X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie, ale jak leży się na oddziale ginekologicznym, nie mówie tu po porodzie, po prostu jeśli coś idzie nie tak to jaka pizamke? koszule czy moze byc ze spodniami?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu-będziesz już teraz spokojniejsza bo 'zabezpieczona' super wieści, o bólu jutro zapomnisz,najważniejsze że pessar siedzi na miejscu:*

• edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie nastawiam sie na wozek 3w1 i dlatego mysle o foteliku. Jedyna podroz jaka mnie czeka to ta ze szpitala czyli jakies 20 km. Do przychodni mam 10 min drogi piechota. Trzeba to dobrze przemyslec, bo wydatek nie bedzie maly:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:43

l22ncwa15v2ncszo.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia-ja myślę,że może być normalna piżamka wygodna, ze spodniami.jak idziesz do badania,to cie wołają do zabiegowego i wtedy się rozbierasz

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy wzroście 170 przed ciążą ważyłam 53 kg, spadlam do 47, a teraz waga pokazuje 56. A i tak słyszę od taty: no jedz, jedz te 9 kilo to same wody płodowe :-D

Kajola lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, prosze o porade. Czy jesli nie jestem zmotoryzowana oplaca mi sie kupowac fotelik? Jesli jednak nie bede miala, to jak dziecko ze szpitala do domu przewioze? hmm

Fotelik w szpitalu jest obowiązkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:31

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dołączam do gratulacji w związku z tak pozytywnymi wiadomościami z dzisiejszych wizyt :) Oby tak dalej :)

A.Kasiu jeśli szyjka miękka, to tym bardziej się cieszę, że już masz pessar i wszystko jest pod kontrolą. teraz oby tylko pięknie trzymał do lutego :)

Wiewiórka niezła niespodzianka, aczkolwiek słyszałam, że wbrew pozorom takie niespodzianki nie są rzadkie, zwłaszcza gdy płeć zostaje określona ok 13 tc., że wtedy jednak nie trudno się pomylić :) Jak już pisałam wcześniej, ja też w pierwszej ciąży do połowy miałam synka, a od połowy córeczkę, ale wtedy to wynikało z totalnej niekompetencji lekarza prowadzącego (zwłaszcza w diagnostyce usg).

Kofeinka - i ja jestem pod wrażeniem przemiany :) i życzę, by się sprawnie udało Wam zrealizować Wasze plany :)

Kate i Jusia bardzo ładnie wyglądacie, zdecydowanie Wam służy bycie w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:48

wiewiórka17, kofeinka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Głupie pytanie, ale jak leży się na oddziale ginekologicznym, nie mówie tu po porodzie, po prostu jeśli coś idzie nie tak to jaka pizamke? koszule czy moze byc ze spodniami?

Przy masowych obchodach, koszula - lekarze twierdzą, że szybciej.
    Majtki siups i gotowa do badania.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksndraazz to Ty straszna chudzinka jesteś jeśli przy 170 cm ważysz 56 kg to możesz spokojnie sobie pofologować z jedzeniem:)

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Zdecydowanie koszule są preferowane :)

1usai09khne0c7t3.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja nie nastawiam sie na wozek 3w1 i dlatego mysle o foteliku. Jedyna podroz jaka mnie czeka to ta ze szpitala czyli jakies 20 km. Do przychodni mam 10 min drogi piechota. Trzeba to dobrze przemyslec, bo wydatek nie bedzie maly:/

to może pożycz fotelik. bo w sumie nie widziałam nikogo kto by wynosił niemowlaka ze szpitala na rękach

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny z pozytywnych wizyt!

Nam fotelik pożyczyła kumpela, potem jej oddamy, bo będzie chciała 2 dziecko :)

A drugi fotelik kupiłam na fb na grupie sprzedażowej z mojego miasta za 30zł, jest w bardzo dobrym stanie!

Warto poszukać od kogoś taniej po prostu jeśli potrzebny Wam na dosłownie kilka razy.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh jak ja nie znoszę koszul heh ja ogólnie mam jazdę i przeczucie że bedę musiala byc w szpitalu jeszcze przed porodem, moze na szew, nie wiem, ale tak czuje i kompletuje sobie wyprawke dla siebie, zeby potem sie nie stresowac

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę koszule na pewno, wytrzymam ;)

A dzisiaj byliśmy na warsztatach Planeta Dziecko, trochę już usypiałam, bo 3h z 1 przerwą, dali wodę, wykłady z diety, psychologii, pierwszej pomocy (sam mówił facet, że to za krótki czas), nawet z Mary Kay były babki. Niestety nic nie wygraliśmy, ale dostaliśmy trochę próbek, smoczek uspokajacz i pieluchę flanelową kolorową :) Starałam się zapamiętać jak najwięcej, zobaczymy:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś, ja też nie jestem zmotoryzowana i na pewno kupujemy fotelik. Raz, że trzeba przewieźć dziecko ze szpitala, poza tym jest bardzo możliwe, że będziemy jechać gdzieś z kimś albo taksówką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:19

• arien Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane! Gratuluję wszystkich dobrych, zaskakujących, nawet bolesnych, ale dobrze kończących sie wizyt :) mam nadzieję, że już tylko takie będą :)
    I żegnam się na dziś, dobranoc :)
    Jusia, jak leżałam w szpitalu to zdecydowanie polecam koszulę jednak. Rach ciach i jesteś już gotowa do badania. Jeślli plamisz czy krwawisz to zaglądają na sekundkę do wkładki, żeby zobaczyć na jaki kolor i jak dużo, więc jak masz koszulę to też szybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:22

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak to milo czytać takie dobre wiadomości
    Śliczne dzidziusie, Dobre wiadomości
    Kasiu cieszę się że masz weczek już założony. Za dzień lub dwa dyskomfort powinien przejść.
    Dzis przyszły do mnie koszulki z Italianfashion.pl
    Zamowilam w piątek i dziś przyszło. Jakość też jest dobra i jest to polska firma.
    Jusia, co do szpitala to rano koszulka bo różne badania poglądowe np na lotnisku.
    Ja często przebieralam się po obchodzie w leginsy jak już wiedziałam jaki mają plan na mnie.
    Jeśli chodzi o tętno dzidzi i ktg, to piżamy nie przeszkadzaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:27

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    ehh jak ja nie znoszę koszul heh ja ogólnie mam jazdę i przeczucie że bedę musiala byc w szpitalu jeszcze przed porodem, moze na szew, nie wiem, ale tak czuje i kompletuje sobie wyprawke dla siebie, zeby potem sie nie stresowac

Co to za myśli!!! Nie nie nie! Nie wolno Ci tak się nastawiać! Wszystko będzie dobrze :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tych koszul bierzecie do szpitala? 2 czy 3 sztuki?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł my juz po wizycie, mała waży 404g ;)
    Ale ma owinieta pepowine wokół szyjki, mam nadzieję że się z niej wyplacze bo jest strasznie ruchliwa ;) ruchy nóżkami były bardzo rozkoszne ;)

domiii, ksanka, edyś, Karka, Est, A.Kasia, arien, kleo2426, skowroneczka87, Andriel, krówka_muffka, Kajola, Renka88, Madzialena90, Mietka 30:), She86, Hannia123, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ