X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też właśnie tak mocne czułam w okolicach pępka, że musiałam nie kiedy krzyknąc :) i trochę mi się za tym tęskni..

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj tak :)

niesamowite uczucie czuć ruchy maleństwa , które w nas rośnie .

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky zleci do tego 16.11 :-) Ja też mam chwile, że godziny mi się ciągną, bo ciągle czekam na coś :) najpierw do 11 tc, by już minął ten najcięższy czas, potem od usg do usg czy krwiak się wchłonął, a ostatnio do połówkowego:-) ale jak tak ogólnie popatrzę i oglądam te nasze brzuszki, suwaczki, to chwila moment i będziemy pakować torby do szpitala:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:18

Lucky, She86 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak najwolałabym się przenieśc do marca :) tym bardziej bierze mnie zazdrośc bo moją siostra ma na dziś termin :) jeszcze nic ją nie bierzę ale wiadomo, że to lada chwila i synek będzię już z nią :) mieszkamy razem to chociaż się psychicznie przygotuję jak to wszystko będzie wygladac :)

Love_life, domiii, arien, Martita88 lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten piękny słoneczny dzień i życzę żeby był bardzo miły!
    Ja już po angielskim na który trochę zaspałam :P

idę zjeść coś na drugie śniadanie:)

smacznego dla innych łasuchów

Love_life lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na internecie coś na temat podziału miesięcy na tygodnie:
    0 - 4,5 pierwszy miesiąc
    4,5 - 9 drugi
    9 - 13,5 trzeci
    13,5 - 18 czwarty
    18 - 22,5 piąty
    22,5 - 27 szósty
    27 - 31,5 siódmy
    31,5 - 36 ósmy
    36 - 40 dziewiąty

edyś lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się z wami w moim 23tc i 6 miesiącu! I niech dalej ten czas tak szybko płynie aż do lutego/marca.
    Moja Zosia w weekend raczyła mnie mocnymi kopniaczkami w nocy, prawie jak mała osmiorniczka ale po skorzystania z porady Gina zaczęłam jesc ostatni posiłek o 22 i mam teraz przespane noce, no dziecko nie budzi matki na posiłek :)
    Od wtorku też ruchy są dużo delikatniejsze, ale dzidzius zmienił położenie z glowkowej na dowolna i ruchy odczuwam już inaczej. Nie czuję ich już na szyjce z czego się cieszę bo chce ją zachować w dobrej formie aż do porodu :)
    Życzę wam pięknego słonecznego i udanego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:43

Madzialena90, Lilou1984, muminka83, A.Kasia, Kate84, Love_life, Mietka 30:), Hannia123, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może to co napisze jest dziwne i głupie , ale musze Wam to napisać , ruchy mojej Emilii są coraz intensywniejsze ;) co mnie cieszy , ale martwii mnie to że hmm.. jakby to opisać , czasem mam wrażenie że kopnięcia są bardzo nisko pod brzuchem jakby prawie że na mojej sisśce , i czasem mam wrażenie jakby mała wychodziła , nie wiem czy to dobrze określiłam

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny może to co napisze jest dziwne i głupie , ale musze Wam to napisać , ruchy mojej Emilii są coraz intensywniejsze ;) co mnie cieszy , ale martwii mnie to że hmm.. jakby to opisać , czasem mam wrażenie że kopnięcia są bardzo nisko pod brzuchem jakby prawie że na mojej sisśce , i czasem mam wrażenie jakby mała wychodziła , nie wiem czy to dobrze określiłam

Prawdopodobnie masz nisko łożysko ułożone, tak jak ja. Ja już 2 lekarzy się pytałam o co chodzi, bo te ruchy są czasami aż nieprzyjemne, bo tak nisko, jakby w szyjce macicy mi majstrował. Powód to nisko położone łożysko. To normalne. Łożysko jeszcze trochę pójdzie do góry.

Est lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Nic na ten temat nie wiem :/

To jest profil na stronie ZUSu trzeba go w ZUSie potwierdzić, i tam się logujesz i wszystko sobie sprawdzasz...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Prawdopodobnie masz nisko łożysko ułożone, tak jak ja. Ja już 2 lekarzy się pytałam o co chodzi, bo te ruchy są czasami aż nieprzyjemne, bo tak nisko, jakby w szyjce macicy mi majstrował. Powód to nisko położone łożysko. To normalne. Łożysko jeszcze trochę pójdzie do góry.

uspokoiłaś mnie ;) dziękuję

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii, ja tak miałam na początku i pewnie wtedy maluch przyciągał się i łapami majdrowal w okolicach szyjki. wówczas profilaktycznie kładąc poduszkę klina pod biodra by rybka przepłynie wyżej pod pępek, to również pomaga podnieś się łożysku (mialam zagrożenie przodujace a teraz już wszystko dobrze).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:54

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Alina, ja dokładnie tak samo, czuję małego bardzo nisko.

alinalii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo ułożone jest póki co poprzecznie , więc kopniaki czuję po bokach bardziej...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Moje maleństwo ułożone jest póki co poprzecznie , więc kopniaki czuję po bokach bardziej...

Tak jak u mnie raz z prawej raz z lewej albo na pepuszku

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny z dobrych nowin :-)
    Konsultowałam temat mojego badania połówkowego z lekarzem prowadzącym.
    Pani doktor powiedziała, że bardzo trudno jej jest określić co to takiego dr. Kocyłowski zauważył, natomiast mówi, że jeśli są to jakieś białe kropki to podobno mogą być zwapnienia na serduszku, które posiada 90% dzieci i znikają po 22 tygodniu ( a ja przecież ledwo co jutro kończę 21 tydz ).
    Może to to ma właśnie moje maleństwo. Pewnie to i tak co innego bo jeśli lekarz z badań prenatalnych chce się temu dokładnie przyjrzeć a zwapnienia na serduszku są tak częste to pewnie by powiedział i nie kazał znowu przychodzić.
    No ale jakieś tam światełko z tunelu się pojawiło.

Vira czy mowa o doktorze Kocyłowskim z Poznania? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:37

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) U mnie piękny słoneczny dzień, zaraz wybieram się do koleżanki, która też jest w ciąży równo ze mną ;)

Gośśś tak byłam na warsztatach wczoraj z Bezpiecznego Malucha :D Niestety nic nie wygrałam, jak zwykle nie mamy z mężem szczęścia w takich rzeczach...
    Ale za to gratisy można było pobrać jakieś. Z wiedzy też fajnie o pierwszej pomocy i położna fajnie gadała, o szczepieniach też słuchałam, ja i tak wiedziałam, że chcę szczepić:) O fotelikach również potwierdzam dobra wiedza.

Przedwczoraj byliśmy też na Parkitce na tych comiesięcznych warsztatach i też najbardziej podobało mi się, jak mówiły położne. Coraz bardziej myślę, żeby tam rodzić jednak, a nie na Mickiewicza, gdzie jest mój lekarz...

U mnie w mieście też jest grupa sprzedażowa z ciuchami itp dla dzieci, już coś kupowałam oczywiście :P Zamówiliśmy wczoraj też łóżeczko na allegro, zwykłe, proste, białe z szufladą :)

Moja Hania ostatnio tak fajnie mocno kopała, a od 2 dni słabiej jest. Też mam łożysko na przedniej ścianie i mała jest główką w dół.

Ja za płytkę płaciłam 30zł, filmik trwa 6min 50s.

Ano i od dzisiaj 23 tydzień wg moich obliczeń :D czyli 6 miesiąc tak jakby!! Ale ten czas leci :)

Życzę wszystkim Wam pogody ducha i miłego dnia :)
    Zdrówka dla wszystkich mamusiek :)

Love_life, ksanka, She86, Martita88 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Vira czy mowa o doktorze Kocyłowskim z Poznania? :)

Vira u niego była, ja będę u niego w piątek. Z tego co czytam ma dobre opinie. A Ty też do niego się wybierasz?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast wlasnie upolowalam na ciuchaczu piekny material - zolty w biale grochy za mniej niz 5 zl. Znajde jeszcze jakis szary i starczy na caly komplet poszewek na kolderke dla mojego malucha. Mysle, ze babcia chetnie przyjmie zadanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:05

l22ncwa15v2ncszo.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Vira u niego była, ja będę u niego w piątek. Z tego co czytam ma dobre opinie. A Ty też do niego się wybierasz?

Ja robię u niego prenatalne w ramach NFZ. Byłam końcem września. Ostatnio dzwonili do mnie z info o połówkowym. Dopiero 28 listopada. W moich stronach dr Kocyłowski bywa tylko raz w miesiącu. Ale z tego co też czytałam ma sporo pozytywnych opinii. Na mnie również zrobił bardzo dobre wrażenie.

Renka88 lubi tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ