X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - nie martw się tak kilogramami . Dokładnie nie pamiętam ile ważyłam na półmetku z córką, ale w 12 tygodniu było u mnie + 4kg, 3 miesiące pod rząd pamiętam miesiąc w miesiąc później było po 4kg, ogólnie przybyło mi 25 kg. Niedowagi nie miałam bo ważyłam 56kg przy wzroście 170, BMI wychodziło 19,38 ;) Jadłam w ciąży to samo co przed i po, no niewiele więcej w drugiej połowie, cukier na czczo ok, obciążenie glukozą 50 wynik w normie. Po pół roku wróciłam do wagi z przed ciąży ;) Teraz mam 58,5 - 59kg ;) I obwód w talii miałam 64cm, a skończyłam na 112cm :P

Dziewczyny - coraz ładniej się zaokrąglacie :) Fajnie się Was czyta, ale teraz to już really nie daje rady Was nadrobić bo zgłębiam też inne działy na ovu ;) U mnie dziś 14dc, od wczoraj to mam taką ochote na M :P hahaha :P No nawet się troche pokłóciliśmy przed południem, ale wieczorem już się "pogodziliśmy" :P

Kajola, Karolina@, Kate84, Renka88, edyś, Madzialena90, A.Kasia, Teresa1992, Karka, Izoleccc, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - cudowne wieści! Mam nadzieję, że teraz będziesz już spać o wiele spokojniej, a echo u kardiologa tylko to potwierdzi. Zdjęcie siusiaka w 3D? :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Karolina@ - jeszcze mnóstwo pracy przed Nami, bo nie mamy ani szamba, ani przyłącza do bieżącej wody.
    Wszystko robimy od początku, teść instalacje elektryczną założył, mój tato instalację grzewczą (bardzo dużo Nam tym pomogli).
    Mój M. będzie się uczył kłaść kafelki (cała łazienka, korytarz połączony z kuchnią) - zobaczymy jak mu pójdzie ;)
    Wszystko praktycznie robimy własnymi siłami.
    Doskonale zdaję sobie sprawę z tego jaką będziemy mieć satysfakcję ;) No i moje marzenie - ubrać już na swoim choinkę na święta ;)

arien - domyślam się co mogłaś pomyśleć ;) na tamtej części również będziemy musieli zdzierać, sufit, podłogi, tynki ale najważniejsze, że będziemy mieli kolejne pomieszczenia

Kofeinko - rozumiem Cię doskonale. W 2012 roku razem z mężem (sami) zrobiliśmy remont połowy domu, tutaj gdzie teraz mieszkamy. Prąd, kanalizacja, ogrzewanie, cała łazienka, kuchnia itp. Teraz wspominam te czasy z łezką w oku. W tym roku zaczęliśmy budowę własnego domku, z pomocą ojców i przy grubszej robocie z pomocą szwagrów. Tak więc życzę Wam duuużo siły, wytrwałości i ubierania choinki już na swoim. Potem pierwsza noc, pierwsze śniadanie itp :) :)

kofeinka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena - bardzo się cieszę, że badania ok:) 500g to już troszkę jest ;)

Tunia - Super ciuszki. Ja też nic nie mam w sumie, aby buciczki i w sobotę dostałam takiego królicza przytulankę ;)

Kate84 - Jaka zz Ciebie chudzinka! Ale bardzo ładnie wyglądasz, nie ma co ;)

Tunia.a lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Tunia.a śliczne ,gdzie kupiłaś takie ładne ciuszki?
    W Kik-u są fajne promocje, a ciuszki nie przecenione też są w przystępnych cenach - warto zajrzeć :) Teraz akurat są wyprzedaże tych letnich ciuszków i dla naszych Maluszków na wiosnę - lato ciut większe rozmiary będą jak znalazł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:59

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jestem. Byłam u swojej gin. :P Ona jest cudowna. Myślałam ze wypisze mi tylko receptę a ta gratis zrobiła mi szybki podgląd maleństwa. Serduszko bije 150 na minutę.Nie mierzyła bo mnóstwo pacjentek a była spóźniona bo sądny dzień w szpitalu dziś był. :P
    Powiedziała że gorsze bakterie mają i mam dać na luz bo antybiotyk da radę.
    Dostałam Zinnat no i globulki Pimaficum i kremik.
    Wizyta u niej taka normalna za równy tydzień w poniedziałek.
    Najważniejsze że maluszek ma się dobrze :-*

Kaarolina, Kajola, RudyTygrysek, domiii, kleo2426, Mania1718, Tunia.a, Madzialena90, Karolina@, d'nusia, aleksandrazz, Est, Hannia123, A.Kasia, Karka, Izoleccc, Andriel, She86, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wieści kochana a kardiolog jestem pewna że też potwierdzi :)
    Dawaj foto siurka w 3D :)

Muminka fajna masz tę P.dr
    super że u maluszka wszystko dobrze :)

Ja właśnie objadłam się naleśników z konfiturą truskawkową i chyba idę się wyciągnąć na łóżeczku troszkę :D

muminka83 lubi tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 śliczna z Ciebie drobinka
    Kajola- czasami w organizmie zbiera się woda i dlatego taki przyrost wagi, poza tym karmienie też pozwala wrócić do sylwetki,także nie przejmuj się, najważniejszy jest maluszek
    Arien, Magdalena piękne brzuszki
    Mój z rana miał 85 cm
    A. Kasiu a Ty nie miałaś dziś iść do swojego gina, nie pokręciłam niczego??czekamy na relacje:*

Kajola lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, świetny efekt, widać sporo włożonej pracy :) dalej na pewno będzie jeszcze lepiej! lubię patrzeć na takie przemiany ;)

Kate84, jak wizyta? Ale jesteś szczuplutka :)

Magdalena, świetne, że wszystko dobrze :) super zdjęcie i mina synka :D

Muminka, fajnie, że podejrzałaś maleństwo :)

Dziewczyny, ja przytyłam 6 kg i też mam obawy, że to za dużo :/ w całej ciąży chciałam tak ok. 12 kg

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w czwartek dentysta, w piątek dietetyk i na zwieńczenie serii w poniedziałek ginek :D
    I wtedy nie mam juz pieniędzy :/

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A u mnie w czwartek dentysta, w piątek dietetyk i na zwieńczenie serii w poniedziałek ginek :D
    I wtedy nie mam juz pieniędzy :/

Coś wiem na ten temat, piątek dentysta, poniedziałek Gin, potem kardiolog i też portfel lżejszy

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, tak to jest... Ja w piątek mam wizytę u gina :)

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja właśnie wróciłam z kolejnej wizyty.i doznałam szoku z którego do tej pory nie mogę wyjść...okazało się ze jednak będę mieć córeczkę :):):) a 4 tygodnie temu widział chłopczyka ale tłumaczył mi ze na tym etapie lechtaczka dziecka ukazuje się jako ptaszek i tak właśnie było w moim przypadku.normalnie szok a mąż to dopiero w szoku :) także Domi proszę zmień mi na dziewczynkę to już pewne na 100 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:40

d'nusia, domiii, edyś, muminka83, baassiia, Est, Karolina@, A.Kasia, 26Asia, Kajola, RudyTygrysek, Kate84, krówka_muffka, kleo2426, Karka, Izoleccc, Andriel, She86, Mietka 30:), Martita88 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah super! Ja się też do tego chłopca nie przywiązuje, bo znam przypadki jak twój :D

muminka83, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei znam odwrotny przypadek :D

wiewiórka17, d'nusia lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział ostatnio że raczej dziewczynka,w czwartek może zobaczymy czy z Marysi nie zrobił się Marian :-D

d'nusia lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Cześć dziewczyny :) ja właśnie wróciłam z kolejnej wizyty.i doznałam szoku z którego do tej pory nie mogę wyjść...okazało się ze jednak będę mieć córeczkę :):):) a 4 tygodnie temu widział chłopczyka ale tłumaczył mi ze na tym etapie lechtaczka dziecka ukazuje się jako ptaszek i tak właśnie było w moim przypadku.normalnie szok a mąż to dopiero w szoku :) także Domi proszę zmień mi na dziewczynkę to już pewne na 100 %

Ale numer!!!
    Mam nadzieję, że u mnie to się nie zmieni! Dwóch ginekologow widzialo chłopca i mam nadzieję, że tak zostanie.

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/maluszek/6152/Potega-Matczynej-MILOSCI-video-inspirowane-zyciem.html - jak się któraś nie rozryczy to szacun - ja wyłam

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:

Ale miałaś niespodziankę :D Chociaż dobrze że teraz, a nie w trakcie porodu :D

wiewiórka17, domiii lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie dociera to do mnie ;)

Magda lena lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ