Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak teraz ogladam olx i rozne dzieciece rzeczy i tak patrze i nie moge wyjsc z podziwu
ze takie kiecki rodzice zakladaja dziecia na komunie
ja ta zobaczylam to myslalam, ze to jest slubna
http://olx.pl/oferta/sukienka-komunijna-dodatki-CID88-ID9OShF.html#3b9387ed25Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
Gośśś wrote:Tak teraz ogladam olx i rozne dzieciece rzeczy i tak patrze i nie moge wyjsc z podziwu
ze takie kiecki rodzice zakladaja dziecia na komunie
ja ta zobaczylam to myslalam, ze to jest slubna
http://olx.pl/oferta/sukienka-komunijna-dodatki-CID88-ID9OShF.html#3b9387ed25
Yo.ja dzis z ciekawosci ogladalam ubranka do chrztu i tez mnie powalily. Dla cjlopca jeszcze moznaby znalezc cos fajnego, ale dla dziewczynki same tiule, wygladajace wlasnie jak mini kiecki do slubu. Trzeba bedzie troche poszaukac zeby znalezc cos normalnego. -
Boże...Gośśś. Toż to tragedia. Powinny być wprowadzone jednolite alby dla wszystkich, skromne to takie, eleganckie i ładne. I byłby prawdziwy sakrament a nie pokaz mody. Wiem, że podczas ślubu też tak trochę jest, ale moim zdaniem na takie szopki 7letnie dzieci są za małe. Bo to taki wyścig, która z dziewczynek będzie miała piękniejszą sukienkę. A jak kogoś nie stać na jakiś wypas to dziecko od razu gorsze sie czuje. JEDNOLITE ALBY DLA WSZYSTKICH!
Martita88 lubi tę wiadomość
-
Arien mi szceka opadla jak to zobaczylam
i od jakiegos czasu jak ogladam ogloszenia to wlasnie czesto widze takie kiecki
masakra
heh moim zdaniem tez powinni wprowadzic wszedzie alby i przynajmniej dzieci ladnie wygladaja i kazdy tak samo, pamietam jak ja szlam do komunii to tez taka rewia mody byla, ale wtedy alb jeszcze nie znali
Skowroneczka no z tym tez masz racje, ze z ubrankami do chrztu tez juz zaczynaja wydziwiacAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ja pamiętam jak szłam do komunii, to niektóre, ale może ze dwie, trzy dziewczynki z całego rocznika miały alby. Reszta sukienki. Ja miałam bardzo skromną a koleżanka z tej samej ulicy miała suknie jak królowa. Nawet ślubnych takich nie ma, serio! Była na kole, ozdobiona jakimiś paciorkami, ale najlepszy był kołnierz. Taki mega wysoki, siegający za głowę, stojący. I rękawiczki do tego wszystkiego. Masakra
-
skowroneczka87 wrote:U nas ochraniacz sie sprawdzil. Maly jako polroczniak, moze ciut starszy zaczal spac w swoim lozeczku i czasami jak lupna w nocy o szczebelki to az mnie zabolalo. A dzieki temu, ze mial ten ochraniacz nie "chodzil" poobijany:-)
U nas tak samo. Na samiutkim początku nie jest potrzebny, ale potem to nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez ochraniacza.
-
Arien hehe ten kolnierz to chyba musial zabawnie wygladac
Ale u mnie dokladnie to samo bylo, ja mialam odkupiona sukienke i tez skromna, ale np mi sie ona wtedy podobala i do tej pory uwazam,z e byla ladna, bo nie lubie udziadowania, ale wtedy to byla rewia, co jedna to lepsza
Dwa lata pozniej szla moja siostra i jej rocznik byl pierwszy ktoremu ksiadz wprowadzil alby i powiem Ci ze to pieknie wygladalo
ale co najlepsze to bylo to ze te bogatsze matki to sie burzyly, ze jak to tak, zeby ich dzieci byly tak samo poubierane
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
edyś wrote:Gosiu, moze uszyjesz do kompletu etiblog.com.pl/ochraniacz-na-lozeczko-dla-dziecka-szycie-kropk-po-kroku/#more-21890
Edys kochana dokladnie ta sama strone mi ostatnio siostra przyslalaA ochroniacz uszylam do kompletu
tylko troszke mi krzywo przeszycia wyszly
edyś, Karka, M+M+?, A.Kasia, Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
Ponowię pytanie: co myślicie o kombinezoniku?
bardzo mnie to nurtuje.
A co do tych sukni...ee sukienek, to też uważam, że powinny być skromne i proste, najlepiej takie same na komunięBo właśnie jest ot niepotrzebna rewia mody teraz.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Karka ja chyba kupie chociaz jeden kombinezon, ale na pewno uzywany i raczej taki w ksztalcie pajaca
w razie gdyby ostry mroz chycil to wtedy pojade i kupie jakis taki porzadnie ocieplony,a tak przykryje kocykiem jeszcze
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Karka wrote:Ponowię pytanie: co myślicie o kombinezoniku?
bardzo mnie to nurtuje.
A co do tych sukni...ee sukienek, to też uważam, że powinny być skromne i proste, najlepiej takie same na komunięBo właśnie jest ot niepotrzebna rewia mody teraz.
-
Gośśś wrote:Karka ja chyba kupie chociaz jeden kombinezon, ale na pewno uzywany i raczej taki w ksztalcie pajaca
w razie gdyby ostry mroz chycil to wtedy pojade i kupie jakis taki porzadnie ocieplony,a tak przykryje kocykiem jeszcze
No właśnie też tak myślę, ale ile się naczytam i usłyszę od kogoś to głupieję i nie wiem
-
baassiia właśnie pożyczyć nie mam od kogo, ale jak coś używany kupię na pewno, nie nowy, koleżanka rodziła 27 luty tego roku, kupiła nowy kombinezon za 100zł i założyła małej 3-4x... Tylko nie wiem czy pajac czy ten śpiworkowaty. Ciekawa byłam co Wy myślicie
-
Ja w sumie dostałam 3 szt. zakładam, że siostra miała z prezentów, bo po co jej by było tyle
Wszystkie 3 pajace. Jeden taki pseudo kurteczka a 2 takie mięciutkie jak kocyk, bardziej wiosenne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:07
-
nick nieaktualny