Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczyny
Ja dziś miałam wizyte u gina, z Mileną wszystko ok. Waży 340g (nie za mało?). Połówkowe moge zrobić u lekarza który on poleca, tyle że musiałabym jechać do Poznania aż bo ona tam przyjmuje. I kazał mi zrobić między 24 a 28 tc, kurde czemu tak pózno? Któraś z Was tak miała?krówka_muffka, Izoleccc, ksanka, She86, Hannia123, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
anie93lica wrote:No i się zapisałam na badanie polowkowe w babka medica, bez problemowo i szybko
Wizyta jutro o 16:15, negatywniejszą stroną jest cena, ale czego się nie robi dla maleństwa))
do kogo?
cena najmniejsza nie jest niestety, ale na pewno warto! -
Marlena wrote:Czesc Dziewczyny
Ja dziś miałam wizyte u gina, z Mileną wszystko ok. Waży 340g (nie za mało?). Połówkowe moge zrobić u lekarza który on poleca, tyle że musiałabym jechać do Poznania aż bo ona tam przyjmuje. I kazał mi zrobić między 24 a 28 tc, kurde czemu tak pózno? Któraś z Was tak miała?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja dziś miałam wizyte u gina, z Mileną wszystko ok. Waży 340g (nie za mało?). Połówkowe moge zrobić u lekarza który on poleca, tyle że musiałabym jechać do Poznania aż bo ona tam przyjmuje. I kazał mi zrobić między 24 a 28 tc, kurde czemu tak pózno? Któraś z Was tak miała?
wydaje mi się, że późno jak na połówkowe... -
To wyszukaj w google po prostu FMF LIST czy certyfikaty FMF i powinno Ci podać listę.
Muminko z tego co się orientuję to te certyfikaty są związane z usg, ale nie gwarantują pozostałych umiejętności i "dobrego podejścia". Niestety...A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Karolina - widziałam dziś chyba na styczniówkach, że te mamy które się rejestrowały na hipp dostały paczuszkę z chusteczkami nawilżającymi i kupony rabatowe na Hipp do Rosmanna
Czyli jednak nie tylko jedzonko wysyłają
Hmm...to może jednak spróbujęDzięki.
-
Z tego co wiem to połówkowe robi się od 18-22 tygodnia
She86 lubi tę wiadomość
-
Domii ja się bardzo boję tego obciążenia glukoza, skoro w niedziele wymiotowałam po chińskim co będzie po tym
Jusiakp ja chyba też dla wygody badań wzięła bym koszule a na w ciągu dnia coś na przebranie. Też mam zamiar niedługo kupić i szlafrok jakiś muszę też, właśnie chyba w Italian Fashion.
Co do ucisku na pecherzy mam identycznie, M się ze mnie śmieje że ja przecież prawie nie robię nic a latam co 5minut także w nocyale co poradzić gdy uczucie jest takie jakby pęcherz był pełen!
Gośś gratuluję i widzę, że nasze dzieci są bardzo podobne wagowo i ruchowobardzo się cieszę, że synuś calutki zdrów. A w kwestii szyjki mam nadzieję, że nic złego się nie będzie działo i na obserwacji się skończy :-*
Alinali ogromne gratulacje, bardzo się cieszę, że córeczka tak zdrowo się rozwija i wszystko jest dobrze
Paola gratuluję udanej wizyty i, że maluch tak zdrowo rośnie bo faktycznie w 10 dni ładnie mu się przytyło, że tak to nazwę
Love Life śliczny masz ten brzusio
Ksanka gratuluję zdrowej córci i, że z szyjką się poprawiło oby tak dalejfajnie, że leżenie i passer dają dobre skutki
Aleksandrazz dobrze, że wszystko jest "zajebiście", mam nadzieję że jutro uzyskasz więcej informacji.
Marlena każdy bobas rozwija się indywidualnie więc myślę, że nie powinnaś się niczym martwić
Milena jest zdrowa i to najważniejsze. Mi lekarz wczoraj na połówkowych tłumaczył, że dopiero po 28tygodniu gdy dzieci wychodzą z 50 centyla okazuje się które będą większe a które mniejsze, bo te mniejsze zostają w 50 centylu jakoś tak choć nie wiem co to te centyle
Mój ten od prenatalnych i połówkowych też ma, od razu wiedziałam że do niego w luxmed pójdę bo go ma
Dziewczyny Amelka dziś kopie od samego ranai to już widać na brzuchu
W ogóle to mam wrażenie, że brzuch mi rośnie z dnia na dzieńaaa i waga się Rusza teraz konkretnie!
A.Kasia, ksanka, muminka83, alinalii, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Domii ja się bardzo boję tego obciążenia glukoza, skoro w niedziele wymiotowałam po chińskim co będzie po tym
to trzymam kciuki, bo mi przez 3 godziny jeszcze podchodziło do góry... nawet nie mogłam książki czytaća jeszcze doszedł głód do tego... ale finalnie nie "ulało mi się"
A.Kasia - czemu aż tyle razy masz mieć tą glukozę? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUfff - mój lekarz do którego jestem zapisana na połówkowe też tam jest. Co za ulga. Przydatny link - dzięki.
Zamówiłam dziś poduszkę do spania dla ciężarówek - ciekawa jestem jak się sprawdzi - ale po Waszych opiniach jestem pozytywnie nastawiona. -
nick nieaktualny
-
jusiakp, a nie masz jakiegoś stanu zapalnego pęcherza przpadkiem? Ja tak mam jak właśnie coś takiego mi się dzieje...a infekcje pęcherza w ciąży bardzo częste są. Niestety
Ja tak miałam jakiś tydzień temu, wieczorami jakoś mnie bolał (nie wiedziałąm dokładnie czy to macica czy pęcherz, ale chyba jednak to on). Popiłam żurawiny, pojadłam żurawiny i jest w porządku
A tak z ciekawostek zabawnych. W niedziele byliśmy w tesco i wąchaliśmy różne płyny do mycia podłóg. I jak powąchałam cytrynowy to dostałam autentycznego ślinotokuA dziś zjadłam pół kg śledzi i byłam dokupić...i tak marudziłam z moim jedzeniem, że takie przerwy długie robię, bla, bla, bla. A teraz chodzę non stop głodna. Na obiad był kapuśniak po którym zdążyłam już zjeść gorące maliny z lodami i dwie kanapki ze śledziem i mam poczucie, że jeszcze bym coś zjadła chętnie...eh. Zaczyna się
RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Ja dziś miałam wizyte u gina, z Mileną wszystko ok. Waży 340g (nie za mało?). Połówkowe moge zrobić u lekarza który on poleca, tyle że musiałabym jechać do Poznania aż bo ona tam przyjmuje. I kazał mi zrobić między 24 a 28 tc, kurde czemu tak pózno? Któraś z Was tak miała? -
Kofeinka, oby się odwinela!
Domii do dr Jakubiaka. Chciałam najszybszy termin;)
Byłam tam na teście Pappa i mi się podobało, robią tam wszystko super profesjonalnie, mój ginek nic mi nie wspomniał nawet ze powinnam na połówkowe iść.
A Ty u jakiego byłaś?