X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87, gratulacje, ale szybko rośnie :)

Tak pytam o tą grykę, bo po siostrzeńcu mam dostać taki materac. No nic, jak będzie coś nie tak, to najwyżej kupię jednak inny.

Karolina@, bardzo przydatny link, dzięki!

Ksanka, cieszę się z udanej wizyty :) śliczne imię dla córki, u nas gdyby była dziewczynka, to też Zosia ;)

Love_life, ksanka, paola87 lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Jezus Maria, wynik mojego Holtera (z powodu wysokiego tętna spoczynkowego) miał być już tydzień temu. Do dziś go nie ma! A panie w szpitalu każą czekać...chyba tam pojadę zrobić aferę... Boże co za dzień, od rana chodzę zdenerwowana :(
    nie dziwię Ci się, że się denerwujesz :/ może rzeczywiście trzeba tam jechać?

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie dziewczyny :)
    Mnie dziś o świcie wywiało do lasu na grzyby ;) wróciliśmy i od razu zabrałam się za czyszczenie, segregowanie, marynowanie, obgotowywanie, nawlekanie na sznurek do suszenia itd. No i się zeszło, a ja jestem wykończona... ale jak pogoda dopisze w piątek, to robimy poprawkę z grzybobrania ;)

Gratuluję serdecznie udanych wizyt :)

anie93lica - pępowina się odkręci, nie zamartwiaj się, dzidzia sobie fika i tak może ponoć być.

A oto Nasze zbiory ;)
    f76319ee03cd5d09med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:54

Est, A.Kasia, Mietka 30:), Love_life, ksanka, muminka83, Mania1718, paola87, RudyTygrysek, Kate84, anie93lica, She86, alinalii, Andriel, Karka lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooow. Kofeinka! A mówią, że grzybów nie ma :) Jak ja kocham grzybobrania! :) i jeść też :) w każdej postaci :)

kofeinka lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak się miewają nasze forumowe bliźniaki :-)

A.Kasia, Magda lena lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    wooow. Kofeinka! A mówią, że grzybów nie ma :) Jak ja kocham grzybobrania! :) i jeść też :) w każdej postaci :)

Grzyby się pojawiły po tych deszczowych dniach. Ściółka 10cm wgłąb wilgotna :) co ja się dziś po krzaczorach nachodziłam... łooo...... ;)gimnastyka jak się patrzy

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupiły koszule z Italian fashion.. Jak wypadają długości mam 174 wzrostu i chce zamówić L, ale zastanawiam się czy długością będą ciut przed kolano :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • noelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, ale zbiory :) co ciekawego z nich zrobisz?

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - jakby to mój tata zobaczył... Pozytywnie zazdraszczam grzybobrania ;) Aż mi smaka narobiłaś, może się wybiorę w tygodniu jeszcze, bo byłam pare razy we wrześniu, ale tylko trochę maślaków u nas było ;) Uwielbiam zbierać i jeść, czyścić nieco mniej, ale cóż ;) A tata mój ze wszystkiego najbardziej to lubi opowiadać gdzie którego zebrał, a do nożyka żeby obczyścić - a co to takiego ? :P

kofeinka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny które kupiły koszule z Italian fashion.. Jak wypadają długości mam 174 wzrostu i chce zamówić L, ale zastanawiam się czy długością będą ciut przed kolano :)

Renka - ja również mam 174wzrostu i myślałam nad tym samym. Nie chciałabym latać z gołą dupą po porodzie :D

Renka88 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Ja mam 160cm, kupiłam dwie koszule obie rozmiaru S i jedna jest dobra a druga lekko za duża, ale też mają różne fasony więc pewnie dlatego :) W każdym razie długość wygląda mniej więcej tak samo jak na modelce.

34qmg4j.jpg

Mania1718, Renka88, Kate84, Karolina@, domiii, She86, Est, Karka lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, mam 169, i koszulka sięga mi do kolana.

Renka88 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na wizycie. Miałam iść w czwartek ale okazało się że jak przyszłam na oddział usłyszałam :Po co Pani tutaj przyszła? Więc stwierdziłam że jak już jestem w szpitalu to podejdę do poradni i nie będę jechała specjalnie w czwartek i zrywała się o 5 rano. No więc wizyta jak to wizyta na NFZ , szyjka zbadana ,zamknięta i macica miękka , jak poprosiłam go żeby mi zmierzył szyjke to popukał się w głowe bo powiedział że dwa tyg temu miała 4.5cm i czuje że jest długa. Później jak mi jeździł głowicą po brzuchu to słowem się nie odezwał tylko mierzył małą , dopiero jak się zapytałam : i jak ? To odpowiedział: zajebiście. I tyle dyskusji , nawet Maryśki mojej nie zobaczyłam bo nie odwrócił mi monitora ;/ Ale wydarł się że jestem już w 21 tygodniu i nie jestem zapisana nigdzie na połówkowe , więc jutro mam połówkowe o 17.45.Fajnie w sumie bo się nie denerwuje raczej , jestem tylko ciekawa jak Mery będzie wyglądała w 3d;d Mój przyszły mąż oczywiście podniósł mi ciśnienie bo powiedział że nie wie czy pojedzie ze mną,a nie był ani razu.Za to moja mama jest chętna ,bez łaski.

Est lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i przede wszystkim gratuluję udanych wizyt :)

W temacie USG - każdy gin może sobie je robić i niestety robią je lekarze z minimalną wiedzą, ale jest coś takiego jak międzynarodowy certyfikat FMF i zwłaszcza ma on znaczenie dla I usg 11-13 tc, ale nie tylko. Lista certyfikowanych lekarzy jest tutaj:

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Wybieracie kraj i wyskakują lekarze, którzy mają certyfikat. Śledząc niektóre znane mi nazwiska dobrych lekarzy, wydaje mi się, że posiadanie takiego certyfikatu jednak wyróżnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:32

A.Kasia, d'nusia, Karolina@ lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 - uff, to obaj lekarze u których robię USG (w tym mój prowadzący) są na tej liście :) Dzięki Hania za link!

aleksandrazz - w takim razie powodzenia jutro :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Muminka, ale zbiory :) co ciekawego z nich zrobisz?

Wstyd się przyznać ale nie lubię grzybów. Jak już to jako dodatek a więc jakiś ciekawy sos lub tak długo duszone by były gęste i z bułeczką. Jedynie co najbardziej trawię to sos kurkowy i pieczarki ale te ostatnie to dla mnie nie grzyby :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz od prenatalnych też jest... mój prowadzący nie robi prenatalnych to pewnie dlatego go tam nie ma...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - widziałam dziś chyba na styczniówkach, że te mamy które się rejestrowały na hipp dostały paczuszkę z chusteczkami nawilżającymi i kupony rabatowe na Hipp do Rosmanna :) Czyli jednak nie tylko jedzonko wysyłają :)

• noelka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wstyd się przyznać ale nie lubię grzybów. Jak już to jako dodatek a więc jakiś ciekawy sos lub tak długo duszone by były gęste i z bułeczką. Jedynie co najbardziej trawię to sos kurkowy i pieczarki ale te ostatnie to dla mnie nie grzyby :P

:D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moja od badań prenatalnych też --- uff kamień z serca. Przeraziłam się jedynie jak zobaczyłam imię i nazwisko jednego z lekarzy którego znam. To istny konował który w trakcie poronienia i skurczy macicy po 7 dniach zdecydował się na ratowanie ciąży na co było za późno i dał leki potem tłumacząc się że mu się pomyliło.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ