X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz ogladam olx i rozne dzieciece rzeczy i tak patrze i nie moge wyjsc z podziwu :/ ze takie kiecki rodzice zakladaja dziecia na komunie :/ ja ta zobaczylam to myslalam, ze to jest slubna :P
    http://olx.pl/oferta/sukienka-komunijna-dodatki-CID88-ID9OShF.html#3b9387ed25

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Karka, moge prosic link do proszkow u Sroki :P

proszę :) http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

edyś lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Polecam odc 7 "o matko" na tvnplayer można obejrzeć - o wyprawce dla dziecka - myślę, że warto zerknąć.

Właśnie mam zapisane żeby ten cykl obejrzeć i ciągle o tym zapominam... ;)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam ten program - szkoda,że jest tylko 9 odcinków :-) Ogólnie to mega lubie Bosacką

• skowroneczka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Tak teraz ogladam olx i rozne dzieciece rzeczy i tak patrze i nie moge wyjsc z podziwu :/ ze takie kiecki rodzice zakladaja dziecia na komunie :/ ja ta zobaczylam to myslalam, ze to jest slubna :P
    http://olx.pl/oferta/sukienka-komunijna-dodatki-CID88-ID9OShF.html#3b9387ed25

Yo.ja dzis z ciekawosci ogladalam ubranka do chrztu i tez mnie powalily. Dla cjlopca jeszcze moznaby znalezc cos fajnego, ale dla dziewczynki same tiule, wygladajace wlasnie jak mini kiecki do slubu. Trzeba bedzie troche poszaukac zeby znalezc cos normalnego.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...Gośśś. Toż to tragedia. Powinny być wprowadzone jednolite alby dla wszystkich, skromne to takie, eleganckie i ładne. I byłby prawdziwy sakrament a nie pokaz mody. Wiem, że podczas ślubu też tak trochę jest, ale moim zdaniem na takie szopki 7letnie dzieci są za małe. Bo to taki wyścig, która z dziewczynek będzie miała piękniejszą sukienkę. A jak kogoś nie stać na jakiś wypas to dziecko od razu gorsze sie czuje. JEDNOLITE ALBY DLA WSZYSTKICH!

Martita88 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien mi szceka opadla jak to zobaczylam :P i od jakiegos czasu jak ogladam ogloszenia to wlasnie czesto widze takie kiecki :/ masakra :/ heh moim zdaniem tez powinni wprowadzic wszedzie alby i przynajmniej dzieci ladnie wygladaja i kazdy tak samo, pamietam jak ja szlam do komunii to tez taka rewia mody byla, ale wtedy alb jeszcze nie znali :/

Skowroneczka no z tym tez masz racje, ze z ubrankami do chrztu tez juz zaczynaja wydziwiac :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak szłam do komunii, to niektóre, ale może ze dwie, trzy dziewczynki z całego rocznika miały alby. Reszta sukienki. Ja miałam bardzo skromną a koleżanka z tej samej ulicy miała suknie jak królowa. Nawet ślubnych takich nie ma, serio! Była na kole, ozdobiona jakimiś paciorkami, ale najlepszy był kołnierz. Taki mega wysoki, siegający za głowę, stojący. I rękawiczki do tego wszystkiego. Masakra :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    U nas ochraniacz sie sprawdzil. Maly jako polroczniak, moze ciut starszy zaczal spac w swoim lozeczku i czasami jak lupna w nocy o szczebelki to az mnie zabolalo. A dzieki temu, ze mial ten ochraniacz nie "chodzil" poobijany:-)

U nas tak samo. Na samiutkim początku nie jest potrzebny, ale potem to nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez ochraniacza.

1usai09khne0c7t3.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, moze uszyjesz do kompletu etiblog.com.pl/ochraniacz-na-lozeczko-dla-dziecka-szycie-kropk-po-kroku/#more-21890

Gośśś lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien hehe ten kolnierz to chyba musial zabawnie wygladac :P Ale u mnie dokladnie to samo bylo, ja mialam odkupiona sukienke i tez skromna, ale np mi sie ona wtedy podobala i do tej pory uwazam,z e byla ladna, bo nie lubie udziadowania, ale wtedy to byla rewia, co jedna to lepsza :/ Dwa lata pozniej szla moja siostra i jej rocznik byl pierwszy ktoremu ksiadz wprowadzil alby i powiem Ci ze to pieknie wygladalo :) ale co najlepsze to bylo to ze te bogatsze matki to sie burzyly, ze jak to tak, zeby ich dzieci byly tak samo poubierane :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Gosiu, moze uszyjesz do kompletu etiblog.com.pl/ochraniacz-na-lozeczko-dla-dziecka-szycie-kropk-po-kroku/#more-21890

Edys kochana dokladnie ta sama strone mi ostatnio siostra przyslala :) A ochroniacz uszylam do kompletu :) tylko troszke mi krzywo przeszycia wyszly :P

out.php?i=1048076_img-20151025-103805.jpg

edyś, Karka, M+M+?, A.Kasia, Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadne "moje 600 gram szczęścia" czy "z pamietnika położnej" albo " ciąża z zaskoczenia " na co to komu.
    Rodzinka.pl zawsze zdaje egzamin :-)

edyś, Dorka87, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponowię pytanie: co myślicie o kombinezoniku? :) bardzo mnie to nurtuje.

A co do tych sukni...ee sukienek, to też uważam, że powinny być skromne i proste, najlepiej takie same na komunię :) Bo właśnie jest ot niepotrzebna rewia mody teraz.

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka ja chyba kupie chociaz jeden kombinezon, ale na pewno uzywany i raczej taki w ksztalcie pajaca :) w razie gdyby ostry mroz chycil to wtedy pojade i kupie jakis taki porzadnie ocieplony,a tak przykryje kocykiem jeszcze

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Ponowię pytanie: co myślicie o kombinezoniku? :) bardzo mnie to nurtuje.

A co do tych sukni...ee sukienek, to też uważam, że powinny być skromne i proste, najlepiej takie same na komunię :) Bo właśnie jest ot niepotrzebna rewia mody teraz.
    Ja dostałam używany od siostry, może popytaj w rodzinie i ktoś użyczy? To już będzie marzec, więc maluch długo w tym nie pochodzi, więc może warto coś używanego zdobyć?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Karka ja chyba kupie chociaz jeden kombinezon, ale na pewno uzywany i raczej taki w ksztalcie pajaca :) w razie gdyby ostry mroz chycil to wtedy pojade i kupie jakis taki porzadnie ocieplony,a tak przykryje kocykiem jeszcze

No właśnie też tak myślę, ale ile się naczytam i usłyszę od kogoś to głupieję i nie wiem :P

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia właśnie pożyczyć nie mam od kogo, ale jak coś używany kupię na pewno, nie nowy, koleżanka rodziła 27 luty tego roku, kupiła nowy kombinezon za 100zł i założyła małej 3-4x... Tylko nie wiem czy pajac czy ten śpiworkowaty. Ciekawa byłam co Wy myślicie :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie dostałam 3 szt. zakładam, że siostra miała z prezentów, bo po co jej by było tyle :P Wszystkie 3 pajace. Jeden taki pseudo kurteczka a 2 takie mięciutkie jak kocyk, bardziej wiosenne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:07

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - nie boję się, że zafarbują, mam do prania chusteczki z domola co się wrzuca do bębna i zapobiegają kolorystycznych wpadek

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ