Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien Ty też widzę, że myśli masz identyczne jak ja miałam kilka tygodni temu :) Na pewno wszystko będzie dobrze. Mi na to czarnowidztwo pomogły częstsze usg :) Jak miesiąc nie miałam to już bzikowałam ;)
    A jeśli chodzi o ruchy, to mam 2 znajome, które są na tym etapie co ja (jutro zacznę 22 tydzień) i nie czują ruchów, a na usg wszystko idealnie, więc tym też się nie sugeruj :) Ja czuję ruchy od 17 tygodnia, ale raz buszuje cały dzień a niekiedy kopnie od niechcenia raz może dwa ;) a mamusia ma kolejny powód do zmartwień wtedy ;) Wczoraj na usg gin powiedział, że mały strasznie rozrabia, a ja w ogóle tego nie czułam :) To ciekawe co on tam wyprawia wtedy kiedy czuję go mocno ;) A mieliśmy nadzieję, że będzie spokojny w tatusia... ;) A tu się szykuje istny pierun :P

arien lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze w tych 5% sa tez bardzo lagodne choroby. Np synek mojej siostry mial zaczatek 6 paluszka (lekarze mowili ze to przez leki, ktore siostra musiala brac), paluszek szybko wycieli, a chlopczyk (8 lat) jest okazem zdrowia, bardzo zadko choruje, super sie uczy, ogolnie zlote dziecko, zawsze zadowolone z zycia:)

Ad lekow ja wogole jestem anty i irytuje mnie lykanie tych wszystkich witamin i zurawinowych tabsow :p zapomina mi sie i tak lykam co 2 dzien, wg mnie wazne, ze wyniki krwi i badan u gina ok:)

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jutro wyjeżdżam w poszukiwaniu czerwonych zamszowych szpilek, oczywiście nie wysokich i stabilnych, potrzebuje na sobotę, jestem taka zła bo mogłam zamówić na allegro, ale juz nie przyjdą do piątku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:14

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakby założyć maila? Tam wysyłać wszystkie potrzrbne linki i informacje a już na mailu segregować je na foldery? Tyle że nie ryzykowałabym wstawiania loginu i hasła na forum, raczej w wiadomościach prywatnych bo zaraz znalazłby sie jakiś żartowniś z zewnątrz który 'dla jaj' zmieniłby nam hasło. Co myślicie?

Vira może i 95 % dzieci rodzi się zdrowe ale pomyśl sobie że nie jesteśmy jedynymi marcowymi mamami w Polsce a co dopiero na świecie :-)
    Ja myśle że nasze Marcowe Mamusie będą w 100% należeć do tych 95% :-)

ksanka, noelka lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiadomo, że każda z nas ma jakieś zmartwienia i obawy, ale trzeba myśleć pozytywnie :) Negatywne myślenie tylko pogorszy sytuacje.

Ja jak mam głupie myśli to wchodzę sobie na allegro , oglądam różne ciuszki, bujaczki itp i od razu mi się poprawia humor bo wyobrażam sobie jak nasze maleństwo będzie w tym wszystkim wyglądało :D

RudyTygrysek, Est, Andriel lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pozytywne myśli biją z naszego forum. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! :).próbowałam Was nadrobić, ale tyle naskrobałyście że się nie da :D

W sobotę z panny W stałam się Panią S :D weselicho było dwudniowe - razem z kapelą i w zasadzie wszystkimi gośćmi (mało kto nie był na poprawinach) :) pierwszego dnia bawiliśmy się do 5:30 a drugiego od 13:00 do 20:00 :D zabawa była przednia :) od poniedziałku leżę i odpoczywam po weselnych charcach :)

Dziękuję Wam za życzenia!! :*

nick nieaktualny, Kate84, paola87, RudyTygrysek, Mietka 30:), domiii, Lucky, Magda lena, She86, Vincent, Mania1718, Hannia123, kateee, Gośśś, Renka88, Marlena, ksanka, Tunia.a, Love_life, nick nieaktualny, muminka83, Est, Kajola, Kokaina, edyś, kamka, noelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karka, Lilou1984, krówka_muffka, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny wiadomo, że każda z nas ma jakieś zmartwienia i obawy, ale trzeba myśleć pozytywnie :) Negatywne myślenie tylko pogorszy sytuacje.

Ja jak mam głupie myśli to wchodzę sobie na allegro , oglądam różne ciuszki, bujaczki itp i od razu mi się poprawia humor bo wyobrażam sobie jak nasze maleństwo będzie w tym wszystkim wyglądało :D

Ja tez zaglądam na allegro w poszukiwaniu fajnych gadżetów. Zawsze humor się poprawia i czas szybciej leci :) U mnie wszystkie ciekawe sklepy internetowe z ciekawymi ciuszkami pościelą i innymi rzeczami lądują w zakładkach, później czeka mnie sortowanie tego i kupowanie :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

To ja podobnie, wyciągam z szafy te wszystkie siaty z rzeczami dla mojego Syneczka i oglądam, przeglądam, macam i od razu lepiej ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Martita !!! Duuuużo szczęścia życzę :)
    Ja już 3 lata po ślubie i to były do tej pory najpiękniejsze lata w moim życiu :)

muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Ja sobie wczoraj przed spaniem myślałam ,że jeszcze parę dni i od 1 listopada to zostaną tylko 4 miesiące :)))))))))))) już zaczęłam myśleć jak mała będzie wyglądać , czy będzie mieć włosy ,czyje oczy- ja niebieskie, M piwne, jaka będzie długa :) to będzie cudowny moment zobaczyć ją po raz 1wszy :) To moje 1wsze doczekane dziecko więc może dlatego tyle myślę :D
    !

mi dzisiaj skoczyła już 3 z przodu :D i niesamowite jest jak bardzo to wszystko robi się realne... już niedługo :)

Mietka 30:), ksanka, Kate84, Est, Kajola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita88 - gratulacje i szczęścia na nowej drodze życia.
    Ja już od ponad roku w małżeństwie i jak najbardziej sobie chwalę. Mam takie jakieś większe poczucie bezpieczeństwa.
    Tobie również życze samych miłych chwil - wkrótce z maleństwem :-)

muminka83, Love_life, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za "śmierdzące" pytanie... Czy któraś z Was pdkąd przyjmuje żelazo ma zmienioną barwę kału? Bo u mnie czarny, mniej więcej od kiedy zaczęłam brać. Czy to normalne?

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, właśnie dostałam paczkę z Jelpa.
    Jest promocja, może Was zainteresuje:
    Wystarczy napisać maila na [email protected] i w tytule maila "Będę Mamą!"

JELP "WYPRAWKA" w skład której wchodzą:
    . Proszek JELP Color Soft 1,6 kg = 20 prań
    . Płyn do zmiękczania tkanin Sensitive 1l.
    . Kapsułki do prania 11szt.
    . Żel do prania Fresh 1l.
    . Odplamiacz punktowy 250ml
    . Chusteczki nawilżane 20szt.
    . Bawełniana torba na zakupy 1 szt.
    Promocyjny koszt całego pakietu to 99,99 zł.
    Promocja uwzględnia darmową przesyłkę.

Normalnie jak podliczałam to cały ten zestaw wychodzi około 140 pln + przesyłka, no albo dźwiganie samej co raczej odpada...

:)

Magda lena, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny przepraszam za "śmierdzące" pytanie... Czy któraś z Was pdkąd przyjmuje żelazo ma zmienioną barwę kału? Bo u mnie czarny, mniej więcej od kiedy zaczęłam brać. Czy to normalne?

ja odkąd zwiększyłam dawkę żelaza też mam w odcieniach czerni :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 21 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita88 Gratulacje :) My z M mamy w niedzielę pierwszą rocznicę ślubu :)

Rudy Tygrysku ja też mam tyle zakładek, że nie wiem jak ja sobie potem poradzę :D

RudyTygrysek, Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

To normalne. Mi lekarz od razu po przepisaniu tabletek powiedział, że wypróżnienia będą czarne. ;)

• arien Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, gratuluję! :)
    Ja coś nie ogarnęłam tego ślubu Twojego, w sensie, że go masz :) Nawet się ostatnio zastanawiałam gdzie się podziewasz, ale już wszystko jasne :) No to życzę Ci wszystkiego najcudowniejszego :)

Martita88 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzis mnie czeka usg. Juz zdazylam sie poryczec od rana i nawkrecac sobie roznosci:-/ Ale najadlam sie jablek, odpalilam suszarke i Mala szaleje w brzuchu wiec mam nadzieje, ze bedzie jednak ok. Kciuki poprosze dziewczyny:-)

domiii, Mania1718, RudyTygrysek, Kate84, Love_life, Hannia123, Kajola, Kokaina, nick nieaktualny, krówka_muffka, Andriel lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ