Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova wrote:Glukozę robimy między 24 a 28tc, więc pewnie na tej wizycie gin Ci udzieli szczegółowych informacji/da skierowanie
Dziewczyny, pamiętajcie, że jak idziecie prywatnie na glukozę, to żebyście miały kartkę od gina, że macie tę glukozę zrobić, z jakim obciążeniem (50 czy 75) i w jakim czasie, np. 0-1-2 (na czczo, po godzinie, po dwóch).
Ja miałam kartkę, ale taką dla mnie (bez pieczątki) i mi w jednym labie odmówili badania.ale dlaczego odmówili? Nawet prywatnie?
-
ksanka, mnie już lewy bok boli od tego leżenia
i śpię czasem na prawym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:26
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
Hej!
Strasznie szybko piszecie 11 stron na jeden dzień. Ciężko przebrnąć przez wszystkie wiadomości
Dziękuję za miłe przyjęcieMiło że są tu też młodsze dziewczyny. Nam wszyscy dookoła wypominają, że jesteśmy za młodzi na dziecko (a ja się za młoda nie czuję, szczerze mówiąc chciałam wcześniej, ale tak się w życiu złożyło, że długo czekałam na odpowiedniego faceta). Kurczę, moja mama w moim wieku rodziła już drugie dziecko.
Co do wózków...ja mam inny problem. Moim zdaniem większość wózków jest po prostu brzydka. Co z tego że będę miała np. skórzaną rączkę, jeśli wózek jest czarny, albo czarno-szary? Przecież wózek, to element "krajobrazu", który ja i moje maleństwo będziemy oglądali bardzo często, powinien cieszyć oko poza bezpieczeństwem i wygodą malucha. A już dobranie wszystkich 3 cech: bezpieczeństwa, wygody i estetyki to rzecz chyba niewykonalna. Może któraś z was spotkała kolorowy wózek najlepiej z jakimiś aplikacjami/wzorkami/nadrukiem, który byłby dobrej jakości?
Mam też pytanie co do opinii o polskiej firmie raf-pol. Czy któraś z was słyszała o tej firmie?
Trzymam kciuki, za wszystkie mamy i maleństwa, zwłaszcza te zagrożone
muminka83 lubi tę wiadomość
-
gratuluje kolejnych połówek i czekamy na kolejne dobre wieści z Badań.
Kasieńka 1985 trzymam kciuki żeby to były tylko przejściowe problemy z szyjką, żeby wszystko wróciło do normy i nie skończyło się szpitalem
a ja się pochwale że zakupiłam przed godziną wspomniane wcześniej łóżeczko używane. mąż właśnie pierze ręcznie tapicerkę i wszystkie niewielkie plamki i zabrudzenia znikająWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:04
Kate84, muminka83, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane.
I my po wizycie i po echo serca.
Jestem zachwycona panią kardiolog do której trafiłam. Tak profesjonalna kobieta. Jest specjalistą od echokardiografi serca płodu.
Najpierw zrobiła usg, pomierzyła, posprawdzała. Wszystko dobrzeMierzyła nawet mózg
Później przeszła do echo serca. Cały czas mówiła co robi, co widzi. Miałam wrażenie, że czyta z kartkiNiesamowite to było
Badanie trwało 40 minut i ona cały czas opowiadała co robi. Serducho pięknie zdrowe. Żadnej wady! Uspokoiła mnie. I naprawdę mam porównanie jak echo serca robił ginekolog, a kardiolog. Bez dwóch zdań wygrywa Pani kardiolog. To jak oglądała serce małego było dla mnie szokiem. Dosłownie weszła w środek serca.
Cały czas się uśmiecham, jestem takaaaaa szczęśliwa
Staś waży 580 gram i w trakcie badania boksował mnie piąstkami
Polin - Ja też łożysko mam dość nisko położone, ale lekarka mówiła, że jeszcze się podniesie. Wizytę u swojego lekarza prowadzącego mam za 10 dni to mam nadzieję, że już będzie lepiej.
Kaaarolina - Gratulacje zdrowego synka! :* Cudowna wiadomość! Teraz proszę Cię ciesz się ciążą ! Bez zamartwiania się. Echo serca też wyjdzie dobrze!
Ja glukozę muszę zrobić w przyszłym tygodniu , czyli to będzie 24 tc.
Prawdę mówiąc mi też teraz ten czas się jakoś ciągnie i wolno leci. Myślami jestem już w lutym.
Gratulacje dziewczyny udanych wizyt!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:23
kleo2426, Andriel, Est, edyś, skowroneczka87, Hannia123, aleksandrazz, Kate84, kateee, Lilou1984, anitka19953, M+M+?, RudyTygrysek, domiii, Karka, Kajola, muminka83, Kaarolina, baassiia, Madzialena90, Karolina@, d'nusia, Renka88, krówka_muffka, Mietka 30:), 26Asia, Izoleccc, anie93lica lubią tę wiadomość
-
Magda_lena - Wspaniałe wieści! Dobrze, że malutki zdrowy i, że ze serduszkiem wszystko w porządku
No i mamusia jaka happy
Lilou - Gratuluje udanego zakupu łóżeczka
Laseczki, tu jest ten link do tych słynnych legginsówhttp://allegro.pl/legginsy-getry-ciazowe-zimowe-ocieplane-s-36-i5095080581.html
I jeszcze raz gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt
Mnie dziś mały też kopie jak nigdy, ale jest to przyjemne go czućSerduszko rośnie
Magda lena, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Atia, kto taki mądry twierdzi, ze jestescie za mlodzi na dziecko? Niektore moje kolezanki (rownolatki) maja juz 2 dzieci. Tygrysku, Olu czy wam tez ktos zarzucil, ze jestescie za mlode?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:35
-
nick nieaktualnyAtia wrote:Hej!
Strasznie szybko piszecie 11 stron na jeden dzień. Ciężko przebrnąć przez wszystkie wiadomości
Dziękuję za miłe przyjęcieMiło że są tu też młodsze dziewczyny. Nam wszyscy dookoła wypominają, że jesteśmy za młodzi na dziecko (a ja się za młoda nie czuję, szczerze mówiąc chciałam wcześniej, ale tak się w życiu złożyło, że długo czekałam na odpowiedniego faceta). Kurczę, moja mama w moim wieku rodziła już drugie dziecko.
Co do wózków...ja mam inny problem. Moim zdaniem większość wózków jest po prostu brzydka. Co z tego że będę miała np. skórzaną rączkę, jeśli wózek jest czarny, albo czarno-szary? Przecież wózek, to element "krajobrazu", który ja i moje maleństwo będziemy oglądali bardzo często, powinien cieszyć oko poza bezpieczeństwem i wygodą malucha. A już dobranie wszystkich 3 cech: bezpieczeństwa, wygody i estetyki to rzecz chyba niewykonalna. Może któraś z was spotkała kolorowy wózek najlepiej z jakimiś aplikacjami/wzorkami/nadrukiem, który byłby dobrej jakości?
Mam też pytanie co do opinii o polskiej firmie raf-pol. Czy któraś z was słyszała o tej firmie?
Trzymam kciuki, za wszystkie mamy i maleństwa, zwłaszcza te zagrożoneJa też wybrałam wózek tej firmy raf-pol model margaret
-
Hmm mi nikt nie powiedział że jestem za młoda, aczkolwiek jakby się zastanowić z mojej byłej licealnej klasy dopiero druga jestem w ciąży, a na studiach przez 3 lata na 56 dziewczyn wypadam 6 i w tym roku jak na razie ja chodzę tylko z brzuszkiem. Szczerze jakby nie to że miałam okres raz na dwa miesiące i bałam się że mogę nie mieć dzieci, to nie zdecydowałabym się tak szybko,bo wiadomo najlepiej skończyć studia, znaleźć pracę. Udało mi się na szczęście po półrocznej kuracji inofolikiem, i zaskoczyło w pierwszym cyklu z pół tabletki clo. Nie wiadomo czy za kilka lat by tak mi "łatwo " poszło.No i oczywiście bardzo się ciesze że zdecydowałam się teraz i mogę być razem z wami marcową mamusią, bo czuć kopniaki mojej Mery to najpiękniejsze uczucie pod słońcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:59
Kate84, edyś, anitka19953, Kajola, muminka83, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyWreszcie udało mi się Was nadrobić
Gratuluję wszystkim fantastycznych wizyt i przede wszystkim zdrowych dzieciaczków. Karolina i Magdalena Wam kochane szczególnie
Dziękuję za opinie o wózkach Riko. No ale mam teraz problem, bo tak mi się podobają te wózeczki. Może polecicie kochane jakieś w podobnej cenie, więcej raczej nie chcę wydawać
Mąż mój oczywiście już wyjechany, a ja jutro mam wizytę u endo na NFZ zobaczymy co powie...
Na glukozę idę w przyszłym tygodniu tak zlecił mój lekarz prowadzący,bo ktoś pytał. Przepraszam że nie pamiętam kto
Lilou fajne to łóżeczko, gratuluję udanego pierwszego zakupu, ja też kupiłam wczoraj pierwszą rzecz dla maleństwa i też jest to łóżeczko używane tyle że drewniane
Uciekam już spać, przepraszam ze więcej nie odpiszę ale nie jestem w stanie wszystkiego spamiętać.
Dobrej nocy :* -
Atia ten producent Far-pol jest z moich okolic i duzo osob chwali jego produkty
ja osobiscie nie mialam z nimi stycznosci, bo w sumie nigdy mnie to tak bardzo nie interesowalo
heh i mam podobnie do Ciebie
jest tyle wozkow a mi sie malo ktory podoba
polowa to taka "ociosana" mi sie wydaje
Lilou fajne to lozeczkofajnie ze wam sie udalo je tak tanio kupic
Magdalena swietne wiesci
Atia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
lilou: również gratuluję zakupu. Sama myślałam już jakiś czas temu żeby mąż zrobił coś takiego dla dzidzi sam (nie wiedziałam, że istnieje takie gotowe)
Edyś: Pytasz kto mądry....no po 1 to cała rodzinka mojego m. po drugie przynajmniej połowa naszych znajomych. No i osobiście nie znam dziewczyny w moim wieku w ciąży.
Motylek: dzięki za odp nt wózkaJa się zastanawiam nad modelem largo
Skowroneczka: Prawdopodobnie to żelazo powoduje mdłości. Wiele kobiet nie może brać suplementów z żelazem właśnie w ciąży.
Aleksandro ja też w pewnym momencie się wystraszyłam, bo miałam bardzo nieregularny okres a do tego przez zawód mam większe ryzyko, że im później tym trudniej.
My z m. staraliśmy się rok zanim zaskoczyło. Na szczęście jeszcze nie musieliśmy się leczyć.
ps. moim pierwszym zakupem dla dziecka była karuzelka nad łóżeczko. Ale ja większość rzeczy dla maluszka mam po bracie (który ma w tej chwili 4 lata ;p)motylek1909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny