Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucky zleci do tego 16.11
Ja też mam chwile, że godziny mi się ciągną, bo ciągle czekam na coś
najpierw do 11 tc, by już minął ten najcięższy czas, potem od usg do usg czy krwiak się wchłonął, a ostatnio do połówkowego:-) ale jak tak ogólnie popatrzę i oglądam te nasze brzuszki, suwaczki, to chwila moment i będziemy pakować torby do szpitala:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:18
Lucky, She86 lubią tę wiadomość
-
i tak najwolałabym się przenieśc do marca
tym bardziej bierze mnie zazdrośc bo moją siostra ma na dziś termin
jeszcze nic ją nie bierzę ale wiadomo, że to lada chwila i synek będzię już z nią
mieszkamy razem to chociaż się psychicznie przygotuję jak to wszystko będzie wygladac
Love_life, domiii, arien, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Znalazłam na internecie coś na temat podziału miesięcy na tygodnie:
0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szósty
27 - 31,5 siódmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiątyedyś lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się z wami w moim 23tc i 6 miesiącu! I niech dalej ten czas tak szybko płynie aż do lutego/marca.
Moja Zosia w weekend raczyła mnie mocnymi kopniaczkami w nocy, prawie jak mała osmiorniczka ale po skorzystania z porady Gina zaczęłam jesc ostatni posiłek o 22 i mam teraz przespane noce, no dziecko nie budzi matki na posiłek
Od wtorku też ruchy są dużo delikatniejsze, ale dzidzius zmienił położenie z glowkowej na dowolna i ruchy odczuwam już inaczej. Nie czuję ich już na szyjce z czego się cieszę bo chce ją zachować w dobrej formie aż do porodu
Życzę wam pięknego słonecznego i udanego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:43
Madzialena90, Lilou1984, muminka83, A.Kasia, Kate84, Love_life, Mietka 30:), Hannia123, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny może to co napisze jest dziwne i głupie , ale musze Wam to napisać , ruchy mojej Emilii są coraz intensywniejsze
co mnie cieszy , ale martwii mnie to że hmm.. jakby to opisać , czasem mam wrażenie że kopnięcia są bardzo nisko pod brzuchem jakby prawie że na mojej sisśce , i czasem mam wrażenie jakby mała wychodziła , nie wiem czy to dobrze określiłam
-
alinalii wrote:dziewczyny może to co napisze jest dziwne i głupie , ale musze Wam to napisać , ruchy mojej Emilii są coraz intensywniejsze
co mnie cieszy , ale martwii mnie to że hmm.. jakby to opisać , czasem mam wrażenie że kopnięcia są bardzo nisko pod brzuchem jakby prawie że na mojej sisśce , i czasem mam wrażenie jakby mała wychodziła , nie wiem czy to dobrze określiłam
Prawdopodobnie masz nisko łożysko ułożone, tak jak ja. Ja już 2 lekarzy się pytałam o co chodzi, bo te ruchy są czasami aż nieprzyjemne, bo tak nisko, jakby w szyjce macicy mi majstrował. Powód to nisko położone łożysko. To normalne. Łożysko jeszcze trochę pójdzie do góry.
Est lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Prawdopodobnie masz nisko łożysko ułożone, tak jak ja. Ja już 2 lekarzy się pytałam o co chodzi, bo te ruchy są czasami aż nieprzyjemne, bo tak nisko, jakby w szyjce macicy mi majstrował. Powód to nisko położone łożysko. To normalne. Łożysko jeszcze trochę pójdzie do góry.
uspokoiłaś mniedziękuję
-
Alinalii, ja tak miałam na początku i pewnie wtedy maluch przyciągał się i łapami majdrowal w okolicach szyjki. wówczas profilaktycznie kładąc poduszkę klina pod biodra by rybka przepłynie wyżej pod pępek, to również pomaga podnieś się łożysku (mialam zagrożenie przodujace a teraz już wszystko dobrze).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:54
-
alinalii wrote:dziewczyny może to co napisze jest dziwne i głupie , ale musze Wam to napisać , ruchy mojej Emilii są coraz intensywniejsze
Alina, ja dokładnie tak samo, czuję małego bardzo nisko.alinalii lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Dziewczyny z dobrych nowin
Konsultowałam temat mojego badania połówkowego z lekarzem prowadzącym.
Pani doktor powiedziała, że bardzo trudno jej jest określić co to takiego dr. Kocyłowski zauważył, natomiast mówi, że jeśli są to jakieś białe kropki to podobno mogą być zwapnienia na serduszku, które posiada 90% dzieci i znikają po 22 tygodniu ( a ja przecież ledwo co jutro kończę 21 tydz ).
Może to to ma właśnie moje maleństwo. Pewnie to i tak co innego bo jeśli lekarz z badań prenatalnych chce się temu dokładnie przyjrzeć a zwapnienia na serduszku są tak częste to pewnie by powiedział i nie kazał znowu przychodzić.
No ale jakieś tam światełko z tunelu się pojawiło.
Vira czy mowa o doktorze Kocyłowskim z Poznania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:37
-
Witajcie
U mnie piękny słoneczny dzień, zaraz wybieram się do koleżanki, która też jest w ciąży równo ze mną
Gośśś tak byłam na warsztatach wczoraj z Bezpiecznego MaluchaNiestety nic nie wygrałam, jak zwykle nie mamy z mężem szczęścia w takich rzeczach...
Ale za to gratisy można było pobrać jakieś. Z wiedzy też fajnie o pierwszej pomocy i położna fajnie gadała, o szczepieniach też słuchałam, ja i tak wiedziałam, że chcę szczepićO fotelikach również potwierdzam dobra wiedza.
Przedwczoraj byliśmy też na Parkitce na tych comiesięcznych warsztatach i też najbardziej podobało mi się, jak mówiły położne. Coraz bardziej myślę, żeby tam rodzić jednak, a nie na Mickiewicza, gdzie jest mój lekarz...
U mnie w mieście też jest grupa sprzedażowa z ciuchami itp dla dzieci, już coś kupowałam oczywiścieZamówiliśmy wczoraj też łóżeczko na allegro, zwykłe, proste, białe z szufladą
Moja Hania ostatnio tak fajnie mocno kopała, a od 2 dni słabiej jest. Też mam łożysko na przedniej ścianie i mała jest główką w dół.
Ja za płytkę płaciłam 30zł, filmik trwa 6min 50s.
Ano i od dzisiaj 23 tydzień wg moich obliczeńczyli 6 miesiąc tak jakby!! Ale ten czas leci
Życzę wszystkim Wam pogody ducha i miłego dnia
Zdrówka dla wszystkich mamusiekLove_life, ksanka, She86, Martita88 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ja natomiast wlasnie upolowalam na ciuchaczu piekny material - zolty w biale grochy za mniej niz 5 zl. Znajde jeszcze jakis szary i starczy na caly komplet poszewek na kolderke dla mojego malucha. Mysle, ze babcia chetnie przyjmie zadanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:05
-
Renka88 wrote:Vira u niego była, ja będę u niego w piątek. Z tego co czytam ma dobre opinie. A Ty też do niego się wybierasz?
Ja robię u niego prenatalne w ramach NFZ. Byłam końcem września. Ostatnio dzwonili do mnie z info o połówkowym. Dopiero 28 listopada. W moich stronach dr Kocyłowski bywa tylko raz w miesiącu. Ale z tego co też czytałam ma sporo pozytywnych opinii. Na mnie również zrobił bardzo dobre wrażenie.Renka88 lubi tę wiadomość