Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vira pobieram zgodnie z zaleceniami. Próbka nie jest zanieczyszczona, bo np na PH nie wpływają zanieczyszczenia.
Lekko podwyższone PH sprzyja infekcjom (nie koniecznie je oznacza). Zaleca się na to m.in. witaminę C w zwiększonej dawce, aby zakwasić.
Mały ciężar właściwy oznacza zazwyczaj zbytnie rozrzedzenie moczu -zbyt dużo płynów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:40
-
Basia ja tez pobieram probke zawsze dobrze, a od poczatku ciazy wychodza mi bakterie w moczu i tez gin kazal mi jesc urinal, dopiero po trzecim wyniku z tymi bakteriami dostalam antybiotyk, taki jednorazowy w saszetce i szczerze mowiac to on mi tez nic nie pomogl
dalej te bakterie mialam, ale posiew byl czysty i gin mowil, ze to jest najwazniejsze, ze ten posiew jest ok... Dopiero ostatnio wyszly mi w posiewie te bakterie ( a co najlepsze to sa bakterie paleczki zapalenia pluc hehe
nie wiem co ma piernik do wiatraka
) Dostalam znowu antybiotyk Cipropol(czy jakos tak) bo na Duomox mam uczulenie i szczerze Ci powiem, ze wydaje mi sie, ze ten antybiotyk to mi tez nic nie pomogl
baassiia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Basia ja tez pobieram probke zawsze dobrze, a od poczatku ciazy wychodza mi bakterie w moczu i tez gin kazal mi jesc urinal, dopiero po trzecim wyniku z tymi bakteriami dostalam antybiotyk, taki jednorazowy w saszetce i szczerze mowiac to on mi tez nic nie pomogl
dalej te bakterie mialam, ale posiew byl czysty i gin mowil, ze to jest najwazniejsze, ze ten posiew jest ok... Dopiero ostatnio wyszly mi w posiewie te bakterie ( a co najlepsze to sa bakterie paleczki zapalenia pluc hehe
nie wiem co ma piernik do wiatraka
) Dostalam znowu antybiotyk Cipropol(czy jakos tak) bo na Duomox mam uczulenie i szczerze Ci powiem, ze wydaje mi sie, ze ten antybiotyk to mi tez nic nie pomogl
hmmmtez trochę przewaliłam w necie i niby nie jest to groźne dla dziecka, jeśli nie ma leukocytów i objawów od nerek i bólu przy sikaniu. eh
Ja na razie robiłam bez posiewu, ale przed następną wizytą zrobię dla pewności, zobaczymy co powie. Tez jak mówisz, że antybiotyk na to może nie działać, to może nie ma co się tak domagać.
Ponoć takie bakterie powinny być wytępione przed porodem, aby nie zainfekować dziecka przy porodzie naturalnym, więc ja tak asekuracyjnie pod tym kątem patrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:06
-
nick nieaktualnyJa godzinę temu wróciłam do domu, jak tylko Filipek przyszedł ze szkoły i zrobił lekcje to pojechaliśmy na obiadek do mojej mamy i trochę sobie poplotkowałyśmy przy kawusi. I w trakcie rozmowy mama mówi że dostała od kogoś jakieś dziwne spodnie z takim szerokim luźnym pasem wyjęła je z szafy, patrzę a to ciążówki z HM mama
I takim oto sposobem dorobiłam się kolejnych spodni, które są bardzo zresztą wygodne
Jeśli chodzi o jedzenie to ja dzisiaj pobiłam chyba wszystkie rekordy świata
Śniadanie dwa obiady i na deser chałwę, a teraz siedzę i myślę czy nie wszamać lodów
Gratuluję pięknych dzidziusiów i udanych wizyt.
Nadal trzymam kciuki za jutrzejsze wizytowanie.
Piękne te Wasze brzuszki mamusie
Ja swoim pochwalę się za kilka dni jak zacznie się 20 tc
Uciekam teraz już do łóżka bo jutro trzeba rano synka do szkoły budzić więc i wyspać się przyda
Dobrej nocki mamusie -
Basiu antybiotyk to lepiej wziasc,akurat na mnie nie zadzialal, ale na inne dziewczyny wiem,ze dziala od razu, nawet moja kolezanka go pila i jej pomogl... niby te bakterie sa nie grozne, bo mi tez tak gin mowil i dopiero te z posiewu sa niebezpieczne i jak te moje zobaczyl to od razu mi przepisal antybiotyk, bo takie ktore wychodza w posiewie nie leczone to moga doprowadzic do np porodow przedwczesnych itp i do porodu musza byc wyleczone bakterie te wlasnie ktore w posiewach wychodza czyli coli lub to co ja mam paleczki zapalenie pluc... a nie te z moczu zwyklegoAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dziewczyny znalazlam cos ciekawego odnosnie norm badan krwi w ciazy...
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.htmld'nusia, Karolina@ lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
To już 21 tydzień
Dzisiaj spotkanie z maleństwem, pół nocy nie przespanejAleż emocje.
kleo2426, Est, Karolina@, Kate84, krówka_muffka, muminka83, ryjkek, Hannia123, Mietka 30:), wiewiórka17, A.Kasia, kateee, Love_life, Kajola, Martita88, Izoleccc lubią tę wiadomość
[/link]
-
Ja dzisiaj się dowiem kogo noszę pod serduszkiem a moja forumowa psiapsiólka jest na porodowce. Ależ dzieciaczki się zgrały w tak ważne dni
Coś czuję że dziś nie raz zaplacze ze wzruszenia
Est, A.Kasia, Magda lena, Kajola, Andriel lubią tę wiadomość
[/link]
-
Dziewczyny ja też zaczęłam więcej jeść, jakoś szczególnie diety nie zmieniłam. Po prostu staram się jeść więcej warzyw, owoców ale jak mam chęci to zjem i chipsy i coś słodkiego
Co do bakterii ja miałam w moczu na samym początku ok 2tyś ich, dostałam taki antybiotyk w saszetce do jednorazowego wypicia. Po miesiącu miałam ich 600,a ostatnio 200. Słyszałam, że jakieś tam bakterie w ciąży będą zawsze.
Kochane miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!kleo2426, Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny, witam w 22 tygodniu
z dobrych wiesci dzis to ze bylam tylko 2 razy siusiu w nocy jupiiii reszta to niestety dalej lipa z kregoslupem,pierwsze 20 min po wstaniu jest w miare ale potem znow caly bol wraca
milego dzionka
Karolina@, kleo2426, Mania1718, 26Asia, Madzialena90, A.Kasia, Kate84, Kajola, Kokaina lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Karolina@ wrote:Dzień dobry i miłego dnia!
Mania, Kochana jesteśmy z Tobą myślami. O której masz wizytę?
Karlina@ wizyta o 1.20 czasu UK. Pisalas przed twoim polowkowym badaniu ze w nocy chodzilas pod domu, ja robilam to samo jak duch, zagladalam po oknach (monitoring) smiac mi sie chcialo bo myslalam o Tobie
[/link]
-
Mania1718 wrote:Karlina@ wizyta o 1.20 czasu UK. Pisalas przed twoim polowkowym badaniu ze w nocy chodzilas pod domu, ja robilam to samo jak duch, zagladalam po oknach (monitoring
) smiac mi sie chcialo bo myslalam o Tobie
Hehe, czyli wszystko ze mną w porządku. To mnie uspokoiłaś, bo się bałam że jestem jakaś nienormalna z tym chodzeniem po nocyA masz jakieś przeczucia co do płci?
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Dziewczyny znalazlam cos ciekawego odnosnie norm badan krwi w ciazy...
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html
Gosiu, bardzo fajnie przedstawione i pokrywające się z tym co niejednokrotnie tutaj pisałyśmy :)normy dla ciężarówek są niższe i one są w porządku jeśli nie spadają jeszcze o wiele poniżej tych norm (tak jak u mnie np.) i o tym każdy mądry lekarz powinien mówić swojej pacjentce, żeby się nie denerwowała i nie tworzyła asap listy chorób na jaką właśnie zachorowałaarien, Est, Kate84 lubią tę wiadomość