Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry!
Belly zrobił mi dzisiaj niespodziankę i pokazał 6 miesiąc
Ale jestem dzisiaj uhahana od ranakofeinka, kleo2426, domiii, Est, Lucky, Mietka 30:), baassiia, Kate84, Hannia123, Lilou1984, A.Kasia, Madzialena90, muminka83, She86, Izoleccc, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Teresa1992 - a powiedz mi jak długo po tym czekałaś na wypłatę pieniędzy z ZUS???
Nadal czekam... A jakoś z początku października byłam na zeznaniach. Po dwóch dniach zadzwonili do mnie, że mam im dowieźc książeczke sanepidową i zawiozłam w ten sam dzień i cisza..
-
Dzień dobry
witam się z ogromnym bólem głowy i mocnymi kopniakami EmiliiLucky, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolin mnie jak ostatnio w nocy skurcz łydki złapał to zaczęło mi się śnić, że urosła mi trzecia noga i to ona mnie tak strasznie bolała obudziłam się i sprawdzałam która to noga bo byłam tego nawet nie świadoma podczas snu
w każdym razie współczuję, bo wiem że te skurcze dają się we znaki.
Lucky lubi tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:Nadal czekam... A jakoś z początku października byłam na zeznaniach. Po dwóch dniach zadzwonili do mnie, że mam im dowieźc książeczke sanepidową i zawiozłam w ten sam dzień i cisza..
A czy mogę zapytać w jakiej branży pracowałaś, że chcieli książeczkę?? -
kofeinka wrote:A czy mogę zapytać w jakiej branży pracowałaś, że chcieli książeczkę??
Sklep spożywczy więc pewnie dlategoChcociaż pracowałam w sklepie w którym każdy produkty jest pakowany i nie potrzeba do tego książeczki ale pracownicy w Zus mam wrażenie, że są słabo poinformowani w takich przepisach
-
Teresa1992 wrote:Sklep spożywczy więc pewnie dlatego
Chcociaż pracowałam w sklepie w którym każdy produkty jest pakowany i nie potrzeba do tego książeczki ale pracownicy w Zus mam wrażenie, że są słabo poinformowani w takich przepisach
he he he pewnie tak
Ode mnie chcieli zaświadczenie lekarskie o zdolności do pracy na zajmowanym stanowisku (pracownik administracyjno-biurowy i praca przy komputerze głównie).
Ciekawa jestem jak długo będziemy musiały czekać na wypłatę kasy -
kofeinka wrote:he he he pewnie tak
Ode mnie chcieli zaświadczenie lekarskie o zdolności do pracy na zajmowanym stanowisku (pracownik administracyjno-biurowy i praca przy komputerze głównie).
Ciekawa jestem jak długo będziemy musiały czekać na wypłatę kasy
Macie założone PUE? Można podglądać sobie zwolnienie, ewentualne decyzje i daty wypłat na stronie.... -
tak samo właśnie nie mam tego konta ale chyba trzeba tam osobiscie w oddziale je założyc tak? bo na samo myśl jechac tam to juz mi sie odechciewa, mam alergie na nich
jak dzwonil wtedy do mnie to tez chcial zdolnosc do pracy od lekarza ale mu powiedziałam, że takie dokumenty to zostawiłam pracodawcy i nie mam przy sobie. Tym bardziej ze szefowa dzien wczensiej była u niego z tymi wlasnie dokumentami wiec nie bardzo wiem o co mu chodziło.
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny w 23 tygodniu i tym samym 6-tym miesiacu
Vira moja dzidzia tez kopie bardzo bardzo nisko a momentami tak zaboli ze az krzyknac musze heh w ogole to czuje jakby miala zaraz raczke wystawic przez pipke moja ale to chyba normalneLucky, kleo2426, baassiia, Kate84, Hannia123, Love_life, Madzialena90, muminka83, She86, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Hannia123 wrote:Lucky a kiedy masz połówkowe? Dzisiaj?
16.11, ale może wcześniej uda mi się podejść do kontroli na nfz i jeśli będę miała szczescie to mi gin podejrzy malucha, tylko że on to robi tak pobieżnie, że aż żal
tylko sprawdza czy serduszko bije i wymiar kości udowej
jeszcze nigdy mi nie podał wagi malucha, ani długości -
ciri22 wrote:A to pue jest za darmo? Mam firme od miesiaca i wlasnie chcialam sobie to zalozyc po podobno jakies udogodnienia dla przedsiebiorcow sa.
Tak, jest za darmo. Ja sobie właśnie założyłam i w ciągu 7 dni musisz podjechać do dowolnego oddziału ZUS, żeby Cię zweryfikowali z dowodem tożsamości i dodali Twój profil do zaufanychWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:17
Martita88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusiakp - mnie jeszcze moja Ala tak mocno nie kopnęła żeby zabolało. Tyle, że moja ciąża jest o tydzień młodsza.
A dnia na dzień czuje że maleństwo jest coraz silniejsze więc być może na tym etapie na którym Ty jesteś też mnie będzie boleć.
Boje się tylko, że jeśli dzidzia dalej będzie leżała główką z dół to będę obrywać w żebra. -
Cześć dziewczyny !
Zazdroszczę Wam tych mocnych kopniaków. U mnie tylko lekkie bulgotki i "motylki". Ale przecież jeszcze mamy czas
Do dziewczyn, które wybrały imię Alicja - piękne imię. My też takie chcieliśmy, ale siostra cioteczna nazwała tak córcie. Któregoś dnia w sklepie byliśmy i chyba babcia tej dziewczynki krzyknęła do Niej "Amelka chodź tutaj " i już wiedziałam, że i ja muszę mieć Amelkę, jeżeli będzie to dziewczynka
Dla chłopca mieliśmy ciężko wybrać imię, ale w końcu stanęło na Antoś
Mam nadzieję, że na połówkowym dowiemy się kim jest nasz ktosiekLove_life, muminka83 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r.