Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki, przede wszystkim gratuluję Wam pozytywnych wiadomości.
Cieszę się bardzo, że dzidzie się rozwijają i są zdrowe.
Ech.. ale przed chwilą najadłam się strachu. Nagle zaczęłam się czuć niepokój w brzuchu. Czułam się tak, jakbym zaraz miała dostać miesiączkę. Później doszedł lekki ból brzucha, a właściwie czułam taki dyskomfort w podbrzuszu. Już miałam dzwonić po pogotowie, bo wydawało mi się, że coś złego dzieję się z dzieckiem, ale w końcu dostałam biegunki, a teraz czuję się już lepiej. Tzn czuję jeszcze niestrawność, ale pozostałe dolegliwości mi przeszły. Po tym incydencie obiecałam sobie, że przejdę na zdrową dietę, bo nie chciałabym przeżywać tego jeszcze raz.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Polin A to niespodzianka
gratuluję zdrowej córci
Karolina@ super taka biała niedziela, szkoda że mój szpital tego nie organizuje! Ale tych ciuszków sporo
Jusiakp ja uważam, że powinnaś odłożyć prawko, dziecko najważniejsze a nie oszukujmy się przy nauce jazdy jest stresu trochę. W Twojej sytuacji bym nie ryzykowała. Ja będę robić glukoze chyba w przyszłym tygodniu blee
Baassiia u mnie dziś początek 6 miesiąca wg książki od gina i na plusie wreszcie 1,5kgw brzuszku 85 cm z 80/81
Ksanka ja niestety nie pomogę bo jadam później, w ogóle nie za dużo a z kolei co do siusiu to ja pije ok 8 szklanek dziennie a siusiam co 5 minut, w nocy 6,7 razytakże słabo śpię bo kładę się o 24 wstaje ok 8 więc praktycznie co godzinę siusiu masakra! Cieszę się bardzo, że na wizycie wszystko dobrze i już blisko do pół kg
Dorka dużo zdrówka w takim razie :-*
niecierpliwa ja kupiłam komplety Minky do wózka i łóżeczka i mieli też płaską podusie, jestem bardzo zadowolona. W Google wyszukasz "Pokochaj minky "tak samo na fbw piątek jadę do Poznania to mogę wtedy zdjęcia zrobić i pokazać
A.Kasia miałam to samo już parę razy, naprodukowałam się a tu mnie wylogowało i wszystko zniknęło! Wrrr
Vira zobaczysz, że czas do wizyty szybko zleci i myśl tylko pozytywnie :-* nie czytaj! Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze!
Kasieńka gratuluję synka i, że jest zdrowy. A co do szyjki to miałaś już jakieś sygnały,że coś się dzieje? Teraz musisz dużo się oszczędzać i odpoczywać. Będzie dobrze :-*
Est gratuluję udanej wizyty i, że synek zdrowo rośnie
Arien dokładnie tak jak mówisz, nie ma sensu się denerwować i maleństwa.
Karolina bardzo bardzo się cieszę :-* gratuluję i innej opcji nie było!
Renka Tak mi od razu w odpowiedzi na maila ze strony odpisali że zgłoszenie przyjęte. Może napisz czy jesteście przyjęci?
D'nusia gratuluję dobrych wieści z wizytycieszę się, że wszystko dobrze.
Anielica śliczne zdjęciegratuluję udanej wizyty
Muminko super gratuluję i bardzo się cieszę :-*Est, anie93lica, Renka88, d'nusia, muminka83, Kaarolina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Gratuluje muminka. Ja sie naczytalam ze bol jak na okres zwiastuje porod
i stracha mam
Nie stresuj sie tylko lez i odpoczywaj. Mnie tez tak czasem brzuch boli jak na okres, czasem dosc mocno i poki co wszystko w porzadku. Musialas sie przeforsowac, przewaznie jak cos wiecej porobilam albo pochodzilam to mnie lapal ten bol. Tez bralam nospe i lezalam z poduszka miedzy kolanami i przechodzilo. Tylko spokojnie, nie martw sie. -
Kate84, miałam twardnienia i niebolesne skurcze bralam luteine a gin na badaniu dzis aż sie sama wystraszyla ze szyjka jak galareta i nawet na isg dobrze nie bylo zarysu widac po zmierzeniu tego czegos wyszlo ze ma 37 mm. Powiedziała ze albo do szpitala ide do porodu będę leżeć albo pessar ale leżeć w domu i tak mi nie pozwoli bo wie ze to nierealne bo mam 4 latka w domu a mąż pracuje. Sory za bledy ale z Tel. Pisze
-
roletka wrote:rzadko się udzielam ale dzisiaj wpadam pochwalić się że stuknęło mi 50% ciąży
Tygrysek ja też nie znam płci Gwiazdeczek ale 5.11 na połówkowym myślę że się już dowiemy
trzymam kciuki za kolejne wizytujące &&&&&&&&&&
-
domiii wrote:Mam pytanie do Mam, które już karmiły piersią przy pierwszym dzieciątku:
czy poza wkładkami laktacyjnymi i biustonoszem do karmienia, warto kupować coś więcej?
osłonki na pierś (tylko tutaj wiem, że są różne rozmiary) lub muszle laktacyjne?
Ja uzywalam oslonek na piersi, z Aventu. Po kilku dniach karmienia nie dalo rady bez. Prawa brodawke mialam tak poraniona, ze plakalam jak bobr przy karmieniu. Pamietam, ze maz na gwalt jechal do apteki kupowac. I uratowaly mnie wtedy. Kilka dni i bylo ok. Do tego wkladki laktacyjne, ale to standard. -
skowroneczka87 wrote:Ja uzywalam oslonek na piersi, z Aventu. Po kilku dniach karmienia nie dalo rady bez. Prawa brodawke mialam tak poraniona, ze plakalam jak bobr przy karmieniu. Pamietam, ze maz na gwalt jechal do apteki kupowac. I uratowaly mnie wtedy. Kilka dni i bylo ok. Do tego wkladki laktacyjne, ale to standard.
a te osłonki to jak się rozmiar dobiera? -
Est wrote:Mój lekarz już chciał a ja nie wnikalam tylko grzecznie poszlam zrobic
Tylko ja np. w pierwszej ciąży zrobiłam obciążenie w 26 tc i wyszło idealnie, a w 28 tc wyszły mi ciała ketonowe w moczu i okazało się że musze jeszcze raz robić to obciążenie i wyszło tragicznie więc kazali powtórzyći musiałam trzeci raz to robić....a jakoś nie uważam że to przyjemne badanie
i chcialabym tym razem zrobić je raz a dobrze, dlatego się zdziwiłam.....
-
edyś wrote:Ryjku, dawno Cie nie bylo
jak ogolne samopoczucie (oprocz tego incydentu)?
Jestem z Wami cały czas, tzn. na bieżąco czytam Wasze posty.Ogólnie jest ok, ale muszę się przyznać, że trochę mi się ciągnie ten czas. Myślami jestem już w lutym. Czasem patrzę w kalendarz ciąży i sprawdzam, kiedy dokładnie będę już w 30 tyg czy 35. Ostatnio mam fazę - żeby tylko przetrwać do 30 tyg, później będzie już z górki.
Podziwiam Waszą cierpliwość i spokój.
A ostatnio byłam w Katowicach na warsztatach Mama Wie. W sumie podobały mi się dwa wykłady. - Zawitkowskiego, bo ciekawie mówił i o pierwszej pomocy dla dzieci, bo przydatne. Reszta to czysta komercja danych produktów, np. mleka zastępczego dla dziecka. Upominki takie sobie, szczerze mówiąc. Malutki kocyk wątpliwej jakości, który do tego strasznie śmierdzi, myjka dla dziecka i 4 próbki (w saszetkach) kosmetyków dla dziecka i kobiet w ciąży. Marudna jestem wiem, ale jakoś liczyłam na coś więcej, np. smoczek albo śliniaczek.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Teresa1992, domiii, Kate84, Karolina@, d'nusia, Renka88, ksanka, Jacqueline, muminka83, perła ziemi, M+M+?, kateee, baassiia, Martita88, Kaarolina, anie93lica, kleo2426, Andriel, Madzialena90, Hannia123, anitka19953, RudyTygrysek, Karka, Kajola, Mania1718, Mietka 30:), 26Asia lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Więc też muszę zadzwonić i dopytać. A prócz tych dostarczonych przeze mnie dokumentów będą zadawać pytania? czy ja mam odpowiedzieć na te pytania w pisemnej formie?
Mi zadawał pytania, i pisał odpowiedzi moje na komputerze a później musiałam to podpisac. Jeśli chcesz to mogę Ci jej przesłac bo dał mi kopie tego i mowil, że mają tylko jeden formularz pytań do wszystkich wykonywanych zawodów.