Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martita88 wrote:Dziewczynki bardzo dziękuję za pochwały
jak to mówią - każda panna młoda jest piękna
co do wesela - później tydzień leżałam do góry brzuchem bo miałam OGROMNE zakwasy na udachale powtórzyłabym to jeszcze raz
zwłaszcza ten pierwszy widok gdy mąż wszedł do domu taki odpicowany w smoking (jak Bond)
aż dech w piersiach zaparło
Pięknie wygladalas! Podziwiam ze tyle tancowalasMartita88 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
edyś wrote:A ja pije kawe codziennie, taki rytual poranny
Kawa rozpuszczalna, z jednej lyzeczki, plus 1/3 mleka. Mysle, ze gdybym teraz zrezygnowala to bym sie posypala
Ja identycznie
Jedna dziennie, rano, i jestem spokojnadomiii, edyś, Hannia123, Lucky lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:Pozytywne myśli zatem.
Miała być Sara, mężowi się odwidziało jednak ( kiedy mnie zaczęło się nawet podobać ).
Mnie się bardzo podoba Nina - ale kuzyn tak nazwał swoją córeczkę i trochę suchar nazwać naszą tak samo.
Podoba mi się też Kama ale mąż zgłasza kategoryczne veto.
Pozostały propozycje Alicja, Hania i Natalia - ale żadne z tych imion to nie jest " o Boże, moje dziecko musi mieć tak na imię ".
Na Alicję się niby zgodziłam bo mąż nalegał ale sama nie wiem czy tak bardzo mi się to imię podoba.
Czy te co mają już wybrane imiona - czy to są imiona " to jest to!" czy też bardziej " dobra niech będzie"?
Alicja piękne imię sama bym tak nazwała ale jest w bliskiej rodziniepiękna jest Twoja Ala!
muminka83 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyciri22 wrote:Nazywam sie Liwia, mam 21t4d, waże az 411g, rozwijam sie prawidłowo i kopie matkę po brzuchu co jest teraz moim ulubionym zajeciem, tatuś mówi,że jestem taaaaaaka ładna, a pan doktor mimo ze mamusia chciala zdjecia w 2d pokazał mnie w 3d i dał rodzicom moje zdjecie buzi w 3d a tak się prezentuje
Wiec u mnie wszystko ok szyjka 32mm. Można na pierwszej stronie napisac ze u mnie dziewczynka Liwia bedzie
Śliczności ! Moje imię dla dziewczynki tez!Love_life, Izoleccc, muminka83, Lucky lubią tę wiadomość
-
Kate84 - Fajnie masz
Ja ćwiczyłam Chodakowską przed ciążą i bardzo mi brakuje tego. Takie się zawsze super czułam po, no ale cóż jakoś przeżyje do marca
ciri22 - Córeczka piękna, a imię przecudowne
M+M=? - Ja jak byłam na badaniu to też padał cień na serduszko bo mały miał rączkę na brzuszku, ale po wielu podejściach Pani Doktor stwierdziła, że wszystko dobrze wygląda. Jednak teraz jak pojadę do Polski to chce by polski lekarz zbadał to dokładniejAle nie panikuje tak jak Ty
M+M+?, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Jakiś czas tu nie zaglądałam, ale tyle się dzieje, że po prostu nie mam czasu Was nadrobić. Melduję się jednak po badaniach połówkowych -z Małym wszystko ok, waży 400 g i podczas US 3D boksował i śpiewałNiestety płyta z filmikiem się nam nie nagrała, ale za to za miesiąc będziemy mieć jeszcze jedno USG 3D za darmo
A tak wygląda nasz Zbój:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ebb927dbe88.jpg
Jeśli chodzi o szyjkę, to mój lekarz mówił, że jest zamknięta, długa i twarda, więc w takich okolicznościach nie mierzy się jej dokładnie.
Co do przybierania na wadze, to ja przytyłam jakieś 4 kg (wg gina 7, bo ważę się u niego w ubraniu, butach i po całym dniu jedzenia) - ogólnie mówił, że umawiamy się na max 15 kg.
Dziewczyny, które jeszcze nie przytyły - nie martwcie się, i Was to czeka. I nie tęsknijcie za tym, ja - mimo że nie przytyłam jeszcze dużo - już mam kilka rozstępów w okolicach pępka, a jestem dopiero w 5. miesiącu! Strach pomyśleć, co będzie później. Mimo że od początku ciąży smaruję brzuch balsamami lub olejkami minimum 2-3 razy dziennie, wiedziałam, że i tak się pojawią, bo mam do nich tendencję
Czy któraś z Was ma też już rozstępy?
W niedzielę zaczynam w końcu upragniony urlop i lecimy na tydzień do Rzymu! A po powrocie szukamy nowego mieszkania, więc dopiero od grudnia będę mogła zacząć wić gniazdkoM+M+?, d'nusia, Est, edyś, Andriel, domiii, Renka88, Martita88, Karka, muminka83, Jacqueline, Madzialena90, Kaarolina, krówka_muffka, Kajola, Karolina@, Hannia123, Lucky, She86, Mietka 30:), Izoleccc, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
M+M dziękuję bardzo i dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tym twardnieniem całego brzucha. I bardzo dobre podejście, następne badania na pewno pokażą, że wszystko jest dobrze i echo niepotrzebne!
Ciri gratuluję córeczki i udanej wizyty
Andriel dokładnie do marca już coraz bliżej, a jak już dojdziemy do siebie to będziemy mogły ćwiczyć ile wlezie
Salomea piękna fotka i cieszę się, że wszystko jest dobrze, gratulujęi szczerze zazdroszczę tego Rzymu!
M+M+?, Andriel, Lucky lubią tę wiadomość
-
Wyczekałam się w przychodni. Załatwiłam i siebie i synka. OLinek ma anginę.
Dostał antybiotyk.
Mnie badała taka fajna lekarka. Osłuchowo czysta. Gardło owszem czerwone ale bez cech anginy a bardziej jakaś wirusówka i że ona nie dawałaby antybiotyku.
Dostałam praktycznie to co teraz biorę. A więc płukanie szałwią gardełko kilka razy dziennie, tabletki do ssania i oscillococcinum. Temperatura teraz utrzymuje się na poziomie 36,6 od momentu jak spadła ale nic na nią nie brałam.
Dodatkowo stosować mam ten swój cud miód syrop z cebuli i nawadniać gardełko letnimi napojami. Przepisała mi też tabletki do ssania Tamtum Verde.
Mam też brać przez okres kuracji podwójną dawkę witamin i spokojnie Prenatl z czosnkiem.
Zobaczymy ... ważne by Oli się poczuł lepiej :-* -
Porównałam wyniki badań połówkowych z dnia wczorajszego i dzisiejszego.
Wczoraj lekarz przy ocenie serca napisał „obraz śródpiersia górnego (3VW) prawidłowy”, a dziś inny lekarz napisał „obraz trzech naczyń w śródpiersiu trudny do oceny ze względu na trudności techniczne” (chodzi o ten cień z kręgosłupa, który uniemożliwił badanie). Czy myślicie, że w obu tych przypadkach chodzi o to samo tzn. że chodzi o te naczynia w śródpiersiu? Nie wiem co oznacza skrót 3VW, a w internecie nie mogę niczego zaleźć. Jak macie to opisane u siebie?
No bo chyba nie chodzi o to, że synala będzie jeździł „golfem trójką” ha ha...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 22:27
-
Ja też szczerze zazdroszczę wyprawy do Rzymu
ja we wrześniu miałam lecieć na urlop na dwa tygodnie, jednak mój lekarz stwierdził że lepiej nie ryzykować bo w razie czego nie będę go miała pod ręką, więc wakacje przepadły.
Byliśmy jedynie na kilka dni w Beskidach;-)
Ale cieszymy się bardzo że w końcu się nam udało zajść w ciążę!!!
Także na takie wakacje być może za dwa lata polecimy już w trójkę???M+M+? lubi tę wiadomość
-
salomea - Cudowny ten Wasz Zbój
Dobrze, że wszystko ok
Ojej, jak ja kocham Rzym, pozazdrościć! Bardzo bym chciała znowu tam zawitać, ale męża bardziej ciągnie Paryż bo tam był i twierdzi, że mi się spodoba.
muminka83 - Bardzo się ciesze, że udało Ci się załatwić wizytę na dziś. Przykro mi, że synek ma anginę, paskudztwo straszne. Ale też dobrze, że wiesz na czym Ty stoisz. Kuruj się Kochana i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :* -
Dzięki dziewczyny za odzew
Cóż, pozostaje mi wziąć skierowanie na samo TSH chociaż od rodzinnego żeby skontrolować za miesiąc gdzieś i zabiorę się za poszukiwania dobrego endokrynologa
Martita - pięknie wyglądałaś
Ahh Wy wszystkie ładnie wyglądacie z tymi brzuszkamiCzasem nachodzą mnie myśli co ja bym teraz robiła gdyby sprawy potoczyły się u mnie inaczej...
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline, zeby sie nie rozdrabniac proponuje znalezc ginekologa-endokrynologa (jesli w twojej miejscowosci tacy sa). Zycze Ci zeby udalo Ci sie znalezc specjaliste, ktory zajmie sie Toba kompleksowo i juz niedlugo bedziesz tulic malego brzdaca
A.Kasia, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM+M+? Chyle czoła co do Twojej zimnej krwi, i postaram się iść w Twoje ślady, też muszę powtórzyć badanie połówkowe, bo najpierw padał cień a potem powiedział, że widzi jakieś białe plamki. Ale w sumie cieszę się bo z tego co widzę każda z Was miała badanie dość długo bo ok 30 minut moje trwało może z 10 minut. Następnym razem go wypytam o wszystko a nie tylko o to serduszko.
Moja koleżanka w zeszłym roku miała połówkowe i też musiała powtórzyć badanie bo w ogóle nie było widać śledziony - ani cienia ani nic - normalnie jak brak narządu.
Po 2 tygodniach już było widać wyraźnie i Lilianka urodziła się zdrowa. Zakończyło się tylko na strachu.
Dziewczyny przepraszam wczoraj pisałam o promocji z Lidla na ubranka dla maluchów - niestety nie doczytałam, że to tylko w nowym Lidlu, który otwierają w Poznaniu będzie ta promocja dostępna.
Ale za to we wszystkich Lidlach będą piżamki i dresy dla starszych dzieciaczków więc jeśli, któraś ma już pociechę w domu to można skorzystać.Lucky, M+M+? lubią tę wiadomość