X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakis krem elancyl na rozstępy. Drogi bo ponad 100zl kosztuje, ale farmaceutka mi powiedziała ze ten palmers to ściema i mogłabym sie smarować zwykłym kremem. Zobaczymy, narazie nie mam problemu z rozstępami, ale ja tez mam mały brzuch i niska wagę wiec mam nadzieje ze do końca ciąży sie nie pojawia

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka zdrowka dla was :)

MoniaKr moze lepiej gdybys pojechala na ip lub chociaz zadzwonila do swojego lekarza i niech on Ci doradzi... Lepiej takich rzeczy nie bagatelizowac...

Co do twardnien to mnie tez moje martwia :/ niby to sie zaczelo od tych bakterii w posiewie moczu, dostalam antybiotyk ale mam wrazenie, ze on nic mi nie pomogl :/ co jakis czas szczegolnie wieczorem, ten brzuch robi sie twardy i boli i to samo mam po sikaniu :/ teraz powtorzylam posiew i czekam na wynik, dobrze, ze w srode mam wizyte to juz nie dlugo..

A mam do was pytanie, macie czasami takie cos, ze czujecie maluszka w pachwinach co utrudnia np siedzenie, bo czuc ze on tak jakby sie tam ulozyl? Moj tak robi czesto i wydaje mi sie ze to jest on, ale wole sie was tez zapytac, czy ktoras ma tez tak?

Dzisiaj kupilam cos mojemu synkowi :) obiecalam sobie, ze nic nie kupie ale to troszke silniejsze ode mnie :p sa to rzeczy uzywane z lumpka, ale w dobrym stanie :)

out.php?i=1047424_11.jpg
    out.php?i=1047425_22.jpg
    out.php?i=1047426_33.jpg

A to jest moja wygrana z wczoraj :)

out.php?i=1047427_44.jpg

edyś, Est, Madzialena90, Love_life, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr - daj znać potem :) Mam nadzieję, że szybciutko się to uspokoi :)

Uhh trochę się przejmuje jak coś niepokojącego się u Was dzieje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:56

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę tyle magnezu i aspargin . Ja mam różnie , czasami czuje kamień po jednej stronie , a dzisiaj już się przestraszyłam bo miałam tak poprzecznie brzuch postawiony. No ale utrzymuje mi się to do kilku minut. Jeszcze tylko osiem tygodni , potem już nie będę się tak strasznie tym przejmować;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy.
    Przepraszam ale już nie wiem co robić - może chociaż wesprzecie mnie dobrym słowem - błagam nie besztajcie mnie bo i tak wystarczająco podle się czuje.
    Dopadły mnie czarne chmury, mimo, że dwóch moich lekarzy prowadzących twierdzi, że nie mam się czym martwić ( chodzi o te plamki na serduszki ) ja i tak pół dnia chodzę i ryczę. No tak mnie napadło - nie mogę się uspokoić. Spacer po lesie, modlitwa nic nie pomaga. Może chociaż wy wesprzecie.
    Wiem, że każda z Was ma własne problemy i przepraszam, że Wam zawracam gitarę i wprowadzam nerwową atmosferę - ale na prawdę nie wiem co mam robić - już sama ze sobą nie wytrzymuje. Tak mam beznadziejnie skonstruowaną psychikę...i mam problem sama ze sobą.
    Może Wam się jakoś uda mnie uspokoić bo jak od kilku godzin próbuje ale nie działa :-(

• edyś Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja tak mam akurat dzisiaj. Boli mnie w lewej pachwinie, az wzielam nospe i ucielam sobie drzemke. W dalszym ciagu jednak mam takie nieprzyjemne odczucie w tym miejscu. Poza tym moja dzidzia jest leniwa i jak juz ja czuje to wlasnie tak nisko. Nawet nie wiem jak jest ulozona.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja mam jakis krem elancyl na rozstępy. Drogi bo ponad 100zl kosztuje, ale farmaceutka mi powiedziała ze ten palmers to ściema i mogłabym sie smarować zwykłym kremem. Zobaczymy, narazie nie mam problemu z rozstępami, ale ja tez mam mały brzuch i niska wagę wiec mam nadzieje ze do końca ciąży sie nie pojawia

Ja też go stosuję i póki co nie mam rozstępów. Kupiłam też oliwke z tej serii ( tzn dla kobiet w ciąży), też jest bardzo fajna tylko w ogóle nie ma zapachu. Ja lubię jak kosmetyki choc trochę pachną.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dlaczego nie pojdziesz na powtorne USG? Zaplacisz 100-150 zl i bedziesz wszystko wiedziec, nie rozumiem dlaczego sie tak zadreczasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:05

ksanka, domiii lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny pomocy.
    Przepraszam ale już nie wiem co robić - może chociaż wesprzecie mnie dobrym słowem - błagam nie besztajcie mnie bo i tak wystarczająco podle się czuje.
    Dopadły mnie czarne chmury, mimo, że dwóch moich lekarzy prowadzących twierdzi, że nie mam się czym martwić ( chodzi o te plamki na serduszki ) ja i tak pół dnia chodzę i ryczę. No tak mnie napadło - nie mogę się uspokoić. Spacer po lesie, modlitwa nic nie pomaga. Może chociaż wy wesprzecie.
    Wiem, że każda z Was ma własne problemy i przepraszam, że Wam zawracam gitarę i wprowadzam nerwową atmosferę - ale na prawdę nie wiem co mam robić - już sama ze sobą nie wytrzymuje. Tak mam beznadziejnie skonstruowaną psychikę...i mam problem sama ze sobą.
    Może Wam się jakoś uda mnie uspokoić bo jak od kilku godzin próbuje ale nie działa :-(

Ja bym na Twoim miejscu pomyślała o psychoterapeucie lub psychologu.

ksanka, Hannia123, Renka88, domiii, Love_life lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira -słońce Kochane jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to mocno Cię utulić - ale nie potrafię zrobić tego na odległość. Nie doradzę Ci co masz robić ani nie będę uspokajała bo doskonale wiem, że to jest silniejsze od Ciebie i chyba żadne słowa nie pomogą. Rozumiem Twoją panikę - w taki sposób reagujesz na stres i nic na to pewnie nie jesteś w stanie poradzić.
    Jestem prawie pewna, że potrzebujesz osoby która Cię wysłucha, utuli, pogłaszcze po głowie i pozwoli się wypłakać. Wspominałaś o mężu więc wiem, że go masz - może to właśnie on jest tą osobą, przed którą możesz wszystko z siebie wyrzucić?

Wiedz, że dzisiaj od rana myślałam o Tobie i czułam, że wybuchniesz... Ściskam Cię bardzo mocno - niestety tylko wirtualnie, przesyłam mnóstwo pozytywnej energii i cały czas trzymam kciuki za Ciebie i twoją zmęczoną główkę.
    a maleństwo Twoje całuję i życzę mu duuużo zdrówka :*

Est, ksanka, arien lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys a czesto Ci sie to zdarza? Mnie przy tym nie boli brzuch wlasnie tylko poprostu czuje ze tam cos mam i jak np sie schyle lub siade i ucisne to miejsce to czuje, ze tam cos jest, a po chwili to przechodzi, tylko ze to nie boli dla tego stwierdzilam, ze to malutki sie tak uklada

Vira skoro bardzo cie to niepokoi to idz do jakiegos dobrego lekarza na kolejne usg tylko niech to jest bardzo DOBRY lekarz! Ja wiem, z jest sie ciezko uspokoic, bo sama jestem po przejsciach i wszystko mnie martwi, ale nie mozesz sie tak ciagle zamartwiac, bo twoje dziecko to czuje... Jak cie cos niepokoi to idz do lekarza jak nie jednego to dziesieciu... A skad jestes? Moze ktoras z dziewczyn Ci doradzi jakiegos naprawde dobrego gina, ktory Cie zbada tak jak trzeba i wytlumaczy co i jak...

ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, bo zaraz zbije cie po piętach (po pubie w ciąży nie można) proszę cię spróbuj choć na chwilę pomyśleć pozytywnie i uspokoic nerwy. Ja w chwilach stresu jak mam problem by się uspokoić to dotykam brzuszek i powtarzam jak mantre następujące słowa do momentu gdy się uspokoje. Dodatkowo próbuje przesłać uśmiech córci.
    Moja mantra: miłość, zaufanie, bezpieczeństwo, empatia, wdzięczność. Każde że słów możesz rozbudować o swoje intencje byś personalnie mówiła do Ali, że ja kochasz. Ze ufasz że wszystko będzie dobrze możesz tu też zwrócić się do Boga, itp.
    Skupiając się na tym na chwilę chociaż odgonisz źle myśli
    Ważne jest byś uspokoiła emocje bo malutka je czuje

Poza tym jeszcze raz - po piętach cie, dwóch lekarzy mówi ok a jakiś jeden po 10 minutach zastanawia się że może coś
    Sprzęty też się psują!
    Myśl pozytywnie dla was, dla Viry i Ali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:20

arien, Vincent lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est , może Ty się wybierz. Nie miałaś komplikacji w ciąży , jak na razie Twoje dziecko jest zdrowe , jak nie potrafisz okazać zrozumienia to się nie wypowiadaj. Dziewczyna się zamartwia bo ma powody a te Twoje komentarze które uważasz że są błyskotliwe a nie są , zachowaj dla siebie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - nie chcę Cię martwić, ale farmaceutka Cię naciągnęła. Elancyl wcale nie jest lepszy od Palmersa, w Palmersie masz chociaż masło kakowe i karite, kilka olei, ekstrakty roślinne oraz witaminę E a w Elancylu same oleje: słonecznikowy, z nasion krokosza barwierskiego i migdałowy :/ Jednym słowem nie wart swojej ceny, nad Palmersem góruje jedynie krótszym składem. Z resztą Palmers też o wiele za drogi jak na to co ma w składzie... ;)

Gośśś - ja Tymka czuję mega mega nisko, jak siedzę to mam czasem wrażenie, że mi wkłada nogi w pipę :/ Zakupy fajowe :)

Vira - zgadzam się z dziewczynami a już obiema rękami podpisuję się pod postem Est bo Ty masz chyba po prostu taki charakter, że lubisz się zadręczać :/ Przynajmniej jak czytam Twoje wpisy to odnoszę takie wrażenie. My Ci tu nic nie pomożemy niestety bo się nas nie słuchasz i trwa to już od kilku dni :/ Moim zdaniem tylko terapia Cię ratuje przed utratą zmysłów bo to dopiero połowa ciąży a Ty jesteś w zupełnej rozsypce.

Est, ksanka, Gośśś, Hannia123, domiii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, co jest zlego w pojsciu do psychoterapeuty mozesz wyjasnic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:22

A.Kasia, ksanka, anie93lica, Lilou1984, Love_life, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - nie bądź masochistką :/ Porozmawiaj z kimś z bliskich co Cie dręczy i jestem za tym co dziewczyny piszą - jak masz jakieś wątpliwości to poszperaj w necie i idź na konsultację do innego lekarza :) Ty się stresujesz i dziecko się stresuje :/

ksanka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, jeeeju. Jestes niemożliwa. Przy mężu też jesteś taką pesymistką czy tylko tu?
    Nie piszę tego, żeby Ciebie obrazić czy sprawić Ci przykrość, ale musisz wziąć się w garść. Myślisz, że Twoja córa nie czuje Twoich negatywnych myśli?
    Gdybym ja taka była to mąż chyba wyprowadziłby się :(
    Uwierz mi, że nie masz czym się martwić. MUSISZ KONTROLOWAĆ CZY PLAMEK NIE PRZYBYWA. JEŚLI NIE PRZYBYWA TO JEST WSZYSTKO OKEJ! Będziesz miała piękną i zdrową córcię!

ksanka, Hannia123, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic złego , ale czytając każdy Twój post można stwierdzić że nie była to rada z dobrego serca.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira i idź na echo serca. Jest dokładniejsze niż usg. Serce widać jak na dłoni :) Kardiolog sprawdzi czy te plamki nie zaburzają przepływów.

P.S Polecam Ci Panią Katarzynę Janiak (przyjmuje w Łodzi - Centrum Matki Polki oraz przychodnia PIKAMED) zajmuje się echokardiografią płodową. Jest mądra i rzetelna.
    Ja do niej jechałam z Torunia do Łodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:35

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nic złego , ale czytając każdy Twój post można stwierdzić że nie była to rada z dobrego serca.

Otóż była. Nie mierz wszystkich swoją miarą. I nie uwazaj, że wiesz lepiej co miałam na myśli niż ja sama.
    Czytam wpisy Viry i naprawdę uważam, że najlepiej pomógłby jej specjalista. I nie jest to żaden wstyd iść do takiego. I życzę Virze z całego serca, żeby jej pomógł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:32

Magda lena, A.Kasia, muminka83, anie93lica, Hannia123, domiii, Love_life, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ