X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyskakuje Not found :/ i nie odpala strony.

• Marlena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-)
    Ja dziś miałam wizyte u gina, z Mileną wszystko ok. Waży 340g (nie za mało?). Połówkowe moge zrobić u lekarza który on poleca, tyle że musiałabym jechać do Poznania aż bo ona tam przyjmuje. I kazał mi zrobić między 24 a 28 tc, kurde czemu tak pózno? Któraś z Was tak miała?

krówka_muffka, Izoleccc, ksanka, She86, Hannia123, kleo2426 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    No i się zapisałam na badanie polowkowe w babka medica, bez problemowo i szybko ;)
    Wizyta jutro o 16:15, negatywniejszą stroną jest cena, ale czego się nie robi dla maleństwa ;)))

do kogo? :)
    cena najmniejsza nie jest niestety, ale na pewno warto!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Ja dziś miałam wizyte u gina, z Mileną wszystko ok. Waży 340g (nie za mało?). Połówkowe moge zrobić u lekarza który on poleca, tyle że musiałabym jechać do Poznania aż bo ona tam przyjmuje. I kazał mi zrobić między 24 a 28 tc, kurde czemu tak pózno? Któraś z Was tak miała?
    Ja jak się dzisiaj zapisywałam to babka mi powiedziała że najpóźniej żebym przyszła jutro bo później to już nie ma sensu...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:

wydaje mi się, że późno jak na połówkowe...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyszukaj w google po prostu FMF LIST czy certyfikaty FMF i powinno Ci podać listę.

Muminko z tego co się orientuję to te certyfikaty są związane z usg, ale nie gwarantują pozostałych umiejętności i "dobrego podejścia". Niestety...

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina - widziałam dziś chyba na styczniówkach, że te mamy które się rejestrowały na hipp dostały paczuszkę z chusteczkami nawilżającymi i kupony rabatowe na Hipp do Rosmanna :) Czyli jednak nie tylko jedzonko wysyłają :)

Hmm...to może jednak spróbuję :) Dzięki.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:

Z tego co wiem to połówkowe robi się od 18-22 tygodnia

She86 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja się bardzo boję tego obciążenia glukoza, skoro w niedziele wymiotowałam po chińskim co będzie po tym :-P

Jusiakp ja chyba też dla wygody badań wzięła bym koszule a na w ciągu dnia coś na przebranie. Też mam zamiar niedługo kupić i szlafrok jakiś muszę też, właśnie chyba w Italian Fashion.
    Co do ucisku na pecherzy mam identycznie, M się ze mnie śmieje że ja przecież prawie nie robię nic a latam co 5minut także w nocy :-P ale co poradzić gdy uczucie jest takie jakby pęcherz był pełen!

Gośś gratuluję i widzę, że nasze dzieci są bardzo podobne wagowo i ruchowo :-D bardzo się cieszę, że synuś calutki zdrów. A w kwestii szyjki mam nadzieję, że nic złego się nie będzie działo i na obserwacji się skończy :-*

Alinali ogromne gratulacje, bardzo się cieszę, że córeczka tak zdrowo się rozwija i wszystko jest dobrze :-)

Paola gratuluję udanej wizyty i, że maluch tak zdrowo rośnie bo faktycznie w 10 dni ładnie mu się przytyło, że tak to nazwę :-D

Love Life śliczny masz ten brzusio :-)

Ksanka gratuluję zdrowej córci i, że z szyjką się poprawiło oby tak dalej :-) fajnie, że leżenie i passer dają dobre skutki :-)

Aleksandrazz dobrze, że wszystko jest "zajebiście", mam nadzieję że jutro uzyskasz więcej informacji.

Marlena każdy bobas rozwija się indywidualnie więc myślę, że nie powinnaś się niczym martwić :-)
    Milena jest zdrowa i to najważniejsze. Mi lekarz wczoraj na połówkowych tłumaczył, że dopiero po 28tygodniu gdy dzieci wychodzą z 50 centyla okazuje się które będą większe a które mniejsze, bo te mniejsze zostają w 50 centylu jakoś tak choć nie wiem co to te centyle :-P

Mój ten od prenatalnych i połówkowych też ma, od razu wiedziałam że do niego w luxmed pójdę bo go ma :-P

Dziewczyny Amelka dziś kopie od samego rana :-D i to już widać na brzuchu :-)

W ogóle to mam wrażenie, że brzuch mi rośnie z dnia na dzień :-D aaa i waga się Rusza teraz konkretnie!

A.Kasia, ksanka, muminka83, alinalii, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Domii ja się bardzo boję tego obciążenia glukoza, skoro w niedziele wymiotowałam po chińskim co będzie po tym :-P

to trzymam kciuki, bo mi przez 3 godziny jeszcze podchodziło do góry... nawet nie mogłam książki czytać :/ a jeszcze doszedł głód do tego... ale finalnie nie "ulało mi się" :D

A.Kasia - czemu aż tyle razy masz mieć tą glukozę?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    A.Kasia - czemu aż tyle razy masz mieć tą glukozę?

Bo w poprzedniej ciąży miałam coś nie tak z cukrem :)

• arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz mówił, że najlepiej zrobić między 22 a 24tc

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff - mój lekarz do którego jestem zapisana na połówkowe też tam jest. Co za ulga. Przydatny link - dzięki.
    Zamówiłam dziś poduszkę do spania dla ciężarówek - ciekawa jestem jak się sprawdzi - ale po Waszych opiniach jestem pozytywnie nastawiona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena - tak jak dziewczynom wydaje mi się, że 24-28 tydz to już troszkę późno. Tym bardziej, że badanie 3 trymestru robi się między 28 a 32 tygodniem, więc wyszło by Ci w zasadzie jedno po drugim...

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam wyznaczone na rowny 22 +0 tydz.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzy 18 a 22 tygodniem połówkowe a usg 3 trymestru miedzy 28 a 32tyg...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja zaraz zwariuje z tym napieraniem na pecherz !!!

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp, a nie masz jakiegoś stanu zapalnego pęcherza przpadkiem? Ja tak mam jak właśnie coś takiego mi się dzieje...a infekcje pęcherza w ciąży bardzo częste są. Niestety :/ Ja tak miałam jakiś tydzień temu, wieczorami jakoś mnie bolał (nie wiedziałąm dokładnie czy to macica czy pęcherz, ale chyba jednak to on). Popiłam żurawiny, pojadłam żurawiny i jest w porządku :)

A tak z ciekawostek zabawnych. W niedziele byliśmy w tesco i wąchaliśmy różne płyny do mycia podłóg. I jak powąchałam cytrynowy to dostałam autentycznego ślinotoku :) A dziś zjadłam pół kg śledzi i byłam dokupić...i tak marudziłam z moim jedzeniem, że takie przerwy długie robię, bla, bla, bla. A teraz chodzę non stop głodna. Na obiad był kapuśniak po którym zdążyłam już zjeść gorące maliny z lodami i dwie kanapki ze śledziem i mam poczucie, że jeszcze bym coś zjadła chętnie...eh. Zaczyna się :)

RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Ja mam polowkowe w 23 tygodniu, lekarz powiedzial ze nie ma co się tak spieszyć i robic od razu w 20 tygodniu.

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, oby się odwinela!;)

Domii do dr Jakubiaka. Chciałam najszybszy termin;)

Byłam tam na teście Pappa i mi się podobało, robią tam wszystko super profesjonalnie, mój ginek nic mi nie wspomniał nawet ze powinnam na połówkowe iść.

A Ty u jakiego byłaś?

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ