X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Belly zrobił mi dzisiaj niespodziankę i pokazał 6 miesiąc ;)
    Ale jestem dzisiaj uhahana od rana :D

kofeinka, kleo2426, domiii, Est, Lucky, Mietka 30:), baassiia, Kate84, Hannia123, Lilou1984, A.Kasia, Madzialena90, muminka83, She86, Izoleccc, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 - a powiedz mi jak długo po tym czekałaś na wypłatę pieniędzy z ZUS???

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Teresa1992 - a powiedz mi jak długo po tym czekałaś na wypłatę pieniędzy z ZUS???

Nadal czekam... A jakoś z początku października byłam na zeznaniach. Po dwóch dniach zadzwonili do mnie, że mam im dowieźc książeczke sanepidową i zawiozłam w ten sam dzień i cisza..

• alinalii Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

witam się z ogromnym bólem głowy i mocnymi kopniakami Emilii ;)

Lucky, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin mnie jak ostatnio w nocy skurcz łydki złapał to zaczęło mi się śnić, że urosła mi trzecia noga i to ona mnie tak strasznie bolała obudziłam się i sprawdzałam która to noga bo byłam tego nawet nie świadoma podczas snu :)
    w każdym razie współczuję, bo wiem że te skurcze dają się we znaki.

Lucky lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Nadal czekam... A jakoś z początku października byłam na zeznaniach. Po dwóch dniach zadzwonili do mnie, że mam im dowieźc książeczke sanepidową i zawiozłam w ten sam dzień i cisza..

A czy mogę zapytać w jakiej branży pracowałaś, że chcieli książeczkę??

wac4wpq.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A czy mogę zapytać w jakiej branży pracowałaś, że chcieli książeczkę??

Sklep spożywczy więc pewnie dlatego :) Chcociaż pracowałam w sklepie w którym każdy produkty jest pakowany i nie potrzeba do tego książeczki ale pracownicy w Zus mam wrażenie, że są słabo poinformowani w takich przepisach :)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Sklep spożywczy więc pewnie dlatego :) Chcociaż pracowałam w sklepie w którym każdy produkty jest pakowany i nie potrzeba do tego książeczki ale pracownicy w Zus mam wrażenie, że są słabo poinformowani w takich przepisach :)

he he he pewnie tak ;)
    Ode mnie chcieli zaświadczenie lekarskie o zdolności do pracy na zajmowanym stanowisku (pracownik administracyjno-biurowy i praca przy komputerze głównie).
    Ciekawa jestem jak długo będziemy musiały czekać na wypłatę kasy

wac4wpq.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    he he he pewnie tak ;)
    Ode mnie chcieli zaświadczenie lekarskie o zdolności do pracy na zajmowanym stanowisku (pracownik administracyjno-biurowy i praca przy komputerze głównie).
    Ciekawa jestem jak długo będziemy musiały czekać na wypłatę kasy

Macie założone PUE? Można podglądać sobie zwolnienie, ewentualne decyzje i daty wypłat na stronie....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Macie założone PUE? Można podglądać sobie zwolnienie, ewentualne decyzje i daty wypłat na stronie....

Nic na ten temat nie wiem :/

wac4wpq.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak samo właśnie nie mam tego konta ale chyba trzeba tam osobiscie w oddziale je założyc tak? bo na samo myśl jechac tam to juz mi sie odechciewa, mam alergie na nich :P jak dzwonil wtedy do mnie to tez chcial zdolnosc do pracy od lekarza ale mu powiedziałam, że takie dokumenty to zostawiłam pracodawcy i nie mam przy sobie. Tym bardziej ze szefowa dzien wczensiej była u niego z tymi wlasnie dokumentami wiec nie bardzo wiem o co mu chodziło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pue jest za darmo? Mam firme od miesiaca i wlasnie chcialam sobie to zalozyc po podobno jakies udogodnienia dla przedsiebiorcow sa.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w 23 tygodniu i tym samym 6-tym miesiacu :-D
    Vira moja dzidzia tez kopie bardzo bardzo nisko a momentami tak zaboli ze az krzyknac musze heh w ogole to czuje jakby miala zaraz raczke wystawic przez pipke moja ale to chyba normalne

Lucky, kleo2426, baassiia, Kate84, Hannia123, Love_life, Madzialena90, muminka83, She86, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Lucky a kiedy masz połówkowe? Dzisiaj?
    no niestety, za dwa tygodnie :( 16.11, ale może wcześniej uda mi się podejść do kontroli na nfz i jeśli będę miała szczescie to mi gin podejrzy malucha, tylko że on to robi tak pobieżnie, że aż żal :( tylko sprawdza czy serduszko bije i wymiar kości udowej
    jeszcze nigdy mi nie podał wagi malucha, ani długości :(

• domiii Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A to pue jest za darmo? Mam firme od miesiaca i wlasnie chcialam sobie to zalozyc po podobno jakies udogodnienia dla przedsiebiorcow sa.

Tak, jest za darmo. Ja sobie właśnie założyłam i w ciągu 7 dni musisz podjechać do dowolnego oddziału ZUS, żeby Cię zweryfikowali z dowodem tożsamości i dodali Twój profil do zaufanych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:17

Martita88 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Domiii, aaa noo to super :D to tak zrobie w najblizszych dniach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - mnie jeszcze moja Ala tak mocno nie kopnęła żeby zabolało. Tyle, że moja ciąża jest o tydzień młodsza.
    A dnia na dzień czuje że maleństwo jest coraz silniejsze więc być może na tym etapie na którym Ty jesteś też mnie będzie boleć.
    Boje się tylko, że jeśli dzidzia dalej będzie leżała główką z dół to będę obrywać w żebra.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Zazdroszczę Wam tych mocnych kopniaków. U mnie tylko lekkie bulgotki i "motylki". Ale przecież jeszcze mamy czas :)

Do dziewczyn, które wybrały imię Alicja - piękne imię. My też takie chcieliśmy, ale siostra cioteczna nazwała tak córcie. Któregoś dnia w sklepie byliśmy i chyba babcia tej dziewczynki krzyknęła do Niej "Amelka chodź tutaj " i już wiedziałam, że i ja muszę mieć Amelkę, jeżeli będzie to dziewczynka :)

Dla chłopca mieliśmy ciężko wybrać imię, ale w końcu stanęło na Antoś :)

Mam nadzieję, że na połówkowym dowiemy się kim jest nasz ktosiek :D

Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów ja czułam mocne a od soboty nic.. niekiedy tylko coś mi zabulkota i tyle ale mam nadzieję, że dzidzia zmieniła ułożenie i że to przez to :)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa - ja tylko raz poczułam takiego mocnego kopniaka, że aż się obudziłam :D

Teresa1992 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ