X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola zaciskam kciuki !
    ja dzisiaj jadę oglądać wózek peg perego na którego pewnie się zdecydujemy :)

Lucky lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Cześć Dziewczynki :) Na 12 mam połówkowe u mojego prowadzącego, proszę o kciuki ;)

Powodzenia Paola :) Kciukasy zaciśnięte!

Gośśś - ważne, że twarda i niech już taka zostanie :) Pocieszę Cię, że wśród znajomych mi dziewczyn tylko ja mam aż tak traumatyczne przeżycia z zakładania ;) Widocznie taki ze mnie delikates ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :)

Ale dziś pospałam, aż sama jestem w szoku. O 9:30 wstałam na budzik dopiero :)

Gratuluję jeszcze raz wszystkich wczorajszych wizyt.

Gośśś
    super fotki, a ta stópka przy główce jest mega, a może tam drugie dzieciątko się skrywa za synusiem i to stópka drugiego malca ? :)

Wczoraj wieczorem czułam maleństwo, delikatnie ale czułam jak się kręci także jestem uspokojona i szczęśliwa.

widzę że dużo z nas ma USG połówkowe 6 listopada, się będzie działo :D

Miłego dnia życzę i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Mania1718, Magda lena, Lucky, She86, Karolina@ lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś gratuluje synka akrobaty, śliczne macie te fotki z usg 3d cudowna pamiatka z tego jest.

Gośśś, Lucky lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowym !!!!

EMILIA JEST ZDROWA !!!!!!!!!!

wszystko w 100% jak najlepsze !!!!

wszystko prawidłowe ;) kość nosowa, mózg,serduszko, nerki itd.itd

JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA !!!

lekarz pokazał nam ujęcia 3d !! moja ślicznotka :*

Gośśś, A.Kasia, Magda lena, edyś, d'nusia, Est, Renka88, Madzialena90, Kajola, Mania1718, kleo2426, skowroneczka87, 26Asia, Mietka 30:), Hannia123, anie93lica, Lucky, domiii, She86, Vincent, Love_life, Karolina@, kateee, Karka, Izoleccc, Kate84, krówka_muffka, Tunia.a, Andriel, Martita88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo hehe fajnie by bylo gdyby tam drugi maluszek siedzial :P ale lekarz tak oddalil obraz na usg, ze widac bylo, ze to on jest tak wygiety :P az w szoku bylam, ze tak mozna sie wygiac :P

Kasiu u mnie ze znajomych to tylko ja mam takie problemy :/ heh wiekszosc to nawet nie wie co to ten pesser :P Ale dla Piotrusia wszystko zniose i wytrzymam byle tylko bylo dobrze :)

Paola kciuki zacisniete :)

A.Kasia, kleo2426 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości od Was z samego rana <3 gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam!

Kurde, patrzę sobie na pierwszą stronę z listą i dużo kobitek się nie odzywało długo.
    :(
    Napiszcie chociaż, że wszystko u Was dobrze!

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten ponury dzień.

Jakoś się dzisiaj nie wyspałam.

Gratuluję udanych wizyt!!! Piękne zdjęcia!

Miłego Dnia :)

Lucky lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzieki dziewczyny za info co do koszul i pizam. Bylam wczoraj w italian fashion i jest tam taki wybor ze zglupialam doslownie. Tyle wzorow kolorow a wkurzala mnie babka ktora chodzila za mna krok w krok iczulam presje wiec podziekowalam i nie kupilam nic heh powiedzcie czy bola was plecy? Ja wczoraj po przejsciu kawalka nie moglam stanac na lewa stope, jak sie zgielam to nie szlo sie wyprostowac bez slowa alllaa, no tragedia. Ale zeby juz? A co bedzie pozniej, poza tym mala caly czas uciska mi na pecherz i ca czas czuje napor na siku :-/ lipne uczucie, ciagle wstawac na krople siku.

U mnie dokladnie to samo. Wczoraj zrobilismy sobie godzinny spacer i w drodze powrotnej do domu juz nie moglam nogami przebierac tak mnie krzyz bolal:-/ A jestem dopiero 6-7 kg na plusie. I brzuch tez jeszcze bardzo mi nie przeszkadza. I tez ciagle czuje parcie na pecherz, czasami latam niemal bez przerwy po kilka razy pod rzad. Meczace to no ale coz poradzic? Teraz juz chyba zaczyna sie czad lied ciagle bedzie nam cos doskwierac:-/

Lucky lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - mnie plecy rźną strasznie. Tak tuż nad kością ogonową po lewej stronie zawsze najbardziej. Cały czas pobolewa, ale regularnie robi mi się takie coś jakby mi ktoś tam w to miejsce nóż wbijał. Ani się wtedy wyprostować, ani podnieść nogi, a jak próbuje iść to kuleję, jakby bolała mnie noga a nie plecy :p Pierwszy raz zrobiło mi się to koło 8tc chyba i teraz już ten ból sie ze mna nie rozstaje. Podejrzewam, że to może z braku ruchu u mnie, przed ciążą też nic ze sobą nie robiłam. Leniwa jestem i sportu nie lubię :) teraz mąż mnie goni, żebym znalazła jakies ćwiczenia w necie na kregosłup dla ciężarnych. Nawet zaoferował się, że piłkę mi napompuje :) Ale już widzę, jak wykonuje jakiekolwiek ćwiczenia :/

Martka, kurdę, jak czytam takie rzecz to nóż w kieszeni się otwiera. Twój szef se jaja robi i tyle. Nie można tego inaczej nazwać. A czym Ty się zajmujesz? Jeteś na zwolnieniu i równie dobrze możesz całe dnie przesypiać, wstawać tylko na jedzenie i siku. Co go obchodzi co robisz w domu na L4. To co wyprawia jest niezgodne z prawem i na pewno z sumieniem normalnego człowieka. :/

Gośśś , strasznie się cieszę, gratuluję :)

Alinalii - jedna z lepszych wiadomości!!! :D teraz już spokojnie, ciesz się ciążą :)

Kleo - gratuluję ruchów :) ja jeszcze muszę czekać. Też dzisiaj pospałam jak szalona. Wstałam o 10.40 :)

Trzymam kciuki za wszystkie wasze wizyty dzisiaj kochane!

kleo2426, Lucky, alinalii lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polowkowe jutro wiec juz dzis prosze o zacisniete mocno kciuki:-) Niby sie nie stresuje, ale juz tej nocy snilo mi sie to badanie. Czekam na same dobre wiesci od pana doktora i zeby corcia byla corcia:-) Byle do jutra...

A.Kasia, Lucky, kleo2426, Mania1718, alinalii, Karolina@, Est, Karka, Kate84, Andriel lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane za słowa wsparcia, tez mam nadzieje ze sie pepowinka odkreci :)

Wczoraj moj M stwierdzil ze jednak Kornelia to ladne imie ;P Wiec w koncu nie wiadomo czy bedzie Maja czy Kornelia :)
    Na usg na samym koncu żabka się zakryła rączkami i stwierdziła że juz nie ma ochoty z nami gadać :)
    Ale jestem troszkę zawiedziona zachowaniem mojego ginka, jak zapytalismy go czy z ta pepowina to cos groznego i czy mala moze sie udusic to on odpowiedzial: "nie wiem", dosc dziwne to bylo.
    Aaa i od początku ciąży przytyłam tylko 2 kg.

Trzymam kciuki za wasze wizyty i gratuluje udanych:)

Domii, jestem tego samego zdania z tą glukozą, coś okropnego. Mi jeszcze pielegniarka "rozpuscila" to w lodowatej wodzie, gdzie praktycznie musialam pic sam ten proszek z wodą, zrobiła się z tego taka papka niedobra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:24

Lucky, kleo2426 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze zapomnialam, o badaniu polowkowym nie wspomnial nic.
    Stwierdzilam ze na wlasna reke poszukam i pewnie zapisze sie do babka medica jesli jest tam mozliwosc takiego badania.

Lucky lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja juz nie daje rady. Jestem od 3 tygodni na L4 , wczoraj tel od szefa z zadaniami które mam wykonać bo w końcu co ja mam do roboty na zwolnieniu...

Martka, no weź nie załamuj rąk, tylko zadziałaj asertywnie!
    Poinformuj szefa, że miałaś już kontrolę z ZUS i spodziewasz się kolejnej i jeżeli się wyda, że robisz cokolwiek na zwolnieniu to i on i Ty będziecie mieć kłopoty. Niech się wypcha! Czy on nie rozumie co to jest zwolnienie od obowiązku pracy?!!!!!
    Trzymaj się zdrowo i dbaj o Was, a szef i tak sobie krzywdy nie da zrobić.

poza tym to dzień dobry
    leżę z bólem brzucha
    trochę się martwię moim łożyskiem, oby się podniosło
    no i ze względu na pogodę mamy stałe kłopoty z internetem :(
    ale podczytuje gdy tylko zasięg wraca

pozdrawiam wszystkie Marcówki i trzymam kciuki za dzisiejsze i najbliższe wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:28

• baassiia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad plecow, to cwiczenia naprawde duzo moga pomoc. Maz ma po wypadku noge krotszs i z tego powodu ma bole kregoslupa. Zadne masaze nie pomagaja mu tak jak regularne cwiczenia, wystarczy 15 min dziennie. To sa glownie statyczne ruchy wiec raczej i w ciazy bezpieczne.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica przypomnialo mi sie jak bylysmy na poczatku same na tym forum heh pamietasz? Te stresy czy z dziecmi wszystko w pozadku, jeju jak ten czas leci:-) ja dzis musze sie przejsc ze zwolnieniem do ksiegowej mojego szefostwa, bo szefowa urodzila i nie rusza sie z domu,mala ma 4 dni :-) ogolnie nie chce mi sie bo juz czuje ten bol plecow ale i tak ide z synkiem do szkoly zaraz wiec to za jednym wyjsciem ,tylko ze w przeciwna strone, ale jak trzeba to trzeba. Ogolnie czekam na ten tel od mojego ginka co do wyniku badania czystosci pochwy, ale dzwonilam wczoraj do laboratorium i pytalam o wynik to mowila ze jeszcze nie ma, ze czeka sie na to 1-2 dni a ja oddawalam to w piatek, ale jeszcze pytala ile za to placilam, mowie ze 55zl, to ona ze cos jeszcze musialo byc badane, bo czystosc pochwy kosztuje 12 zl, wiec juz sama nie wiem heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:37

anie93lica lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to wczoraj sie ciekawej rzeczy dowiedzialam... Zaczelam sie smiac do dr ze ich podziwiam, bo ja na usg to nic nie widze juz nie mowie o tym, zeby np zobaczyc pecherz czy nerki, a on do mnie, ze to jest ciezkie i wiadomo, ze trzeba duzo razy takie cos ogladac zeby zobaczyc cos na tym obrazie i dodal, ze "najlepsze jest to, ze tego na studiach nie ucza" troche mnie to zdziwilo, bo przeciez przy zawodzie gin to powinno byc podstawa i mu to powiedzialam, to mi przytaknal i powiedzial, ze wszystkiego ucza sie na praktykach i na dodatkowych kursach... Wiec teraz nie dziwie sie, ze jest tyle pomylek chocby z podaniem plci u dziecka... Jezeli gin chodzi na dodatkowe (pewnie pltne) kursy to moze sie nauczyc odczytywac usg, a drugi powie "w nosie to mam " i bazuje tylko na tym co sie nauczyl na praktykach... A sama lezalam w szpitalu gdzie duzo praktykantow bylo i szczerze mowiac to raczej z tych praktyk duzo to sie nie nauczyli...

kleo2426 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii
    super kochana, świetne wieści :)

arien
    Dziękuję kochana, Ty też niebawem się doczekasz :)

Gośśś
    no kurcze a już myślałam... że jestem lepszy magik niż lekarz i wyczaruję Ci bliźniaki :P

alinalii lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, ja wiem od dawna ze ten człowiek nie ma żadnych ludzkich odruchów, pracuje jako asysta stomatologiczna, a teraz to miałabym robić komputerowa robotę...ale co jest najgorsze to to, że wcześniej zadzwoniła moja koleżanka z pracy. No i pyta co u mnie, nie umiem kłamać, powiedziałam że lepiej, że wypoczywam, chyba nawet że sie lenie i nudze czasami. To szef wiedział że nie jestem obłożna i mogę coś robić...po południu mam do niego dzwonić, zamierzam mu powiedzieć że tak to nie może wyglądac...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    U mnie polowkowe jutro wiec juz dzis prosze o zacisniete mocno kciuki:-) Niby sie nie stresuje, ale juz tej nocy snilo mi sie to badanie. Czekam na same dobre wiesci od pana doktora i zeby corcia byla corcia:-) Byle do jutra...

Ja też mam jutro :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ