X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Kofeinka, oby się odwinela!;)

Domii do dr Jakubiaka. Chciałam najszybszy termin;)

Byłam tam na teście Pappa i mi się podobało, robią tam wszystko super profesjonalnie, mój ginek nic mi nie wspomniał nawet ze powinnam na połówkowe iść.

A Ty u jakiego byłaś?

to nie znam.. ja tak jak pisałam wielokrotnie USG robię u doktora Lewczuka :)

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie zapalenia nie ma bo robilam badanie w piatek i jest ok. To macica pewnie tak nisko :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Jeju ja zaraz zwariuje z tym napieraniem na pecherz !!!

Ja tak miałam i okazało się że miałam zapalenie cewki moczowej. Dzidzia nie jest jeszcze aż tak duża, żeby tak bardzo napierać raczej...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, no tak, zapomniałam;) A posty na pewno o tym widziałam ;-)

No to jestemy po paznokciach, małych zakupach dla małej, potem Wam pokaże ;)
    Chwila odpoczynku;)

edyś lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po wizycie u fryzjera. Dzidzia kopała jak miałam włosy myte i przy ścinaniu też. Uwielbiam chodzić do fryzjera i uwielbiam jak ktoś mnie czesze. :) Jestem bardzo zadowolona ze ściecia A tu móje zdjęcie po ścieciu. :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b18b3554b9a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:56

anie93lica, perła ziemi, muminka83, edyś, Renka88, kateee, A.Kasia, krówka_muffka, Kate84, Mania1718, Est, She86, Karolina@, kofeinka, ksanka, Karka, Madzialena90, paola87, Andriel, Hannia123, Gośśś, Gośśś, kleo2426, Vincent, Izoleccc, Mietka 30:), Kajola, Martita88, Jacqueline lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu jak ładnie ;)
    Super grzyweczka!;) ile masz lat tygrysku?;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku - fajne cięcie - na tyle wygodne, że zawsze też może spiąć włosy w razie czego :-)
    Też się zastanawiam nad jakimś ścięciem - chciałabym iść do Andrzeja Wierzbickiego ale jakoś nie mam pomysłu na siebie póki co.
    Dziewczyny czy wasi partnerzy już czuli kopniaki?
    Ja sobie za punkt honoru postawiłam dziś, że mój mąż poczuje - no i się udało :-)
    Moja dzidzia reaguje jak najpierw leże chwilkę na prawym boku a potem się przewracam na plecy - reakcja jest niemal natychmiastowa :-)

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Muminko ja miałam e.coli w posiewie z szyjki macicy przed ciążą, co z resztą było prawdopodobnie przyczyną naszych problemów z zajściem w ciążę :( udało nam się w pierwszym cyklu po przeleczeniu, zrobiłam test- pozytywny, a dzień później odebrałam wynik posiewu i było czyściutko :) dzisiaj byłam u swojego lekarza i pod wpływem Twojego postu poruszyłam ten temat powiedział mi, że będę musiała mieć zrobiony posiew w 3 trymestrze, żebym w razie wu zdążyła się wyleczyć. teraz kazał mi byś spokojną, więc mu wierzę i jestem :)

Sprawdziłam swoich lekarzy i jest i mój prowadzący i od usg każdego trymestru. trochę się zdziwiłam, bo mój doktorek wysyła swoje pacjentki do takiej prywatnej kliniki na te ważne usg i to nie do siebie. myślałam, że on nie ma uprawnień odpowiednich a tu się okazuje, że to chyba tylko kwestia sprzętu. może to lepiej, dobrze, jak innym okiem ktoś na nas spojrzy :)

a po dzisiejszej wizycie u nas hit: będzie dziewuszka <3 moja wyśniona córeczka :) chociaż powiem Wam, że byłam tak silnie przekonana, że to chłopiec tam siedzi, że trochę trudno mi teraz przestawić myślenie. miał być Maksiu i byłam zafiksowana już na tym punkcie. a tu dzisiaj... dziewczynka! uwierzę po połówkowym :)

Tygrysek - śliczna z Ciebie dziewczyna! uwielbiam taki typ urody.

anielica- jakie paznokcie robisz? ja od kilku miesięcy jestem fanką hybryd. sama robię je sobie w domu :)

a i jeszcze chciałam napisać, że po tym jak poskarżyłam się dzisiaj na ból pleców powiedział, że w takim razie musimy zbadać szyjkę usg dopochwowym i po zmierzeniu powiedział, że jest super, bo 4,5 cm. cy to w ogóle możliwe?
    a wiecie, że nie miałam ani razu usg przez brzuch robionego. jak jest u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:19

A.Kasia, baassiia, d'nusia, Karolina@, edyś, ksanka, Andriel, Hannia123, kleo2426, 26Asia, Izoleccc, Karka, Mietka 30:), Kajola lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jakoś tak ciężko się skorelować żeby był mąż w domu i dzidak się ruszał, ale teraz to już tak kopie, ze nie tylko przez skore czuje, ale tez jakby mi się wszytko "w środku" ruszało :P

Poza tym mam wrażenie, że mój brzuch "ruszył", dodatkowo od 3 dni non stop burczy mi w brzuchu :o także dzidziuś chyba ostro się wziął do roboty i wysysa :D

Przyszły dziś te getry, które miałam przez jedną z Was polecone z allegro i potwierdzam - bardzo fajne. Kupiłam czarne rozmiar 36 i 38, 36 jest na teraz idealne. Nie odstają w nogach i w tyłku :) Także dziękuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:33

Karolina@ lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    u nas jakoś tak ciężko się skorelować żeby był mąż w domu i dzidak się ruszał, ale teraz to już tak kopie, ze nie tylko przez skore czuje, ale tez jakby mi się wszytko "w środku" ruszało :P

Poza tym mam wrażenie, że mój brzuch "ruszył", dodatkowo od 3 dni non stop burczy mi w brzuchu :o także dzidziuś chyba ostro sę wziął do roboty i wysysa :D

Przyszły dziś te getry, które miałam przez jedną z Was polecone z allegro i potwierdzam - bardzo fajne. Kupiłam czarne rozmiar 36 i 38, 36 jest na teraz idealne. Nie odstają w nogach i w tyłku :) Także dziękuje :*

Podasz linka :) ?

perła ziemi lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Uuuu jak ładnie ;)
    Super grzyweczka!;) ile masz lat tygrysku?;)
    A dziękuje. Skończone 21 w kwietniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:29

anie93lica lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam moją małą kosmitkę :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70e45308803b.jpg
    (na zdjęciu jest twarz małej, pomiędzy błyskiem lampy tak na środku, widać czarne oczodoły)

Ciąża to jednak dziwny stan, mała dziś wyglądała na usg właśnie jak typowy kosmita i jak wróciłam do domu to płakałam że mi się obcy urodzi 20icon_sad_0.gif
    Mąż dopiero uspokajał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:31

d'nusia, Kate84, perła ziemi, Karolina@, domiii, edyś, muminka83, Magda lena, Andriel, Gośśś, kleo2426, 26Asia, Karka, Mietka 30:), Kajola lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Podasz linka :) ?
    http://allegro.pl/legginsy-getry-ciazowe-zimowe-ocieplane-s-36-i5095080581.html

:) są 100% kryjące także można swobodnie krótszą tunikę ubrać do nich. Nie wiem jak będzie z trwałością, ale przy takiej cenie można kupić 2-3 pary :)

Magda lena lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    P

Poza tym mam wrażenie, że mój brzuch "ruszył", dodatkowo od 3 dni non stop burczy mi w brzuchu :o także dzidziuś chyba ostro sę wziął do roboty i wysysa :D

Basiu, u mnie to samo,no normalnie ciągle się czuję głodna:P na belly wyczytałam ,że tygodniowo będziemy przybierać około 0,5 kg ;p
    Właśnie zjadłam głęboki talerz sałatki greckiej, a za pół godzinki kanapeczki z ciepłą pieczenią z karkówki :D pyszota..

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Marlena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    http://allegro.pl/legginsy-getry-ciazowe-zimowe-ocieplane-s-36-i5095080581.html

:) są 100% kryjące także można swobodnie krótszą tunikę ubrać do nich. Nie wiem jak będzie z trwałością, ale przy takiej cenie można kupić 2-3 pary :)

Dzięki 0vishenka_33.gif
    Cena faktycznie mega :) Ja kurcze nie lubię chodzić w leginsach bo czuje się jak w rajstopach, ale chyba do chodzenia "po domu" to będzie najwygodniejsza opcja :)

baassiia lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Tygrysku - fajne cięcie - na tyle wygodne, że zawsze też może spiąć włosy w razie czego :-)
    Też się zastanawiam nad jakimś ścięciem - chciałabym iść do Andrzeja Wierzbickiego ale jakoś nie mam pomysłu na siebie póki co.
    Dziewczyny czy wasi partnerzy już czuli kopniaki?
    Ja sobie za punkt honoru postawiłam dziś, że mój mąż poczuje - no i się udało :-)
    Moja dzidzia reaguje jak najpierw leże chwilkę na prawym boku a potem się przewracam na plecy - reakcja jest niemal natychmiastowa :-)

Chodziło mi właśnie o takie ścięcie żeby można było kitke zrobić i w razie w grzywkę spiąć bo jak wiadomo nie zawsze ma się na nią ochotę. Ja idąc do fryzjera też nie miałam za bardzo pomysłu chciałam wycieniować a dalej ręce Pani fryzjerki zrobiły fajną fryzurkę :)

Ja 2 tygodnie temu byłam u lekarza i tego dnia pojechałam do mamy z chłopakiem i tego dnia sama poczułam kilka kopniaków i mój chłopak też dostał jednego. A wczoraj jak oglądałam serial i miałam lekko bluzkę uniesioną to widziałam jak mi się brzuszek uniósł od kopniaczka. Mega przyjemny widok, niestety nie udało się nic nagrać bo mój maluszek za cwany na takie coś jest. :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówcie o jedzeniu, od pół godziny mam ogromną ochotę na chipsy :\ Dobrze, że sama nie mogę iść do sklepu a mąż wraca dopiero za 1,5h więc do tego czasu mi przejdzie
    :D

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluszek cały czas nie ma ochoty się ujawniać codziennie... póki co czuję ruchy co 3-4 dni...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu , ten certyfikat o którym piszesz i ten link z listą nazwisk, to lekarze uprawnieni do wykonywania badań prenatalnych I trymestru. Tutaj potrzebny jest specjalny certyfikat, żeby moc te badania wykonac. Ze znajomością i uprawnieniami do wykonywania usg ogólnie, nie ma nic wspólnego. To po prostu certyfikat do wykonywania badań prenatalnych.
    W sumie najbardziej liczy się doswiadczenie, no ale Ci lekarze z listy na pewno je mają.

Aleksandra , chyba umarlabym ze śmiechu, gdybym uslyszala "Zajebiscie" na pytanie jak z dzieckiem. Jak dla mnie- hicior :-)

Kasiu , koszule rzeczywiście bardzo ładne.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim przysmakiem w ciąży stała się pizza <3 mogłabym jeść codziennie, ale trzeba się ograniczać...

Kajola lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ