X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Hehe, czyli wszystko ze mną w porządku. To mnie uspokoiłaś, bo się bałam że jestem jakaś nienormalna z tym chodzeniem po nocy :D A masz jakieś przeczucia co do płci?

Od samego poczatku przeczucia ze to syn :) a wszyscy mowia ze bedzie dziewczynka

Karolina@, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, i 3mam mocno kciuki za spotkania z maluszkami ! prawie połowa ciąży za nami :)

Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i witam się w 19 tc i już na 100% w 5 miesiącu :) Nawet na suwaczku w końcu mam 5 miesiąc, bo jakaś rozbieżność w tych wyliczeniach wychodzi z kalendarzem belly a suwaczkami :)

U mnie dziś dzień zaczął się od wizyty w laboratorium, zrobiłam badania, wiec zobaczymy jak u mnie z moczem i morfologią.

Kciuki za dzisiejsze wizyty oczywiście zaciśnięte &&&&&&&&& Mi został jeszcze tydzień do spotkania z "Ktosiem" albo "Ktosią" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:24

Mania1718, Karolina@, ksanka, kleo2426, Est, Madzialena90, Kate84, muminka83, Kajola, Kokaina, Andriel lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie, czy macie problem z takim jakby napiętym brzuchem ? To nie są skurcze tylko cały czas taki ściśnięty brzuch. Od wczoraj mi się to utrzymuję i nie wiem czy zacząc panikowac czy to może byc normalne...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    mam pytanie, czy macie problem z takim jakby napiętym brzuchem ? To nie są skurcze tylko cały czas taki ściśnięty brzuch. Od wczoraj mi się to utrzymuję i nie wiem czy zacząc panikowac czy to może byc normalne...

Spróbuj wsiąść nospę lub magnez. Jak przejdzie to okej. Jeżeli nie, to można zacząć się martwić. Ja mam taką umowę z moją gin. U mnie to zdarzyło się dopiero kilka razy, ale zawsze po dodatkowej tabletce magnezu przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:34

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ale ponuro :/ pospalabym jeszcze :P ale musialam wstac bo pilnuje na kuriera dzisiaj :P

Domi wlasnie przez przypadek to znalazlam i stwierdzilam, ze dziewczyna podrzuce link bo czesto tu pisza, ze maja cos za niskie, a cos za wysokie :) Moze sie przyda :) a no wlasne moim zdaniem to lekarze powinni poinformowac, ze w ciazy wyniki troche sie roznia od tych podanych w normach i kobiety tez by sie chociaz nie stresowaly tym tak...

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane koleżanki!
    Jak ten czas szyyybko leci, ani się obejrzymy a będzie już marzec :D Niedawno dopiero zazynałyśmy nasze przygody z maluszkami a tu już na połówkoe biegamy :D
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dziś brzuchatki :)

kleo2426, Est, Mania1718 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Teresa1992 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zażywam właśnie magnez od dawna wczoraj zwiększyłam dawke. Ni czobacze do południa co będzię i bedę dzwoni jak coś do mojej gin .

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Karolina, u mnie w razie wypadkach czasem pomaga położenie się na lewym lub prawym boku z lekko podwinietymi nogami, jak to nie pomaga, to sięgam po nospę 40mg.
    Teresa pytanie czy i w jakiej ilości bierzesz magnez? Ja biorę 2x magne b6 max. Ale na skurcze można wziąć jeszcze więcej magnezu
    Np aspargon, który nie ma Wit b6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Od samego poczatku przeczucia ze to syn :) a wszyscy mowia ze bedzie dziewczynka

To ja mam podobnie, M. obstawia trzecią kobitkę, a mi jest tak jakoś inaczej w tej ciąży, aczkolwiek nie będę się upierać :)

Teresa a nospę zażywałaś, czy tylko magnez? No spa działa na mięśnie gładkie typowo rozkurczowo.

Mania1718 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę asmag forte 3x 1 tab albo zwiekszam DO 3x 2 tab. A co do nospy to nie wiem ale boję się wziąśc bez konsultacji z lekarzem tym bardziej że ona cos tam wpływa na szyjkę a moja ma tylko 3 cm...

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wpływa na szyjkę, ale wydawało mi się, ze na pewno nie negatywnie... Gdy w poprzedniej ciąży miałam szyjkę 2,5 cm ok 6 m-ca to gin mi dał własnie nospę forte 3x dziennie, zalecenie nie dźwigania i odpoczywania, bo jak nie to pessar. Pessara uniknęłam, bo po dwóch tygodniach takiej kuracji szyjka była ok 3 cm.

A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no to dobrze wiedziec. gdzieś na forum chyba takie coś wyczytałam..

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzwonilam do laboratorium i jest moj wynik badania bakteriologicznego i moge podejsc odebrac. Ogolnie umowilam sie przeciez z moim ginem ze jak bedzie wynik to zadzwoni, teraz nie wiem czy czekac na jego tel czy isc odebrac? I ewentualnie sama do niego zadzwonic

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Mania1718, Kokaina lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Witam siebie w 19 tygodniu. :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b796da885ae.jpg

Trzymam kciuki za wasze wizyty moja dopiero za 2 tygodnie. Czas leci bardzo szybko niedawno dołączyłam do grona Marcóweczek a zaraz połowa ciąży. Oby tak do marca :)

Mania1718, Karolina@, A.Kasia, ksanka, krówka_muffka, Tunia.a, Kate84, Madzialena90, Est, kleo2426, Love_life, Kajola, Kokaina, Karka, Andriel lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa negatywnie działa na szyjkę? Pierwsze słyszę. Nospa zapobiega skurczom które mogą doprowadzić do jej skrócenia, no ale :-D Dziewczynki dzisiaj moje połówkowe, pierwszy raz zobaczę moje dziecko w 3D :-)

Karolina@, Mania1718, A.Kasia, krówka_muffka, domiii, ksanka, Kate84, Hannia123, Est, Love_life, kleo2426, muminka83, Kajola, Kokaina, Izoleccc, Andriel lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z szyjka, mam pessar itp.
    I mam zalecane na stałe 3x1 nospę dziennie.
    Do tego magne b6 max 2x1 właśnie by nie było skurczy i by szyjka się nie skracala, bo od skurczy zwłaszcza bolesnych się skraca.
    Wczoraj jak się konsultowalam z ginem czy mogę jeszcze w sytuacji wyjątkowej wziąć jeszcze jedna nospę jak brzuch boli to powiedział że jeśli nie za często to mogę dobrać ekstra 1 tabletke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:10

aleksandrazz lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 - jak byłam w szpitalu, to razem ze mną na sali leżał dziewczyna z skurczami. Oprócz nospy dostawała jeszcze Aspargin, tylko nie wiem czy nie jest on dostępny na receptę. Któraś z dziewczyn pisała, że to zażywa. Tylko lepiej skonsultuj to z lekarzem przed ewentualnym zażyciem.

W ogóle jak bierzesz tyle leków i jeszcze macica twardnieje, to skonsultuj to z lekarzem dla świętego spokoju.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, trzymamy kciuki za cudowne spotkanie!
    Ja po wczorajszym spalam jak kamien z emocji czego o tobie życzę!

Karolina@ lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ