X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien Ty też widzę, że myśli masz identyczne jak ja miałam kilka tygodni temu :) Na pewno wszystko będzie dobrze. Mi na to czarnowidztwo pomogły częstsze usg :) Jak miesiąc nie miałam to już bzikowałam ;)
    A jeśli chodzi o ruchy, to mam 2 znajome, które są na tym etapie co ja (jutro zacznę 22 tydzień) i nie czują ruchów, a na usg wszystko idealnie, więc tym też się nie sugeruj :) Ja czuję ruchy od 17 tygodnia, ale raz buszuje cały dzień a niekiedy kopnie od niechcenia raz może dwa ;) a mamusia ma kolejny powód do zmartwień wtedy ;) Wczoraj na usg gin powiedział, że mały strasznie rozrabia, a ja w ogóle tego nie czułam :) To ciekawe co on tam wyprawia wtedy kiedy czuję go mocno ;) A mieliśmy nadzieję, że będzie spokojny w tatusia... ;) A tu się szykuje istny pierun :P

arien lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze w tych 5% sa tez bardzo lagodne choroby. Np synek mojej siostry mial zaczatek 6 paluszka (lekarze mowili ze to przez leki, ktore siostra musiala brac), paluszek szybko wycieli, a chlopczyk (8 lat) jest okazem zdrowia, bardzo zadko choruje, super sie uczy, ogolnie zlote dziecko, zawsze zadowolone z zycia:)

Ad lekow ja wogole jestem anty i irytuje mnie lykanie tych wszystkich witamin i zurawinowych tabsow :p zapomina mi sie i tak lykam co 2 dzien, wg mnie wazne, ze wyniki krwi i badan u gina ok:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jutro wyjeżdżam w poszukiwaniu czerwonych zamszowych szpilek, oczywiście nie wysokich i stabilnych, potrzebuje na sobotę, jestem taka zła bo mogłam zamówić na allegro, ale juz nie przyjdą do piątku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:14

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakby założyć maila? Tam wysyłać wszystkie potrzrbne linki i informacje a już na mailu segregować je na foldery? Tyle że nie ryzykowałabym wstawiania loginu i hasła na forum, raczej w wiadomościach prywatnych bo zaraz znalazłby sie jakiś żartowniś z zewnątrz który 'dla jaj' zmieniłby nam hasło. Co myślicie?

Vira może i 95 % dzieci rodzi się zdrowe ale pomyśl sobie że nie jesteśmy jedynymi marcowymi mamami w Polsce a co dopiero na świecie :-)
    Ja myśle że nasze Marcowe Mamusie będą w 100% należeć do tych 95% :-)

ksanka, noelka lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiadomo, że każda z nas ma jakieś zmartwienia i obawy, ale trzeba myśleć pozytywnie :) Negatywne myślenie tylko pogorszy sytuacje.

Ja jak mam głupie myśli to wchodzę sobie na allegro , oglądam różne ciuszki, bujaczki itp i od razu mi się poprawia humor bo wyobrażam sobie jak nasze maleństwo będzie w tym wszystkim wyglądało :D

RudyTygrysek, Est, Andriel lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pozytywne myśli biją z naszego forum. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! :).próbowałam Was nadrobić, ale tyle naskrobałyście że się nie da :D

W sobotę z panny W stałam się Panią S :D weselicho było dwudniowe - razem z kapelą i w zasadzie wszystkimi gośćmi (mało kto nie był na poprawinach) :) pierwszego dnia bawiliśmy się do 5:30 a drugiego od 13:00 do 20:00 :D zabawa była przednia :) od poniedziałku leżę i odpoczywam po weselnych charcach :)

Dziękuję Wam za życzenia!! :*

A.Kasia, Kate84, paola87, RudyTygrysek, Mietka 30:), domiii, Lucky, Magda lena, She86, Vincent, Mania1718, Hannia123, kateee, Gośśś, Renka88, Marlena, ksanka, Tunia.a, Love_life, kleo2426, muminka83, Est, Kajola, Kokaina, edyś, kamka, noelka, d'nusia, Izoleccc, Karka, Lilou1984, krówka_muffka, Andriel, Jacqueline lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny wiadomo, że każda z nas ma jakieś zmartwienia i obawy, ale trzeba myśleć pozytywnie :) Negatywne myślenie tylko pogorszy sytuacje.

Ja jak mam głupie myśli to wchodzę sobie na allegro , oglądam różne ciuszki, bujaczki itp i od razu mi się poprawia humor bo wyobrażam sobie jak nasze maleństwo będzie w tym wszystkim wyglądało :D

Ja tez zaglądam na allegro w poszukiwaniu fajnych gadżetów. Zawsze humor się poprawia i czas szybciej leci :) U mnie wszystkie ciekawe sklepy internetowe z ciekawymi ciuszkami pościelą i innymi rzeczami lądują w zakładkach, później czeka mnie sortowanie tego i kupowanie :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

To ja podobnie, wyciągam z szafy te wszystkie siaty z rzeczami dla mojego Syneczka i oglądam, przeglądam, macam i od razu lepiej ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Martita !!! Duuuużo szczęścia życzę :)
    Ja już 3 lata po ślubie i to były do tej pory najpiękniejsze lata w moim życiu :)

muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Ja sobie wczoraj przed spaniem myślałam ,że jeszcze parę dni i od 1 listopada to zostaną tylko 4 miesiące :)))))))))))) już zaczęłam myśleć jak mała będzie wyglądać , czy będzie mieć włosy ,czyje oczy- ja niebieskie, M piwne, jaka będzie długa :) to będzie cudowny moment zobaczyć ją po raz 1wszy :) To moje 1wsze doczekane dziecko więc może dlatego tyle myślę :D
    !

mi dzisiaj skoczyła już 3 z przodu :D i niesamowite jest jak bardzo to wszystko robi się realne... już niedługo :)

Mietka 30:), ksanka, Kate84, Est, Kajola, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita88 - gratulacje i szczęścia na nowej drodze życia.
    Ja już od ponad roku w małżeństwie i jak najbardziej sobie chwalę. Mam takie jakieś większe poczucie bezpieczeństwa.
    Tobie również życze samych miłych chwil - wkrótce z maleństwem :-)

muminka83, Love_life, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za "śmierdzące" pytanie... Czy któraś z Was pdkąd przyjmuje żelazo ma zmienioną barwę kału? Bo u mnie czarny, mniej więcej od kiedy zaczęłam brać. Czy to normalne?

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, właśnie dostałam paczkę z Jelpa.
    Jest promocja, może Was zainteresuje:
    Wystarczy napisać maila na [email protected] i w tytule maila "Będę Mamą!"

JELP "WYPRAWKA" w skład której wchodzą:
    . Proszek JELP Color Soft 1,6 kg = 20 prań
    . Płyn do zmiękczania tkanin Sensitive 1l.
    . Kapsułki do prania 11szt.
    . Żel do prania Fresh 1l.
    . Odplamiacz punktowy 250ml
    . Chusteczki nawilżane 20szt.
    . Bawełniana torba na zakupy 1 szt.
    Promocyjny koszt całego pakietu to 99,99 zł.
    Promocja uwzględnia darmową przesyłkę.

Normalnie jak podliczałam to cały ten zestaw wychodzi około 140 pln + przesyłka, no albo dźwiganie samej co raczej odpada...

:)

Magda lena, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny przepraszam za "śmierdzące" pytanie... Czy któraś z Was pdkąd przyjmuje żelazo ma zmienioną barwę kału? Bo u mnie czarny, mniej więcej od kiedy zaczęłam brać. Czy to normalne?

ja odkąd zwiększyłam dawkę żelaza też mam w odcieniach czerni :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 21 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita88 Gratulacje :) My z M mamy w niedzielę pierwszą rocznicę ślubu :)

Rudy Tygrysku ja też mam tyle zakładek, że nie wiem jak ja sobie potem poradzę :D

RudyTygrysek, Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

To normalne. Mi lekarz od razu po przepisaniu tabletek powiedział, że wypróżnienia będą czarne. ;)

• arien Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, gratuluję! :)
    Ja coś nie ogarnęłam tego ślubu Twojego, w sensie, że go masz :) Nawet się ostatnio zastanawiałam gdzie się podziewasz, ale już wszystko jasne :) No to życzę Ci wszystkiego najcudowniejszego :)

Martita88 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzis mnie czeka usg. Juz zdazylam sie poryczec od rana i nawkrecac sobie roznosci:-/ Ale najadlam sie jablek, odpalilam suszarke i Mala szaleje w brzuchu wiec mam nadzieje, ze bedzie jednak ok. Kciuki poprosze dziewczyny:-)

domiii, Mania1718, RudyTygrysek, Kate84, Love_life, Hannia123, Kajola, Kokaina, Izoleccc, krówka_muffka, Andriel lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ