X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - super wyglądasz :)

kofeinka - faktycznie mega przemiana :) Powodzenia, żeby udało Wam się zrealizować plany męża :)

Kate, Gośśś - kciuki zaciśnięte! Kate wyglądasz ślicznie <3 Lacha jak nie wiem :D

Magda lena - Madzia świetne wieści :) Na pewno kolejne echo też wyjdzie dobrze! A z tym ułożeniem to mój lekarz mówił, że na tym etapie dzieci mają tyle miejsca, że jeszcze się 10 razy wokół własnej osi zdążą przekręcić ;) Mój na USG w 17 tyg był głową w dół a już w sobotę leżał poprzecznie nogami w dole ;)

wiewiórka17 - a to niespodzianka :D Gratuluję córy! Pewnie byłaś w takim samym szoku jak ja, kiedy pewna że mam córę zobaczyłam siurka :D

A ja już zapessarowana :/ Szyjka miękka i średnio wygląda, więc trzeba było założyć krążek. Bolało jak jasna cholera, do tej pory dochodzę do siebie :/ Chyba nieźle się musiałam drzeć bo jak wyszłam z gabinetu to babki w poczekalni patrzyły na mnie z przestraszonymi minami ;) Dobrze, że mąż poszedł w tym czasie na zakupy bo by jeszcze wpadł do gabinetu mnie ratować :P

Waga 52,8 kg czyli już jestem 300g na plusie od wagi początkowej. Posłuchaliśmy jeszcze serduszka Tymka, wszystko z nim spoko ale chyba też się trochę przestraszył tych tortur na fotelu i matki jęków bo fikał jakby chciał uciec.

Tak więc widzicie dziewczyny na moim przykładzie, że USG to nie wszystko :/ Na USG w sobotę szyjka wyglądała świetnie, 34mm i zamknięta a tu w badaniu dowcipnym wychodzi, że jednak już zmiękła :/

d'nusia, Magda lena, wiewiórka17, Kajola, muminka83, Kate84, krówka_muffka, kleo2426, Karolina@, Karka, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasiu, że już jest ok.

Dlatego na kazdej wizycie mam badanie na fotelu, a potem.usg dowcipnie i jeszcze przez brzuch.
    Samo usg to przegięcie w drugą stronę, też tak uważam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleo2426 wrote:
    Magda super wieści kochana a kardiolog jestem pewna że też potwierdzi :)
    Dawaj foto siurka w 3D :)

Pojechałam teraz do rodziców i nie mam ze sobą zdjęcia siuraczka :( Za kilka dni wracam do domu, wtedy wstawię :*

kleo2426 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a taki krążek to jak to zakładają? jeeeeju ... Wsadzają tam rękę z tym krążkiem, czy jak? Głupio, że tak się pytam, ale jestem ciekawa.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem i ja :)
    Wizyta super, córka zostaje córką :) choć nie było aż tak widać, bo siedziała księżniczka po turecku :)
    13 cm do pupy, o wagę zapomniałam zapytać. dostałam skierowanie na usg połówkowe:) już 6 listopada więc długo czekać nie będę musiała :) a i wg usg 18 +5 dni :)
    najważniejsze szyjka 3,5 cm więc chyba całkiem ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:21

Magda lena, A.Kasia, domiii, d'nusia, Kajola, muminka83, skowroneczka87, edyś, Kate84, krówka_muffka, kleo2426, Karolina@, Karka, Madzialena90, Izoleccc, Andriel, Mietka 30:), kofeinka lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu, a taki krążek to jak to zakładają? jeeeeju ... Wsadzają tam rękę z tym krążkiem, czy jak? Głupio, że tak się pytam, ale jestem ciekawa.

Najpierw musi ten krążek zwinąć i włożyć do pochwy a później musi go nałożyć na szyjkę w odpowiedni sposób. Podobno u większych kobiet i u tych, które już rodziły idzie łatwo. Ale że ja nie rodziłam no i jestem dość drobnej budowy to od razu mnie ginek uprzedził, że miło nie będzie :/ Normalnie zakłada go dwoma palcami ale u mordował się jednym bo nie chciał mi większego bólu przysparzać. A jeszcze się cholerny pessar źle na szyjce ułożył i trzeba było go przekręcić wokół własnej osi :/

No nic, skoro ja to przeżyłam to każdy przeżyje bo jestem bardzo na ból wrażliwa. Zakładanie cewnika w szpitalu wspominam jako torturę :P

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    hej jestem i ja :)
    Wizyta super, córka zostaje córką :) choć nie było aż tak widać, bo siedziała księżniczka po turecku :)
    13 cm do pupy, o wagę zapomniałam zapytać. dostałam skierowanie na usg połówkowe:) już 6 listopada więc długo czekać nie będę musiała :) a i wg usg 18 +5 dni :)
    najważniejsze szyjka 3,5 cm więc chyba całkiem ładnie :)

Też mam badanie połówkowe 6 listopada. Ma którą masz godzinę? Gratuluję córci ja mam nadzieje że się dowiem na połówkowym co tam za maluszek siedzi w brzuszku. :)

muminka83 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Też mam badanie połówkowe 6 listopada. Ma którą masz godzinę? Gratuluję córci ja mam nadzieje że się dowiem na połówkowym co tam za maluszek siedzi w brzuszku. :)

na 7.45 :) i jestem druga w kolejce :) ja nie wiem czy oni spania nie mają :) ale lepiej rano niż potem na noc
    kupiłam dzisiaj słonika i żyrafę u koleżanki, do której dawałam link :)

d'nusia lubi tę wiadomość

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    na 7.45 :) i jestem druga w kolejce :) ja nie wiem czy oni spania nie mają :) ale lepiej rano niż potem na noc
    kupiłam dzisiaj słonika i żyrafę u koleżanki, do której dawałam link :)

Ja mam na 10 i jestem pierwsza więc mam pewność że nie będzie opóźnienia i mam zarezerwowane 30 minut więc będzie czas na wszystko:)
    Ja bardzo bym chciała zamówić od niej wszystkie 3 zwierzaczki ale dziś z moim nawet nie miałam za bardzo czasu o tym gadać bo przyszedł do domku posiedział 4 godzinki i musiał dalej lecieć do pracy. Ale za to w czwartek wraca i będziemy mieć całe 2 dni dla siebie:)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że masz już ten pessar. Szczerze to moja szyjka ma 4,5 cm a najchętniej też bym chciała mieć ten pessar dla własnego spokoju :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prosze o porade. Czy jesli nie jestem zmotoryzowana oplaca mi sie kupowac fotelik? Jesli jednak nie bede miala, to jak dziecko ze szpitala do domu przewioze? hmm

l22ncwa15v2ncszo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że moja szyjka się nie będzie skracała, bo na usg w 13 tyg miała 35mm ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, prosze o porade. Czy jesli nie jestem zmotoryzowana oplaca mi sie kupowac fotelik? Jesli jednak nie bede miala, to jak dziecko ze szpitala do domu przewioze? hmm

Myślę, że warto kupić fotelik. Musisz dziecko przewieźć ze szpitala do domu, a poza tym nie wiadomo czy kiedyś nie będziesz jechała w samochodzie kogoś nawet.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    wydaje mi się, że się przyda, bo ze szpitala czy do lekarza ? ja bym wolała kupić

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Ja też zmotoryzowana nie jestem mój chłopak też nie. Będziemy brali wózek z fotelikiem w komplecie bo ze szpitala trzeba przyjechać, myślę że to najlepsza opcja w naszym przypadku. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka no to niezły szok :-D dobrze, że u nas tak nie było bo ja po prenatalnych zaczęłam wyprawkę kompletować :-D trzymam się tego, że trzech lekarzy jest pewnych, że córa ;-)

A.Kasia no to faktycznie dobrze, że już krążek założony, myślę że będziesz trochę choć spokojniejsza. Przykro mi tylko, że takie to było bolesne. Mam nadzieję, że po nocnym odpoczynku jutro będzie lepiej :-*

26Asia super, że wszystko dobrze :-) córka zdrowo rośnie :-D a faktycznie do połówkowych to już niedaleko. Gratuluję

Edyś ja tak jak mówią Dziewczyny kupiłabym ten pierwszy fotelik, wyjście ze szpitala, czasem do lekarza może się przydać. Albo może chociaż pożyczyć od kogoś?

Dziewczyny nasza Amelka, pozostaje Amelką ma ok 34cm razem z nóżkami :-D poprosiłam Doktora o mierzenie w ratach choć mniej więcej :-) waży 360g.Pan Doktor mówi, że piękna zdrowa dziewczyna, wszystko pięknie mózg, móżdżek, kręgosłup, kręgi, serce, komory, przepływy, pęcherz, żołądek, kości, paluszki aaa i wargi sromowe też :-P Język nawet pokazała, kciuka w buźce miała ;-) I faktycznie jest bardzo bardzo ruchliwa ale lekarz mówi, że to też dobrze bo widać, że reaguje na bodźce. Nadal z usg tydzień starsza. Łożysko tylna ściana, wysoko, pępowina i przepływy w niej też ok, no nie ma się do czego przyczepić :-)
    Nasza Mała Kochana Niunia :-D

Dziękuję Kochane za kciuki i komplementy!
    My jeszcze 30 km i dobijemy do Gdańska.

d'nusia, A.Kasia, Est, krówka_muffka, kleo2426, edyś, Vincent, Karolina@, aleksandrazz, Renka88, domiii, Karka, Madzialena90, Izoleccc, paola87, skowroneczka87, Andriel, Kajola, Tunia.a, Mietka 30:), She86, muminka83 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    No i chyba pobiłam rekord marcóweczek :-) Czy któraś przebije mój wynik +12kg w połowie ciąży? :-D

uff to troszkę mi ulżyło, że nie jestem sama :D ja niestety przebijam Twój rekord bo tydzień temu było już +14kg...:/ i nawet odechciało mi się już wchodzic na wage, zobaczę dopiero za 2 tyg na wizycie :)

Kajola lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , gratuluję :-) Wszystko jest idealnie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wybiera się na Mamo to ja jutro?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :)

Wiewiórka ale numer, jestem w szoku nie mniejszym niż Ty sama :P

Kasiu najważniejsze że masz już te tortury za sobą i że przeżyłaś :)

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ