Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paola87, gratulacje, ale szybko rośnie
Tak pytam o tą grykę, bo po siostrzeńcu mam dostać taki materac. No nic, jak będzie coś nie tak, to najwyżej kupię jednak inny.
Karolina@, bardzo przydatny link, dzięki!
Ksanka, cieszę się z udanej wizytyśliczne imię dla córki, u nas gdyby była dziewczynka, to też Zosia
Love_life, ksanka, paola87 lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Jezus Maria, wynik mojego Holtera (z powodu wysokiego tętna spoczynkowego) miał być już tydzień temu. Do dziś go nie ma! A panie w szpitalu każą czekać...chyba tam pojadę zrobić aferę... Boże co za dzień, od rana chodzę zdenerwowana
może rzeczywiście trzeba tam jechać?
-
Witam Was serdecznie dziewczyny
Mnie dziś o świcie wywiało do lasu na grzybywróciliśmy i od razu zabrałam się za czyszczenie, segregowanie, marynowanie, obgotowywanie, nawlekanie na sznurek do suszenia itd. No i się zeszło, a ja jestem wykończona... ale jak pogoda dopisze w piątek, to robimy poprawkę z grzybobrania
Gratuluję serdecznie udanych wizyt
anie93lica - pępowina się odkręci, nie zamartwiaj się, dzidzia sobie fika i tak może ponoć być.
A oto Nasze zbiory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:54
Est, A.Kasia, Mietka 30:), Love_life, ksanka, muminka83, Mania1718, paola87, RudyTygrysek, Kate84, anie93lica, She86, alinalii, Andriel, Karka lubią tę wiadomość
-
arien wrote:wooow. Kofeinka! A mówią, że grzybów nie ma
Jak ja kocham grzybobrania!
i jeść też
w każdej postaci
Grzyby się pojawiły po tych deszczowych dniach. Ściółka 10cm wgłąb wilgotnaco ja się dziś po krzaczorach nachodziłam... łooo...... ;)gimnastyka jak się patrzy
-
Kofeinka - jakby to mój tata zobaczył... Pozytywnie zazdraszczam grzybobrania
Aż mi smaka narobiłaś, może się wybiorę w tygodniu jeszcze, bo byłam pare razy we wrześniu, ale tylko trochę maślaków u nas było
Uwielbiam zbierać i jeść, czyścić nieco mniej, ale cóż
A tata mój ze wszystkiego najbardziej to lubi opowiadać gdzie którego zebrał, a do nożyka żeby obczyścić - a co to takiego ?
kofeinka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Renka88 wrote:Dziewczyny które kupiły koszule z Italian fashion.. Jak wypadają długości mam 174 wzrostu i chce zamówić L, ale zastanawiam się czy długością będą ciut przed kolano
Renka - ja również mam 174wzrostu i myślałam nad tym samym. Nie chciałabym latać z gołą dupą po porodzieRenka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Dziewczyny które kupiły koszule z Italian fashion.. Jak wypadają długości mam 174 wzrostu i chce zamówić L, ale zastanawiam się czy długością będą ciut przed kolano
Ja mam 160cm, kupiłam dwie koszule obie rozmiaru S i jedna jest dobra a druga lekko za duża, ale też mają różne fasony więc pewnie dlategoW każdym razie długość wygląda mniej więcej tak samo jak na modelce.
Mania1718, Renka88, Kate84, Karolina@, domiii, She86, Est, Karka lubią tę wiadomość
-
Ja byłam dziś na wizycie. Miałam iść w czwartek ale okazało się że jak przyszłam na oddział usłyszałam :Po co Pani tutaj przyszła? Więc stwierdziłam że jak już jestem w szpitalu to podejdę do poradni i nie będę jechała specjalnie w czwartek i zrywała się o 5 rano. No więc wizyta jak to wizyta na NFZ , szyjka zbadana ,zamknięta i macica miękka , jak poprosiłam go żeby mi zmierzył szyjke to popukał się w głowe bo powiedział że dwa tyg temu miała 4.5cm i czuje że jest długa. Później jak mi jeździł głowicą po brzuchu to słowem się nie odezwał tylko mierzył małą , dopiero jak się zapytałam : i jak ? To odpowiedział: zajebiście. I tyle dyskusji , nawet Maryśki mojej nie zobaczyłam bo nie odwrócił mi monitora ;/ Ale wydarł się że jestem już w 21 tygodniu i nie jestem zapisana nigdzie na połówkowe , więc jutro mam połówkowe o 17.45.Fajnie w sumie bo się nie denerwuje raczej , jestem tylko ciekawa jak Mery będzie wyglądała w 3d;d Mój przyszły mąż oczywiście podniósł mi ciśnienie bo powiedział że nie wie czy pojedzie ze mną,a nie był ani razu.Za to moja mama jest chętna ,bez łaski.
Est lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam i przede wszystkim gratuluję udanych wizyt
W temacie USG - każdy gin może sobie je robić i niestety robią je lekarze z minimalną wiedzą, ale jest coś takiego jak międzynarodowy certyfikat FMF i zwłaszcza ma on znaczenie dla I usg 11-13 tc, ale nie tylko. Lista certyfikowanych lekarzy jest tutaj:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Wybieracie kraj i wyskakują lekarze, którzy mają certyfikat. Śledząc niektóre znane mi nazwiska dobrych lekarzy, wydaje mi się, że posiadanie takiego certyfikatu jednak wyróżnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:32
A.Kasia, d'nusia, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
noelka wrote:Muminka, ale zbiory
co ciekawego z nich zrobisz?
Wstyd się przyznać ale nie lubię grzybów. Jak już to jako dodatek a więc jakiś ciekawy sos lub tak długo duszone by były gęste i z bułeczką. Jedynie co najbardziej trawię to sos kurkowy i pieczarki ale te ostatnie to dla mnie nie grzyby -
nick nieaktualny
-
muminka83 wrote:Wstyd się przyznać ale nie lubię grzybów. Jak już to jako dodatek a więc jakiś ciekawy sos lub tak długo duszone by były gęste i z bułeczką. Jedynie co najbardziej trawię to sos kurkowy i pieczarki ale te ostatnie to dla mnie nie grzyby
-
I moja od badań prenatalnych też --- uff kamień z serca. Przeraziłam się jedynie jak zobaczyłam imię i nazwisko jednego z lekarzy którego znam. To istny konował który w trakcie poronienia i skurczy macicy po 7 dniach zdecydował się na ratowanie ciąży na co było za późno i dał leki potem tłumacząc się że mu się pomyliło.