X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział, że glukoza między 24 a 28 tygodniem.

• noelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Glukozę robimy między 24 a 28tc, więc pewnie na tej wizycie gin Ci udzieli szczegółowych informacji/da skierowanie :)

Dziewczyny, pamiętajcie, że jak idziecie prywatnie na glukozę, to żebyście miały kartkę od gina, że macie tę glukozę zrobić, z jakim obciążeniem (50 czy 75) i w jakim czasie, np. 0-1-2 (na czczo, po godzinie, po dwóch).

Ja miałam kartkę, ale taką dla mnie (bez pieczątki) i mi w jednym labie odmówili badania.
    Dzięki :) ale dlaczego odmówili? Nawet prywatnie?

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka, mnie już lewy bok boli od tego leżenia :-D i śpię czasem na prawym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:26

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 - płyte da Ci od razu. U nas było inaczej ale z naszej winy - nie ma sensu opisywać.

Renka88 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka, tak - odmówili prywatnie. Bo muszą ponoć mieć podkładkę pod zlecenie.
    W innym labie tej samej sieciówki (diagnostyka) zrobili mi to badanie, za podkładkę wzięli właśnie tą moją kartkę bez pieczątki.

• Atia Debiutantka

Wysłany: 26 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Strasznie szybko piszecie 11 stron na jeden dzień. Ciężko przebrnąć przez wszystkie wiadomości :)

Dziękuję za miłe przyjęcie :) Miło że są tu też młodsze dziewczyny. Nam wszyscy dookoła wypominają, że jesteśmy za młodzi na dziecko (a ja się za młoda nie czuję, szczerze mówiąc chciałam wcześniej, ale tak się w życiu złożyło, że długo czekałam na odpowiedniego faceta). Kurczę, moja mama w moim wieku rodziła już drugie dziecko.

Co do wózków...ja mam inny problem. Moim zdaniem większość wózków jest po prostu brzydka. Co z tego że będę miała np. skórzaną rączkę, jeśli wózek jest czarny, albo czarno-szary? Przecież wózek, to element "krajobrazu", który ja i moje maleństwo będziemy oglądali bardzo często, powinien cieszyć oko poza bezpieczeństwem i wygodą malucha. A już dobranie wszystkich 3 cech: bezpieczeństwa, wygody i estetyki to rzecz chyba niewykonalna. Może któraś z was spotkała kolorowy wózek najlepiej z jakimiś aplikacjami/wzorkami/nadrukiem, który byłby dobrej jakości?
    Mam też pytanie co do opinii o polskiej firmie raf-pol. Czy któraś z was słyszała o tej firmie?

Trzymam kciuki, za wszystkie mamy i maleństwa, zwłaszcza te zagrożone ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

c55f3e3kjv5j9tg5.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje kolejnych połówek i czekamy na kolejne dobre wieści z Badań.

Kasieńka 1985 trzymam kciuki żeby to były tylko przejściowe problemy z szyjką, żeby wszystko wróciło do normy i nie skończyło się szpitalem

a ja się pochwale że zakupiłam przed godziną wspomniane wcześniej łóżeczko używane. mąż właśnie pierze ręcznie tapicerkę i wszystkie niewielkie plamki i zabrudzenia znikają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:04

Kate84, muminka83, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak moja mala kopie, caly dol brzucha az mnie boli. Zeby choc zasnela na 10 min zebym ja mogla zasnac heh momentami tak mnie zaboli ze musze krzyknac, tak w glebi jakos.

Love_life lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    I my po wizycie i po echo serca.
    Jestem zachwycona panią kardiolog do której trafiłam. Tak profesjonalna kobieta. Jest specjalistą od echokardiografi serca płodu.
    Najpierw zrobiła usg, pomierzyła, posprawdzała. Wszystko dobrze :) Mierzyła nawet mózg :P
    Później przeszła do echo serca. Cały czas mówiła co robi, co widzi. Miałam wrażenie, że czyta z kartki :P Niesamowite to było :D Badanie trwało 40 minut i ona cały czas opowiadała co robi. Serducho pięknie zdrowe. Żadnej wady! Uspokoiła mnie. I naprawdę mam porównanie jak echo serca robił ginekolog, a kardiolog. Bez dwóch zdań wygrywa Pani kardiolog. To jak oglądała serce małego było dla mnie szokiem. Dosłownie weszła w środek serca.

Cały czas się uśmiecham, jestem takaaaaa szczęśliwa :)

Staś waży 580 gram i w trakcie badania boksował mnie piąstkami :)

Polin - Ja też łożysko mam dość nisko położone, ale lekarka mówiła, że jeszcze się podniesie. Wizytę u swojego lekarza prowadzącego mam za 10 dni to mam nadzieję, że już będzie lepiej.

Kaaarolina - Gratulacje zdrowego synka! :* Cudowna wiadomość! Teraz proszę Cię ciesz się ciążą ! Bez zamartwiania się. Echo serca też wyjdzie dobrze!

Ja glukozę muszę zrobić w przyszłym tygodniu , czyli to będzie 24 tc.
    Prawdę mówiąc mi też teraz ten czas się jakoś ciągnie i wolno leci. Myślami jestem już w lutym.

Gratulacje dziewczyny udanych wizyt! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:23

kleo2426, Andriel, Est, edyś, skowroneczka87, Hannia123, aleksandrazz, Kate84, kateee, Lilou1984, anitka19953, M+M+?, RudyTygrysek, domiii, Karka, Kajola, muminka83, Kaarolina, baassiia, Madzialena90, Karolina@, d'nusia, Renka88, krówka_muffka, Mietka 30:), 26Asia, Izoleccc, anie93lica lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena - Wspaniałe wieści! Dobrze, że malutki zdrowy i, że ze serduszkiem wszystko w porządku :) No i mamusia jaka happy :)

Lilou - Gratuluje udanego zakupu łóżeczka :)

Laseczki, tu jest ten link do tych słynnych legginsów :P http://allegro.pl/legginsy-getry-ciazowe-zimowe-ocieplane-s-36-i5095080581.html

I jeszcze raz gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt :)
    Mnie dziś mały też kopie jak nigdy, ale jest to przyjemne go czuć:) Serduszko rośnie <3

Magda lena, Lilou1984 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze caly wieczor i umieram, tak mi niedobrze. Biore zelazo co drugi dzien i tak zauwazylam, ze w te dni wlasnie tak mnie naciaga. Tylko czy to mozliwe, ze to zelazo tak na mnie dziala? Miala tak ktoras oo tardyferonie?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia, kto taki mądry twierdzi, ze jestescie za mlodzi na dziecko? Niektore moje kolezanki (rownolatki) maja juz 2 dzieci. Tygrysku, Olu czy wam tez ktos zarzucil, ze jestescie za mlode?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:35

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia wrote:
    Hej!
    Strasznie szybko piszecie 11 stron na jeden dzień. Ciężko przebrnąć przez wszystkie wiadomości :)

Dziękuję za miłe przyjęcie :) Miło że są tu też młodsze dziewczyny. Nam wszyscy dookoła wypominają, że jesteśmy za młodzi na dziecko (a ja się za młoda nie czuję, szczerze mówiąc chciałam wcześniej, ale tak się w życiu złożyło, że długo czekałam na odpowiedniego faceta). Kurczę, moja mama w moim wieku rodziła już drugie dziecko.

Co do wózków...ja mam inny problem. Moim zdaniem większość wózków jest po prostu brzydka. Co z tego że będę miała np. skórzaną rączkę, jeśli wózek jest czarny, albo czarno-szary? Przecież wózek, to element "krajobrazu", który ja i moje maleństwo będziemy oglądali bardzo często, powinien cieszyć oko poza bezpieczeństwem i wygodą malucha. A już dobranie wszystkich 3 cech: bezpieczeństwa, wygody i estetyki to rzecz chyba niewykonalna. Może któraś z was spotkała kolorowy wózek najlepiej z jakimiś aplikacjami/wzorkami/nadrukiem, który byłby dobrej jakości?
    Mam też pytanie co do opinii o polskiej firmie raf-pol. Czy któraś z was słyszała o tej firmie?

Trzymam kciuki, za wszystkie mamy i maleństwa, zwłaszcza te zagrożone ;)
    Moja znajoma ma wózek tej firmy i jest zadowolona :) Ja też wybrałam wózek tej firmy raf-pol model margaret :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M gratuluję udanej wizyt i, że synuś ładnie rośnie :-) można kompletować wyprawkę :-)

Magdalena Bardzo się cieszę i gratuluję, wiedziałam że wszystko będzie dobrze! :-)

M+M+? lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mi nikt nie powiedział że jestem za młoda, aczkolwiek jakby się zastanowić z mojej byłej licealnej klasy dopiero druga jestem w ciąży, a na studiach przez 3 lata na 56 dziewczyn wypadam 6 i w tym roku jak na razie ja chodzę tylko z brzuszkiem. Szczerze jakby nie to że miałam okres raz na dwa miesiące i bałam się że mogę nie mieć dzieci, to nie zdecydowałabym się tak szybko,bo wiadomo najlepiej skończyć studia, znaleźć pracę. Udało mi się na szczęście po półrocznej kuracji inofolikiem, i zaskoczyło w pierwszym cyklu z pół tabletki clo. Nie wiadomo czy za kilka lat by tak mi "łatwo " poszło.No i oczywiście bardzo się ciesze że zdecydowałam się teraz i mogę być razem z wami marcową mamusią, bo czuć kopniaki mojej Mery to najpiękniejsze uczucie pod słońcem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:59

Kate84, edyś, anitka19953, Kajola, muminka83, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udało mi się Was nadrobić :)

Gratuluję wszystkim fantastycznych wizyt i przede wszystkim zdrowych dzieciaczków. Karolina i Magdalena Wam kochane szczególnie :)

Dziękuję za opinie o wózkach Riko. No ale mam teraz problem, bo tak mi się podobają te wózeczki. Może polecicie kochane jakieś w podobnej cenie, więcej raczej nie chcę wydawać ;)

Mąż mój oczywiście już wyjechany, a ja jutro mam wizytę u endo na NFZ zobaczymy co powie...
    Na glukozę idę w przyszłym tygodniu tak zlecił mój lekarz prowadzący,bo ktoś pytał. Przepraszam że nie pamiętam kto :)

Lilou fajne to łóżeczko, gratuluję udanego pierwszego zakupu, ja też kupiłam wczoraj pierwszą rzecz dla maleństwa i też jest to łóżeczko używane tyle że drewniane :)

Uciekam już spać, przepraszam ze więcej nie odpiszę ale nie jestem w stanie wszystkiego spamiętać.

Dobrej nocy :*

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia ten producent Far-pol jest z moich okolic i duzo osob chwali jego produkty :) ja osobiscie nie mialam z nimi stycznosci, bo w sumie nigdy mnie to tak bardzo nie interesowalo :P heh i mam podobnie do Ciebie :/ jest tyle wozkow a mi sie malo ktory podoba :/ polowa to taka "ociosana" mi sie wydaje :/

Lilou fajne to lozeczko :) fajnie ze wam sie udalo je tak tanio kupic :)

Magdalena swietne wiesci :)

Atia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Atia Debiutantka

Wysłany: 26 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou: również gratuluję zakupu. Sama myślałam już jakiś czas temu żeby mąż zrobił coś takiego dla dzidzi sam (nie wiedziałam, że istnieje takie gotowe)

Edyś: Pytasz kto mądry....no po 1 to cała rodzinka mojego m. po drugie przynajmniej połowa naszych znajomych. No i osobiście nie znam dziewczyny w moim wieku w ciąży.

Motylek: dzięki za odp nt wózka ;) Ja się zastanawiam nad modelem largo

Skowroneczka: Prawdopodobnie to żelazo powoduje mdłości. Wiele kobiet nie może brać suplementów z żelazem właśnie w ciąży.

Aleksandro ja też w pewnym momencie się wystraszyłam, bo miałam bardzo nieregularny okres a do tego przez zawód mam większe ryzyko, że im później tym trudniej.
    My z m. staraliśmy się rok zanim zaskoczyło. Na szczęście jeszcze nie musieliśmy się leczyć.

ps. moim pierwszym zakupem dla dziecka była karuzelka nad łóżeczko. Ale ja większość rzeczy dla maluszka mam po bracie (który ma w tej chwili 4 lata ;p)

motylek1909 lubi tę wiadomość

c55f3e3kjv5j9tg5.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atia może ten wózek Cię zainteresuje ma ciekawe spody gondoli :)
    http://www.roan.pl/#bass.html

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ja zaraz zmykam do endo.
    Życzę miłego dnia, a wizytującym samych cudnych wieści i przyjemnego podglądania maluszków :)

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ