X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, przede wszystkim gratuluję Wam pozytywnych wiadomości. :) Cieszę się bardzo, że dzidzie się rozwijają i są zdrowe. :)

Ech.. ale przed chwilą najadłam się strachu. Nagle zaczęłam się czuć niepokój w brzuchu. Czułam się tak, jakbym zaraz miała dostać miesiączkę. Później doszedł lekki ból brzucha, a właściwie czułam taki dyskomfort w podbrzuszu. Już miałam dzwonić po pogotowie, bo wydawało mi się, że coś złego dzieję się z dzieckiem, ale w końcu dostałam biegunki, a teraz czuję się już lepiej. Tzn czuję jeszcze niestrawność, ale pozostałe dolegliwości mi przeszły. Po tym incydencie obiecałam sobie, że przejdę na zdrową dietę, bo nie chciałabym przeżywać tego jeszcze raz. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin A to niespodzianka :-) gratuluję zdrowej córci :-)

Karolina@ super taka biała niedziela, szkoda że mój szpital tego nie organizuje! Ale tych ciuszków sporo :-)

Jusiakp ja uważam, że powinnaś odłożyć prawko, dziecko najważniejsze a nie oszukujmy się przy nauce jazdy jest stresu trochę. W Twojej sytuacji bym nie ryzykowała. Ja będę robić glukoze chyba w przyszłym tygodniu blee

Baassiia u mnie dziś początek 6 miesiąca wg książki od gina i na plusie wreszcie 1,5kg :-) w brzuszku 85 cm z 80/81 :-)

Ksanka ja niestety nie pomogę bo jadam później, w ogóle nie za dużo a z kolei co do siusiu to ja pije ok 8 szklanek dziennie a siusiam co 5 minut, w nocy 6,7 razy :-( także słabo śpię bo kładę się o 24 wstaje ok 8 więc praktycznie co godzinę siusiu masakra! Cieszę się bardzo, że na wizycie wszystko dobrze i już blisko do pół kg :-D

Dorka dużo zdrówka w takim razie :-*

niecierpliwa ja kupiłam komplety Minky do wózka i łóżeczka i mieli też płaską podusie, jestem bardzo zadowolona. W Google wyszukasz "Pokochaj minky "tak samo na fb :-) w piątek jadę do Poznania to mogę wtedy zdjęcia zrobić i pokazać :-)

A.Kasia miałam to samo już parę razy, naprodukowałam się a tu mnie wylogowało i wszystko zniknęło! Wrrr

Vira zobaczysz, że czas do wizyty szybko zleci i myśl tylko pozytywnie :-* nie czytaj! Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Kasieńka gratuluję synka i, że jest zdrowy. A co do szyjki to miałaś już jakieś sygnały,że coś się dzieje? Teraz musisz dużo się oszczędzać i odpoczywać. Będzie dobrze :-*

Est gratuluję udanej wizyty i, że synek zdrowo rośnie :-)

Arien dokładnie tak jak mówisz, nie ma sensu się denerwować i maleństwa.

Karolina bardzo bardzo się cieszę :-* gratuluję i innej opcji nie było! :-)

Renka Tak mi od razu w odpowiedzi na maila ze strony odpisali że zgłoszenie przyjęte. Może napisz czy jesteście przyjęci?

D'nusia gratuluję dobrych wieści z wizyty :-) cieszę się, że wszystko dobrze.

Anielica śliczne zdjęcie :-) gratuluję udanej wizyty

Muminko super gratuluję i bardzo się cieszę :-*

Est, anie93lica, Renka88, d'nusia, muminka83, Kaarolina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjku, dawno Cie nie bylo :) jak ogolne samopoczucie (oprocz tego incydentu)?

ryjkek lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    A dlaczego macie tak wcześnie glukozę? Obciążenie?
    Przecież ją powinno się robić po 26 tygodniu....?

Mój lekarz już chciał a ja nie wnikalam tylko grzecznie poszlam zrobic :-)

arien lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Gratuluje muminka. Ja sie naczytalam ze bol jak na okres zwiastuje porod :-( i stracha mam

Nie stresuj sie tylko lez i odpoczywaj. Mnie tez tak czasem brzuch boli jak na okres, czasem dosc mocno i poki co wszystko w porzadku. Musialas sie przeforsowac, przewaznie jak cos wiecej porobilam albo pochodzilam to mnie lapal ten bol. Tez bralam nospe i lezalam z poduszka miedzy kolanami i przechodzilo. Tylko spokojnie, nie martw sie.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, miałam twardnienia i niebolesne skurcze bralam luteine a gin na badaniu dzis aż sie sama wystraszyla ze szyjka jak galareta i nawet na isg dobrze nie bylo zarysu widac po zmierzeniu tego czegos wyszlo ze ma 37 mm. Powiedziała ze albo do szpitala ide do porodu będę leżeć albo pessar ale leżeć w domu i tak mi nie pozwoli bo wie ze to nierealne bo mam 4 latka w domu a mąż pracuje. Sory za bledy ale z Tel. Pisze

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    rzadko się udzielam ale dzisiaj wpadam pochwalić się że stuknęło mi 50% ciąży :)

Tygrysek ja też nie znam płci Gwiazdeczek ale 5.11 na połówkowym myślę że się już dowiemy :)

trzymam kciuki za kolejne wizytujące &&&&&&&&&& :)
    Caly czas wiedzialam, ze mamy wiecej blizniakow na forum, tylko nie moglam sobie przypomniec kto :)

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 26 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Mam pytanie do Mam, które już karmiły piersią przy pierwszym dzieciątku:
    czy poza wkładkami laktacyjnymi i biustonoszem do karmienia, warto kupować coś więcej?
    osłonki na pierś (tylko tutaj wiem, że są różne rozmiary) lub muszle laktacyjne?

Ja uzywalam oslonek na piersi, z Aventu. Po kilku dniach karmienia nie dalo rady bez. Prawa brodawke mialam tak poraniona, ze plakalam jak bobr przy karmieniu. Pamietam, ze maz na gwalt jechal do apteki kupowac. I uratowaly mnie wtedy. Kilka dni i bylo ok. Do tego wkladki laktacyjne, ale to standard.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Ja uzywalam oslonek na piersi, z Aventu. Po kilku dniach karmienia nie dalo rady bez. Prawa brodawke mialam tak poraniona, ze plakalam jak bobr przy karmieniu. Pamietam, ze maz na gwalt jechal do apteki kupowac. I uratowaly mnie wtedy. Kilka dni i bylo ok. Do tego wkladki laktacyjne, ale to standard.

a te osłonki to jak się rozmiar dobiera?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Mój lekarz już chciał a ja nie wnikalam tylko grzecznie poszlam zrobic :-)

Tylko ja np. w pierwszej ciąży zrobiłam obciążenie w 26 tc i wyszło idealnie, a w 28 tc wyszły mi ciała ketonowe w moczu i okazało się że musze jeszcze raz robić to obciążenie i wyszło tragicznie więc kazali powtórzyć :/ i musiałam trzeci raz to robić....a jakoś nie uważam że to przyjemne badanie ;) i chcialabym tym razem zrobić je raz a dobrze, dlatego się zdziwiłam.....

mhsvpiqve8v6pwb7.png

Wysłany: 26 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczezrze mowiac to nie wiem czy sa rozmiary. Maz mi to wtedy kupil wiec raczej nie kombinowal z rozmiarem. Takie jakie kupil byly ok:-) Popatrz moze na stronie jakiejs apteki internetowej moze bedzie cos napisane:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ryjku, dawno Cie nie bylo :) jak ogolne samopoczucie (oprocz tego incydentu)?

Jestem z Wami cały czas, tzn. na bieżąco czytam Wasze posty. :) Ogólnie jest ok, ale muszę się przyznać, że trochę mi się ciągnie ten czas. Myślami jestem już w lutym. Czasem patrzę w kalendarz ciąży i sprawdzam, kiedy dokładnie będę już w 30 tyg czy 35. Ostatnio mam fazę - żeby tylko przetrwać do 30 tyg, później będzie już z górki. ;) Podziwiam Waszą cierpliwość i spokój. :)

A ostatnio byłam w Katowicach na warsztatach Mama Wie. W sumie podobały mi się dwa wykłady. - Zawitkowskiego, bo ciekawie mówił i o pierwszej pomocy dla dzieci, bo przydatne. Reszta to czysta komercja danych produktów, np. mleka zastępczego dla dziecka. Upominki takie sobie, szczerze mówiąc. Malutki kocyk wątpliwej jakości, który do tego strasznie śmierdzi :P , myjka dla dziecka i 4 próbki (w saszetkach) kosmetyków dla dziecka i kobiet w ciąży. Marudna jestem wiem, ale jakoś liczyłam na coś więcej, np. smoczek albo śliniaczek. ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png

Wysłany: 26 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek widzę ze chcesz dać synkowi imię Franek, super mój syn ma na imię Dranek i super z niego gość. U nas prawdopodobnie będzie Ludwik

ryjkek lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 26 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakladek uzywalam aventu i chyba są bez rozmiaru ale syn nawet nie chcial przez to chwycić piersi wiec u mnie sie nie sprawdzily pomogla za to maść na sutki z madeli

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 26 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/41de1bd0ecb1d.jpg.html>WP_20151026_002.jpg</a>

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 26 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To siusiak mojego synka, nie wiem czy sie pokazał
    <a href=http://zapodaj.net/41de1bd0ecb1d.jpg.html>WP_20151026_002.jpg</a>

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 26 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3f6db3bfb32b1598med.jpg

Teresa1992, domiii, Kate84, Karolina@, d'nusia, Renka88, ksanka, Jacqueline, muminka83, perła ziemi, M+M+?, kateee, baassiia, Martita88, Kaarolina, anie93lica, kleo2426, Andriel, Madzialena90, Hannia123, anitka19953, RudyTygrysek, Karka, Kajola, Mania1718, Mietka 30:), 26Asia lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Więc też muszę zadzwonić i dopytać. A prócz tych dostarczonych przeze mnie dokumentów będą zadawać pytania? czy ja mam odpowiedzieć na te pytania w pisemnej formie?

Mi zadawał pytania, i pisał odpowiedzi moje na komputerze a później musiałam to podpisac. Jeśli chcesz to mogę Ci jej przesłac bo dał mi kopie tego i mowil, że mają tylko jeden formularz pytań do wszystkich wykonywanych zawodów.

Wysłany: 26 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem ale nie moge przestac myslec o tym pessarze, boje sie jak nie wiem bo ponoc boli bardzo to zakładanie ale gin powiedziała że jak wytrzymałam szycie peknietej szyjki na żywca przy porodzie to to bedzie pikuś

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 26 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M z tej radości że będzie miał drugiego syna zwyczajnie legalnie się dzisiaj upił :P no masakra jakaś to co to będzie jak się urodził, aż się zdziwiłam bo normalnie mu się to nie zdarza :)

Est, Kate84, d'nusia, domiii lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ