X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jeszcze My razem :)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/a000a4220def5355

A.Kasia, Vincent, Renka88, Est, Andriel, Hannia123, Love_life, muminka83, Karka, krówka_muffka, Kajola, 26Asia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, że właśnie w radio grała Republika i mój młody tak się rozszalał, że myślałam, że wyskoczy w brzucha :)
    Już od jakiegoś czasu go czuje co trochę, z reguły jak kładę się spać, ale teraz dał taki popis, że aż się zdziwiłam :)

Martita88, Tunia.a, Andriel, Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina , przepiekna z Ciebie dziewczyna! :-)
    Martita , super wygladalas!
    Vira , u nas imię było kompromisem, maż bardzo chciał Stasia, mi się nawet podobało ale bez wiekszego szału a teraz tak się przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko nazywało się inaczej :-) To jest po prostu imię stworzone dla niego :-)

Martita88, alinalii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedł mi rogal do spania :D także w nocy będę testować :D Mąż chyba pójdzie w odstawkę :P

Ja jestem zmarzluch i w nocy się do niego zawsze przysuwam :P poza tym, zazwyczaj zajmujemy razem tylko pól łóżka, bo lubimy blisko :) Niektóre pary mówią, że mają 2 kołdry, a my mamy taką raczej wąską i nikt nie narzeka, bo sie można przytulić przecież :P a teraz to nie wiem :P ten rogal taki duży :P

Andriel, Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba czuję gilkotki od środka :D

Kate84, Izoleccc, edyś, Andriel, Martita88, Karka, Kajola, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z zaśnięciem jak nie czuję dotyku mojego męża, moze mi tylko reke trzymac na glowie i już jest ok :-) Zasypiam w kilka minut.

edyś, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - no to może się przekonam do Alicji :-P
    Do Sary też nie byłam przekonana tak na 100% ale mąż chciał więc przywykłam.
    Ale skoro się mojemu M Sara odwidziało to może mu się Ala też potem odwidzi.
    Jakby nie było trochę czasu jeszcze mamy.

Widziałam na allegro dużo osób sprzedaje na licytacjach fajne ciuszki. Np po ok 50 sztuk i licytacje są od złotówki.
    Zastanawiam się czy skusić się na taki zestaw.
    Moja przyjaciółka ma dwie dziewczynki i cały czas mówiła, że da mi ciuszki ale teraz jakoś się nie kwapi do konkretów. Jakoś tak powiedzmy ze nie podejmuje tematu a mnie trochę głupio pytać.
    Z drugiej strony zakupie taki zestaw a potem ona mi da troche rzeczy, których mała nie założy bo wyrośnie.
    Jak u Was z ciuszkami ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dziś przyszedł rogal. Nie wiedziałam, że to takie cholerstwo wielkie.
    Już widzę mojego męża jak się będzie skarżył na rano, że mu ciasno.
    Te co już mają rogala - jak to sie wogóle na tym śpi? Ja myślałam, że ten rogal wchodzi pod brzuch a jest tak wielki i gruby że nie ma takiej opcji.
    Wiem, ze się między nogami go trzyma - ale po kiego takie to długie....

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira u nas w kwestii imienia to jest to :-) Amelke zdecydował M,ale z listy którą mu podsunęłam ;-)

Co do ciuszków, ja się nie wypowiem bo jestem jakaś nienormalna :-P za chwilę mała będzie miała swoją garderobę w rozmiarze 56-68 :-D obiecałam sobie po Sobotnich zakupach, że to koniec po czym zapisałam się do grupy Mamy z Poznania sprzedajemy i w Gdańsku i właśnie zakupiłam takie całe paki zestawów :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, mi imię Zosia się przysnilo już rok temu. Mąż nie dyskutowal zwłaszcza że tak na imię miała jego ukochana babcia. Więc u nas nie było dyskusji tylko oznajmienie jak będzie córcia to będzie Zosia a mąż na to super i tak zostało. Właściwie byli wiadome od roku. Od kiedy zaczęliśmy się starac

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - uważaj. Niemowleta szybko rosną. Po miesiącu połowy z ciuszków już maleństwu nie założysz.
    Jeśli chcesz tak inwestować w ciuszki to inwestuj ale tym razem już z zestawy dla 3-6mc może :-)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka 17
    Mnie cały brzuch pod wieczór twardnieje (tak jakby cały brzuch), a ponadto czasami twardnienie też miejscowo macica. Dziś na wizycie lekarka po raz kolejny powiedziała, że w takich sytuacjach mam brać no spę.

anie93lica
    Mój pępek bez zmian. Na wadze przybieram regularnie, tak też powiększa się brzuch. Łudzę się, że w ten sposób skóra stopniowo przyzwyczaja się do rozciągania i może nie będzie rozstępów…

Kate84
    Jestem Twoją fanką z tą aktywnością fizyczną. Ja to taki typ stacjonarny…

Martita88
    Fajna z Was para.

Vira
    U mnie był plan, że jeśli będzie dziewczynka to właśnie Alicja. To piękne imię. Teraz jest bardzo popularne, co widać w rankingach popularności, ale też kiedy przegląda się GW, w której są zawsze zdjęcia nowonarodzonych maluszków. Sporo tam Alicji.

Co do picia kawy w ciąży to na początku forum któraś z dziewczyn dawała sygnał, że pisała na ten temat pracę magisterską. Odradzała. Oczywiście kawę, a nie magisterkę ;-) Ja przyznaję, że piję kawę w sobotę, ale trochę oszukuję tzn. puszczam z ekspresu „piankę mleczką”, a potem do niej najsłabsze i najmniejsze espresso.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba do końca ciaży nie będe wiedzieć jak moje dziecko będzie mieć na imię na pewno.
    Czasem jest tez tak, że rodzice mają wybrane imię a jak dziecko przychodzi na świat to zmieniają bo tamto wybrane nie pasuje do danej buzi. Więc też się nie chce nastawiać na 100%
    Póki co zostaje Alicja - ale za dobrze znam siebie i pewno mi się odwidzi bo Alicja to nie jest "TO"

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam kolejne badanie połówkowe.
    Co do zasady potwierdziły wczorajsze wyniki, z tym że mały facet przytył 4 gramy.

Niestety na serduszko padał cień z kręgosłupa i lekarka nie mogła dokładanie go obejrzeć. Tak więc za dwa tygodnie ma ponownie sprawdzić, czy wszystko ok. Powiedziała, że jeżeli chcę to mogę w tym czasie iść na echo serca. Nie będę jednak panikować. Wczoraj lekarz (z najwyższymi tytułami) sprawdził wszystko dokładnie i nie miał zastrzeżeń. Tak więc echo odkładam, i poczekam co wyjdzie na kolejnej wizycie.

baassiia, Andriel, Est, Hannia123, Martita88, Karolina@ lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije kawe codziennie, taki rytual poranny :) Kawa rozpuszczalna, z jednej lyzeczki, plus 1/3 mleka. Mysle, ze gdybym teraz zrezygnowala to bym sie posypala :D

Est, domiii, Love_life lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie przeliczyłam wydatki od początku miesiąca i wyszły mi prawie 2 tys zł i jetem zalamana :/ a to tylko jedzenie jest w tym, apteka, lekarze, raz drogeria i pepco. Jak to u was wyglada?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle pojawiły się już lipcówki 2016 :) a w listopadówkach coraz więcej dzidziusiów na świecie :)

Mi się też czas ciągnie, ale do marca pomału się zbliżamy :)

Est lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazywam sie Liwia, mam 21t4d, waże az 411g, rozwijam sie prawidłowo i kopie matkę po brzuchu co jest teraz moim ulubionym zajeciem, tatuś mówi,że jestem taaaaaaka ładna, a pan doktor mimo ze mamusia chciala zdjecia w 2d pokazał mnie w 3d i dał rodzicom moje zdjecie buzi w 3d a tak się prezentuje
    3745a9401c925b65med.jpg

Wiec u mnie wszystko ok szyjka 32mm. Można na pierwszej stronie napisac ze u mnie dziewczynka Liwia bedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:48

baassiia, M+M+?, Renka88, Andriel, A.Kasia, wiewiórka17, d'nusia, Est, Hannia123, domiii, kateee, Izoleccc, edyś, Martita88, RudyTygrysek, Karka, Mania1718, Jacqueline, Madzialena90, Kajola, krówka_muffka, Karolina@, 26Asia, kofeinka, Mietka 30:), anie93lica, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Kate, to super ;)
    Ja chyba nie mam tyle motywacji i chęci by ćwiczyć.

Kochana a cwiczylas przed ciaza? jak nie cwiczylas to może lepiej się wstrzymac. Ja przed ciążą ćwiczyłam 3-4x tyg teraz 2 planuje 3 ale mam szkole wieczorowo 2 x w tyg także myślę o basenie. Zapisz się może na basen :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp a to już koniec miesiąca prawie, ostatni tydzień. Ja wole nie sprawdzać, bo u nas to jest różnie. Oprócz tego, to mamy stałe wydatki kredyt, ZUS z męża firmy+ dochodowy, czynsz, opłaty. Z samego już wychodzi porażająca kwota

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 21:47

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ