Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja po połówkom które ciężko nazwać połówkowym, bo mały się odwrócił plecami i pupą i nie udało się wszystkiego posprawdzać
przede wszystkim nie dokładnie było zbadane serduszko, bo mały się wiercił, lekarz próbował małego głowicą poruszać ale się jeszcze bardziej zdenerwował
Na chwilę obecną waży 490 gram i wdł. lekarza wszystko w porządku - warga, kości, narządy.
Szyjka ma 3cm, trzyma ładnie, rozwarcia brak.
No i bez zmian, siuraczek nie odpadł
Aaaa i nic nie przytyłam od ostatniej wizyty....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:15
skowroneczka87, edyś, baassiia, Madzialena90, Kate84, Est, domiii, d'nusia, Hannia123, Andriel, Renka88, A.Kasia, Izoleccc, M+M+?, Love_life, anitka19953, Karka, krówka_muffka, Karolina@, polin, Mietka 30:), anie93lica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle jestem zła - na samą siebie głównie.
Jak mi moja pani doktor powiedziała, że na serduszku mogą być zwapnienia i że występuje to bardzo często to byłam przekonana, że to nic groźnego więc chciałam poczytać w Internecie. Co wyczytałam, że takie plamki na sercu mają dzieci z zespołem Downa.
Prawie, że się poryczałam jak to przeczytałam.
Miałam robione badania prenatalne w I trymestrze i kość nosowa jest a test PAPPa wykazuje prawdopodobieństwo tego zespołu u mojego dziecka jak 1:16 000 czyli generalnie bardzo niskie bo w mojej kat wiekowej zwykle jest jak 1:854
Przerażona zadzwoniłam do innego zaprzyjaźnionego lekarza i spytałam co to może być i czy moje dziecko może być chore. Potwierdził, że owszem dzieci z Downem mają akie plamki ale mają też całą masę innych cech świadczących o tym zespole - a moje dziecko takich cech nie mam więc mam się zdystansować bo na prawdę zaszkodzę dziecku.
W związku z czym dziewczyny - przestrzegam. Nie czytajcie nic w internecie - bo jak będzie Wam zależało to znajdziecie odpowiedź taką jaką niekoniecznie chcecie.
Rany jaka ja duuuuurna jestem. -
Witam dziewczyny, my już po połówkowym, wszystko jest w porządku, synek pozostaje synkiem, waży ponad 500 gram. Dostałam zdjęcia, ale są mało wyraźne bo mały nie chciał pozować. Poniżej zdjęcie nas z dzisiaj
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5adbfb3540ec.jpgbaassiia, Hannia123, Magda lena, Jacqueline, Andriel, kateee, Tunia.a, Kate84, skowroneczka87, A.Kasia, Madzialena90, Est, d'nusia, Izoleccc, edyś, Love_life, anitka19953, Kasia24, Karka, Mania1718, krówka_muffka, 26Asia, polin, Mietka 30:), anie93lica lubią tę wiadomość
-
a co ujawniam się ;p
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/851ac174ca32.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:08
Magda lena, Vincent, Andriel, domiii, Tunia.a, arien, Kate84, skowroneczka87, A.Kasia, Madzialena90, Est, d'nusia, M+M+?, edyś, Love_life, anitka19953, RudyTygrysek, Karka, Jacqueline, krówka_muffka, Mietka 30:), anie93lica lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Martita88 , jak możesz napisz coś więcej o weselu
Bo mnie to czeka już w przyszły weekend... Dużo miałaś gości , jak się ogólnie czułaś ?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/6864b7ea62a5930e
tak wyglądałam
Wesele mieliśmy na 160 osóbi zabawa trwała dwa dni. Bawiłam się w zasadzie cały czas i chyba tańczyłam z każdym
brzuch zaczął troszkę dokuczać pod koniec imprezy wtedy poszłam na godzinkę się położyć i później było ok
Stresik miałam jak zobaczyłam, że Łukasz podjechał pod bramę - to wtedy faktycznie aż cała się telepałampóźniej kolejny stres dopadł mnie jak czekaliśmy w wejściu w kościele aż ksiądz po nas wyjdzie a później już było z górki
najpiękniejszy dzień w moim życiu
Ogólnie cały czas się chichraliśmy
na weselu najpierw miałam buty na obcasie (7 cm) a przed północą zmieniłam na białe trampkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:11
aleksandrazz, Andriel, Renka88, domiii, baassiia, A.Kasia, Izoleccc, edyś, Love_life, muminka83, Karka, Jacqueline, krówka_muffka, Karolina@, Teresa1992, polin, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Na poprawę humoru dla Was :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:12
alinalii, Jacqueline, Vincent, Andriel, domiii, Kate84, skowroneczka87, A.Kasia, Est, d'nusia, Izoleccc, M+M+?, muminka83, krówka_muffka, Karolina@, polin, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny, a Tobie Vira to jakbym mogła, to bym sama odcięła internet... Tyle razy dziewczyny Ci pisały byś myślała pozytywnie i nie czytała tych wszystkich rzeczy na necie, a Ty przepraszam za określenie, ale "z uporem maniaka" szukasz sposobu by się pogrążyć psychicznie jak nie z jednej to z drugiej strony... Ja również jestem przekonana, że nosisz zdrowe dziecko, ale jak tak dalej pójdzie to będzie to najbardziej znerwicowana marcowa dziewczynka, bo Twoje emocje PRZECHODZĄ na Małą! Polecam jak Ksanka, pozytywną wizualizację i zajęcie się czymś innym, niż wyszukiwaniem kolejnych wad, chorób itp.
Muminko zdrówka, zgadzam się, że Prenalen jest słaby. Ja się kurowałam takim cudem: dwa żabki czosnku wyciśnięte do szklanki z 2-3 łyżkami ciepłej przegotowanej wody, ok. dwiema łyżkami miodu i sokiem z połowy cytryny. Taki syrop robisz rano i popijasz w ciągu dnia. Codziennie nową porcję.
W temacie syropu z cebuli to można cebulę z cukrem, ale ostatnio ja zalewałam cebulę miodem, też ładnie puszcza i chyba lepiej smakuje.
Maritta śliczna z Ciebie panna młodaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:15
Martita88, baassiia, A.Kasia, ksanka, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
domiii – Jaka Ty zgrabna jesteś z tym pięknym brzuszkiem
Super!
A.Kasia – Dobrze, że się nie okazało, że to coś poważnego. Najważniejsze, że wszystko w porządku i przy okazji podglądnęłaś małego
alinalii – My też byliśmy zdecydowani na Riko dopóki mąż nie stwierdził, że ma tanie wykończenia no i dziewczyny pisały, że dużo jest reklamacji na ten wózek. Mi osobiście się bardzo podoba:) I jaka ładna z Ciebie kobietka
Vira – Vira, tyle razy Ci pisałyśmy, że nie masz buszować w necie i czytać bo to prowadzi tylko do wyolbrzymienia sprawy i nerwów. Trzymaj się tego, że wszystko jest ok. Zobaczysz, że jak pójdziesz za te 9 dni znowu na kontrolę to okaże się, że wszystko jest w jak najlepszym porządkuGłowa do góry i niech światełko w tunelu świeci coraz jaśniej
A zdjęcie małej Alicji pierwsza klasa
wiewiórka17 – Brzusio śliczny
jusiakp – To nieprawda, że córka szkodzi na urodę mamie bo wyglądasz rewelacyjnie I jakie piękne włosyKochana, teraz to pod kocyk i herbatkę z sokiem z malin lub cytryną i miodem
Kate84 – A co Ty Kochana ćwiczysz? Jestem ciekawa
anie93lica – Bardzo ładnie wyglądasz, i taka młodziutka:)
Tunia.a – Wspaniałe nowiny:)
MeAmerie – Dobrze, że wizyta udana, szkoda, że mały odwrócony ale najważniejsze, że zdrowy:)
Vincent – Ładny brzuszek i malutki takiSłodko:)
Martita88 – Jaka piękna Panna MłodaPodziwiam, że tyle dałaś radę balować, bo ja już mam zadyszkę jak po schodach wejdę
Co do picia kawy to ja uwielbiałam sypaną kawę codziennie sobie wypić po przebudzeniu. Teraz w ciąży przerzuciłam się na rozpuszczalną z jednej łyżeczki. Myślałam, że nie dam rady bez kawy a tu się okazuje, że nawet nie jest tak źle i nie pije kawy co dzień jak przed ciążą. Jednak jako, że nie przepadam za tabletkami to kawa służy mi jako przeciwbólowy eliksir
domiii, Tunia.a, Vincent, A.Kasia, wiewiórka17, anie93lica lubią tę wiadomość
-
Martita pięknie!!!
Vira zgadzam się z Hania. Na sile szukasz chorób dla swojej małej. Przepraszam ale zacznę omijać Twoje posty i nie będę ich czytać. Odpychaj od siebie złe myśli, znajdź sobie jakieś zajęcie.
Mnie też coś dopada, pije czysta witaminę C i herbatka z miodem i cytryna wjechała na salony
Chyba jesienne zmiany temperatury nam nie służą. -
Martita pięknie wyglądałaś
u mnie 150 osób , jednodniowe.Buty mam na 4 cm tylko dlatego bo nie mogłam znaleźć balerin;d ale są bardzo wygodne. Tańczyć nie mam za bardzo zamiaru ,bo na tym weselu co byłam w tą sobotę tańczyłam dosłownie 4 razy , nogi mnie bolały, te skurcze łydek w nocy i sine paznokcie...Ślub jest o 13 czyli dość wczesnie , i będę na weselu do oczepin ;d
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ola najważniejsze żebyś czuła się komfortowo
dużo odpoczywaj jeśli tak podpowiada organizm
Grunt to dobre buty - ja te pierwsze miałam typowo do tańca (były jak kapcie) a później własnie hiper wygodne trampy
Faktycznie 13:00 to wcześnie, ale to plus bo i goście się szybko zmęczą
Trzymam mocno kciukasy i bez stresu :* -
Dziewczyy pomocy!!!!!!! Cos a raczej chyba siarka leje mi sie z piersi i to w duzej ilosci, co robic?
-
Właśnie o to mi chodziło ;d wiedziałam że nie wysiedzę do rana , a na tym weselu ostatnim ślub był o 14 i goście o 1 już wychodzili.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
MeAmerie mimo trudności przez ułożenie małego gratuluję, że wszystko jest ok
Vincent Piękny zaokrąglony brzusio i gratuluję udanej wizyty
Domii masz taką figurę, że aż ciężko mi uwierzyć że mogłaś mieć problemy z waga!
Andriel ale pytasz co ćwiczę teraz czy co trenowałam przed ciążą?
Jeśli przed ciążą to taniec towarzyski
A teraz chodzę na gimnastykę dla ciężarnych ale tą wysiłkową a nie oddechową czyli ćwiczenia głównie na uda i pośladki
Marita ślicznie wyglądałaś i też podziwiam, że tyle wytrzymałaś. Ja wieczorem jestem dętka przez te bóle brzucha.
Mi to wieczorem twardnieje ale tak cały od dołu aż pod cycki w końcu w czwartek zapytam o to gina!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:36
Vincent, Andriel, domiii lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki bardzo dziękuję za pochwały
jak to mówią - każda panna młoda jest piękna
co do wesela - później tydzień leżałam do góry brzuchem bo miałam OGROMNE zakwasy na udachale powtórzyłabym to jeszcze raz
zwłaszcza ten pierwszy widok gdy mąż wszedł do domu taki odpicowany w smoking (jak Bond)
aż dech w piersiach zaparło
Kate84, Andriel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPozytywne myśli zatem.
Miała być Sara, mężowi się odwidziało jednak ( kiedy mnie zaczęło się nawet podobać ).
Mnie się bardzo podoba Nina - ale kuzyn tak nazwał swoją córeczkę i trochę suchar nazwać naszą tak samo.
Podoba mi się też Kama ale mąż zgłasza kategoryczne veto.
Pozostały propozycje Alicja, Hania i Natalia - ale żadne z tych imion to nie jest " o Boże, moje dziecko musi mieć tak na imię ".
Na Alicję się niby zgodziłam bo mąż nalegał ale sama nie wiem czy tak bardzo mi się to imię podoba.
Czy te co mają już wybrane imiona - czy to są imiona " to jest to!" czy też bardziej " dobra niech będzie"?Izoleccc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoraz więcej dziewczyn pisze o twardnieniach - a może to są te skórcze co je macica ćwiczy przed porodem ?
Ja jak miałam po dłuższych spacerach bóle brzucha to lekarz kazał łykać magnez.
A może jest to też kwestia jelit - nie macie kłopotów z wypróżnianiem się ( mnie to raz na jakiś czas dotyka - w I trymestrze zwłaszcza - teraz ciut mniej ). Jeśli tyle dziewczyn to ma to może to nic groźnego.
A może właśnie na tym etapie ciąży macica powinna się robić twardsza ?