Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
RudyTygrysek wrote:Dziewczyny pomocy. Musze zamówić witaminy Mama DHA a nie wiem które, bo są zwykłe i premium. Różnią się lekko zawartością witaminy D3 i DHA. Do tej pory zużyłam prawie całe opakowanie tych zwykłych i nie mam pojęcia które zamówić.
http://www.aptekagemini.pl/mamadha-x-60-kaps.html
http://www.aptekagemini.pl/mamadha-premium-x-60-kaps.html
Z tego co wyczytałam, to te premium są bardziej naładowane witaminami. Są takie bardziej "masywniejsze". Chciałam to porównać do tabletek, które ja biorę, ale widzę całkiem inny skład? Nie wiem, niech się wypowiedzą dziewczyny, które mają większą wiedzę w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:22
-
nick nieaktualnypaola - super wieści
kolejny taki duży szkrabik na forum
love life - fajowy brzuszek
rudytygrysek - ale Ty chyba często ryby jesz, czy coś mi się pomyliło? Jeśli tak to po co Ci dodatkowo DHA w tabletkach? W każdym razie przy zróżnicowanej diecie wystarczy zwykły.
W MamaDHA są tylko jod, magnez, wit d3, kwas foliowy i DHA. Te premium od zwykłego różnią się tylko większą zawartością DHA i wit d3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:32
Love_life, paola87 lubią tę wiadomość
-
No i się zapisałam na badanie polowkowe w babka medica, bez problemowo i szybko
Wizyta jutro o 16:15, negatywniejszą stroną jest cena, ale czego się nie robi dla maleństwa))
Karolina@, A.Kasia, muminka83, Kate84, Karka, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Chciałam Wam polecić blog dietetyczki, który oceniam bardzo wysoko. Z jej rad/przepisów/jadłospisów często korzystałam przed zajściem w ciążę. Teraz też często do niej zerkam. Szczególnie polecam jeden jej artykuł, skierowany dla kobiet w ciąży. Duża dawka solidnej wiedzy:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/01/przykadowy-jadospis-dla-kobiety-w.html -
Rudy Tygrysku (nie wiem jak do Ciebie pisać
) ja wzięłam te zwykłe, bo raz w tygodniu jem ryby, więc większa dawka dha nie jest mi potrzebna. Myślę, że jak wszystkie przynajmniej staramy się jeść zdrowo, to nie ma co brać tych zwiększonych dawek witamin. A Ty na pewno jesz dużo ryb
-
Karolina@ wrote:Chciałam Wam polecić blog dietetyczki, który oceniam bardzo wysoko. Z jej rad/przepisów/jadłospisów często korzystałam przed zajściem w ciążę. Teraz też często do niej zerkam. Szczególnie polecam jeden jej artykuł, skierowany dla kobiet w ciąży. Duża dawka solidnej wiedzy:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/01/przykadowy-jadospis-dla-kobiety-w.htmlWypróbowałam masę przepisów
A najczęściej pojawia się u mnie to pyszniutkie spaghetti z łososiem i cukinią
-
Hej dziewczyny ja już po polowkowe i wszystko jest ok i z Zosia i z moją szyjka. Lezenie poskutkowalo zamknięciem się szyjki a bardzo mnie to stresowalo, ale do rzeczy.
Dzidzia leżała z główka przycisnieta do lozyska.więc zdjęcia jakiegoś super nie udało się zrobić, zwłaszcza że dodatkowo zasłaniala się ręką.
Albo trzymała kciuka w buzi a wskazujący w nosie
Dzidzius ma ok 370g.
Wszystkie markery dobre.
No i jest cipuniatakże dalej córeczka
Jestem bardzo szczesliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:57
Renka88, kateee, Karolina@, Lucky, Mania1718, skowroneczka87, A.Kasia, Magda lena, anie93lica, Mietka 30:), Love_life, Est, arien, alinalii, muminka83, edyś, paola87, d'nusia, Izoleccc, Gośśś, Kate84, domiii, krówka_muffka, She86, Andriel, Karka, kleo2426, Kajola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsanka - to, że szyjka się zamknęła to chyba najlepsza wiadomość na tym forum
teraz już na spokojnie możesz sobie odpoczywać bo widać, że pessar i leżenie działają
Wspaniale, że malutka zdrowo rośnie, oby tak dalej
Mietka 30:), ksanka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja mam połówkowe 10 listopada i już się stresuje...
A co do materacy... Ja miałam kupić na allegro cały komplet łóżeczko, materac i te sprawy, ale tam są materace pianka gryka kokos, więc zrezygnowałam. Prawdopodobnie zdecyduję się na kokos pianka kokos, ale jeszcze nie wiem. Aczkolwiek powiem Wam, że to tak różnie z tą grykamówią, że nie bardzo, ale rozmawiałam z mamą, powiedziała , ze obydwoje z bratem mieliśmy z gryki i zarówno robaków jak i problemów z kręgosłupem nie mamy
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
A.Kasia wrote:ech, właśnie laptopa zalałam herbatą
Gośśś - a to nie jest tak, że aby robić usg trzeba mieć specjalizację lub udokumentowane umiejętności z tego zakresu? Bo nie wszyscy ginekolodzy wykonują USG no i np nie u każdego można badania tych 3 semestrów robić. U nas w miejscowości obok kiedyś była taka ginekolog, która nigdy z usg zdjęć nie dawała ani opisu i ktoś mi to wyjaśniał wtedy, że ona uprawnień nie ma. Ale ona już chyba nie pracuje po takiej sytuacji, kiedy jej pacjentka przez niemal miesiąc nosiła martwe dziecko a ta lekarka się wcale nie zorientowała...
Kasiu, nie trzeba miec specjalizacji, wystarczy zrobić kurs. Kursy są co chwila.
-
nick nieaktualny