Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wiewiórka17 wrote:mam pytanie do dziewczyny co bedą kupować łóżeczko .... łóżeczko, materac i wszystkie te dodatki to osobno bedziecie dokupywać czy wszystko razem tak jak np. tu w zestawach :
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-buk-h6-16el-darland-i5727705833.html
Ja caly zestaw kupuje, bo taniej wychodzijedyne co to mi na baldachimie nie zalezy wiec on bedzie lezal, bo go nie zaloze...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A no i ja np. forum na pewno nie opuszczę, ze względu, że jest to moja 1 ciąża i pierwsze dziecko i jestem po prostu mega lewa
więc wszytko co napiszecie, każdy link i porada są dla mnie cenne
Moja ciąża (na szczęście) jest "nudna" do bólu, ale gdy napisałam o drobnych problemach z wynikami moczu, to zaraz ktoś coś doradził :* Poza tym wszytko dzielnie oglądam tzn liki z wyprawkami itd. Wszytko mi się przydaje :*
Ja ten link widziała, ale po tekście w linku stwierdziłam, że nic tak dla mnie nie ma, więc nie wchodziłammuminka83, Tunia.a, M+M+?, Lucky, noelka lubią tę wiadomość
-
edyś wrote:Nie ma za co:) Materac to kolejny wiekszy zakup dlatego szukam i szukam opinii. Dzieki temu wpisowi zdecyduje sie na zwykly piankowy (z jednej strony moze kokos)lub w calosci lateksowy.
Właśnie pomogłaś nam podjąć decyzję
Ja kupuję osobno wszystko, bo tak lepiej wynajdę dokładnie to co chcę.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
O jakie ładne ! a nie boisz się kolorków w praniu ? tzn farbowania?
-
a ja sama nie wiem jak bedziemy kupowac, czy w zestawie czy osobno , sama nie wiem ,nic mi się nie podoba ;P wybredna jestem ;P
-
Ja identycznie jak Danusia. Osobno. Łóżeczko, osobno materac i pościel. Bez żadnych zbędnych pierdół. Przybornik to owszem, myślę, że okej. Nie wiem jeszcze jak te ochraniacze, czy to aż takie ważne w sumie jest...? Jak my byłyśmy małe nie było żadnych ochraniaczy na szczebelki i krzywda nam się nie stała
-
Vira wrote:
kurcze szkoda, że to tylko w "lokalnym" lidlu było bo sama bym się skusiła na bodziaki z długim rękawem... tylko, że u Nas w lidlu trzeba taranem wjeżdżać jak są jakieś ciuszki rzucone a to troszkę nie na moje nerwyu Nas wygląda to dokładnie tak jak na nie jednym filmiku z lidla na youtube - polecam sobie pooglądać na poprawę humoru
baassiia lubi tę wiadomość
-
Magda lena ja te ochraniacze traktuje jako dekoracje
zakładam, że dziecku bez tego tak samo dobrze będzie się spało
wiewiórka17 ja miałam kupić razem, ale w tych zestawach zawsze mi coś nie pasowało. A to łóżeczko brzydkie, a to baldachim nie potrzebny, materac kiepski itd.
-
Basiu z tego co sie orientowalam i pytalam kolezanek to jeszcze nigdy nie mialy sytuacji takiej zeby im ciuszki dzieciece zafarbowaly
bo tez wlasnie nad tym sie zastanawialam jak to prac hehe
Vira sliczne ubrankamam identyczne rozowe body w paseczki
Lucky lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ja kupię te ochraniacze, nad baldachimem jeszcze myślę
Ciuszków mam sporo... Dużo dostałam od koleżanek, używane kupowałam też przez fb, w lumpeksie, coś tam kupiliśmy. Prać będę na początku w płatkach mydlanych Dzidziusia. Potem mam spisane ze strony srokao jakich lepiej użyć proszków.
A ja cały czas się zastanawiam czy jest sens kupować kombinezon? Jak tak to na pewno używany za 20zł, bo założę ze 3-4x maks, ale normalny w formie pajaca, czy w formie śpiworka? Jak gruby? Czy wystarczy cieplej dziecko ubrać, a na to taki śpiworek żeby pasy przeszły? No i na to kocyk. Co myślicie? Rodzimy na koniec zimy.
-
skowroneczka87 wrote:A jakie planujecie dekoracje do pokoju maluszka? Obrazki, naklejki, tapety, jakies inne gadzety? W internecie jest tego mnostwo, ale co z tego faktycznie bedzie ladnie wygladac?
My będziemy mieć wspólny pokój z naszym łóżkiem, dziecka i kojcem dla królika, miejsca mało, więc sprytnie musimy to zorganizować. Mamy ściany jedna fiolet, druga taka nie wiem wanilia? Więc kocyk, ochraniacz, falbanka czy przybornik, fioletowo- szare może być, nad łóżeczkiem po boku na pewno napis z literek HaniaO innych rzeczach na razie nie myślałam.
-
nick nieaktualny
-
U nas ochraniacz sie sprawdzil. Maly jako polroczniak, moze ciut starszy zaczal spac w swoim lozeczku i czasami jak lupna w nocy o szczebelki to az mnie zabolalo. A dzieki temu, ze mial ten ochraniacz nie "chodzil" poobijany:-)
Magda lena, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
allegro.pl/naklejki-scienne-na-sciane-dla-dzieci-261-x142-cm-i4916108479.html
My zamowilismy cos takiego. Napisze wrazenia jak przyjdzie, wrzuce zdjecia jak tatus przykleiskowroneczka87, Magda lena, M+M+?, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość