X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-D

Wystarczył brak internetu przez jeden dzień i już ponad godzinę siedzę i nadrabiam lekturę ;-)

Kleo2426 to ja pisałam o marzeniach babci mojego M :-) jestem tego samego zdania co Ty- miała już swoją szansę na robienie dzieci to niech się od nas odwali :-) a ja w rodzinie miałam same baby więc mam przesyt :-D

Karolina@ gratuluję udanej wizyty i zdrowego syneczka :-)

Co do obwodu brzuszka to mam 91cm rano a wieczorem zawsze +2cm. Wzrost 172cm a waga już mnie powoli przeraża ;-) ile jeszcze możemy przytyć do porodu?

Kajola oj możemy, możemy ;) W pierwszej miałam swój rekord, dosłownie "życiówkę" doszłam z 66 do 90 kg... w drugiej z 69 do 85. A mam znajomą, naszego wzrostu, co doczekała się 102 kg :)

Ja mam identycznie, rano - 2 cm, dziś o poranku spadło z 94 na 92 cm.

Kajola, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kasiu, najchętniej to zaopatrzyłabym się w próbki obu marek, wypróbowała na dziecku i potem podjęła decyzję czego będę używać. A tak to trzeba eksperymentować.

Zobacz na stronie Hipp bo wydaje mi się, że jakieś próbki wysyłają tylko nie wiem czy akurat kosmetyków. Z babydream już gorzej bo to chyba niemiecka marka :/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ale słodka ta stópka... :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ dopiero teraz doczytałam :) Gratuluję i zazdroszczę :) Ja muszę jeszcze czekać grubo ponad tydzień na swoje połówkowe i powoli zaczynam świrować ...

1usai09khne0c7t3.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Zobacz na stronie Hipp bo wydaje mi się, że jakieś próbki wysyłają tylko nie wiem czy akurat kosmetyków. Z babydream już gorzej bo to chyba niemiecka marka :/

Kasiu, z tego co się orientowała to z Hippa wysyłają tylko próbki mleka i kaszek czy takich gotowych obiadków dla dzieci.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Karolin@ dopiero teraz doczytałam :) Gratuluję i zazdroszczę :) Ja muszę jeszcze czekać grubo ponad tydzień na swoje połówkowe i powoli zaczynam świrować ...

Kochana nie świruj, nie zamartwiaj się, bo z pewnością wszystko jest dobrze. I nie myśl tylko o tym badania. No, główka do góry! :*

Hannia123 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Kajola oj możemy, możemy ;) W pierwszej miałam swój rekord, dosłownie "życiówkę" doszłam z 66 do 90 kg... w drugiej z 69 do 85. A mam znajomą, naszego wzrostu, co doczekała się 102 kg :)

Ja mam identycznie, rano - 2 cm, dziś o poranku spadło z 94 na 92 cm.

No to mnie pocieszyłaś :-) Do tej pory się cieszyłam z przyrostu ale wczoraj wchodząc na wagę zaczęłam się bać bo już jest + 12kg a tu jeszcze druga połowa ciąży przede mną. Z tym, że zaczynałam z niedowagą. Ale przy skromnym tyciu dziewczyn na forum to ja w 38tc będę wyglądała jak orka ;-)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie rozbawiłaś tą Orką :) Będziesz seksi mamuśką :) Nie zamartwiaj się :)

Kajola, Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba pobiłam rekord marcóweczek :-) Czy któraś przebije mój wynik +12kg w połowie ciąży? :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, to rzeczywiście nieźle.
    U mnie +4 kg i myślałam, że to dużo.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to My z rana przed wyjściem z Synkiem do szkoły :) a brzuszek 83cm :)
    f415f00f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:39

Karolina@, Andriel, Kajola, Madzialena90, Mania1718, Kate84, A.Kasia, kleo2426, Mietka 30:), Magda lena, Jacqueline, kateee, edyś, krówka_muffka, Hannia123, Karka, Izoleccc, anitka19953 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj matko nie chcialam takiego wielkiego zdjecia hehehe

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - ja na początku przez Luteinę schudłam 3kg i dopiero teraz to nadrobiłam, wróciłam do wagi sprzed ciąży. A co powiedział Ci lekarz na taki przyrost wagi?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola lubię za tą orkę. Na pewno będziesz bardzo ładnie wyglądać.Ja tez startowałam z niedowagą puki co +4 kg zobaczymy co waga pokaże w środę bo ważę się co tydzień.

Kajola lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp, bardzo ładnie wyglądasz :)

Karolina@ - gratuluje chłopca i udanej wizyty:) Foteczki przesłodkie, pozazdrościć :)

Ja jutro mam swoją pierwszą wizytę u położnej, ciekawa jestem jak będzie. Aż godzina mi przysługuje, ale z tego co wiem to badań nie będzie tylko rozmowa. Zazdroszczę Wam tych wszystkich wizyt, niestety w Norwegii tak nie jest :( Na szczęście dostałam wezwanie na USG w środę do szpitala, więc nie mogę się doczekać :) Mam nadzieje, że znowu horroru nie przeżyje tak jak tydzień temu.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg sredniej na etapie 19-20 tygodnia, wychodzi okolo + 4-5 kg. Ogolnie na cala ciaze niby powinno sie 11-16 kg. Generalni bardzo szczuple dziewczyny "moga" wiecej utyc wg lekarzy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 15:12

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, melduje się i ja :)

po pierwsze gratuluje wspaniałych wieści i pięknych brzuszków oraz ślicznych maluszków :) strasznie mnie cieszą takie wspaniałe wieści :)

a ja przy wzroście 159cm przytyłam na dzień dzisiejszy 7,8kg a obwód brzuszka to 94 cm ...

miłego dnia wam kochane życzę i ściskam mocno :*

• Kajola Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kajola - ja na początku przez Luteinę schudłam 3kg i dopiero teraz to nadrobiłam, wróciłam do wagi sprzed ciąży. A co powiedział Ci lekarz na taki przyrost wagi?

Lekarz nie skomentował jeszcze mojej wagi, wydaje mi się, że ważniejsze dla niego jest to, że dzidzia rośnie zdrowo. A poza tym jeszcze mieszczę się w rozmiarze S/M więc wyglądam normalnie.
    Chyba marudzę- przepraszam :-) Przecież wygląd się teraz nie liczy, po porodzie się będę martwić

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoja, nie mów kochana, że wygląd się teraz nie liczy bo jestem przekonana, że dla każdej z nas to jest w jakiś sposób istotne. Każda chciałaby sie czuć sexy :) Ale pamiętaj, że zdecydowanie więcej zależy nie od ciała, ale od Twojej głowy :)

domiii lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko mam nadzieję, że antybiotyk pomoże i pozbędziesz się większości bakterii.

Domii ja jestem na L4 od 1wszego dnia drugiego miesiąca ciąży, od razu dostaje wtedy kasę z ZUS. Z reguły na pierwszą wypłatę czeka się dłużej dlatego, że minie trochę czasu zanim firma wraz ze zwolnieniem przekażę resztę dokumentów. Ja sobie sama zawiozłam wszystko dzień po wystawieniu zwolnienia całość dokumentów. Tak robię za każdym razem, podbijam przez firmę i do ZUS wtedy mam pewność że obsuwy nie będzie :-D za pierwsze kasę dostałam 2 dni po zakończeniu zwolnienia, no czyli wychodzi ok miesiąca. Ogólnie to za każde zwolnienie dostaje na dzień, dwa przed lub po zakończeniu l4. Tylko we wrześniu dali ciała coś i dostałam tydzień później. Ale widziałam to w pue i już pisałam do nich! Polecam ogólnie ten dostęp elektroniczny do konta zus bo widzę zawsze kiedy wprowadzili zwolnienie, kiedy wypłata itp.
    Leci mi czwarty miesiąc zwolnienia i jak narazie żadnej kontroli na szczęście ani wzywania do wyjaśnienia :-)

Kleo masz rację olać taką babe!
    A z jelitówką przerabiałam to samo dwa tygodnie temu także znam ten ból.

Arien mi tak właśnie w ciąży się zaczęło, że często nawet jak nic nie robię ciężko mi się oddycha i serce wali jak bym maraton przebiegła.

Karolina@ bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona i, że synek zdrowo się rozwija :-) jakie masz cudne fotki <3

Anielica skąd ja znam te problemy z byłymi eh! Tępić takie, trzymam kciuki za Was :-) żeby zrobić z nią porządek.

Jeszcze półtorej godziny i połówkowe :-D

kleo2426, Karolina@, domiii, anie93lica lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ