X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Heloł my juz po wizycie, mała waży 404g ;)
    Ale ma owinieta pepowine wokół szyjki, mam nadzieję że się z niej wyplacze bo jest strasznie ruchliwa ;) ruchy nóżkami były bardzo rozkoszne ;)
    Nie przejmuj się pepowina, dzidzia ma jeszcze sporo miejsca. Polez spokojnie to może się owinie. Jak byłam w szpitalu jednej z dziewczyn dzidzia miała owinieta pepowine ale po 3 dniach lezenia pepowina spadła
    To był 32tc

anie93lica lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    W Poznaniu na Polnej nie chcieli Matki wypuścić bo nie miała fotelika!

Nie wiem czy to przesada, ale moja siostra to tak zapamiętała, że mi trąbiła wręcz, ze fotelik w szpitalu jest obowiązkowy.

My jak wychodziliśmy ze szpitala to też przyszli sprawdzić czy jest fotelik, nawet w prost zapytali czy mamy fotelik bo inaczej nie wypuszczą.
    (Bydgoszcz)

Renka88 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy stawia wam się macica i jak często?
    Ja mam tak ze 2-3 razy dziennie i jest to zwykle z prawej strony.
    A co do ruchów dzidziunia, to zauważyłam że najbardziej skacze jak napoje się wody z imbirem i cutryna

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, lubie to ze dzidzia taka duza. Co do pepowiny rowniez mam nadzieje, ze bedzie dobrze.Ja, nie ukrywam, tez caly czas mysle jak to jest z ta pepowina. Strasznie niebezpieczne "urzadzenie". Moj dzidzius kreci sie jak w zegarku, juz w kazdej czesci brzucha go czulam.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze to najważniejsze i tak jak Dziewczyny piszą mam nadzieję, że się odwinie jeszcze z tej pępowiny.

Szczerze to też się właśnie ostatnio nad tym zastanawiałam bo nasza mała taka ruchliwa.

Właśnie u nas w św. Rodzinie też chyba bez fotelika nie wypuszczają! Także może chociaż warto pożyczyć na jakiś czas jak pisałam?

Est ja niestety jutro nie dam rady na te warsztaty choć bardzo bym chciała :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica gratuluję dużej już córeczki, a pępowiną się nie przejmuj mała zapewne szybko się z niej wyplącze :)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam mamusie tak wspaniałych wieści z wizyt.
    Ja planuję iść jutro do fryzjera i totalnie nie mam pomysłu jak te moje włosy ściąć, może któraś z Was ma pomysł. Obecnie są do lini stanika, są niby kręcone ale tak dziwnie i to w sumie jest szopa a nie ładne loczki, grzywkę mam obecnie taką lekko za brwi ale układa się na lewą stronę.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z autobusu.... Trzeba się pojawić na praktykach.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? No mam banana na twarzy, normalnie szczerze zęby do komputera :P

Udzielam się trochę na wątku z ovu "Zaczynamy znowu starania" gdzie jest i nasza annak ;) No i pierwszy cykl starań jedna dziewczyna nam pochwaliła się już wspaniałą nowiną ( II ) :) Wieczorem rozmawiałam ze szwagierką przez skype (siostra M mieszka w Anglii) - no i będę ciocią po raz drugi :P Ma córcie nieco ponad 1,5 roku starszą od mojej, teraz jest w 6tc :)

aha, no i żebym nie zapomniała potem (ta skleroza :P Gratulacje tak dobrych wieści z wizyt :)

A.Kasia - wierzę na słowo, że to przyjemne nie było, ale chyba jakiś komfort psychiczny będzie, prawda ? W końcu wszystko po to żeby pomóc naszym dzieciom :)

RudyTygrysek - no włosy falowane czy kręcone wymagają sporo więcej uwagi, znaczy żeby ładnie się układały potrzebują trochę innej pielęgnacji. Mam proste włosy, a zawsze marzyły mi się grube pukle, ale nie wyobrażam sobie nie czesać włosów po wyschnięciu :P Na prosto masz ścięte ? Może wystarczy tylko nieco podcieniować, nie obcinać za dużo, jakaś pianka do utrwalania na mokre włosy i będą lepiej się układać? :) No chyba, że chcesz jakiejś konkretnej zmiany ;)

d'nusia, ksanka, Madzialena90, Est, Magda lena, RudyTygrysek, anie93lica, Izoleccc lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy stawia wam się macica i jak często?
    Ja mam tak ze 2-3 razy dziennie i jest to zwykle z prawej strony.
    A co do ruchów dzidziunia, to zauważyłam że najbardziej skacze jak napoje się wody z imbirem i cutryna

Kochana na tym etapie to normalne :) jeśli działoby się tak częściej i dłużej no to niedobrze, ale na razie nie masz się czym martwić :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Dziewczyny, a jakie polecacie/planujecie kupić materace do łóżeczka?
    odnośnie materaca byłam wczoraj w sklepie i pytałam babki jak to wygląda mówi że najlepiej kokos-pianka-kokos lub z lateksem...
    kupiliśmy wczoraj malutkiej pościel do łóżeczka, pościel do wózka, rożek i szczotke do włosków...
    Co do badań prenatalnych dr stwierdził że mała ma wyniki idealne jak na ten czas ciąży ale w połowie badania już jej przestało sie podobać i zaczęła się wiercić więc mieliśmy problem i w sumie badanie trwało ponad godzine z przerwami żeby ją wyciszyć...
    Mała ma już 330g:)

Kate84, krówka_muffka, Kajola, edyś, Madzialena90, kleo2426, She86, Mietka 30:), Hannia123, Karka, Izoleccc, Andriel lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami kobietki dzielne.
    Ja już po pobraniu krwi i siuskow ;) teraz tylko spotkanie z dzidziuniem o 12:00
    Jacqui, bardzo się cieszę że masz tak pozytywne nastawienie, trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie.
    Domiii dzięki za info, ja teraz jestem trochę przewrazliwiona z uwagi na pessar. Już zmieniłam łóżko z kanapy na sypialnie, bo po całym dniu na kanapie boli mnie podbrzusze.
    RudyTygrysek - ja tu nie pomogę wyglądasz ślicznie i tak. Ja mam piórka proste jak drut i zawsze chciałam falowane, ale minęło już prawie 40 lat mego życia i nigdy tego nie zrobiłam.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach

Ja już mam banana na jajecznivzke śniadaniowa mojego meza

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka miłego spotkania z dzidziusiem :)

ksanka lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny zwymiotuje chyba zaraz po tej glukozie... kto to wymyślił?!? zabójstwo w biały dzień ;(
    swoja droga musiałam w związku z tymi badaniami wstac dzisiaj o 6... nadal jestem nieprzytomna.. nie wiem co to będzie jak Maluch przyjdzie na świat... chodzące zombie :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    ehh jak ja nie znoszę koszul heh ja ogólnie mam jazdę i przeczucie że bedę musiala byc w szpitalu jeszcze przed porodem, moze na szew, nie wiem, ale tak czuje i kompletuje sobie wyprawke dla siebie, zeby potem sie nie stresowac

Jusia, wcale nie musi być koszula, na obchodzie nigdy lekarze nie badają masowo,dziewczyny miały normalne piżamy ze spodenkami na oddziale

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jezu dziewczyny zwymiotuje chyba zaraz po tej glukozie... kto to wymyślił?!? zabójstwo w biały dzień ;(
    swoja droga musiałam w związku z tymi badaniami wstac dzisiaj o 6... nadal jestem nieprzytomna.. nie wiem co to będzie jak Maluch przyjdzie na świat... chodzące zombie :(

najgorsze jest to czekanie...ale będziesz miała już z głowy. też tego ulepku nie lubie, pamietam go z pierszej ciąży,blee... po badaniu połóż się, prześpij, na pewno będzie lepiej:*

domiii lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, prosze o porade. Czy jesli nie jestem zmotoryzowana oplaca mi sie kupowac fotelik? Jesli jednak nie bede miala, to jak dziecko ze szpitala do domu przewioze? hmm
    a nie masz kogoś znajomego kto wam udostępni na ten dzień fotelik swojego dziecka?? ode mnie tak ostatnio koleżanka pożyczała na wyjście za szpitala tylko...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :) 50% ciąży za mną ;) Maluch kopie tak intensywnie że aż nie wierzę :D Wczoraj mąż wyraźnie czuł ruchy, nie były to pojedyncze kopniaki tylko miałam wrażenie ze wypycha pupę :D
    Cieszę się za kolejne udane wizyty i poglądy bąbelków :) Trzymam kciuki za kolejne połówkowe wizyty :)

krówka_muffka, d'nusia, A.Kasia, 26Asia, Kajola, domiii, Karolina@, ksanka, edyś, She86, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, muminka83, Karka, Izoleccc, Kate84, Martita88 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

anie93lica - jaka duża dziewczyna z tej Twojej córy :) Tak jak dziewczyny piszą, pępowina na pewno spadnie :)

ksanka - powodzenia na spotkaniu z maluszkiem :) Skoro masz wizytę to zapytaj o tą macicę lekarza, przynajmniej będzie wiadomo co i jak.

Jacqueline - cieszę się, że tyle w Tobie pozytywnych emocji :) Powodzenia w staraniach :* Co do mnie to co Ci mogę powiedzieć, jeszcze się nie oswoiłam z pessarem i z informacją o miękkiej szyjce. Oczywiście cieszę się, że jest coś, co może mi pomóc donosić ciążę i nawet gdybym miała świadomość wcześniej jak to będzie bolesne to i tak zdecydowałabym się na założenie. W końcu tak jak piszesz - wszystko dla dziecka :) Ale nie ukrywam, że jestem trochę rozżalona, że mnie to spotyka i że nie mogę być jedną z tych kobiet dla których ciąża to niekończące się pasmo szczęścia i radości :/

domiii - pij zimną wodę małymi łyczkami i jakoś to przetrwasz ;) Przyjemne to to nie jest no ale co zrobić. Też mnie to czeka za 3 tygodnie ;/ Już drugi raz a potem jeszcze 2 :/

jusiakp - z tym kompletowaniem masz rację, lepiej być przygotowaną niż później chodzić w zielonej szpitalnej koszuli z tyłkiem na wierzchu ;) Kup sobie dwie zwykłe koszule takie do karmienia, najtańsze. Przydadzą Ci się w szpitalu na poranne obchody no i na pierwsze dni po porodzie. Ale spakuj sobie też t-shirty i legginsy bo jakoś tak w ciągu dnia w szpitalu człowiek lepiej się czuje w normalnym ubraniu a nie w pidżamie. Nawet leżeć wygodniej jak wiesz, że Ci gacie spod koszuli nie wystają ;)

ksanka, anie93lica lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do którego tygodnia robi się tą glukozę ? mi lekarz nic nie mówił a kolejną wizytę mam w 22 + 4 tygodniu

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ