieknie, że nie odpoczywam tylko się meczę i kurzę :/
    Ale ja dziś mam jakiś ogrom energii :) i strasznie się z tego cieszę :)

baassiia - ja dopiero niedawno oduczyłam się nie wkładać paluchów :/ jakoś tak odruchowo przy myciu wsadzałam ale to był nawyk jeszcze z czasów starań i badania szyjki w każdym cyklu. Na szczęście już tego nie robię.

Moja "maleńka miłość" nadal się do mnie nie odzywa :/ wczoraj poczułam kilkukrotne lekkie smyrnięcie podczas oglądania TV, może dziś jak usiądę w spokoju będzie mi dane znów coś poczuć choć cały czas nie jestem pewna, że to maleństwo :/

Ja przy wzroście 174cm w pępku mam 117cm
    A pod pępkiem gdzie brzuch bardziej wystaje 120cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 11:25

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola leje na nią ciepłym moczem :P
    Sorry za wyrażenie, ale gila mnie co ona sobie myśli co co sobie chce. Jak chciała dziewczynkę to sama mogła se zrobić i urodzić a od moich dzieci niech się lepiej odpierdzieli :P
    Ja jestem dobra do czasu i już nie raz jej powiedziałam wprost co myślę i jeszcze trochę i zapewne znowu nie utrzymam języka za zębami :D

Musiałam pokombinować z suwaczkami bo mi też stanął w miejscu :)

Anielica co się stało ?
    przyjemnego podglądania dzidziusia :)

Arien kochana nie smutaj jeszcze trochę i wszystkie będziemy czuły nasze maluszki :)

Teresa masz racje jak na wizytach jest ok to trzeba myśleć pozytywnie :)

Niecierpliwa ja też miałam szkołę w ten weekend, na szczęście tylko po 4h i jakoś ogarnęłam, ale jak pod koniec semestru nam przywalą to pewnie będzie ciężko.

Muminka nie znam się na tych infekcjach etc ale jak lekarz mówi że się zdarzają to widocznie tak jest i będzie wszystko dobrze.

Edyś ty się nie przemęczaj za bardzo tylko...

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Kobitki prosze o kciuki o 15ej :) tez mam dzisiaj polowkowe :D
    Ja tez trzymam kciukasy za wszystkie wizyty :)

Szczerze mowiac to usypiam na stojaco :/ masakra jakas dzisiaj :/

Edys nie przemeczaj sie za bardzo :P

Muminko mam nadzieje, ze ci przejdzie po tym antybiotyku... Mi na te moje bakterie z moczu chyba nic nie pomogl :/ jest troche lepiej, ale i tak mnie jeszcze czasem brzuch pobolewa po skonczeniu sikania :/

A.Kasia, kleo2426, Karka, edyś, Renka88, Karolina@, Kate84, Kate84, Mietka 30:), Kajola, She86, Hannia123, Andriel, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś kciuki zaciśnięte :)

Gośśś lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Hejka, dawno się nie odzywałam ale mam sezon w pełni i zazdroszczę wam ze siedzicie na zwolnieniach w domciu, ja prowadzę wlasna firmę i o siedzeniu na zwolnieniu mohe pomarzyć. Wizytę mam za tydzień i juz nie mogę sie doczekać jak zobaczę dziecia. Pozdrawiam

Myślałam o Tobie w weekend co u Ciebie. :-* Eh są plusy i minusy prowadzenia firmy mam nadzieje że nie musisz się przemęczać :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chociaz bym chciala miec caly ten parapet dzisiaj wyskrobany, to i tak nie dam rady. Pomachalam pare razy ta szpachelka i reka mi odpada.Miesnie mi zwiotczaly, brak ruchu to i brak sily :/
    Ja tez sie dzisiaj zmierzylam z ciekawosci. Wzrost 153 cm a w najszerszym miejscu na brzuchu 93 cm.A oto moj brzuchol juz po sniadaniu 5cdbe98ac7f42bd4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 12:02

kleo2426, arien, A.Kasia, Karka, Vincent, Karolina@, Kate84, Mietka 30:), Mania1718, Kajola, anie93lica, She86, Hannia123, Andriel, kateee, Madzialena90, domiii, krówka_muffka, Izoleccc, anitka19953 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Ale pogoda- nic tylko położyć się spać. Siedzenie w pracy mnie dobija. Nieeechceee mi się.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:

Nie jesteś sama....ja też mam własną działalność....i podobne rozkminienia :D

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie też tak, że nawet jak leżycie i nie robicie nic co wymagałoby wysiłku to czujecie jak serce wali? Albo cięzko się Wam oddycha?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Barbaraka Debiutantka

Wysłany: 19 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, a macie też tak, że nawet jak leżycie i nie robicie nic co wymagałoby wysiłku to czujecie jak serce wali? Albo cięzko się Wam oddycha?

Ja tak miałam wczoraj w nocy i się przestraszyłam, wcześniej tak nigdy nie miałam i nie wiem czy to się zdarza normalnie?

f2w3s65g3l0ej8w7.png[/url]
    74dirl68pqvl8j0h.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi serce nieraz wali strasznie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też akurat wczoraj tak miałam właśnie wieczorem jak położyłam się do łóżka, aż mnie klatka piersiowa bolała. Trwało to parę minut a później się uspokoiło.

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, mam nadzieję, że antybiotyk Ci pomoże.

Gośśś, trzymam kciuki!

Arien, mnie też czasem serce jakoś mocniej bije, ale raczej jak coś robię i zdarza się to sporadycznie. Nie boli mnie wtedy nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 12:30

• Marlena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Nie jesteś sama....ja też mam własną działalność....i podobne rozkminienia :D

MeAmerie a dobrze kojarzę że jesteś fotografem? Masz może jakąś stronę swoją :) ?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia a Ty wspominałaś chyba kiedyś że oglądasz serial Castle. Powiedz mi, oglądasz nowe odcinki w tv czy masz jakąś stronkę w necie? Bo ja niestety nie mam tego programu na którym leci Castle a nie mogę się doczekać nowych odcinków <3

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ