Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMożeż brać Apap - jest bezpieczny. Możesz tez zakupić syrop dla kobiet w ciąży - Prenalen - także zbija temperaturę.
Jeśli chodzi o ilość Apapu to nie wiem ile dziennie można przyjąć. Ja temp nie miałam - tylko ból głowy - wzięłam jedną tabletkę i przeszło.
Przepraszam za dobitne słowa ale mam ochotę krzyczeć jak czytam " Gratuluje wszystkim dziewczynom udanych wizyt i zdrowych dzieci".
Tak więc chciałabym zakomunikować "MOJA WIZYTA NIE BYŁA UDANA I NIE WIADOMO CZY SERDUSZKO MOJEJ KRUSZYNKI JEST ZDROWE !!!". -
niecierpliwaa wrote:Dziękuje kobietki za wszystkie linki , już sobie zapisałam
Ładny ten wózek Lupo Comfort. Ja miałam kupić używany Tako Laret, ale dziś byłam u siostry ciotecznej i mówi , że nie poleca używanych , bo już u paru znajomych się szybko psułyco o tym myślicie ?
W dodatku mówi, że moja koleżanka ceni dosyć sporo ten wózek, bo 700 zł. A mówi, że w hurtowni za wózek z tutka Grander płaciła 1200.. już sama nie wiem co mam robić. -
Muminko apap spokojnie możesz brać bo to paracetamol, a paracetamol można w ciąży. Dużo zdrówka Kochana w takim razie :-*
Dziewczyny miłego dnia, a wszystkim wizytującym życzę dobrych in i przyjemnych spotkań z dziećmi
Dziewczyny z Poznania znalazłam fajna grupę na fb "Poznań Mamy sprzedajemy, oddajemy "i to był mój błąd bo chyba naprawdę moja córka będzie musiała mieć swoją garderobęhehe ale super rzeczy w świetnej cenie można wyrwać
. Szukam takiej na Gdańsku ale nie ma...
Vira ja wiem, że Tobie ciężko, ale nie nastawiaj się na najgorsze, zobacz Dziewczyny tu miały amnio, echo serduszka i wszystko wychodzi dobrze. Ty musisz wierzyć, że u Was też tak będzie! Szybko zleci do wizyty i mam nadzieję, że na niej usłyszysz dobre wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 07:47
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Możeż brać Apap - jest bezpieczny. Możesz tez zakupić syrop dla kobiet w ciąży - Prenalen - także zbija temperaturę.
Jeśli chodzi o ilość Apapu to nie wiem ile dziennie można przyjąć. Ja temp nie miałam - tylko ból głowy - wzięłam jedną tabletkę i przeszło.
Przepraszam za dobitne słowa ale mam ochotę krzyczeć jak czytam " Gratuluje wszystkim dziewczynom udanych wizyt i zdrowych dzieci".
Tak więc chciałabym zakomunikować "MOJA WIZYTA NIE BYŁA UDANA I NIE WIADOMO CZY SERDUSZKO MOJEJ KRUSZYNKI JEST ZDROWE !!!".
Kochana przykro mi z Tego powodu. Jednak tak jak mówiły dziewczyny pozostałe parametry są okey. Są tu dziewczyny które musiały robić amniopunkcje bo ich dzieci były bardzo opuchnięte np. Zrobisz powtórne badanie kontrolne i daje sobie głowę uciąć że będzie dobrze. Wiem jak żyje się z strachem. Ja np. o tym czy moje dziecko będzie zdrowe dowiem się dopiero na 3 prenatalnych usg w klinice genetycznej. Wcześniej jej sie nie wykryje. Jednak cieszę się tym że pozostałe są w normie. Posłuchaj lekarza powiedział ci że raczej nie ma powodów do strachu. Jeszcze nam skarbie napiszesz że jest dobrze bo nie ma innego wyjścia.mnóstwo serduszek dla Twojego brzuszka kochana.
Dziękuję za odpowiedź -
Magdalena ciesze sie :)a Maz jest zachwycony ze 2 Synek
Muminka mozesz apap i paracetamol brac
Vira spokojnie kochana jestesmy z Toba i bedziemy trzymac kciuki za Twoje Malenstwo. Bede zaciskac tak samo kciuki za zdrowe sedruszko Twojego Nalenstwa jak swojego :*
muminka83, Lucky lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Atia wrote:Hej!
Strasznie szybko piszecie 11 stron na jeden dzień. Ciężko przebrnąć przez wszystkie wiadomości
Dziękuję za miłe przyjęcieMiło że są tu też młodsze dziewczyny. Nam wszyscy dookoła wypominają, że jesteśmy za młodzi na dziecko (a ja się za młoda nie czuję, szczerze mówiąc chciałam wcześniej, ale tak się w życiu złożyło, że długo czekałam na odpowiedniego faceta). Kurczę, moja mama w moim wieku rodziła już drugie dziecko.
Co do wózków...ja mam inny problem. Moim zdaniem większość wózków jest po prostu brzydka. Co z tego że będę miała np. skórzaną rączkę, jeśli wózek jest czarny, albo czarno-szary? Przecież wózek, to element "krajobrazu", który ja i moje maleństwo będziemy oglądali bardzo często, powinien cieszyć oko poza bezpieczeństwem i wygodą malucha. A już dobranie wszystkich 3 cech: bezpieczeństwa, wygody i estetyki to rzecz chyba niewykonalna. Może któraś z was spotkała kolorowy wózek najlepiej z jakimiś aplikacjami/wzorkami/nadrukiem, który byłby dobrej jakości?
Mam też pytanie co do opinii o polskiej firmie raf-pol. Czy któraś z was słyszała o tej firmie?
Trzymam kciuki, za wszystkie mamy i maleństwa, zwłaszcza te zagrożone
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5585485928&reco_id=b53a93dc-7c79-11e5-bd6d-02ca740046bb&ars_rule_id=201
Ja mam starszy model ze skrętną osią ale gdybym miała kupować nowy to na 100% taki... -
skowroneczka87 wrote:Leze caly wieczor i umieram, tak mi niedobrze. Biore zelazo co drugi dzien i tak zauwazylam, ze w te dni wlasnie tak mnie naciaga. Tylko czy to mozliwe, ze to zelazo tak na mnie dziala? Miala tak ktoras oo tardyferonie?
skowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry kochane
gratuluje udanych wizyt
mam do was pytanie czy miała któraś z was do czynienia z tym wózkiem
https://www.youtube.com/watch?v=O1UAbHpgemw
jeśli tak to bardzo proszę o opinię
i 2 pytanko jak u was z wagą???
bo ja na dzień dzisiejszy mam +9kg, jejku chyba za szybko przybieram, sama nie wiem, a wizytę u położnej mam dopiero za 3 tyg..
jak to u was wygląda???
miłego dnia wam życzę -
Ja wczoraj się ważyłam i ciągle tylko 2 kg na plusie. Jem tyle co zawsze może mniej niż przed ciążą bo po prostu mi się nie mieści. Piję dużo wody, domowe soki pozwalam sobie od czasu do czasu na fast food. Musisz sprawdzić dlaczego tyle przytyłaś może wybierz się do dietetyka. Moja kuzynka w ciąży przytyła 30 kg ale ona to potrafiła na obiad zjeść 9 gołąbków średniej wielkości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 08:51
-
nick nieaktualnyMuminko, kiedy czytałam ostatnie zdanie z Twojej wypowiedzi " mnóstwo serduszek dla Twojego brzuszka kochana " to dzidzia kopnęła - więc więc ta nić komunikacji między Tobą a moim dzieckiem - też tak chce! Jak leże sobie i proszę żeby kopnęła to mnie olewa.
Dzięki za miłe słowa dziewczyny.
Jestem trochę spokojniejsza niż wczoraj, co nie zmienia faktu, że z tyłu głowy ciągle to tkwi.
Całą ciąże modlę się do św. JP II - i było dobrze zawsze, muszę chyba zanieść do niego gorętsze modlitwy.
Co do wózków to słyszałam, że nie poleca się wózków 3w1 dlatego, że foteliki-nosiedłka samochodowe z takich zestawów nie miały crasch atestów. Koleżanka poleciła kupić wózek 2 w 1 + fotelik i adapter do wózka.
Na stronie bobowozki.pl mają dobre ceny i można tam wybrać sobie kolor - więc jeśli ktoś uważa, że wszystkie wózki, które widzi są brzydkie to tam na pewno coś dla siebie znajdzie.muminka83 lubi tę wiadomość
-
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/prawidlowa-waga-w-ciazy-czyli-ile-moze-przytyc-przyszla-mama_37266.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/dobra-waga-w-ciazy-ile-trzeba-przytyc-w-ciazy_36379.html
ja np wiem że mimo iż mam niewielką nadwagę bo to kwestia wyjściowa kilku g na plus bo aż 3-4 to powinnam przytyć średnio 1 kg na miesiąc a więc maksymalnie 8-9 kg -
kamka wrote:a skad jesteś?? ja miałam w planach wycieczke do częstochowy po wózek od producenta 3w1 kupisz dużo taniej...
Ja niestety spod Radomia jestem , więc dosyć daleko ... Ale dziękuje za informację. Ten link co wkleiłaś z wózkiem też bardzo przydatnySynuś Antoś - 23.03.2016r. -
jusiakp wrote:Ja mam +7 kg a wyjsciowa byla 50 kg, lekarz juz na ostatniej wizycie mruczal ze mam ograniczyc cukry.
wiec jestes blisko:)
-
Vira wrote:Przepraszam za dobitne słowa ale mam ochotę krzyczeć jak czytam " Gratuluje wszystkim dziewczynom udanych wizyt i zdrowych dzieci".
Tak więc chciałabym zakomunikować "MOJA WIZYTA NIE BYŁA UDANA I NIE WIADOMO CZY SERDUSZKO MOJEJ KRUSZYNKI JEST ZDROWE !!!".
Ja chyba napisałam coś w tym stylu. Przepraszam Cię, ale widocznie umknął mi Twój post, gdzie mówiłaś o swoim zmartwieniu. Bardzo mi przykro, ze musisz przeżywać takie ciężkie chwile. Doskonale wiem, co czujesz, bo sama na badaniach prenatalnych byłam straszona przez lekarzy, że dziecko może być chore. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. I mam nadzieję, że u Ciebie też skończy się na strachu. Myślę, że Twoja reakcja w Tym poście jest zupełnie naturalna. Też byłam strasznie rozgoryczona, jak dziewczyny pisały o swoich udanych wizytach. Było mi wtedy strasznie przykro, dlatego rozumiem Twoje emocje. Myślami jestem z Tobą. Życzę ci dużo siły, byś przetrwała ten trudny okres. I najważniejsze mocno trzymam kciuki za serduszko Twojego maleństwa.
Muminka - wysoką masz tą gorączkę??? Może lepiej już teraz iść do lekarza?? Zdrówka kochana :*
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Dzień dobry dziewczyny. Ogromna radość mnie wypełnia jak czytam te wszystkie pozytywne wiadomości związane z usg, echem serduszka i kompletacją wyprawki. Oby tak dalej
Dwa tygodnie temu, jak byłam ważona to wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży (na początku schudłam 3kg). Więc teraz mogę mieć +1kg/2kg.
Któraś z Was poszukiwała inspiracji wózkowych. Razem z mężem zdecydowaliśmy się na Bebetto Torino s-line:
http://bebetto.eu/produkt/30/torino-s-line
Magda lena lubi tę wiadomość
-
Cześć
Atia, a ile masz lat, tak z ciekawości?
Co do kolorystyki wózka, to wydaje mi się, że do wyboru jest dużo więcej połączeń kolorystycznych niż te prezentowane np. na stronach producentów. Tak przynajmniej mówiła mi koleżanka. Także chyba nie ma się tym co martwićA o firmie Raf-pol nie słyszałam.
Mnie ostatnio się marzy zielony wózek, taka żywa zieleńtylko się zastanawiam, czy nie będą do niego leciały te wszystkie robaczki, tak jak do żółtego, jak myślicie?
Magda_lena, świetnie, że z maluchem wszystko w porządku
Muminka, z tego co wiem, to apap można brać, bo on zawiera paracetamol. A ile masz stopni?
Kate84, hahadzięki za ostrzeżenie, to się zastanowię, czy zaglądać do tej grupy
Jeszcze co do wózków, to mnie z kolei wszystkie wydają się strasznie ciężkieczy nie znajdę wózka który waży (stelaż plus gondola) mniej niż 14 kg?