X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka - chyba wygodniej pajaca - co sprawdzi się też do samochodu jesli trzeba będzie zapiąć w pasy.
    Jak widziałaś udało mi ie zdobyć fajne rzeczy w lumpku - myślę że warto tam poszukać czegoś takiego.

• Karka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Karka - chyba wygodniej pajaca - co sprawdzi się też do samochodu jesli trzeba będzie zapiąć w pasy.
    Jak widziałaś udało mi ie zdobyć fajne rzeczy w lumpku - myślę że warto tam poszukać czegoś takiego.

A kupiłam kilka rzeczy w lumpeksie właśnie :) Jeden taki sweterek słodki, dziergany, niemożliwe, że używany :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jeden kombinezonik i jest on tak jak śpiworek. Wydaje mi się to wygodniejsze bo maleństwo sie wsadzi i jest ok a nie że trzeba rączki nóżki wkładać w osobne rękawy. Mój ma opcję włożenia pasa miedzy nóżki. :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka :)

Trzymam kciuki za wizyty :) i Zdrowka dziewczyny dla wszystkich :*

Mam takie pytanko do was, bo troche mnie to ciekawi, czy wam tez sie zdarza ze wasz sluz jest jak woda? Dzisiaj przed aplkowaniem luteiny polecialo mi cos po nogach... :/ nie chce panikowac, ze to wody czy cos, bo mialam tak raz przed polowkowymi i tez sie wystraszylam, ale na badaniach wody byly idealne i ich poziom... Fakt troche mnie to martwi :( tym bardziej, ze ostatnio wlasnie wody odeszly mi w 22 tyg :(

Mi też nie raz cieknie ;) dlatego bez wkładki ani rusz

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life oj bez wkladek to ja sie nie ruszam :/ caly czas cos cieknie a najbardziej luteina :/ ale troche sie uspokoilam, bo duzo z was widze tak ma... Ale gin na pewno i tak zapytam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 22:56

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ka juz po założeniu pessara, trwalo to 2 minuty i na razie nie czuje nic ale przy zakładaniu musiała pogrzebać troche i bylo to raczej nieprzyjemne niż bolesne przy okazji zrobila mi usg szybkie zeby serducha posłuchać. Teraz leze i odpoczywam

Martita88, ksanka, M+M+?, A.Kasia, kateee, edyś, d'nusia, Mietka 30:), Hannia123, Karolina@, Karka, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka to teraz będzie już tylko lepiej :) wyleguj się i odpoczywaj :*

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka, Gratuluje weczka ;) i kolejnego spotkania z maluszkiem.
    Teraz polez spokojnie przez dzień, dwa by wszystko się ułożyło
    Jak rowniez cały kolejny tydzień daj sobie na duży luz by pessar ładnie się zassał.
    Kiedy masz kontrolę, i jakie lekarstwa masz zapisane?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka cieszę się, że zakładanie masz już za sobą i, że nie było tak źle. Teraz już bedzieszsz spokojniejsza.

Dziewczyny do reszty nie jestem w stanie się tym razem ustosunkować za dużo było nadrabiania po wczorajszej nieobecności. W każdym razie mam nadzieję, że wszystkie wizyty były pozytywne i udane, żadnych złych wiadomości :-*

Swoją drugą cieszę się, że mnie tu wczoraj nie było, link mnie ominął a ta napięta atmosfera też średnio przyjemna. W ogóle tak jak cześć Dziewczyn zaglądam tutaj ostatnio rzadziej bo coraz więcej spięć :-( przykre to bo jestem prawie od początku i chciałam byśmy po porodach dzieliły się tak samo wszystkim, już nie wspomnę o naszym spotkaniu w centrum Pl.Nawet M ostatnio opowiadałam, że często tu kłótnie ostatnio :-(

Szczerze mówiąc ja też teraz nie oglądam żadnych takich dołujących reklam,programów, omijam takie posty i newsy w necie, nie sądzę żebym była nieczuła na krzywdę innych po prostu uważam, że ciąża to stan w którym powinnam mieć same pozytywne myśli, nastroje właśnie dla mojej córeczki w brzuchu. I tak miałam dość stresów przez pierwsze miesiące przez krwawienia, leki i leżenie, do dziś czasem przez ex męża psychopate nie potrzebuje dodatkowych złych i smutnych emocji. Czasem też się czymś martwię, zastanawiam się nad objawami ale staram się od razu zmienić kierunek myśli, M mnie tego nauczył. Wiem, że mała jest zdrowa, ciąża prawidłowa i tak będzie do końca. Miliony kobiet rodzi zdrowe dzieci więc niby dla czego ja bym miała mieć jakiś problem? Tak będzie u nas, Dziewczyny zobaczycie wszystkie donosimy zdrowe dzieci, ja tylko w to wierzę :-*

A z przyjemniejszych rzeczy, wczoraj mieliśmy wizytę i uwaga nasza córcia Pan Doktor powiedział ma bardzo długie nogi, z usg wychodzą na dwa tygodnie starsze hihi, ma w całości już ok 40cm :-D i 470g.I tak jak mamusia czuje wciąż mnie kopie i boksuje, kręci się dosłownie non stop, wiecznie w ruchu ja nie wiem kiedy ona sypia :-) to samo było na usg. Co dalej ten mój napięty popołudniu, wieczorem twardy brzuch to nie macica a niestety przez bardzo szczupłą budowę i problemy jelitowe tak będę to odczuwać. Z czasem jeszcze bardziej będzie bolał i brzuch i kręgosłup no taka moja uroda. Lekarz nie widzi sensu bym brała czy magnez czy aspargin bo sama o to pytałam czytając Was bo szyjka i macica ok. Więc stosuje się do tego co mówi. Moja duża ilość wydzieliny czasem wodnistej co po forum zaczęłam się bać czy to nie sączące wody to nie, tu też wszystko ok, wydzielina prawidłowa, żaden stan zapalny czy grzybica, stan wód też ok. Pytałam go także czy mogę ćwiczyć nie 2 a 3 razy w tygodniu, zgodził się ale pod warunkiem że za miesiąc nie zapytam o 4 :-P ale opieprzył mnie za spacery 4,6 km mówi że za dużo w ciąży a im dalej tym mniej także maks 2 km.Poza tym pozwolił pojechać na święta i sylwestra w góry na urlop mimo, że to zacznie się 8 miesiąc, mówi że ciąża, dziecka na te chwile wszystko zdrowe i bez zastrzeżeń i tak ma pozostać więc możemy jechać :-) także czas czegoś szukać.

No to by było na tyle mojego elaboratu, my dziś milion spraw do załatwienia w Poznaniu a Wy tu proszę na spokojnie pod moją nieobecność.

Kochane udanych wizyt i miłego dnia

Ps.Domiii nie zostawiaj nas

kleo2426, aleksandrazz, baassiia, arien, Jacqueline, d'nusia, Mietka 30:), Karolina@, Est, Karka, ryjkek, M+M+? lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane mamuśki :)
    Ja zaczynam dzisiaj 21tc.
    Sama też rzadziej tu zaglądam właśnie przez scenki podobne do wczorajszej, mam jednak nadzieję że to już ostatnia taka akcja tu u nas.
    Dzisiaj pewnie mnie też nie będzie bo wpada mama z partnerem i zaczynamy malowanie pokoiku dla maluszka.
    Bardzo się cieszę bo będę mogła zacząć już porządnie urządzać kącik maleństwa :)
    Życzę miłego dnia a wizytującym przyjemności podczas spotkania z maluszkami :)

Kate84, A.Kasia, Magda lena, Est, Karka, ksanka lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bolą was dalej brzuchy? Ja wczoraj miałam o dziwo miękki ale bolał mnie po bokach i tak dość nisko

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aleksandra,
    Jakiś czas temu mialam bole po bokach raz lewy raz prawy jak również podbrzusze, ale po 2 dniach przeszło, to raczej była rozciągające się macica. Teraz tylko od wielkiego dzwonu pociągnie mnie z boku

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.
    Zauwazyłam wczoraj, że jeden z kaftaników, które dostałam z lumpku ma plame - nie zeszło po normalnym praniu.
    Myślicie, że mogę użyć Wanischa? Jakbym to potem przepłukała kilkakrotnie , wyprasowała i wyprała w normalnym płynie dla dzieci przed porodem to może by ta chemia zeszła - jak uważacie ?

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, albo sprawy jelitowe bo po wizycie w toalecie juz mi lepiej :-D Ja mam tak samo jak Kate, jestem szczupła i wszystko będzie mnie bardziej boleć, mój gin ostrzegł mnie że 6 miesiąc pod tym względem jest najgorszy jeśli chodzi o rozciąganie macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:41

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Hey.
    Zauwazyłam wczoraj, że jeden z kaftaników, które dostałam z lumpku ma plame - nie zeszło po normalnym praniu.
    Myślicie, że mogę użyć Wanischa? Jakbym to potem przepłukała kilkakrotnie , wyprasowała i wyprała w normalnym płynie dla dzieci przed porodem to może by ta chemia zeszła - jak uważacie ?

Cze! Wydaje mi się że nic się nie stanie, ale jak masz szare mydło to spróbuj :-) Stara babcina metoda, a na wiele plam działa (i bardziej zdrowsza) ;-)

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!

Vira- ja bym użyła vanisha, wszystko zrobić żeby właśnie tylko pozbyć się plam a pewnie przed użyciem jeszcze wypierzesz w jakimś proszku,więc spoko. Apropo plam u niemowlaka np. po zupkach marchwiowych, to jak było lato to pamiętam jak dziś,że od słońca wszystkie plamy pomarańczowe znikały, czary mary i po plamie:P

Muminko- mam nadzieję,że z Twoim zdrówkiem lepiej:*

Kasiu- chyba na te cynamonówki się skuszę,ojjj tak:P

Gośśś- śliczne te kocyki tworzysz! Ile zapłaciłaś za maszynę??Też się kiedyś zastanawiałam nad kupnem, zawsze można coś podszyć, a teraz usługi krawieckie są okrutnie drogie! Powiem Ci jeszcze,że oglądałam że dostaałaś butelkę Lovi- ja ją używałam przy synku, jest naprawdę świetna, będziesz zadowolona, synek nie miał kolek etc.

Kate84 ale niunia już duża:D Super że wszystko dobrze, cieszę się razem z Tobą:*

Kasieńka1985 odpoczywaj kochana, teraz będzie już wszystko dobrze, pessar się zassie i będzie tak dobrze jak dziewczyny piszą:*

Ksanka, u Nas też rośnie Zosia- a idziemy prawie równo:P

ksanka lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja też widziałam fajne rzeczy w lumpku i na pewno się tam znów wybiorę jak tylko poznać płeć. Np . widziałam super dres za 10 zł!

Co do brzuszka mnie też rzadko już boli i coś ciągnie, ale np wczoraj delikatnie bolało mnie podbrzusze i ostatnio ciągnęło w pachwinach, także czuję, że dzidziuś rośnie . Na szczęście zdarza się to już naprawdę rzadko. :)

Miłego dnia Wam życzę. Może zajrzę potem jak ogarnę znów pranie i obiad :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wyniki posiewu moczu i bakterii brak! :D zastanawia mnie tylko to badanie ogolne moczu bo mam nieluczne bakterie, reszta ok. No ale posiew wazniejszy wiec, sie chyba musze odczepic od tego moczu:p

Mam tez juz po skonczeniu sikania, tak 1-2 min po, ze delikatnie mnie boli cewka. Przy czym objaw sie nasila jesli chodze czesto sikac, tak jakby cewka sie meczyla. Maz mowil, ze dziecko znajomych tak mialo i wina bylo nie cofanie sie resztek moczu. Tak sobie mysle, ze moze teraz macica uciska i taki u mnie efekt. Lekarzowi mowilam, ale wrazenia nie zrobilam tym na nim, kazal tylko raz na miesiac badac ten mocz czy sie nie pogarsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:57

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przeczytałam jeszcze kilka postów wczoraj i naprawdę się wzruszyłam, że nie chcecie żebym odchodziła... ja też nie chcę :(
    ale jestem osobą, która otacza się ludźmi którzy dają energię a nie ja odbierają i wpływają negatywnie na samopoczucie.
    skoro coraz więcej nas rzadziej wchodzących to może to znak... dlaczego inni maja nam ta radość zabierać?
    Postanowiłam, ze zrobię sobie po prostu kilka dni przerwy - może atmosfera się jakoś oczyści i będzie tu znowu fajnie.. bardzo bym chciała!
    Cudnego dnia i weekendu! :)

krówka_muffka, Kate84, kateee, A.Kasia, d'nusia, Mietka 30:), Hannia123, Karolina@, Est, Lucky, Karka, noelka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii pamietaj tez ze kazda z nas jest teraz nieco drazliwa-co jest jak najbardziej naturalne.Ale mysle ze kazda teraz sie zastanowi 3razy zanim cos napisze-tak by byc pewnym ze nie zostanie zle odebrany jej post

ksanka lubi tę wiadomość

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ