X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi, że to nie takie ogniska wykryto u naszej córeczki. Jakoś inaczej się nazywały. Jeśli mnie pamięć nie myli były 4.- ale lekarz nie powiedział też dosłownie, że są to ogniska tylko, że mogą być to ogniska.
    Ja od mojego lekarza prowadzącego już dawno dostałam zakaz czytania internetu bo w internecie zawsze znajdzie się taką odpowiedź jaką się chce.
    Najpierw lekarz mówił, że mała źle leży i nie widać dokładnie serduszka, potem, że widzi jakieś białe plamki - to ja nie wiem co on w końcu widział a czego nie.
    Pozostaje modlitwa i czekanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do leków na przeziębienie które możemy brać to odradzam syrop Prenalen - na pierwszym miejscu w składzie ma syrop glukozowo fruktozowy. Ja wybieram tabletki tej firmy mają dużo lepszy skład.
    Na suchy kaszel syrop z cebuli :) u mnie zdziałał cuda :)
    A co do wózków to ja się skłaniam w kierunku firmy Teutonia ale będziemy szukali używki.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś miała wózek mutsy? Oglądałam i wydaje mi sie strasznie sztywny w porównaniu z innymi. Ale nie wiem jak w praktyce to wyglada.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    ufff wreszcie udało mi się nadrobić :)
    my zaczynamy remont pokoju naszej księżniczki :)
    dziękuje już nie pamiętam komu za linki do ślicznych kocyków :)
    za tydzień usg połówkowe :D
    bassiia do jakiej szkoły rodzenia będziesz chodzić? to jest darmowa czy płatna?
    W sumie nie wiem jak sie dokldnie nazywa:p dziala przy szpitalu na ul. szopena w Rzeszowie. Kosztuje 300 zl.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Dziewczyny co do leków na przeziębienie które możemy brać to odradzam syrop Prenalen - na pierwszym miejscu w składzie ma syrop glukozowo fruktozowy. Ja wybieram tabletki tej firmy mają dużo lepszy skład.
    A co do wózków to ja się skłaniam w kierunku firmy Teutonia ale będziemy szukali używki.

Mój maz tez mowi ze kupimy teutonie. Fajne sa, troche droższe ale chyba warte tej ceny :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, dzięki za informację, zobaczę sobie ten wózek :)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A czy któraś miała wózek mutsy? Oglądałam i wydaje mi sie strasznie sztywny w porównaniu z innymi. Ale nie wiem jak w praktyce to wyglada.
    Moja koleżanka ma, jest ogólnie zadowolona,ale mówiła ostatnio, że gondola jest strasznie mała i jej synek strasznie szybko wyrósł...

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

Izoleccc a jak się robi taki syrop z cebuli? :)

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr, dziewczynki kurujcie się. Ja dzisiaj zrobiłam sobie dzień dziecka i leżę jeszcze w łóżku :-D

Lilou1984, Love_life lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja dzisiaj mam połówkowe, trzymajcie kciukasy.
    Nie mam za bardzo jak Was czytać, tyle się dzieje, jeszcze dzisiaj byłam załatwiać sprawy z urodzinowym przyjęciem synka, pokój dla juniorka już też zaczynamy ogarniać, zmieniamy kolory i nawet nie mam czasu się ponudzić a już o odpoczynku nie wspomnę, a miałam leżeć do dzisiaj eehhhhh....

A.Kasia, Lilou1984, edyś, Martita88, Kate84, M+M+?, Kajola, muminka83, Love_life, Izoleccc, Est, anitka19953, aleksandrazz, krówka_muffka, Andriel, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie - kciukaski zaciśnięte. Moje i synka :)

Martita88 - ja zawsze robię tak: kroję dość drobno cebulę - 2-3sztuki i wrzucam to do dużego kubka bądź miski. Wrzucam do tego cukier i odstawiam, aby cebula puściła sok. Przeważnie na drugi dzień już syropek jest :)

MeAmerie, Andriel lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się Was zapytać czy Wasze dzieciaki też "wyciągają" z Was całe jedzenie? Ja w ciągu dnia, jak nic nie zjem powyżej dwóch godzin to mam taki głód, jakbym dwa dni nie jadła!! Dla mnie jest to takie dziwne zjawisko, że co chwilę muszę jeść. Mąż wraca do domu po 15 i założyłam sobie, że wytrzymam do tej godziny ale miałam taki głód, że chciałam wciągnąć laptopa :D zjadłam jabłko i chwilowo spokój :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 13:40

Martita88, Kate84, Love_life, Est lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ mam identycznie :D mam wrażenie, że cały czas jem :) a waga -1kg od wagi wyjściowej więc chyba jest ok :)

ja szamię nawet częściej niż co 3 godziny - zdarza się, że i co 1,5 h coś jem :D

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Kaarolina, śliczny brzuszek, gratuluję wspaniałych wiadomości!!!!:*
    Kasieńka1985 zdjęcie siusiaczkaa przepięknee:P Teraz musisz o siebie bardziej dbać, ech te szyjki, ale ja wiem jak można przy dziecku odpocząć:/ mnie boli za to kość ogonowa jak chodzę, masakra
    A powiem Wam,że w nocy jak śpię to mnie tak po bokach kłuję, przechodzi jak nogi podciągnę do brzuszka i do mojej poduszki węża się przytulę..
    Miłego dnia kochane, samych pozytywnych wieści z wizyt:*

To ja też mam takie bóle po bokach dobrze,że nie jestem sama!
    Dziś dodatkowo jakby kłucia w pochwie czy szyjce sama nie wiem :P dobrze ,że w czwartek wizyta wypytam go o te wszystkie bóle i twardnienia :)

Renka super ,wysłałam zaproszenie do przyjaciółek to może się umówimy konretniej :)

Edyś Kochana mi się wydaję ,że to normalne bo dziecko już ma wykształconą swoją tarczyce która pracuje i dlatego nasza się uspokaja tak mi powiedziała moja endokrynolog .Bo ja miałam tak tsh przed ciąża 0,2 w ciąży kolejno 2,1 , 2,5 2,7 i ostatnio 0,3 :) a jestem cały czas na tej sameh dawce euthyroxu przed ciążą 88 a w doszłam do 125.

Rudy Tygrysek wydał mi sie podobny do tego co my zamówiliśmy :)

a1f48c25a1e9fff3med.jpg

A.Kasia bardzo się cieszę ,że okazało się ,że to tylko jakieś pozostałości :-* przynajmniej mogłaś zobaczyć piękne jajeczka :D

Karolina piękny masz już brzusio :)

Domiii brzusio jak brzusio śliczny,ale jaką Ty masz figurę!Rewelka

Izolecc, Martka my kupiliśmy Teutonie , parę osób chwaliło i nam też się spodobał w sklepie.

Karolin@ ja tak miałam dwa dni tzn tydzień temu jeden i dziś drugi -wciąż mnie zzsało :D

edyś, domiii, Kaarolina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka dziękuje Ci za wszelkie informacje :)

Dziewczyny piszecie tyle o tych ogniskach, badaniach połówkowych itp, że już strach mnie łapie jak pomyślę, że takie badanie czeka mnie za 2 tyg :(

Martka89 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro tak głośno o wózkach to my wybraliśmy RIKO BRANO ECCO ;)

http://allegro.pl/riko-brano-ecco-3w1-wozek-dzieciecy-gratisy-i5584607219.html

Andriel lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    skoro tak głośno o wózkach to my wybraliśmy RIKO BRANO ECCO ;)

http://allegro.pl/riko-brano-ecco-3w1-wozek-dzieciecy-gratisy-i5584607219.html

śliczny! dokładnie taki jak mi się podoba.

Zwłaszcza ten z granatem.

alinalii lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kamka dziękuje Ci za wszelkie informacje :)

Dziewczyny piszecie tyle o tych ogniskach, badaniach połówkowych itp, że już strach mnie łapie jak pomyślę, że takie badanie czeka mnie za 2 tyg :(
    Mam dokładnie tak samo :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 kupiliście opcje 3w1?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Izolecc, Martka my kupiliśmy Teutonie , parę osób chwaliło i nam też się spodobał w sklepie.

Piękny wóz :) gratulacje. też go oglądaliśmy. ma fajny bajer z tym przekładaniem rączki - mozna zmnieniać kierunek jazdy dziecka w czasie spaceru:)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ