X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja niestety spod Radomia jestem , więc dosyć daleko ... Ale dziękuje za informację. Ten link co wkleiłaś z wózkiem też bardzo przydatny :)
    ale powiem ci że ja za kuriera u nich płacułam 20 zł więc za cały wózek może 100 zapłacisz... a jak patrzyłam w sklepie to 1500 więc zawsze 400 zł w kieszeni...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Vira. Tak jak wcześniej pisalysmy, jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki za twojego maluszka.
    U wielu z nas ciąża jest obarczona ryzykiem i każdy dzień jest darem dla nas
    Ja również panikowalam we wrześniu jak wyladowalam w szpitalu że skrócona szyjka i lejkiem.
    Wówczas od jednej z dziewczyn z sali na patologii też z zagrożona ciąża dowiedziałam się o patronie kobiet brzemiennych św Dominiku, i jego pasku.
    Napisałam do sióstr dominikanek maila z prośbą o modlitwę za naszą ciążę. Po tygodniu otrzymalam od nich list z paskiem św Dominika, modlitwę oraz informacja ze w każdy wtorek podczas nabożeństwa siostry będą modlily się również za Zosie.
    Dodatkowo każdego dnia afirmuje i wizualizuje długa twarda i zamknięta szyjke oraz zdrowa i prawidłowo rozwijającą się dzidzie.
    I jak na razie badania są pozytywne i dalej wyznaczając sobie kolejne cele też tak myślę.
    Tobie również życzę siły i optymizmu że wszystko będzie dobrze.
    Jak już wcześniej pisałam, psychika i wiara ludzka ma moc sprawcza. Jak bedzieszmyslala pozytywnie to możesz sprawić że smutki i troski odejdą w dal.

ryjkek, aleksandrazz, Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilę obecną mam 37,7 C ale powoli mi spada na naturalnych metodach. Jutro idę do internisty. Zobaczymy co powie.Przypuszczam że załatwiłam się do synka który jest chory od soboty. Mierzę sobie co 30 minut wyjściowa była 38,2. Oprócz temperatury czuję się nie najgorzej. Nie mam kataru, naprawę lekki ból gardełka ale nie ma na nim osadu. Brak kaszlu.
    Jestem przeciwniczką tabletek i biorę jak muszę.
    A zapytałam profilaktycznie gdyby nie spadała po tych domowych :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do wagi to u mnie dalej -0,5 od wyjściowej. Ale zaczynalam od 85.
    Dzidzia rozwija się dobrze, ale chyba muszę zacząć jesc więcej białka :) by szybciej przybierala. Więc gin nie komentuje wagi że powinnam przytyć. Jeszcze mam na to czas, jak mniemam.
    Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj Muminko, że jako kobieta w ciąży generalnie masz ciut wyższą temperaturę niż normalnie.
    Ja np zanim zaszłam w ciąże średnio moja temp wynosiła 36,2 a jak zaszłam w ciążę to ok pół stopnia więcej.
    W związku z czym jeśli masz wynik 37,7 to w rzeczywistości jest niższa i zbliżona do normalnej.
    Jeśli chodzi o tabletki etc - należy sobie odpowiedzieć na pytanie - co jest groźniejsze dla dziecka - wysoka temperatura czy leki.
    Moim zdaniem wysoka temperatura.
    Ale też pamiętaj zanim temperatura dojdzie do dziecka musiałyby się ogrzać Twoje wody płodowe do niebezpiecznej temperatury - więc póki nie przekroczysz 38,5 wydaje mi się, że możesz być spokojna

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz 19tydzień :) Słonica z Młodym :D

65b84d398b3392ebmed.jpg

d'nusia, ksanka, muminka83, krówka_muffka, Kajola, wiewiórka17, Kate84, Renka88, Madzialena90, edyś, Magda lena, Mietka 30:), 26Asia, RudyTygrysek, kateee, Lucky, A.Kasia, Albuera, Karka, Jacqueline, Andriel, Hannia123, Kasia24 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina, jaki śliczny brzuszek!

muminka83, Kaarolina lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Pamiętaj Muminko, że jako kobieta w ciąży generalnie masz ciut wyższą temperaturę niż normalnie.
    Ja np zanim zaszłam w ciąże średnio moja temp wynosiła 36,2 a jak zaszłam w ciążę to ok pół stopnia więcej.
    W związku z czym jeśli masz wynik 37,7 to w rzeczywistości jest niższa i zbliżona do normalnej.
    Jeśli chodzi o tabletki etc - należy sobie odpowiedzieć na pytanie - co jest groźniejsze dla dziecka - wysoka temperatura czy leki.
    Moim zdaniem wysoka temperatura.
    Ale też pamiętaj zanim temperatura dojdzie do dziecka musiałyby się ogrzać Twoje wody płodowe do niebezpiecznej temperatury - więc póki nie przekroczysz 38,5 wydaje mi się, że możesz być spokojna

hmm wiem ale u mnie w pierwszym trymestrze mimo ciąży temperatura miała 36,6-36,8.
    Dlatego nie biorę tabletek - a brałam ich kiedyś dużo bo musiałam i wątroba mi siadła tak mocno że musiałam odstawić. Wizyta już przełożona na dzisiaj. Niech lekarz mnie zobaczy.

ryjkek, Martka89 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z ruchami dziecka ? Bo ja kiedyś czułam takie pukania, bulgotania przelewania a teraz nic a nic ...:(

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• polin Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po raz pierwszy obudziłam się z bólem.
    Nie wiem czy to pęcherz bolał czy to mała już tak naciska?- chyba niemożliwe.
    Dopiero jak na prawy bok się przekręciłam to udało mi się zasnąć.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Dziewczyny jak u Was z ruchami dziecka ? Bo ja kiedyś czułam takie pukania, bulgotania przelewania a teraz nic a nic ...:(
    u mnie też cisza wcześniej pojedyncze kopniaki czułam teraz cisza.. ale staram się nie martwić, ponieważ ja mam łożysko na przedniej ścianie i mam dużo tłuszczyku więc może to jest powodem ;)

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina, śliczny brzuszek, gratuluję wspaniałych wiadomości!!!!:*
    Kasieńka1985 zdjęcie siusiaczkaa przepięknee:P Teraz musisz o siebie bardziej dbać, ech te szyjki, ale ja wiem jak można przy dziecku odpocząć:/ mnie boli za to kość ogonowa jak chodzę, masakra
    A powiem Wam,że w nocy jak śpię to mnie tak po bokach kłuję, przechodzi jak nogi podciągnę do brzuszka i do mojej poduszki węża się przytulę..
    Miłego dnia kochane, samych pozytywnych wieści z wizyt:*

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka większość z Was będzie miała taki na koniec ciąży ;) ale mój nadbagaż robi swoje ;) na szczęście jeszcze nic na plusie na wadze nie mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 09:57

ksanka lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też się zmartwiłam bo mała budziła się o 6 a dzisiaj nic. Dopiero po śniadaniu o 9 skopała matkę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:05

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

U mnie na wadze +3 kg od wagi którą miałam zawsze.
    Ale później jak wymiotowałam miałam 65 kg a teraz 70 więc +5 kg.

Co do wózka ja w piątek jadę oglądać Bebetto :) Na razie podoba mi się Vulcano ale nie widziałam go na żywo, więc w piątek się przekonam.

Kate84 - widzimy się na szkole rodzenia :)

Miłego Dnia!

Kate84 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin polecił, że gdy się niepokoje, że dziecko się nie rusza trzeba zjeść dużo słodkiego - np pół tabliczki czekolady - po ok 30 minutach cukier dociera do dziecka a to zaczyna ćwiczyć pływanie synchroniczne. Mój gin podobno nie zna dziecka, które by nie zareagowało na słodkie.
    Po zjedzeniu słodkiego poleciła się położyć ( tylko nie pamiętam na którym boku ).
    Ja jak się niepokoiłam, to się kładłam na wznak i ręce na brzuch - zawsze zadziałało :-)
    Ale to też zależy od etapu ciąży i samej matki - ta która ma więcej tłuszczyku może nie poczuć kopniaków na dłoni.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Coś dla mam z Warszawy

http://hpba.pl/targi-healthy-ciaza-healthy-mama-zapisz-sie-juz-dzis-na-wyklad/

domiii lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie i chyba natura wiedziedziala co robi bo jestem bardzo szczupła i czasami kopniaki mnie bolą, ciekawe co by było jakby łożysko było na tylnej.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJO ;)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/oUcyjubblPVcMIcd08YvH_pNxget3z

edyś, kofeinka, 26Asia, ryjkek, domiii, A.Kasia, Karolina@, Karka, Lilou1984, Kokaina, Tunia.a, Andriel, Hannia123 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z chora tarczyca, prosze o oswiecenie, bo nie moge wyjsc ze zdziwienia. Moj wynik tsh w kolejnych miesiacach wynosil 1,58; 1,64; 1,82. Obecnie 1,3. Dawka euthyroxu bez zmian , czyli 100. Ft4 nie badalam. Jak to jest mozliwe, ze wynik sie obnizyl? I to az tak?

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ