Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjusiakp - super wyglądasz
kofeinka - faktycznie mega przemianaPowodzenia, żeby udało Wam się zrealizować plany męża
Kate, Gośśś - kciuki zaciśnięte! Kate wyglądasz ślicznieLacha jak nie wiem
Magda lena - Madzia świetne wieściNa pewno kolejne echo też wyjdzie dobrze! A z tym ułożeniem to mój lekarz mówił, że na tym etapie dzieci mają tyle miejsca, że jeszcze się 10 razy wokół własnej osi zdążą przekręcić
Mój na USG w 17 tyg był głową w dół a już w sobotę leżał poprzecznie nogami w dole
wiewiórka17 - a to niespodziankaGratuluję córy! Pewnie byłaś w takim samym szoku jak ja, kiedy pewna że mam córę zobaczyłam siurka
A ja już zapessarowanaSzyjka miękka i średnio wygląda, więc trzeba było założyć krążek. Bolało jak jasna cholera, do tej pory dochodzę do siebie
Chyba nieźle się musiałam drzeć bo jak wyszłam z gabinetu to babki w poczekalni patrzyły na mnie z przestraszonymi minami
Dobrze, że mąż poszedł w tym czasie na zakupy bo by jeszcze wpadł do gabinetu mnie ratować
Waga 52,8 kg czyli już jestem 300g na plusie od wagi początkowej. Posłuchaliśmy jeszcze serduszka Tymka, wszystko z nim spoko ale chyba też się trochę przestraszył tych tortur na fotelu i matki jęków bo fikał jakby chciał uciec.
Tak więc widzicie dziewczyny na moim przykładzie, że USG to nie wszystkoNa USG w sobotę szyjka wyglądała świetnie, 34mm i zamknięta a tu w badaniu dowcipnym wychodzi, że jednak już zmiękła
d'nusia, Magda lena, wiewiórka17, Kajola, muminka83, Kate84, krówka_muffka, kleo2426, Karolina@, Karka, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
kleo2426 wrote:Magda super wieści kochana a kardiolog jestem pewna że też potwierdzi
Dawaj foto siurka w 3D
Pojechałam teraz do rodziców i nie mam ze sobą zdjęcia siuraczkaZa kilka dni wracam do domu, wtedy wstawię :*
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
hej jestem i ja
Wizyta super, córka zostaje córkąchoć nie było aż tak widać, bo siedziała księżniczka po turecku
13 cm do pupy, o wagę zapomniałam zapytać. dostałam skierowanie na usg połówkowe:) już 6 listopada więc długo czekać nie będę musiałaa i wg usg 18 +5 dni
najważniejsze szyjka 3,5 cm więc chyba całkiem ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:21
Magda lena, A.Kasia, domiii, d'nusia, Kajola, muminka83, skowroneczka87, edyś, Kate84, krówka_muffka, kleo2426, Karolina@, Karka, Madzialena90, Izoleccc, Andriel, Mietka 30:), kofeinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Kasiu, a taki krążek to jak to zakładają? jeeeeju ... Wsadzają tam rękę z tym krążkiem, czy jak? Głupio, że tak się pytam, ale jestem ciekawa.
Najpierw musi ten krążek zwinąć i włożyć do pochwy a później musi go nałożyć na szyjkę w odpowiedni sposób. Podobno u większych kobiet i u tych, które już rodziły idzie łatwo. Ale że ja nie rodziłam no i jestem dość drobnej budowy to od razu mnie ginek uprzedził, że miło nie będzieNormalnie zakłada go dwoma palcami ale u mordował się jednym bo nie chciał mi większego bólu przysparzać. A jeszcze się cholerny pessar źle na szyjce ułożył i trzeba było go przekręcić wokół własnej osi
No nic, skoro ja to przeżyłam to każdy przeżyje bo jestem bardzo na ból wrażliwa. Zakładanie cewnika w szpitalu wspominam jako torturę -
26Asia wrote:hej jestem i ja
Wizyta super, córka zostaje córkąchoć nie było aż tak widać, bo siedziała księżniczka po turecku
13 cm do pupy, o wagę zapomniałam zapytać. dostałam skierowanie na usg połówkowe:) już 6 listopada więc długo czekać nie będę musiałaa i wg usg 18 +5 dni
najważniejsze szyjka 3,5 cm więc chyba całkiem ładnie
Też mam badanie połówkowe 6 listopada. Ma którą masz godzinę? Gratuluję córci ja mam nadzieje że się dowiem na połówkowym co tam za maluszek siedzi w brzuszku.muminka83 lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:Też mam badanie połówkowe 6 listopada. Ma którą masz godzinę? Gratuluję córci ja mam nadzieje że się dowiem na połówkowym co tam za maluszek siedzi w brzuszku.
na 7.45i jestem druga w kolejce
ja nie wiem czy oni spania nie mają
ale lepiej rano niż potem na noc
kupiłam dzisiaj słonika i żyrafę u koleżanki, do której dawałam linkd'nusia lubi tę wiadomość
-
26Asia wrote:na 7.45
i jestem druga w kolejce
ja nie wiem czy oni spania nie mają
ale lepiej rano niż potem na noc
kupiłam dzisiaj słonika i żyrafę u koleżanki, do której dawałam link
Ja mam na 10 i jestem pierwsza więc mam pewność że nie będzie opóźnienia i mam zarezerwowane 30 minut więc będzie czas na wszystko:)
Ja bardzo bym chciała zamówić od niej wszystkie 3 zwierzaczki ale dziś z moim nawet nie miałam za bardzo czasu o tym gadać bo przyszedł do domku posiedział 4 godzinki i musiał dalej lecieć do pracy. Ale za to w czwartek wraca i będziemy mieć całe 2 dni dla siebie:) -
Fajnie że masz już ten pessar. Szczerze to moja szyjka ma 4,5 cm a najchętniej też bym chciała mieć ten pessar dla własnego spokoju
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
edyś wrote:Dziewczyny, prosze o porade. Czy jesli nie jestem zmotoryzowana oplaca mi sie kupowac fotelik? Jesli jednak nie bede miala, to jak dziecko ze szpitala do domu przewioze? hmm
Myślę, że warto kupić fotelik. Musisz dziecko przewieźć ze szpitala do domu, a poza tym nie wiadomo czy kiedyś nie będziesz jechała w samochodzie kogoś nawet.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
edyś wrote:Dziewczyny, prosze o porade. Czy jesli nie jestem zmotoryzowana oplaca mi sie kupowac fotelik? Jesli jednak nie bede miala, to jak dziecko ze szpitala do domu przewioze? hmm
-
Ja też zmotoryzowana nie jestem mój chłopak też nie. Będziemy brali wózek z fotelikiem w komplecie bo ze szpitala trzeba przyjechać, myślę że to najlepsza opcja w naszym przypadku. -
Wiewiórka no to niezły szok
dobrze, że u nas tak nie było bo ja po prenatalnych zaczęłam wyprawkę kompletować
trzymam się tego, że trzech lekarzy jest pewnych, że córa
A.Kasia no to faktycznie dobrze, że już krążek założony, myślę że będziesz trochę choć spokojniejsza. Przykro mi tylko, że takie to było bolesne. Mam nadzieję, że po nocnym odpoczynku jutro będzie lepiej :-*
26Asia super, że wszystko dobrzecórka zdrowo rośnie
a faktycznie do połówkowych to już niedaleko. Gratuluję
Edyś ja tak jak mówią Dziewczyny kupiłabym ten pierwszy fotelik, wyjście ze szpitala, czasem do lekarza może się przydać. Albo może chociaż pożyczyć od kogoś?
Dziewczyny nasza Amelka, pozostaje Amelką ma ok 34cm razem z nóżkamipoprosiłam Doktora o mierzenie w ratach choć mniej więcej
waży 360g.Pan Doktor mówi, że piękna zdrowa dziewczyna, wszystko pięknie mózg, móżdżek, kręgosłup, kręgi, serce, komory, przepływy, pęcherz, żołądek, kości, paluszki aaa i wargi sromowe też
Język nawet pokazała, kciuka w buźce miała
I faktycznie jest bardzo bardzo ruchliwa ale lekarz mówi, że to też dobrze bo widać, że reaguje na bodźce. Nadal z usg tydzień starsza. Łożysko tylna ściana, wysoko, pępowina i przepływy w niej też ok, no nie ma się do czego przyczepić
Nasza Mała Kochana Niunia
Dziękuję Kochane za kciuki i komplementy!
My jeszcze 30 km i dobijemy do Gdańska.
d'nusia, A.Kasia, Est, krówka_muffka, kleo2426, edyś, Vincent, Karolina@, aleksandrazz, Renka88, domiii, Karka, Madzialena90, Izoleccc, paola87, skowroneczka87, Andriel, Kajola, Tunia.a, Mietka 30:), She86, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Kajola wrote:No i chyba pobiłam rekord marcóweczek
Czy któraś przebije mój wynik +12kg w połowie ciąży?
uff to troszkę mi ulżyło, że nie jestem samaja niestety przebijam Twój rekord bo tydzień temu było już +14kg...
i nawet odechciało mi się już wchodzic na wage, zobaczę dopiero za 2 tyg na wizycie
Kajola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny