X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira pobieram zgodnie z zaleceniami. Próbka nie jest zanieczyszczona, bo np na PH nie wpływają zanieczyszczenia.

Lekko podwyższone PH sprzyja infekcjom (nie koniecznie je oznacza). Zaleca się na to m.in. witaminę C w zwiększonej dawce, aby zakwasić.

Mały ciężar właściwy oznacza zazwyczaj zbytnie rozrzedzenie moczu -zbyt dużo płynów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:40

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja tez pobieram probke zawsze dobrze, a od poczatku ciazy wychodza mi bakterie w moczu i tez gin kazal mi jesc urinal, dopiero po trzecim wyniku z tymi bakteriami dostalam antybiotyk, taki jednorazowy w saszetce i szczerze mowiac to on mi tez nic nie pomogl :/ dalej te bakterie mialam, ale posiew byl czysty i gin mowil, ze to jest najwazniejsze, ze ten posiew jest ok... Dopiero ostatnio wyszly mi w posiewie te bakterie ( a co najlepsze to sa bakterie paleczki zapalenia pluc hehe :P nie wiem co ma piernik do wiatraka :P ) Dostalam znowu antybiotyk Cipropol(czy jakos tak) bo na Duomox mam uczulenie i szczerze Ci powiem, ze wydaje mi sie, ze ten antybiotyk to mi tez nic nie pomogl :/

baassiia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Basia ja tez pobieram probke zawsze dobrze, a od poczatku ciazy wychodza mi bakterie w moczu i tez gin kazal mi jesc urinal, dopiero po trzecim wyniku z tymi bakteriami dostalam antybiotyk, taki jednorazowy w saszetce i szczerze mowiac to on mi tez nic nie pomogl :/ dalej te bakterie mialam, ale posiew byl czysty i gin mowil, ze to jest najwazniejsze, ze ten posiew jest ok... Dopiero ostatnio wyszly mi w posiewie te bakterie ( a co najlepsze to sa bakterie paleczki zapalenia pluc hehe :P nie wiem co ma piernik do wiatraka :P ) Dostalam znowu antybiotyk Cipropol(czy jakos tak) bo na Duomox mam uczulenie i szczerze Ci powiem, ze wydaje mi sie, ze ten antybiotyk to mi tez nic nie pomogl :/

hmmm :/ tez trochę przewaliłam w necie i niby nie jest to groźne dla dziecka, jeśli nie ma leukocytów i objawów od nerek i bólu przy sikaniu. eh :/ Ja na razie robiłam bez posiewu, ale przed następną wizytą zrobię dla pewności, zobaczymy co powie. Tez jak mówisz, że antybiotyk na to może nie działać, to może nie ma co się tak domagać.

Ponoć takie bakterie powinny być wytępione przed porodem, aby nie zainfekować dziecka przy porodzie naturalnym, więc ja tak asekuracyjnie pod tym kątem patrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:06

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja godzinę temu wróciłam do domu, jak tylko Filipek przyszedł ze szkoły i zrobił lekcje to pojechaliśmy na obiadek do mojej mamy i trochę sobie poplotkowałyśmy przy kawusi. I w trakcie rozmowy mama mówi że dostała od kogoś jakieś dziwne spodnie z takim szerokim luźnym pasem wyjęła je z szafy, patrzę a to ciążówki z HM mama :) I takim oto sposobem dorobiłam się kolejnych spodni, które są bardzo zresztą wygodne :D

Jeśli chodzi o jedzenie to ja dzisiaj pobiłam chyba wszystkie rekordy świata :)
    Śniadanie dwa obiady i na deser chałwę, a teraz siedzę i myślę czy nie wszamać lodów :P

Gratuluję pięknych dzidziusiów i udanych wizyt.
    Nadal trzymam kciuki za jutrzejsze wizytowanie.

Piękne te Wasze brzuszki mamusie :)
    Ja swoim pochwalę się za kilka dni jak zacznie się 20 tc

Uciekam teraz już do łóżka bo jutro trzeba rano synka do szkoły budzić więc i wyspać się przyda :)
    Dobrej nocki mamusie :D

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj zdecydowałam się na wózek :)
    kupimy peg perego Book Plus Completo Modular 500 SL
    jest śliczny ! oby tak samo wygodny :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu antybiotyk to lepiej wziasc,akurat na mnie nie zadzialal, ale na inne dziewczyny wiem,ze dziala od razu, nawet moja kolezanka go pila i jej pomogl... niby te bakterie sa nie grozne, bo mi tez tak gin mowil i dopiero te z posiewu sa niebezpieczne i jak te moje zobaczyl to od razu mi przepisal antybiotyk, bo takie ktore wychodza w posiewie nie leczone to moga doprowadzic do np porodow przedwczesnych itp i do porodu musza byc wyleczone bakterie te wlasnie ktore w posiewach wychodza czyli coli lub to co ja mam paleczki zapalenie pluc... a nie te z moczu zwyklego

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazlam cos ciekawego odnosnie norm badan krwi w ciazy...

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html

d'nusia, Karolina@ lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Miłego dnia i oczywiście przyjemnych spotkań z maleństwami.

muminka83, Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam życząc miłego dnia

Mania1718, kleo2426, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Miłego dnia.

Mania1718, kleo2426, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    To już 21 tydzień <3
    Dzisiaj spotkanie z maleństwem, pół nocy nie przespanej :) Ależ emocje.

kleo2426, Est, Karolina@, Kate84, krówka_muffka, muminka83, ryjkek, Hannia123, Mietka 30:), wiewiórka17, A.Kasia, kateee, Love_life, Kajola, Martita88, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania kciuki zaciśnięte :) będzie dobrze :)

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się dowiem kogo noszę pod serduszkiem a moja forumowa psiapsiólka jest na porodowce. Ależ dzieciaczki się zgrały w tak ważne dni :D Coś czuję że dziś nie raz zaplacze ze wzruszenia <3

Est, A.Kasia, Magda lena, Kajola, Andriel lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia! :)

Mania, Kochana jesteśmy z Tobą myślami. O której masz wizytę?

kleo2426, Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też zaczęłam więcej jeść, jakoś szczególnie diety nie zmieniłam. Po prostu staram się jeść więcej warzyw, owoców ale jak mam chęci to zjem i chipsy i coś słodkiego :-P

Co do bakterii ja miałam w moczu na samym początku ok 2tyś ich, dostałam taki antybiotyk w saszetce do jednorazowego wypicia. Po miesiącu miałam ich 600,a ostatnio 200. Słyszałam, że jakieś tam bakterie w ciąży będą zawsze.

Kochane miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

kleo2426, Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, witam w 22 tygodniu :-) z dobrych wiesci dzis to ze bylam tylko 2 razy siusiu w nocy jupiiii reszta to niestety dalej lipa z kregoslupem,pierwsze 20 min po wstaniu jest w miare ale potem znow caly bol wraca :-/ milego dzionka :-)

Karolina@, kleo2426, Mania1718, 26Asia, Madzialena90, A.Kasia, Kate84, Kajola, Kokaina lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) witamy sie w 22 tygodniu:) my już od 5 nie śpimy bo malutka jak zawsze figluje...

kleo2426, Mania1718, 26Asia, Est, Madzialena90, A.Kasia, Kate84, Kajola, Kokaina lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry i miłego dnia! :)

Mania, Kochana jesteśmy z Tobą myślami. O której masz wizytę?

Karlina@ wizyta o 1.20 czasu UK. Pisalas przed twoim polowkowym badaniu ze w nocy chodzilas pod domu, ja robilam to samo jak duch, zagladalam po oknach (monitoring :D) smiac mi sie chcialo bo myslalam o Tobie :D

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Karlina@ wizyta o 1.20 czasu UK. Pisalas przed twoim polowkowym badaniu ze w nocy chodzilas pod domu, ja robilam to samo jak duch, zagladalam po oknach (monitoring :D) smiac mi sie chcialo bo myslalam o Tobie :D

Hehe, czyli wszystko ze mną w porządku. To mnie uspokoiłaś, bo się bałam że jestem jakaś nienormalna z tym chodzeniem po nocy :D A masz jakieś przeczucia co do płci?

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Dziewczyny znalazlam cos ciekawego odnosnie norm badan krwi w ciazy...

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html

Gosiu, bardzo fajnie przedstawione i pokrywające się z tym co niejednokrotnie tutaj pisałyśmy :)normy dla ciężarówek są niższe i one są w porządku jeśli nie spadają jeszcze o wiele poniżej tych norm (tak jak u mnie np.) i o tym każdy mądry lekarz powinien mówić swojej pacjentce, żeby się nie denerwowała i nie tworzyła asap listy chorób na jaką właśnie zachorowała :)

arien, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ