X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dziewczyny pomocy. Musze zamówić witaminy Mama DHA a nie wiem które, bo są zwykłe i premium. Różnią się lekko zawartością witaminy D3 i DHA. Do tej pory zużyłam prawie całe opakowanie tych zwykłych i nie mam pojęcia które zamówić.
    http://www.aptekagemini.pl/mamadha-x-60-kaps.html
    http://www.aptekagemini.pl/mamadha-premium-x-60-kaps.html

Z tego co wyczytałam, to te premium są bardziej naładowane witaminami. Są takie bardziej "masywniejsze". Chciałam to porównać do tabletek, które ja biorę, ale widzę całkiem inny skład? Nie wiem, niech się wypowiedzą dziewczyny, które mają większą wiedzę w tym temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:22

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola - super wieści :) kolejny taki duży szkrabik na forum ;)

love life - fajowy brzuszek :)

rudytygrysek - ale Ty chyba często ryby jesz, czy coś mi się pomyliło? Jeśli tak to po co Ci dodatkowo DHA w tabletkach? W każdym razie przy zróżnicowanej diecie wystarczy zwykły.

W MamaDHA są tylko jod, magnez, wit d3, kwas foliowy i DHA. Te premium od zwykłego różnią się tylko większą zawartością DHA i wit d3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:32

Love_life, paola87 lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się zapisałam na badanie polowkowe w babka medica, bez problemowo i szybko ;)
    Wizyta jutro o 16:15, negatywniejszą stroną jest cena, ale czego się nie robi dla maleństwa ;)))

Karolina@, A.Kasia, muminka83, Kate84, Karka, kleo2426 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam polecić blog dietetyczki, który oceniam bardzo wysoko. Z jej rad/przepisów/jadłospisów często korzystałam przed zajściem w ciążę. Teraz też często do niej zerkam. Szczególnie polecam jeden jej artykuł, skierowany dla kobiet w ciąży. Duża dawka solidnej wiedzy:

http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/01/przykadowy-jadospis-dla-kobiety-w.html

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie z tą rybą to masz racje Kasiu. Czyli już wiem że zamówię te zwykłe. Dziękuję :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysku (nie wiem jak do Ciebie pisać ;) ) ja wzięłam te zwykłe, bo raz w tygodniu jem ryby, więc większa dawka dha nie jest mi potrzebna. Myślę, że jak wszystkie przynajmniej staramy się jeść zdrowo, to nie ma co brać tych zwiększonych dawek witamin. A Ty na pewno jesz dużo ryb ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Chciałam Wam polecić blog dietetyczki, który oceniam bardzo wysoko. Z jej rad/przepisów/jadłospisów często korzystałam przed zajściem w ciążę. Teraz też często do niej zerkam. Szczególnie polecam jeden jej artykuł, skierowany dla kobiet w ciąży. Duża dawka solidnej wiedzy:

http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/01/przykadowy-jadospis-dla-kobiety-w.html
    Ja też już prawie od roku korzystam z tego bloga :) Wypróbowałam masę przepisów :) A najczęściej pojawia się u mnie to pyszniutkie spaghetti z łososiem i cukinią :)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez korzystam z jej przepisow :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po polowkowe i wszystko jest ok i z Zosia i z moją szyjka. Lezenie poskutkowalo zamknięciem się szyjki a bardzo mnie to stresowalo, ale do rzeczy.
    Dzidzia leżała z główka przycisnieta do lozyska.więc zdjęcia jakiegoś super nie udało się zrobić, zwłaszcza że dodatkowo zasłaniala się ręką.
    Albo trzymała kciuka w buzi a wskazujący w nosie ;)
    Dzidzius ma ok 370g.
    Wszystkie markery dobre.
    No i jest cipunia :) także dalej córeczka
    Jestem bardzo szczesliwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:57

Renka88, kateee, Karolina@, Lucky, Mania1718, skowroneczka87, A.Kasia, Magda lena, anie93lica, Mietka 30:), Love_life, Est, arien, alinalii, muminka83, edyś, paola87, d'nusia, Izoleccc, Gośśś, Kate84, domiii, krówka_muffka, She86, Andriel, Karka, kleo2426, Kajola lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - najważniejsze, że córeczka zdrowiutka! Cieszę się razem z Tobą :)

ksanka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też a teraz dalej lezenie i do lutego.
    Ciesze się że uwypuklenie zniknęło! Bo to mogło być niebezpieczne, także pessar na razie sprawdza się!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life brzuszek cudny :)

Ksanka Paola cieszę się razem z Wami ;)

Love_life, paola87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - to, że szyjka się zamknęła to chyba najlepsza wiadomość na tym forum ;) teraz już na spokojnie możesz sobie odpoczywać bo widać, że pessar i leżenie działają :) Wspaniale, że malutka zdrowo rośnie, oby tak dalej :)

Mietka 30:), ksanka lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja mam połówkowe 10 listopada i już się stresuje...

A co do materacy... Ja miałam kupić na allegro cały komplet łóżeczko, materac i te sprawy, ale tam są materace pianka gryka kokos, więc zrezygnowałam. Prawdopodobnie zdecyduję się na kokos pianka kokos, ale jeszcze nie wiem. Aczkolwiek powiem Wam, że to tak różnie z tą gryka :) mówią, że nie bardzo, ale rozmawiałam z mamą, powiedziała , ze obydwoje z bratem mieliśmy z gryki i zarówno robaków jak i problemów z kręgosłupem nie mamy :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka- gratulacje ;))

Idę chyba na poprawę humoru i zrelaksowanie zrobić sobie coś ciekawego na paznokciach :)
    Wysprzątałam cały dom, więc się należy! :)

A.Kasia, Love_life, Karolina@, Kate84, ksanka lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    ech, właśnie laptopa zalałam herbatą :/

Gośśś - a to nie jest tak, że aby robić usg trzeba mieć specjalizację lub udokumentowane umiejętności z tego zakresu? Bo nie wszyscy ginekolodzy wykonują USG no i np nie u każdego można badania tych 3 semestrów robić. U nas w miejscowości obok kiedyś była taka ginekolog, która nigdy z usg zdjęć nie dawała ani opisu i ktoś mi to wyjaśniał wtedy, że ona uprawnień nie ma. Ale ona już chyba nie pracuje po takiej sytuacji, kiedy jej pacjentka przez niemal miesiąc nosiła martwe dziecko a ta lekarka się wcale nie zorientowała...

Kasiu, nie trzeba miec specjalizacji, wystarczy zrobić kurs. Kursy są co chwila.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kasiu, nie trzeba miec specjalizacji, wystarczy zrobić kurs. Kursy są co chwila.

Niezłe jaja, kurs to sobie można zrobić a pojęcia nie mieć i tak żadnego :/ Nie dziwne w takim razie te znikające siusiaki i inne cuda na kiju ;)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus Maria, wynik mojego Holtera (z powodu wysokiego tętna spoczynkowego) miał być już tydzień temu. Do dziś go nie ma! A panie w szpitalu każą czekać...chyba tam pojadę zrobić aferę... Boże co za dzień, od rana chodzę zdenerwowana :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    No w sumie z tą rybą to masz racje Kasiu. Czyli już wiem że zamówię te zwykłe. Dziękuję :)

Z tego co mi mówił lekarz DHA mama zwykłe w ogóle nie mają żelaza w składzie, a DHA mama premium mają?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Z tego co mi mówił lekarz DHA mama zwykłe w ogóle nie mają żelaza w składzie, a DHA mama premium mają?

Też nie mają.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ