Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Vira, śliczna córeczka i piękne imięco do imion, to u nas jest to imię "to jest to!", wybrane już dawno
i nawet jeśli ktoś z rodziny sobie swojego syna nazwie Jan, to mnie to nie obchodzi, to jest MOJE imię
Dziewczyny, gratuluję kolejnych udanych wizyt!
Martita, pięknie wyglądałaśspore wesele mieliście
Muminka, dobrze, że Ty nie masz anginy. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i synka!muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość
-
noelka wrote:Dzień dobry
Vira, śliczna córeczka i piękne imięco do imion, to u nas jest to imię "to jest to!", wybrane już dawno
i nawet jeśli ktoś z rodziny sobie swojego syna nazwie Jan, to mnie to nie obchodzi, to jest MOJE imię
Dziewczyny, gratuluję kolejnych udanych wizyt!
Martita, pięknie wyglądałaśspore wesele mieliście
Muminka, dobrze, że Ty nie masz anginy. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i synka!
W sumie tak ale jutro umówiłam się raz jeszcze do lekarza bo zauważyłam biały punkcik na midgałku czy tam w jego okolicach. Wczoraj lekarka powiedziała ze nawet jeśli to angina w 19 tygodniu nie jest szkodliwa dla dziecka i ze stosuje się owszem antybiotyki ale bezpieczne. Jutro chce to sprawdzić bo zaczynam się denerwować.
PS. Nie mam kataru, bolu głowy ani nawet gorączki. Boli jedynie gardło. Jest to kropka wielkości hmm główki od szpilki bez ropy sama białaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:56
-
nick nieaktualnyJa się witam po powrocie do naszej pięknej nowej rzeczywistości.
Londyn żegnał nas deszczem Wrocław przywitał piękną pogodą
Oficjalnie, poza weekendami u mamy ew. teściowej, oświadczam, że niegdzie się już nie ruszamWycieczek starczy mi już na najbliższe pół roku.
Teraz tylko domekEst, M+M+?, Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Mnie dzisiaj wymęczyło twardnienie. Dziwne jest to że bardziej je odczuwam jak leżę niż chodzę.
mnie też męczy to twardnienie, tylko że ja mam tak dołem, takie uczucie jakby mi ktoś kamień tam wsadził i za chwile mnie to puszcza... ;/ martwi mnie to troszke -
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny, ja się witam w 20 tygodniu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/41535eb29ea7.jpgA.Kasia, Mietka 30:), Kate84, baassiia, Madzialena90, Est, Kaarolina, Hannia123, muminka83, Renka88, Love_life, edyś, Gośśś, Gośśś, Jacqueline, arien, 26Asia, Izoleccc, Lilou1984, Martita88, Karka, Kasia24, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mi na te twardnienia (również te z drętwieniem) pomógł magnez (3x2). Już bym w sumie no-spy mogła wcale nie brać bo nawet jak mi się czasem o niej zapomni to nic się nie dzieje.
muminka - zdrówka :*
MoniaKr - A miałaś tak już kiedyś? Bo jeśli pojawiły się dopiero teraz to pędem do lekarza. Nie chcę nikogo straszyć ale drgawki w ciąży mogą być objawem rzucawki ciążowej a to naprawdę niebezpieczna sprawa.wiewiórka17, Est, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Muminko mam nadzieję, że to jednak nie angina, ale dobrze, że się umówiłaś,bo angina groźniejsza niż antybiotyk na tym etapie ciąży. Jeszcze raz Ci życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
A.Kasiu wiem, że pisałaś, ale nie pamiętam, a szukanie na tylu stronach to masakra-jaki magnez się najlepiej wchłania? Też mam te twardnienia i muszę jednak kupić magnez. -
Ale dziś mnie brzuszek swędzi, pewnie się rozciąga
A maleństwo coraz częściej i coraz bardziej wyczuwalnie daje o sobie znaćech... co za radość
MoniaKr - a czy może być to powiązane ze spadkiem cukru?? Jeśli masz możliwość zmierzenia sobie poziomu cukru właśnie w czasie ataku drgawek to polecam. No ale do tego potrzebny jest niestety glukometr w domu.
Ja miałam już tak kilka razy.Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi brzuszek zaczął twardnieć tak gdzieś tydzień temu,najczęściej w nocy albo późnym wieczorem, ale u mnie to przez wzdęcia niestety i te inne sprawy ;/
Dwa razy zrobił się twardy w jednym miejscu, czyli podejrzewam ,że to macica, ale było to nie bolesne i puściło po minutce, także się nie przejmuje. Mówią niby , że może się to zdarzać po 20 tyg, ale u mnie lekarz obstawia wcześniejszy poród , bo ponoć dziecko jest dużo większe.
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja juz pisałam o tych twardnieniach. Tez je mam, od dwóch dni jest ok ale np w pon myślałam ze pojadę na SOR bo były czeste. Pomogła No-spa 1 tabletka, teraz juz noe biorę, jedynie magnez. To ponoć normalne, choć przyznam ze mnie tez przyprawia o niepokój.
Love_life lubi tę wiadomość
-
MoniaKr wrote:A ja dziś w kiepskim nastroju. W nocy miałam 2 ataki drgawek a dziś źle się czuję. nie wiem czy jechać na izbę przyjęć.
A mierzylas sobie ciśnienie? Ja pojechalabym do lekarza tak jak radzi Kasia.
Ale bardziej wiazalabym to z ciśnieniem niz cukrem. Tak czy inaczej lepiej będzie jak to sprawdzisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:23
-
nick nieaktualny
-
kofeinka wrote:Ale dziś mnie brzuszek swędzi, pewnie się rozciąga
A maleństwo coraz częściej i coraz bardziej wyczuwalnie daje o sobie znaćech... co za radość
.
A tak jeszcze w temacie rozstepow, to co uzywacie? Ja zakupilam balsam palmersa, a ostanio dostalam od kolezanki maslo palmersa i musze przeznac, ze to drugie znacznie lepsze. Zapach bardziej neutralny i bardziej tlusty, wiec jak posmaruje przed snem, to rano skora dalej jest nawilzona.
Slyszalam tez, ze olej/maslo kokosowe jest super i pytanie - czy to jest zapachowe? Tzn mnie kokosowy zapach meczy
U mnie poki co brzuszek pomalu rosnie i nie tyje duzo, wiec na razie, na szczescie, spokoj z rozstepami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:39
-
baassiia wrote:To chyba tez takie zwiastuny rozstepow, wiec moze wiecej smaruj?
A tak jeszcze w temacie rozstepow, to co uzywacie? Ja zakupilam balsam palmersa, a ostanio dostalam od kolezanki maslo palmersa i musze przeznac, ze to drugie znacznie lepsze. Zapach bardziej neutralny i bardziej tlusty, wiec jak posmaruje przed snem, to rano skora dalej jest nawilzona.
Slyszalam tez, ze olej/maslo kokosowe jest super i pytanie - czy to jest zapachowe? Tzn mnie kokosowy zapach meczy
U mnie poki co brzuszek pomalu rosnie i nie tyje duzo, wiec na razie, na szczescie, spokoj z rozstepami:)
Smaruje 2 razy dziennie, rozstępów brak jak na razie choć mam do predyspozycje.
Że tak powiem zmuszam się do posiłków, apetytu wcale nie mam. Anemiai jem z rozsądku