Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina@ wrote:Hehe, czyli wszystko ze mną w porządku. To mnie uspokoiłaś, bo się bałam że jestem jakaś nienormalna z tym chodzeniem po nocy
A masz jakieś przeczucia co do płci?
Od samego poczatku przeczucia ze to syna wszyscy mowia ze bedzie dziewczynka
Karolina@, Hannia123, Est lubią tę wiadomość
[/link]
-
Dzień dobry i witam się w 19 tc i już na 100% w 5 miesiącu
Nawet na suwaczku w końcu mam 5 miesiąc, bo jakaś rozbieżność w tych wyliczeniach wychodzi z kalendarzem belly a suwaczkami
U mnie dziś dzień zaczął się od wizyty w laboratorium, zrobiłam badania, wiec zobaczymy jak u mnie z moczem i morfologią.
Kciuki za dzisiejsze wizyty oczywiście zaciśnięte &&&&&&&&& Mi został jeszcze tydzień do spotkania z "Ktosiem" albo "Ktosią"Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:24
Mania1718, Karolina@, ksanka, kleo2426, Est, Madzialena90, Kate84, muminka83, Kajola, Kokaina, Andriel lubią tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:mam pytanie, czy macie problem z takim jakby napiętym brzuchem ? To nie są skurcze tylko cały czas taki ściśnięty brzuch. Od wczoraj mi się to utrzymuję i nie wiem czy zacząc panikowac czy to może byc normalne...
Spróbuj wsiąść nospę lub magnez. Jak przejdzie to okej. Jeżeli nie, to można zacząć się martwić. Ja mam taką umowę z moją gin. U mnie to zdarzyło się dopiero kilka razy, ale zawsze po dodatkowej tabletce magnezu przeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:34
-
Hejka
Ale ponuropospalabym jeszcze
ale musialam wstac bo pilnuje na kuriera dzisiaj
Domi wlasnie przez przypadek to znalazlam i stwierdzilam, ze dziewczyna podrzuce link bo czesto tu pisza, ze maja cos za niskie, a cos za wysokieMoze sie przyda
a no wlasne moim zdaniem to lekarze powinni poinformowac, ze w ciazy wyniki troche sie roznia od tych podanych w normach i kobiety tez by sie chociaz nie stresowaly tym tak...
Dziewczyny trzymam kciuki za wizytyAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Cześć kochane koleżanki!
Jak ten czas szyyybko leci, ani się obejrzymy a będzie już marzecNiedawno dopiero zazynałyśmy nasze przygody z maluszkami a tu już na połówkoe biegamy
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dziś brzuchatkikleo2426, Est, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Karolina, u mnie w razie wypadkach czasem pomaga położenie się na lewym lub prawym boku z lekko podwinietymi nogami, jak to nie pomaga, to sięgam po nospę 40mg.
Teresa pytanie czy i w jakiej ilości bierzesz magnez? Ja biorę 2x magne b6 max. Ale na skurcze można wziąć jeszcze więcej magnezu
Np aspargon, który nie ma Wit b6Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:12
-
Mania1718 wrote:Od samego poczatku przeczucia ze to syn
a wszyscy mowia ze bedzie dziewczynka
To ja mam podobnie, M. obstawia trzecią kobitkę, a mi jest tak jakoś inaczej w tej ciąży, aczkolwiek nie będę się upierać
Teresa a nospę zażywałaś, czy tylko magnez? No spa działa na mięśnie gładkie typowo rozkurczowo.Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak wpływa na szyjkę, ale wydawało mi się, ze na pewno nie negatywnie... Gdy w poprzedniej ciąży miałam szyjkę 2,5 cm ok 6 m-ca to gin mi dał własnie nospę forte 3x dziennie, zalecenie nie dźwigania i odpoczywania, bo jak nie to pessar. Pessara uniknęłam, bo po dwóch tygodniach takiej kuracji szyjka była ok 3 cm.
A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość
-
No i dzwonilam do laboratorium i jest moj wynik badania bakteriologicznego i moge podejsc odebrac. Ogolnie umowilam sie przeciez z moim ginem ze jak bedzie wynik to zadzwoni, teraz nie wiem czy czekac na jego tel czy isc odebrac? I ewentualnie sama do niego zadzwonicjusiakp
-
Dzień dobry dziewczyny.
Witam siebie w 19 tygodniu.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b796da885ae.jpg
Trzymam kciuki za wasze wizyty moja dopiero za 2 tygodnie. Czas leci bardzo szybko niedawno dołączyłam do grona Marcóweczek a zaraz połowa ciąży. Oby tak do marcaMania1718, Karolina@, A.Kasia, ksanka, krówka_muffka, Tunia.a, Kate84, Madzialena90, Est, kleo2426, Love_life, Kajola, Kokaina, Karka, Andriel lubią tę wiadomość
-
Nospa negatywnie działa na szyjkę? Pierwsze słyszę. Nospa zapobiega skurczom które mogą doprowadzić do jej skrócenia, no ale
Dziewczynki dzisiaj moje połówkowe, pierwszy raz zobaczę moje dziecko w 3D
Karolina@, Mania1718, A.Kasia, krówka_muffka, domiii, ksanka, Kate84, Hannia123, Est, Love_life, kleo2426, muminka83, Kajola, Kokaina, Izoleccc, Andriel lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja mam problem z szyjka, mam pessar itp.
I mam zalecane na stałe 3x1 nospę dziennie.
Do tego magne b6 max 2x1 właśnie by nie było skurczy i by szyjka się nie skracala, bo od skurczy zwłaszcza bolesnych się skraca.
Wczoraj jak się konsultowalam z ginem czy mogę jeszcze w sytuacji wyjątkowej wziąć jeszcze jedna nospę jak brzuch boli to powiedział że jeśli nie za często to mogę dobrać ekstra 1 tabletkeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:10
aleksandrazz lubi tę wiadomość
-
Teresa1992 - jak byłam w szpitalu, to razem ze mną na sali leżał dziewczyna z skurczami. Oprócz nospy dostawała jeszcze Aspargin, tylko nie wiem czy nie jest on dostępny na receptę. Któraś z dziewczyn pisała, że to zażywa. Tylko lepiej skonsultuj to z lekarzem przed ewentualnym zażyciem.
W ogóle jak bierzesz tyle leków i jeszcze macica twardnieje, to skonsultuj to z lekarzem dla świętego spokoju.