Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, tak czytam Wasze posty, widzę że niektóre z nas mają już tyle zakupionych rzeczy potrzebnych dla dzidzi, a My nie mamy praktycznie jeszcze nic.
Chyba musimy się wybrać niedługo na jakieś zakupy, rozejrzeć się co i jak
Najlepiej iść do jednego sklepu gdzie dostaniemy wszystko za jednym razem, ale wyobrażam sobie co będzie się działo za dwa tygodnie w tych wszystkich centrach handlowych, zacznie się sezon świąteczny. Będzie tłoczno:)
Jakieś dwa tygodnie po Wszystkich Świętych będzie można dostrzec już choinki i ozdoby świąteczne w sklepach
Czas mija jak szalony, a do spotkania z maleństwami już bardzo blisko -
Tez tak mam z jedzeniem. Co 2, gora 3 godziny musze cos zjesc bo mnie zacztmyna mdlic. Dzis wogole jakis gorszy dzien bo mdli mnie od rana:-( Myslalam nawet, ze bede biec do toalety, ale jakos udalo sie bez. Juz zapomnialam jak to jest z nudnosciami i nie daje rady:-/
-
Karolina@ wrote:Od dwóch/trzech tygodni bardzo często robi mi się niedobrze. Tak jakby mdłości/ból żołądka. Trwa to do godziny i przechodzi. Dopiero po kilku dniach zorientowałam się, że to bobas chyba kopie po żołądku.
Mnie wali po pęcherzu...średnia przyjemność
-
jusiakp wrote:Ja mam +7 kg a wyjsciowa byla 50 kg, lekarz juz na ostatniej wizycie mruczal ze mam ograniczyc cukry.
Jusiak ja mam już chyba z +8 albo lepiejbędę się ważyć z nadejściem nowego tc.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Jejuuuuu dziewczyny, moze to glupie, ale zazdroszcze Wam że już tak przytyłyście, ja od początku ciąży przytyłam tylko 2 kilogramy!!!
To chyba mało....
P.S pozwoliłam sobie dzisiaj na kawę, zobaczymy jak mała zareaguję na kofeinęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:36
-
ja +10 kg ...
-
Dziewczyny , ale Wam zazdroszczę tych równych brzuszków. U mnie ze względu na nadwagę brzuszka nie widać... tu gdzie jest dzidzia brzuszek rośnie, ale jest jeszcze nisko, więc obserwator powie, że przytyłam.
Mam nadzieję, że jak się podniesie bardziej do góry macica to brzuch się wyrównaSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziewczyny, zanim wybierzecie sie do duzych sieciowek zerknijcie co maja "osiedlowe" sklepy. Wlasnie bylam sie rozejrzec za materacami i za pianke-kokos w takim sklepie zaplace ok. 80 zl. Posciel do lozeczka 2 el. kosztuje ok. 30 zl. Ceny takie jak ma allegro, a mozna sobie podotykac przed zakupem. Nawet wozki mieli w atrakcyjnych cenach, bo od 700 zl.
anie93lica, Love_life lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:A czy któraś miała wózek mutsy? Oglądałam i wydaje mi sie strasznie sztywny w porównaniu z innymi. Ale nie wiem jak w praktyce to wyglada.
ja mam taki:
http://www.mulan.pl/alu-sprint-3w1-gondola-fotelik-torbafoliakolderka.html
a tu masz bliźniaka mutsy:
http://www.funkydiva.pl/Recenzje-detail/wozek-mutsy-urban-rider-20122013-spacerowka-gondola-fotelik-cabriofix/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:51
-
niecierpliwaa wrote:anielica - może się rozbudzi i nie da mamusi spać , bo będzie tak kopać
ZobaczymyOna zaczyna kopać jak mama spokojnie leży, ale mam też ograniczone odczuwanie ruchów, bo łożysko na przedniej ścianie jest.
Domii, jaki śliczny ten brzuszek, nie przeglądałam wcześniejszych postów, ale ślicznie wygląda
Alinali, no to w porównaniu do mnie to rzeczywiście, kurczę, ja się troszkę martwie że tak mało tyje, może skoczy diametralnie z dnia na dzień
Niecierpliwa, pewnie że będzie ślicznie widać
Jak później się ogarnę to pokaże Wam jak My wyglądamyLove_life, domiii lubią tę wiadomość
-
anie93lica wrote:Jejuuuuu dziewczyny, moze to glupie, ale zazdroszcze Wam że już tak przytyłyście, ja od początku ciąży przytyłam tylko 2 kilogramy!!!
To chyba mało....
P.S pozwoliłam sobie dzisiaj na kawę, zobaczymy jak mała zareaguję na kofeinę
Ja pije codziennie jedna parzona trochę mam kaca moralnego bo wiem ze kawa nie jest zdrowa ale jak nie wypije to pęka mi głowa[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Izoleccc wrote:Dziewczyny co do leków na przeziębienie które możemy brać to odradzam syrop Prenalen - na pierwszym miejscu w składzie ma syrop glukozowo fruktozowy. Ja wybieram tabletki tej firmy mają dużo lepszy skład.
Na suchy kaszel syrop z cebuliu mnie zdziałał cuda
A co do wózków to ja się skłaniam w kierunku firmy Teutonia ale będziemy szukali używki.
No właśnie zrobiłam sobie i piję go na zmianę z sokiem malinowym domowej roboty.
Temperatury nie mam już. Jednak czuje się fatalnie. Dobrze że o 19 idę do internisty bo udało mi się umówić wcześniejszą wizytę ale wolę wiedzieć wcześniej co jest. Liczę na to że w 3 dni max stanę na nogi w domowych sposobach. -
nick nieaktualnyanie93lica - ja też przybrałam tylko 2 kg od początku ciąży. Jeśli BMI masz poprawne to na prawdę nic niepokojącego - dwóch lekarzy mi to potwierdziło.
Co do ciuszków - w Lidlu od czwartku ma być promocja 2x body z długim rekawkiem po 14złMają tez być jakieś dresiki dla maluchów po 22zł ( bluza + spodenki )
Rozmiary od 62 w górę.
Kawa jest dopuszczalna w ciąży ( dwie filiżanki ).
Ja piję ok 4 razy w tygodniu kawę ( tyle, że pół kubka to mleko u mnie ) i lekarz powiedział, że to nic złego.anie93lica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Byłam dziś w celach badawczych upuścić nieco krwi
I mam już wyniki tarczycowych
Wolna trijodotyronina(FT3) 3,73 pg/ml 2,30 — 4,20
Wolna tyroksyna (FT4) 1,35 ng/dl 0,89 — 1,76
Tyreotropina (TSH)trzeciej generacji 2,164 µIU/ml 0,35 — 5,50
A progesteron i estradiol wieczorem lub jutro.
Wiem, że dla kobiety starającej się o dziecko absolutne max to 2,5 najlepiej żeby było poniżej 2. Czy mój wynik jest aż taki zły w sensie czy na tą chwilę bardzo on by przeszkadzał w zajściu w ciąże bądź utrzymaniu? Skierowanie i tak zamierzam wysępić od rodzinnego żeby skontrolować za jakiś miesiąc.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016