X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, właśnie laptopa zalałam herbatą :/

Gośśś - a to nie jest tak, że aby robić usg trzeba mieć specjalizację lub udokumentowane umiejętności z tego zakresu? Bo nie wszyscy ginekolodzy wykonują USG no i np nie u każdego można badania tych 3 semestrów robić. U nas w miejscowości obok kiedyś była taka ginekolog, która nigdy z usg zdjęć nie dawała ani opisu i ktoś mi to wyjaśniał wtedy, że ona uprawnień nie ma. Ale ona już chyba nie pracuje po takiej sytuacji, kiedy jej pacjentka przez niemal miesiąc nosiła martwe dziecko a ta lekarka się wcale nie zorientowała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87
    Mania1718

Więc już zaczynam trzymać kciuki i za jutrzejsze wizyty :)

Mania1718, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, pewnie ze pamietam :)))

Szybko czas mija :) Super że jest nas tak duuuuużo :)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    ech, właśnie laptopa zalałam herbatą :/

Gośśś - a to nie jest tak, że aby robić usg trzeba mieć specjalizację lub udokumentowane umiejętności z tego zakresu? Bo nie wszyscy ginekolodzy wykonują USG no i np nie u każdego można badania tych 3 semestrów robić. U nas w miejscowości obok kiedyś była taka ginekolog, która nigdy z usg zdjęć nie dawała ani opisu i ktoś mi to wyjaśniał wtedy, że ona uprawnień nie ma. Ale ona już chyba nie pracuje po takiej sytuacji, kiedy jej pacjentka przez niemal miesiąc nosiła martwe dziecko a ta lekarka się wcale nie zorientowała...

Nie wiem dokladnie jak to jest, bo szczerze mowiac to nigdy o tym z nikim nie rozmawialam tylko wczoraj akurat tak weszlismy z p. dr na ten temat... Ale zobacz jak robia taki kurs to na pewno dostaja z niego certyfikat, ale tak szczerze mowiac to wydaje mi sie, ze po takim jednym kursie to chyba guzik wiedza i zeby sie wiecej dowiedziec i nauczyc to musza chodzic na kolejne kursy... A co niektorzy moze poprostu koncza na tym jednym kursie, aby tylko miec ten papierek...Z tego co wiem to lekarz ktory wykonuje usg prenatalne to on na wszystko ma osobne kursy... Znalazlam opis mojego gina ktory wczoraj mi robil to polowkowe i tam jest napisane jakie ma certyfikaty

http://www.ziebaclinic.pl/ginekologia/o_zieba_clinic/41/15/dr_n_med_marcin_nylec.html

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - może tak być jak mówisz, wychodzi na to, że trzeba się mocno nagimnastykować przy wyborze lekarza żeby nie trafić na jakiegoś partacza :/

• noelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Kamka, dzięki za odpowiedź. Ja się zastanawiam nad kokos-gryka, jakie macie zdanie na ich temat? Zupełnie się na tym nie znam :D

Domii, współczuję tej glukozy :/ dodałaś sobie do niej trochę cytryny? podobno można

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluchów :)

Paola87, trzymam kciuki za wizytę, daj znać po!

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Gośśś - może tak być jak mówisz, wychodzi na to, że trzeba się mocno nagimnastykować przy wyborze lekarza żeby nie trafić na jakiegoś partacza :/

Święta racja.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Kamka, dzięki za odpowiedź. Ja się zastanawiam nad kokos-gryka, jakie macie zdanie na ich temat? Zupełnie się na tym nie znam :D

Domii, współczuję tej glukozy :/ dodałaś sobie do niej trochę cytryny? podobno można

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluchów :)

Paola87, trzymam kciuki za wizytę, daj znać po!
    z tego co ta babka mi powiedziała to gryki nie poleca a warstwa pianki między dwoma "twardymi" warstwami kokosu pozwala na amortyzacje kręgosłupa dziecka...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiła, dlaczego nie poleca gryki?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :) Mały tak rozrabiał, że ginowi ciężko było go pomierzyć ;) Ale wszystko na swoim miejscu ma, tak jak trzeba :) Dwie cudowne rączki, dwie cudowne stópki i cała reszta równie cudowna :D Mój kochany Wiercipiętek :D I ma już 413 gram!!! A 10 dni temu było 290 :)

Dziękuję Wam za kciuki :D

Noelka co do materaca to ja słyszałam, że kokos-lateks jest polecany.

anie93lica, A.Kasia, Karolina@, Mietka 30:), edyś, kleo2426, Kajola, Gośśś, skowroneczka87, d'nusia, Madzialena90, Magda lena, kateee, Mania1718, Vincent, Izoleccc, Kate84, domiii, krówka_muffka, Andriel, Karka lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulaaacje ;)))

paola87 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.
    Ja dziś od rana na morfologii i moczu byłam - wyniki popołudniu. Dotąd były zawsze dobre więc i teraz liczę, że się nic nie zmieni. Zaliczyłam też wizytę u dentysty - trochę mam tych ząbków do poreperowanie a w ciąży na NFZ to jest wszystko za darmo - nawet kanałowe.
    Zapisałam się do szkoły rodzenia ( Alma Matter - Poznań )
    Wyobraźcie sobie, że mam 7 zajęć razem z partnerem, 4 indywidualne, 10x gimnastyka dla kobiet w ciąży i + 3 spotkania tylko dla ojców :-) 4 wizyty położnej po porodzie i dwa jakieś masaże po porodzie.
    Spotkania tylko dla ojców - jeszcze o czymś takim nie słyszałam. Ale fajnie - mój P. chętnie pójdzie :-)
    Dodatkowo zapisaliśmy się jeszcze na zajęcia płatne z pierwszej pomocy dla noworodka, z hustowania + 3x zajęcia z masażu ( 1x masaż kręgosłupa, 1x masaż stóp i łydek oraz 1x masaż porodowy ) i tego wszystkiego będzie się uczył mój mąż co by mi uprzyjemnić życie :-) aż mam wyrzuty sumienia, że mnie tak będzie miło a on będzie tyrać :-D

muminka83, A.Kasia, Karolina@, Tunia.a, Karka lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zakupów to mam jedynie zdjęcie rożka to wam podrzuce a co:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe6d8be61f39.jpg
    edit: a do wózka mamy taki beżowy komplecik:)
    http://www.duetbaby.com/komplety_do_wozka/35/KOMPLET_BEBE_bawelna.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:01

RudyTygrysek, anie93lica, Kate84, Tunia.a lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    niee mówiła tylko że kokod pianka kokos albo z lateksem no ale z lateksem sporo droższy...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Waga dziś pokazała +8 kg dlatego też musiały być fotki. Gratuluję wszystkich wizyt I trzymam kciuki za nadchodzące. Od 4 dni strasznie mi doskwiera ból z prawej strony pod zebrami bardzo nieprzyjemne to

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6202412003a.jpg

A.Kasia, Karolina@, Mietka 30:), RudyTygrysek, Kajola, arien, anie93lica, Madzialena90, Magda lena, kateee, Mania1718, Vincent, Est, edyś, Izoleccc, Hannia123, Kate84, domiii, krówka_muffka, Tunia.a, Andriel, Karka, kleo2426 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_Life - jaki ładny brzuszek. Mam niedaleko do Ciebie ale mój aż ta " wybrzuszony" nie jest. Właściwie to patrzę na fotki mój brzuszek wygląda prawie tak samo jak w 15 tygodniu.

Love_life lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:

Znalazłam w necie ze ponoć robaki lubią się zalegac w gryce.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Love_Life - jaki ładny brzuszek. Mam niedaleko do Ciebie ale mój aż ta " wybrzuszony" nie jest. Właściwie to patrzę na fotki mój brzuszek wygląda prawie tak samo jak w 15 tygodniu.

Gdzieś te 8 kg musiało się zmieścić heh

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, A.Kasia - czytałam kiedyś, że badania prenatalne może robić ginekolog posiadający specjalne uprawnienia do tego. Podobno wiele lekarzy zakupuje sobie dobry sprzęt do swojego gabinetu i robi takie badania kobietom nie posiadając uprawnień. Nawet kiedyś widziałam taką listę lekarzy z całej PL mających takie uprawnienia, ale teraz jak na złość nie mogę jej znaleźć ;/

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Musze zamówić witaminy Mama DHA a nie wiem które, bo są zwykłe i premium. Różnią się lekko zawartością witaminy D3 i DHA. Do tej pory zużyłam prawie całe opakowanie tych zwykłych i nie mam pojęcia które zamówić.
    http://www.aptekagemini.pl/mamadha-x-60-kaps.html
    http://www.aptekagemini.pl/mamadha-premium-x-60-kaps.html

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ