X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • polin Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Zaczynam dzisiaj 18 tydz. :) i 5 miesiąc (wg. belly).

A.Kasia, Karolina@, domiii, Mania1718, ksanka, Kate84, Hannia123, Madzialena90, kleo2426, muminka83, Kajola, Kokaina, Martita88 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Kciuki za wizyty zaciśnięte!

Teresa1992 - mowa była o tym, że scopolan działa na szyjkę :) No-spę możesz spokojnie brać.

Karolina@ - Karolinka Twój post jest jako pierwszy na forum i tak sobie pomyślałam, że może byś wklejała tam przydatne linki, które podają dziewczyny? Dużo już było odnośników do sklepów czy jakiś artykułów o ciąży i teraz ciężko to znaleźć wśród tych ponad 800 stron a jakbyśmy to na bieżąco wklejały w pierwszy post to każda mogłaby sobie tam zajrzeć w chwili potrzeby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:10

Mania1718, noelka, aleksandrazz, edyś, arien, Tunia.a, Kate84, Hannia123, kateee, Teresa1992, Mietka 30:), polin, muminka83, Kajola, Kokaina, Andriel lubią tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    No i dzwonilam do laboratorium i jest moj wynik badania bakteriologicznego i moge podejsc odebrac. Ogolnie umowilam sie przeciez z moim ginem ze jak bedzie wynik to zadzwoni, teraz nie wiem czy czekac na jego tel czy isc odebrac? I ewentualnie sama do niego zadzwonic

ja bym zadzwoniła kochana do niego. powiedz ze sie martwisz i nie daje ci to spokoju. na pewno to zrozumie. on odbierze wynik i dokładnie wypytaj, co było nie tak.nie koncz rozmowy jesli ci nie wyjasni wszystkiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    95% dzieci rodzi się zdrowe. Dotychczas wszystkie połówkowe, które były były pozytywne i nie wiem czemu ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że moje będzie w tych 5% nieszczęśliwych :-(

Wysłany: 21 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu- suwaczek Ci ruszył;):*

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) Kciuki za wizyty zaciśnięte!

Teresa1992 - mowa była o tym, że scopolan działa na szyjkę :) No-spę możesz spokojnie brać.

Karolina@ - Karolinka Twój post jest jako pierwszy na forum i tak sobie pomyślałam, że może byś wklejała tam przydatne linki, które podają dziewczyny? Dużo już było odnośników do sklepów czy jakiś artykułów o ciąży i teraz ciężko to znaleźć wśród tych ponad 800 stron a jakbyśmy to na bieżąco wklejały w pierwszy post to każda mogłaby sobie tam zajrzeć w chwili potrzeby ;)

Kasiu nie ma problemu. Kiedyś już nawet o tym myślałam, tylko zastanawiam się jak to ugryźć organizacyjnie. Bo jak będę wklejać tam link za linkiem, to za chwilę zrobi się bałagan. Myślę nad tym, aby tego excela jakoś nie dopieścić - wtedy nie byłaby to tylko lista wyprawkowa, ale taka duża baza wiedzy, naszych linków, polecanych sprzedawców gdzie każdy miałby dostęp.
    Proszę o burzę mózgów - jaka forma byłaby dla Was najbardziej wygodna?

A.Kasia, baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Popieram, to by było świetnie :)

Vira, nawet tak nie mów! Jestem pewna, że wszystko będzie w porządku :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, co to za myślenie? Nawet ja co nad wszystkim się trzęse wiem że będzie dobrze :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, nie możesz tak myśleć, musisz myśleć tylko pozytywnie dla siebie i dla dziecka! Negatywne myśli nie pomagają!
    Karolina, a jeśli trzymalibysmy jakiś plik na na Google, tak jak z wyprawka. Ze wszystkimi linkami, sprzedawca itp, to post by nie puchl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:22

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    95% dzieci rodzi się zdrowe. Dotychczas wszystkie połówkowe, które były były pozytywne i nie wiem czemu ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że moje będzie w tych 5% nieszczęśliwych :-(

Kochana, co to za głupie i bezpodstawne czarne myśli? ZABRANIAM Ci myśleć w ten sposób!! Pomyśl sobie, jak miłe i przyjemne spotkanie z bobasem przed Tobą :)

ksanka, muminka83, Est lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • noelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za excelem, można by wtedy np. arkuszom przypisać kategorie i tam wklejać odpowiednie linki

A.Kasia lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa połóż się, spokojnie weź nospę, dodatkowo magnez ciepła herbatka, odpoczynek powinien pomóc:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe - nawet dzidziuś mnie pociesza i kopie.
    Czasem myślę, że limit nieszczęść już chyba wyczerpałam przez poprzednie poronienie.
    Ale mimo to pojawia się wątpliwość i strach.
    Ale dziękuję Wam za miłe słowa - kochane jesteście :-*

• arien Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - Ciebie chociaż pociesza i go czujesz.
    A ja mam wrażenie, że zostałam chyba jedyna, która nic nie czuję :( i to sprawia, że też dopadają mnie czarne myśli czasem. A to, że dzidziuś w ogóle nie rośnie i cały czas ma 8 cm jak w 14tc A już w najczarniejszych scenariuszach myślę, że po prostu umarł :( Boże, całe szczęście, że jutro już wizyta.
    Co do nospy - mój lekarz od samego początku powiedział, że nie lubi tego leku i lepiej go nie brać. Taką też politykę stosuje sie w szpitalu klinicznym, w którym pracuje. Mówił też, że większość lekarzy przepisuje nospę jak cukierki i to wcale nie jest dobre podejście. Ja od początku nie brałam nospy ani razu, łykam tylko magnez. Ale inna sprawa, że raczej nie mam kłopotów z żadnymi tardnieniami ani niczym takim.
    Twardnieje mi tylko jak mam orgazm, na parę minut, ale tym sie nie martwię bo na tym przecież orgazm polega. Martwi mnie tylko to, że ona mi twardnieje tylko po lewej stronie i boję się jeszcze bardziej, że coś tam nie idzie tak jak powinno.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    mam pytanie, czy macie problem z takim jakby napiętym brzuchem ? To nie są skurcze tylko cały czas taki ściśnięty brzuch. Od wczoraj mi się to utrzymuję i nie wiem czy zacząc panikowac czy to może byc normalne...

Ja mam dokładnie to samo czasem, ale zawsze gdy mam mega wzdęcie i wielki brzuch na wieczór -strasznie wtedy ciągnie!Mój gin niby twierdzi ,że to od jelit a nie ciążowe i mam się nie martwić.Po nocy zawsze przechodzi. Parę razy brałam nospę bo się martwiłam ale nic nie dała więc to może naprawdę jelita?U mnie poniżej pępka nie jest twarde tylko właśnie nad w tych napięciach.

Jusiakp może zadzwoń do gina i powiedz ,że są wyniki.

Vira nawet tak nie myśl, tym bardziej ,że nie masz do tego żadnych powodów na pewno będzie wszystko ok !

Ja sobie wczoraj przed spaniem myślałam ,że jeszcze parę dni i od 1 listopada to zostaną tylko 4 miesiące :)))))))))))) już zaczęłam myśleć jak mała będzie wyglądać , czy będzie mieć włosy ,czyje oczy- ja niebieskie, M piwne, jaka będzie długa :) to będzie cudowny moment zobaczyć ją po raz 1wszy :) To moje 1wsze doczekane dziecko więc może dlatego tyle myślę :D

A i mój mądry M mnie wczoraj tak w cycka walnął :P przy zabawach w łóżku , my to się często wygłupiamy i chciał mnie pogilać tylko coś nie trafił!I centralnie po sutku bosheee jak ryczałam , a ten siedział wystarszony :D

Arien nic się nie martw ja swoje ruchy zaczęłam czuć jakoś właśnie w 18 tc ale jeszcze nie wiedziałam ,że to to a takie prawdziwe mocne to od 19+2 .No a teraz co dzień wali jak szalona i widać nawet jak brzuch skacze -doczekasz się :-*
    Kochana za chwilę wizyta i się dowiesz jak dzidzia urosła ,będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:45

Hannia123, Kokaina, Andriel lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    A ja mam wrażenie, że zostałam chyba jedyna, która nic nie czuję :(

Nieprawda, bo ja też jeszcze ZUPEŁNIE NIC nie czuję :P albo nie umiem tego rozpoznać... Jutro masz wizytę i na pewno się uspokoisz :)

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien już Ci pisałam, że w pierwszej ciąży poczułam cokolwiek w 21 tc, także spokojnie masz jeszcze czas :)

Vira to są statystyki, a statystyka jest taka, że w marcu obie będziemy miały po 2 dzieci ;) Choć ja trzecie, a Ty pierwsze :) W takie statystyki wchodzą tez niegroźne schorzenia czy np.wady serca, które nawet nie wymagają leczenia (córka znajomej miała dziurki na serduszku, które same w pierwszym roku się zasklepiły) itp. Poza tym, aby przeprowadzić badanie statystyczne, potrzebna jest reprezentatywna próba (tysiące kobiet, a nie jak my tutaj nawet nie 100). Na Marcówkach niestety były poronienia, ale gdy pisałam na forum w pierwszej ciąży już dobrych klika lat temu, żadna dziewczyna wówczas nie poroniła w I trymestrze, ani później, a było nas około 40 :)

arien, baassiia, Est, Kokaina lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ja mam dokładnie to samo czasem, ale zawsze gdy mam mega wzdęcie i wielki brzuch na wieczór -strasznie wtedy ciągnie!Mój gin niby twierdzi ,że to od jelit a nie ciążowe i mam się nie martwić.Po nocy zawsze przechodzi. Parę razy brałam nospę bo się martwiłam ale nic nie dała więc to może naprawdę jelita?U mnie poniżej pępka nie jest twarde tylko właśnie nad w tych napięciach.

Jusiakp może zadzwoń do gina i powiedz ,że są wyniki.

Vira nawet tak nie myśl, tym bardziej ,że nie masz do tego żadnych powodów na pewno będzie wszystko ok !

Ja sobie wczoraj przed spaniem myślałam ,że jeszcze parę dni i od 1 listopada to zostaną tylko 4 miesiące :)))))))))))) już zaczęłam myśleć jak mała będzie wyglądać , czy będzie mieć włosy ,czyje oczy- ja niebieskie, M piwne, jaka będzie długa :) to będzie cudowny moment zobaczyć ją po raz 1wszy :) To moje 1wsze doczekane dziecko więc może dlatego tyle myślę :D

A i mój mądry M mnie wczoraj tak w cycka walnął :P przy zabawach w łóżku , my to się często wygłupiamy i chciał mnie pogilać tylko coś nie trafił!I centralnie po sutku bosheee jak ryczałam , a ten siedział wystarszony :D

Arien nic się nie martw ja swoje ruchy zaczęłam czuć jakoś właśnie w 18 tc ale jeszcze nie wiedziałam ,że to to a takie prawdziwe mocne to od 19+2 .No a teraz co dzień wali jak szalona i widać nawet jak brzuch skacze -doczekasz się :-*
    Kochana za chwilę wizyta i się dowiesz jak dzidzia urosła ,będzie dobrze!

trochę Ci pomogę w wizualizacji ;) Oczy na początku na bank niebieskie :) :) :)

arien, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Jestem już kompletnie do tyłu ze wszystkim na forum. Nie mogę dojść do ładu i składu co , kto ,po co :P Tyleee tego jest ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira nie możesz tak nawet myśleć. Ja wiem, że takie chore scenariusze pojawiają się w naszych głowach nagle, niezależnie od nas, ja tak mam, ale trzeba szybciutko wtedy myśleć o czymś innym. Ja przez poronienie długo nie mogłam uwierzyć, że jestem w ciąży i że wszystko jest dobrze, że naprawdę zostanę matką. Ciągle myślałam, że zaraz coś się stanie. Gabinet ginekologiczny kojarzyłam ze złymi wieściami, w poprzedniej ciąży wychodziłam z niego kilka razy zanosząc się płaczem, a na usg nigdy nie usłyszałam nic pozytywnego. Dlatego teraz też każdą wizytę przeżywałam strasznie. Ale wiesz co? Teraz za każdym razem wychodzę z rogalem na buzi, z cudownymi informacjami, z mega dawką optymizmu i coraz wyraźniej widzę to wszystko oczami wyobraźni :) Oczywiście nadal się martwię, wynajduję sobie problemy i wkręcam różne rzeczy, ale coraz bardziej wierzę, że to wszystko się spełni i że za kilka miesięcy moje życie zmieni się nieodwracalnie :)

Andriel lubi tę wiadomość

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ