X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Hehe, czyli wszystko ze mną w porządku. To mnie uspokoiłaś, bo się bałam że jestem jakaś nienormalna z tym chodzeniem po nocy :D A masz jakieś przeczucia co do płci?

Od samego poczatku przeczucia ze to syn :) a wszyscy mowia ze bedzie dziewczynka

Karolina@, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, i 3mam mocno kciuki za spotkania z maluszkami ! prawie połowa ciąży za nami :)

Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i witam się w 19 tc i już na 100% w 5 miesiącu :) Nawet na suwaczku w końcu mam 5 miesiąc, bo jakaś rozbieżność w tych wyliczeniach wychodzi z kalendarzem belly a suwaczkami :)

U mnie dziś dzień zaczął się od wizyty w laboratorium, zrobiłam badania, wiec zobaczymy jak u mnie z moczem i morfologią.

Kciuki za dzisiejsze wizyty oczywiście zaciśnięte &&&&&&&&& Mi został jeszcze tydzień do spotkania z "Ktosiem" albo "Ktosią" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:24

Mania1718, Karolina@, ksanka, kleo2426, Est, Madzialena90, Kate84, muminka83, Kajola, Kokaina, Andriel lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, czy macie problem z takim jakby napiętym brzuchem ? To nie są skurcze tylko cały czas taki ściśnięty brzuch. Od wczoraj mi się to utrzymuję i nie wiem czy zacząc panikowac czy to może byc normalne...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    mam pytanie, czy macie problem z takim jakby napiętym brzuchem ? To nie są skurcze tylko cały czas taki ściśnięty brzuch. Od wczoraj mi się to utrzymuję i nie wiem czy zacząc panikowac czy to może byc normalne...

Spróbuj wsiąść nospę lub magnez. Jak przejdzie to okej. Jeżeli nie, to można zacząć się martwić. Ja mam taką umowę z moją gin. U mnie to zdarzyło się dopiero kilka razy, ale zawsze po dodatkowej tabletce magnezu przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:34

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ale ponuro :/ pospalabym jeszcze :P ale musialam wstac bo pilnuje na kuriera dzisiaj :P

Domi wlasnie przez przypadek to znalazlam i stwierdzilam, ze dziewczyna podrzuce link bo czesto tu pisza, ze maja cos za niskie, a cos za wysokie :) Moze sie przyda :) a no wlasne moim zdaniem to lekarze powinni poinformowac, ze w ciazy wyniki troche sie roznia od tych podanych w normach i kobiety tez by sie chociaz nie stresowaly tym tak...

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane koleżanki!
    Jak ten czas szyyybko leci, ani się obejrzymy a będzie już marzec :D Niedawno dopiero zazynałyśmy nasze przygody z maluszkami a tu już na połówkoe biegamy :D
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dziś brzuchatki :)

kleo2426, Est, Mania1718 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Teresa1992 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zażywam właśnie magnez od dawna wczoraj zwiększyłam dawke. Ni czobacze do południa co będzię i bedę dzwoni jak coś do mojej gin .

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Karolina, u mnie w razie wypadkach czasem pomaga położenie się na lewym lub prawym boku z lekko podwinietymi nogami, jak to nie pomaga, to sięgam po nospę 40mg.
    Teresa pytanie czy i w jakiej ilości bierzesz magnez? Ja biorę 2x magne b6 max. Ale na skurcze można wziąć jeszcze więcej magnezu
    Np aspargon, który nie ma Wit b6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Od samego poczatku przeczucia ze to syn :) a wszyscy mowia ze bedzie dziewczynka

To ja mam podobnie, M. obstawia trzecią kobitkę, a mi jest tak jakoś inaczej w tej ciąży, aczkolwiek nie będę się upierać :)

Teresa a nospę zażywałaś, czy tylko magnez? No spa działa na mięśnie gładkie typowo rozkurczowo.

Mania1718 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę asmag forte 3x 1 tab albo zwiekszam DO 3x 2 tab. A co do nospy to nie wiem ale boję się wziąśc bez konsultacji z lekarzem tym bardziej że ona cos tam wpływa na szyjkę a moja ma tylko 3 cm...

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wpływa na szyjkę, ale wydawało mi się, ze na pewno nie negatywnie... Gdy w poprzedniej ciąży miałam szyjkę 2,5 cm ok 6 m-ca to gin mi dał własnie nospę forte 3x dziennie, zalecenie nie dźwigania i odpoczywania, bo jak nie to pessar. Pessara uniknęłam, bo po dwóch tygodniach takiej kuracji szyjka była ok 3 cm.

A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no to dobrze wiedziec. gdzieś na forum chyba takie coś wyczytałam..

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzwonilam do laboratorium i jest moj wynik badania bakteriologicznego i moge podejsc odebrac. Ogolnie umowilam sie przeciez z moim ginem ze jak bedzie wynik to zadzwoni, teraz nie wiem czy czekac na jego tel czy isc odebrac? I ewentualnie sama do niego zadzwonic

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Mania1718, Kokaina lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Witam siebie w 19 tygodniu. :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b796da885ae.jpg

Trzymam kciuki za wasze wizyty moja dopiero za 2 tygodnie. Czas leci bardzo szybko niedawno dołączyłam do grona Marcóweczek a zaraz połowa ciąży. Oby tak do marca :)

Mania1718, Karolina@, A.Kasia, ksanka, krówka_muffka, Tunia.a, Kate84, Madzialena90, Est, kleo2426, Love_life, Kajola, Kokaina, Karka, Andriel lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa negatywnie działa na szyjkę? Pierwsze słyszę. Nospa zapobiega skurczom które mogą doprowadzić do jej skrócenia, no ale :-D Dziewczynki dzisiaj moje połówkowe, pierwszy raz zobaczę moje dziecko w 3D :-)

Karolina@, Mania1718, A.Kasia, krówka_muffka, domiii, ksanka, Kate84, Hannia123, Est, Love_life, kleo2426, muminka83, Kajola, Kokaina, Izoleccc, Andriel lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z szyjka, mam pessar itp.
    I mam zalecane na stałe 3x1 nospę dziennie.
    Do tego magne b6 max 2x1 właśnie by nie było skurczy i by szyjka się nie skracala, bo od skurczy zwłaszcza bolesnych się skraca.
    Wczoraj jak się konsultowalam z ginem czy mogę jeszcze w sytuacji wyjątkowej wziąć jeszcze jedna nospę jak brzuch boli to powiedział że jeśli nie za często to mogę dobrać ekstra 1 tabletke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:10

aleksandrazz lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 - jak byłam w szpitalu, to razem ze mną na sali leżał dziewczyna z skurczami. Oprócz nospy dostawała jeszcze Aspargin, tylko nie wiem czy nie jest on dostępny na receptę. Któraś z dziewczyn pisała, że to zażywa. Tylko lepiej skonsultuj to z lekarzem przed ewentualnym zażyciem.

W ogóle jak bierzesz tyle leków i jeszcze macica twardnieje, to skonsultuj to z lekarzem dla świętego spokoju.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, trzymamy kciuki za cudowne spotkanie!
    Ja po wczorajszym spalam jak kamien z emocji czego o tobie życzę!

Karolina@ lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ