X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysek fajna fryzura,fajnie się układają włosy bardzo mi się podoba :-)

Vira mój M dopiero od piątku a ja od ok. Dwóch tygodni :-) ale mało tego, że czuje on już mocno to nawet widać po brzuchu jak młoda zasadzi :-D

Jusiakp mi badania moczu, posiew wszystko wyszło dobrze i lekarz mówi, że taka moja uroda jestem drobna, chuda i tak mi ucieka że biegam siusiu co 5 minut, może u Ciebie jest to samo :-)

Perła ziemi gratuluję wymarzonej córeczki :-) ja miałam ostatnio szyjke dopochwowo, ale tak to mam zawsze przez brzuch, połówkowe też tylko brzuch.

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio zaczęłam więcej jeść. W I trymestrze to przez cały dzień mogłam zjeść suchą bułkę i było okej. Teraz muszę się pilnować, bo non stop bym jadła. Ale wiem, że trzeba się ograniczać. Jak jestem między posiłkami to staram się zjeść pomidor, rzodkiewkę, marchewkę, chociaż w praktyce często wychodzi jakiś słodycz. Ostatnio kupiłam sobie puszkę orzeszków ziemnych solonych i całą wciągnęłam! :D

Est, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Dostałam już wyniki i
    Tsh 2,515
    Ft4 1,14
    Dodatkowo wyszły mi śladowe ciała ketonowe w moczu, mam nadzieję że to nic powaznego

Wizytę mam w przyszły poniedziałek u prowadzacego więc wszystko wyjaśnię. Ale jeśli macie jakieś komentarze to się podzielcie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Nic mi nie mówcie o jedzeniu, od pół godziny mam ogromną ochotę na chipsy :\ Dobrze, że sama nie mogę iść do sklepu a mąż wraca dopiero za 1,5h więc do tego czasu mi przejdzie
    :D

ja niestety kilka dni temu uległam i to 3/4 dużej paczki wciągnęłam.. trochę miałam wyrzut sumienia, no ale nie mogłam wytrzymać :D

Magda lena, A.Kasia, Kate84, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny. Dostałam już wyniki i
    Tsh 2,515
    Ft4 1,14
    Dodatkowo wyszły mi śladowe ciała ketonowe w moczu, mam nadzieję że to nic powaznego

Wizytę mam w przyszły poniedziałek u prowadzacego więc wszystko wyjaśnię. Ale jeśli macie jakieś komentarze to się podzielcie

na pewno ciałami ketonowymi i to w śladowej ilości się nie przejmuj :) ja ostatnio miałam i lekarz mi kilka razy powtarzał, że w ciąży mogą się one pojawiać i nie jest to nic niepokojącego. chyba, że jednocześnie miałabyś dużo bilirubiny - to już wtedy niedobrze.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    na pewno ciałami ketonowymi i to w śladowej ilości się nie przejmuj :) ja ostatnio miałam i lekarz mi kilka razy powtarzał, że w ciąży mogą się one pojawiać i nie jest to nic niepokojącego. chyba, że jednocześnie miałabyś dużo bilirubiny - to już wtedy niedobrze.
    Dzięki Domiii, cala reszta parametrów jest w normie lub nieobecny tylko ciała ketonowe. Może powinnam częściej jeść.

Domiii dzięki za dodanie imienia Zosi na liście.

Przed chwilą powiedzialam teściowej że będzie Zosia, tak się ucieszyła że prawie ogluchlam jak mi krzyknęła w słuchawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:13

Est, domiii, A.Kasia, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja też ostatnio zaczęłam więcej jeść. W I trymestrze to przez cały dzień mogłam zjeść suchą bułkę i było okej. Teraz muszę się pilnować, bo non stop bym jadła. Ale wiem, że trzeba się ograniczać. Jak jestem między posiłkami to staram się zjeść pomidor, rzodkiewkę, marchewkę, chociaż w praktyce często wychodzi jakiś słodycz. Ostatnio kupiłam sobie puszkę orzeszków ziemnych solonych i całą wciągnęłam! :D

Ja też ostatnio ciągle jem i ciągle jestem głodna!

Magda lena lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja też ostatnio ciągle jem i ciągle jestem głodna!

ja teeeeż!!! :/

Est, Magda lena, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zauważyłam u siebie wzrost apetytu :-)
    Ale mam akurat takie szczęście, że jestem chuda jak sznurowadło i od początku ciąży przytyłam raptem kilogram więc mogę sobie pozwolić.
    Czipsy - ja też ostatnio wciągnęłam pół paczki. No bywa. Nie przejmujcie się i nie miejcie wyrzuty sumienia. Wyrzuty sumienia można mieć po alkoholu albo po fajkach ale nie po połowie paczki czipsów raz na jakiś czas.
    No bo co - chcecie powiedzieć, że ciągle tylko warzywa i owoce wciągacie ? Ja jakoś bardzo bardzo diety swojej nie zmieniłam.
    Najważniejsze, że dotychczas wyniki morfologii są prawidłowe.Jak przestaną być to pomyśle o zmianie diety.

domiii, Magda lena lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira potwierdzam :) Ja jem wszystko co jadłam, aczkolwiek niektóre rzeczy ograniczam. Lekarz mówi, że wszystkiego po trochu.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też powalił ten tekst ale może źle nie jest jeśli dodał że "współżyć można " chociaż ja się oczywiście na to nie zgodzę. Podniósł mi ciśnienie jak zaczął mówić o tym usg w 3d bo myślałam że jest coś nie halo ale on wszystkie pacjentki tam kieruje

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    No mnie też powalił ten tekst ale może źle nie jest jeśli dodał że "współżyć można " chociaż ja się oczywiście na to nie zgodzę. Podniósł mi ciśnienie jak zaczął mówić o tym usg w 3d bo myślałam że jest coś nie halo ale on wszystkie pacjentki tam kieruje

czemu się nie zgodzisz?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny, dziewczyny, ja też mam taki wilczy apetyt. I też dziś pochłonęłam 3/4 paczki czipsów. Z dnia na dzień widzę, że jestem coraz większa. Ale to silniejsze ode mnie!!!!!!! Zaraz zwariuję. Muszę zrobić sobie chociaż tosta. Od 30 min próbuję oszukać żołądek wodą, ale nie udaje się :(

Rudy Tygrysku! Super fryzura!

Gratulacje udanych wizyt!!

Est, RudyTygrysek, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie zawsze jadłam zdrowo, ale też często jest jakiś czips, lody czy cukierek, wszytko w rozsądnych ilościach :) Poza tym muszę być na diecie bezglutenowej, więc pod tym kątem odpada kupę fast-foodowych przysmaków. Jem co lubię, nie mam wyrzutów, bo mam książkowe wyniki krwi, czuję się super, a waga rośnie tylko trochę poniżej średniej :) No i przecież wiadomo,że człowiek nie tylko przysmakami się żywi :P

Mnie już moje badani moczu mega irytują :/

Większość ważnych parametrów jest cały czas w normie, natomiast na początku miałam za wysokie PH i liczne bakterie w moczu, teraz PH wreszcie spadło (górna granica normy PH=7), a bakterie nieliczne. Niby lepiej, ale już 1.5 miesiąca się bujam, bo gin twierdzi, że badania są "za dobre" na antybiotyk lub cokolwiek innego niż tabletki z Żurawiną :/

Już bym chciała się pozbyć tego dziadostwa i mam dość łykania tych wszystkich żurawinowych tabletek :/ mam wrażenie, że one nic nie dają. Łykam też wit. C na to pH moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 20:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziewczyny pobieracie próbkę moczu?
    Ja na początku zrobiłam kuche i miałam ponad 200 leukocytów i ponad 7 tys bakterii. Przeraziłam się jak to zobaczyłam a potem sie okazało że źle pobrałam próbkę.
    Teraz już wiem.
    Zawsze prysznic przed, potem wycieram się nawet papierowym ręcznikiem żeby nie było bakterii które na tym codziennym mogą być.
    Nie dotykając narządów intymnych, i łapiąc środkowy strumień ( nie przerywając siusania ) oddaje próbkę.
    I zawsze mam wszysciuteńko w normie.
    Może źle pobieracie próbkę - ja na początku nie wiedziałam, że to tak istotne - jak sie okazuje - jednak jest.

domiii lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze ze srodkowego moczu ale od razu po wstaniu, prysznic biorę później.
    I na szczęście nigdy mi nic nie wyszło w moczu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii bo jak to ja: boje się :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tylko pochwalę się, że dziś chipsom nie uległam, za to zrobiłam lazanię na dwa dni i na pewno na jutro zabraknie...:-)

Magda lena, domiii, Karolina@ lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was laseczki po długim milczeniu:)

Gratuluje wszystkim udanych dziś wizyt i foteczki każdego z Waszych pociech jest przesłodkie:)

Ja dziś byłam na wizycie u położnej. Na pewno lepsze przeżycie miałam niż tydzień temu u swojego lekarza rodzinnego. Ogólnie porozmawiałyśmy, dała mi pełno książek i broszurek, zważyła, zmierzyła tętno, zbadała brzuszek i posłuchaliśmy serduszka. Bardzo miła wizyta. A jutro....Połówkowe mnie czeka :D Nie mogę się doczekać :D Co prawda norweskiego USG pewnie nie jest równe polskiemu ale i tak się cieszę :)

A.Kasia, Kate84, Est, domiii, RudyTygrysek, Karolina@, kleo2426, Izoleccc, Karka, Mietka 30:), Kajola, Martita88 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki.
    Odebrałam dzisiejsze wyniki moczu i krwi.
    Morfologie mam książkową - wszysciuteńko w normie.
    Jeśli chodzi o mocz to mam poniżej normy ciężar właściwy tj 1,009 a norma jest
    1,015 - 1,03
    Czy to źle? Dotychczas ten parametr miałam w porządku.
    Mam też pH ciut za wysokie bo 7,5 ale o wiem, że się w ciąży może zdarzyć.

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ