X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kochane mam pytanie czy jak Wam twardnieje brzuszek czujecie takie jakby mrowienie czy dretwienie? Ja coś takiego czuje w górze brzucha

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj wymęczyło twardnienie. Dziwne jest to że bardziej je odczuwam jak leżę niż chodzę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Vira, śliczna córeczka i piękne imię :) co do imion, to u nas jest to imię "to jest to!", wybrane już dawno ;) i nawet jeśli ktoś z rodziny sobie swojego syna nazwie Jan, to mnie to nie obchodzi, to jest MOJE imię :P

Dziewczyny, gratuluję kolejnych udanych wizyt!

Martita, pięknie wyglądałaś :) spore wesele mieliście ;)

Muminka, dobrze, że Ty nie masz anginy. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i synka!

muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Dzień dobry :)

Vira, śliczna córeczka i piękne imię :) co do imion, to u nas jest to imię "to jest to!", wybrane już dawno ;) i nawet jeśli ktoś z rodziny sobie swojego syna nazwie Jan, to mnie to nie obchodzi, to jest MOJE imię :P

Dziewczyny, gratuluję kolejnych udanych wizyt!

Martita, pięknie wyglądałaś :) spore wesele mieliście ;)

Muminka, dobrze, że Ty nie masz anginy. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i synka!

W sumie tak ale jutro umówiłam się raz jeszcze do lekarza bo zauważyłam biały punkcik na midgałku czy tam w jego okolicach. Wczoraj lekarka powiedziała ze nawet jeśli to angina w 19 tygodniu nie jest szkodliwa dla dziecka i ze stosuje się owszem antybiotyki ale bezpieczne. Jutro chce to sprawdzić bo zaczynam się denerwować.

PS. Nie mam kataru, bolu głowy ani nawet gorączki. Boli jedynie gardło. Jest to kropka wielkości hmm główki od szpilki bez ropy sama biała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:56

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam po powrocie do naszej pięknej nowej rzeczywistości.
    Londyn żegnał nas deszczem Wrocław przywitał piękną pogodą :)
    Oficjalnie, poza weekendami u mamy ew. teściowej, oświadczam, że niegdzie się już nie ruszam :P Wycieczek starczy mi już na najbliższe pół roku.
    Teraz tylko domek :D

Est, M+M+?, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, to mam nadzieję, że to jednak nie angina, mimo wszystko...

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mnie dzisiaj wymęczyło twardnienie. Dziwne jest to że bardziej je odczuwam jak leżę niż chodzę.

mnie też męczy to twardnienie, tylko że ja mam tak dołem, takie uczucie jakby mi ktoś kamień tam wsadził i za chwile mnie to puszcza... ;/ martwi mnie to troszke

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w kiepskim nastroju. W nocy miałam 2 ataki drgawek a dziś źle się czuję. nie wiem czy jechać na izbę przyjęć.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja się witam w 20 tygodniu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/41535eb29ea7.jpg

A.Kasia, Mietka 30:), Kate84, baassiia, Madzialena90, Est, Kaarolina, Hannia123, muminka83, Renka88, Love_life, edyś, Gośśś, Gośśś, Jacqueline, arien, 26Asia, Izoleccc, Lilou1984, Martita88, Karka, Kasia24, krówka_muffka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi na te twardnienia (również te z drętwieniem) pomógł magnez (3x2). Już bym w sumie no-spy mogła wcale nie brać bo nawet jak mi się czasem o niej zapomni to nic się nie dzieje.

muminka - zdrówka :*

MoniaKr - A miałaś tak już kiedyś? Bo jeśli pojawiły się dopiero teraz to pędem do lekarza. Nie chcę nikogo straszyć ale drgawki w ciąży mogą być objawem rzucawki ciążowej a to naprawdę niebezpieczna sprawa.

wiewiórka17, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko mam nadzieję, że to jednak nie angina, ale dobrze, że się umówiłaś,bo angina groźniejsza niż antybiotyk na tym etapie ciąży. Jeszcze raz Ci życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

A.Kasiu wiem, że pisałaś, ale nie pamiętam, a szukanie na tylu stronach to masakra-jaki magnez się najlepiej wchłania? Też mam te twardnienia i muszę jednak kupić magnez.

1usai09khne0c7t3.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś mnie brzuszek swędzi, pewnie się rozciąga :)
    A maleństwo coraz częściej i coraz bardziej wyczuwalnie daje o sobie znać <3 ech... co za radość :)

MoniaKr - a czy może być to powiązane ze spadkiem cukru?? Jeśli masz możliwość zmierzenia sobie poziomu cukru właśnie w czasie ataku drgawek to polecam. No ale do tego potrzebny jest niestety glukometr w domu.
    Ja miałam już tak kilka razy.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 - tu sobie poczytaj bo jest kilka dobrze przyswajalnych :)

http://www.pepsieliot.com/najlepsze-i-najgorsze-formy-magnezu-ktore-mozesz-sobie-kupic/

Hannia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz tak miałam. Chyba poczekam aż mąż wróci z kursu. Sama się boję jechać autem i pojadę na IP.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuszek zaczął twardnieć tak gdzieś tydzień temu,najczęściej w nocy albo późnym wieczorem, ale u mnie to przez wzdęcia niestety i te inne sprawy ;/

Dwa razy zrobił się twardy w jednym miejscu, czyli podejrzewam ,że to macica, ale było to nie bolesne i puściło po minutce, także się nie przejmuje. Mówią niby , że może się to zdarzać po 20 tyg, ale u mnie lekarz obstawia wcześniejszy poród , bo ponoć dziecko jest dużo większe.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisałam o tych twardnieniach. Tez je mam, od dwóch dni jest ok ale np w pon myślałam ze pojadę na SOR bo były czeste. Pomogła No-spa 1 tabletka, teraz juz noe biorę, jedynie magnez. To ponoć normalne, choć przyznam ze mnie tez przyprawia o niepokój.

Love_life lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    A ja dziś w kiepskim nastroju. W nocy miałam 2 ataki drgawek a dziś źle się czuję. nie wiem czy jechać na izbę przyjęć.

A mierzylas sobie ciśnienie? Ja pojechalabym do lekarza tak jak radzi Kasia.
    Ale bardziej wiazalabym to z ciśnieniem niz cukrem. Tak czy inaczej lepiej będzie jak to sprawdzisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:23

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie od 2 tyg mam wysokie ciśnienie w dzień i niskie wieczorem.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ale dziś mnie brzuszek swędzi, pewnie się rozciąga :)
    A maleństwo coraz częściej i coraz bardziej wyczuwalnie daje o sobie znać <3 ech... co za radość :).
    To chyba tez takie zwiastuny rozstepow, wiec moze wiecej smaruj?

A tak jeszcze w temacie rozstepow, to co uzywacie? Ja zakupilam balsam palmersa, a ostanio dostalam od kolezanki maslo palmersa i musze przeznac, ze to drugie znacznie lepsze. Zapach bardziej neutralny i bardziej tlusty, wiec jak posmaruje przed snem, to rano skora dalej jest nawilzona.

Slyszalam tez, ze olej/maslo kokosowe jest super i pytanie - czy to jest zapachowe? Tzn mnie kokosowy zapach meczy

U mnie poki co brzuszek pomalu rosnie i nie tyje duzo, wiec na razie, na szczescie, spokoj z rozstepami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:39

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    To chyba tez takie zwiastuny rozstepow, wiec moze wiecej smaruj?

A tak jeszcze w temacie rozstepow, to co uzywacie? Ja zakupilam balsam palmersa, a ostanio dostalam od kolezanki maslo palmersa i musze przeznac, ze to drugie znacznie lepsze. Zapach bardziej neutralny i bardziej tlusty, wiec jak posmaruje przed snem, to rano skora dalej jest nawilzona.

Slyszalam tez, ze olej/maslo kokosowe jest super i pytanie - czy to jest zapachowe? Tzn mnie kokosowy zapach meczy

U mnie poki co brzuszek pomalu rosnie i nie tyje duzo, wiec na razie, na szczescie, spokoj z rozstepami:)

Smaruje 2 razy dziennie, rozstępów brak jak na razie choć mam do predyspozycje.
    Że tak powiem zmuszam się do posiłków, apetytu wcale nie mam. Anemia :/ i jem z rozsądku

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ