X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też :) i z niecierpliwoscia czekam na wizyte a mam dopiero o 18:30:(

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    :-* Też wam nic się nie chce robić od rana??

Czytasz w myślach.... :))

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr,
    Nie wiem, czy jeszcze tu zaglądasz, ale...
    Jest mi bardzo, bardzo przykro z powodu tego, co się wydarzyło.
    Myślałam wczoraj bardzo dużo o Tobie, o tym jak musisz się czuć.
    Życzę Ci mnóstwo siły. I tego, żeby szybko znów było dobrze.

Jeśli potrzebujesz rozmowy, to daj znać. Czy na ogólnym forum, czy na priv. W dowolny sposób. Jeżeli tylko miałabyś się ochotę komuś wypłakać. Po prostu daj znać.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    A Wam życzę wszystkiego dobrego - dla Was i maluchów!
    I żeby ten listopad nie był taki zły.

Dla mnie akurat to jest bardzo wyjątkowy miesiąc. Kiedyś też go nie znosiłam, ale od 2006 jest to najbardziej wyjątkowy czas w moim życiu. Zawsze na początku listopada dzieją się u mnie pozytywne rzeczy, które zmieniają moje życie: poznanie mojego męża, zaczęcie naszego związku, przeprowadzka do niego, zajście w pierwszą ciążę (=przekonanie się, że w ogóle mogę w nią zajść). Wszystko to zawsze w pierwszych dniach listopada :-)

A więc jest dowód, że to może być dobry czas! Czego Wam bardzo, bardzo życzę!

kleo2426, d'nusia, A.Kasia, MeAmerie, Karka, Mietka 30:), Kokaina, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce się dzisiaj nic.. Ja mam dzień myślenia, rozmyślania co by zrobić by była już chociaż końcówka grudnia :P po remoncie, styczeń zleci raczej szybko, bo będzie trzeba się zabrać za konkretne zakupy.

Na razie ciągła akcja wegetacja :/ nudy w kit...

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam konkretnego lenia ale remont mamy więc to czas podejmowania decyzji i biegania po sklepach za kafelkami itd... a chętnie bym poleżała przed Tv

f2w39jcg6huwx58r.png

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr - żadne słowa nie wyrażą tego, co teraz czuję. A już na pewno nie ukoją Twojego bólu. Jestem po prostu wstrząśnieta, naprawdę myślałam, że nie będzie tu już takich wieści...

Muminko, ten dzień faktycznie jest jakiś straszny. Nawet nie chce mi się z piżamy przebrać w normalne ciuchy a co dopiero mówić o wyjściu do sklepu...

Gośśś i A.Kasiu - byłam wczoraj z Wami myślami. Wczorraj na cmentarzu przechodziliśmy koło dziecięcej alejki...to kolejna sprawa, którą jestem wstrząśnięta, takie rzeczy nie powinny się zdarzać, a Wy jesteście największymi siłaczkami na świecie. Naprawdę.

Co do listopada. Też go bardzo nie lubię, krótkie dni, ciemno, szaro i ponuro. Zawsze w tym okresie mój nastrój mocno się obniża. Póki co łapię się myśli, że trzeba cieszyć się z pogody, która panuje w kraju i jeszcze korzystać z witaminki D, bo potem będzie o nią coraz ciężej.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

A jeszcze się tylko wyżalę. Mój M w środę rano jedzie przez pół Polski na szkolenie 3dniowe. Wraca w piątek wieczorem. A ja się denerwuję, mam jakieś cholernie złe przeczucia ;(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:54

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam która, ale jakaś dziewczyna prosiła, żebym dała znac jak Zus mi już wypłaci, więc melduje, że mam już pieniądze na koncie :D

domiii, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja postanowiłam dzis działać. Będę szukać podgrzewaczy i sterylizatorow. Moze tez od razu zamówię.
    Pokój dzidzi nie skończony, zdążyliśmy tylko pomalować ściany.
    Maleństwo coraz bardziej sie wierci i rano i wieczorem :)
    Pozdrawiam Was i życzę miłego jednak dnia. Zaraz grudzień i nim sie obejrzymy nowy rok, a pózniej juz z górki.

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    Nieodzywalam sie bo mialam itensywny tydzien, czytalam was codziennie. Przykro mi strasznie z powodu MoniaKr :( Tule mocno!
    Z drogiej strony ciesze sie jak czytam pozytywne wpisy, wasze wizyty, zdjecia brzuszkow i pieknych zakupow :)
    Remont pokoju dobiega konca :) Wyszlo calkiem niezle :D Maz nie pozwolil mi nawet sprzatac podczas prac wiec siedzialam i nadzorowalam :)
    Szafa powoli sie zapelnia i obecnie szukam wyposarzenia do lozeczka.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f9e39046a8c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2748b90bed8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dadc6e8e415.jpg

wiewiórka17, d'nusia, Magda lena, Teresa1992, muminka83, Vincent, edyś, Karka, Kajola, RudyTygrysek, Karolina@, Kokaina, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja postanowiłam dzis działać. Będę szukać podgrzewaczy i sterylizatorow. Moze tez od razu zamówię.
    Pokój dzidzi nie skończony, zdążyliśmy tylko pomalować ściany.
    Maleństwo coraz bardziej sie wierci i rano i wieczorem :)
    Pozdrawiam Was i życzę miłego jednak dnia. Zaraz grudzień i nim sie obejrzymy nowy rok, a pózniej juz z górki.

U mnie też najbardziej daje popis rano i wieczorem a szczególnie jak sobie dobrze pojem :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania super :D

Mania1718 lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Gośśś, wizyta już niedługo, na pewno Cię uspokoi i wszystko będzie w porządku :)

Muminka, mnie się prawie codziennie nic nie chce :D

Arien, nie denerwuj się :* te kilka dni nieobecności męża szybko zleci!

Mania, śliczny pokoik :)

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam taką prośbę :) Gdyby któraś z was widziała gdzieś bądź wie gdzie mogę stacjonarnie zobaczyć wózki Jane Muum to byłabym wdzięczna za informacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 12:06

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleca ktoś może, gdzie można kupic niestandartowe wymiary meteraca do łóżcezka ? Ja mam łóżeczko wymiarów 120x65 a wszędzie są 120x60:(

muminka83 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja tez mam lenia heh nie ma co robic. Maz przyjechal w weekend a teraz w sobote ta juz wyjezdza. W czwartek usg polowkowe juz sie doczekac nie moge. Tak jakos nie mam weny na nic ..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dobrze, że już poniedziałek, do piątku tylko kilka dni i zaczynamy 24 tydzień :) Dziś ma wpaść gość od remontu łazienki dogadać termin i szczegóły. Dowiemy się w końcu czy da się wszystko zrobić tak, jak zaplanowaliśmy. Mam nadzieję, że tak bo już mi się nie chce o tym myśleć czy zmieniać koncepcji.

Ola - witaj :) Fajnie, że jesteś! Co do echa serca to zasadą jest, że skierowania wymagane do uzyskania świadczeń finansowanych przez NFZ mogą być wystawiane tylko przez lekarzy ubezpieczenia zdrowotnego, tzn. lekarzy posiadających własne kontrakty z NFZ bądź też przyjmujących w ZOZ-ach, które takie kontrakty posiadają. Jeśli Twój lekarz nie ma takiego kontraktu to nie może Ci skierowania wystawić :/ Ale może to zrobić chyba lekarz pierwszego kontaktu, więc może tam się udaj przedstawiając skierowanie od swojego ginka?

Karolina@ - super foteczka :) Też myślę o jakiejś małej sesji z brzuszkiem ale dopiero po nowym roku. Na szczęście mój brat ma smykałkę do takich rzeczy, więc może uda mi się go ściągnąć żeby mi strzelił parę ładnych zdjęć ;)

kleo2426 - nie będzie zaskoczeniem jeżeli napiszę, że radziłabym to sprawdzić u lekarza. Może i dużo dziewczyn tak miało i nie wróżyło to niczego złego ale to nie jest powód aby sprawę zignorować. Bo mi lekarka też przez telefon rano mówiła, że na pewno nic się nie dzieje i żebym przyjechała jutro a na drugi dzień to już na oddziale leżałam pod kroplówkami. Przez telefon to sobie można o pogodzie pogadać a nie diagnozy stawiać. A to co dziewczyny piszą - że jak nie ma skurczy czy bóli to nie ma się co martwić. Jak już są te skurcze i bóle to często jest już po ptakach, lepiej zareagować wcześniej. Nie chcę Cię straszyć ale niestety różne rzeczy się zdarzają i chociaż nam wszystkim się wydaje że "mi się to nie przytrafi" to jednak życie nie wybiera.

Gośśś - Gosia mam to samo, chociaż wydaje mi się, że wcale o tym nie myślę to jednak zbliża się ten 24 tydzień a ja czuję się coraz gorzej. Chyba to tkwi w psychice. Jakoś musimy przebrnąć przez ten trudny okres, dobrze, że masz wizytę już w środę. Ja muszę przetrwać te 2 tygodnie dzielące mnie od wizyty i mam nadzieję, że nie osiwieję do tego czasu...

Kajola - brzusio <3

Kasmira - ooo, współczuję serdecznie :/ Uciekaj z domu jeśli tylko możesz ;)

Teresa1992 - powodzenia na wizycie :)

Renka88 - mam niemal identycznie :D najchętniej zapadłabym w zimowy sen i obudziła się w styczniu ;)

arien - będzie dobrze kochana ;) zorganizuj sobie ten czas na jakieś babskie spotkania itp to czas szybciej zleci :)

Mania1718 - super :) Ile Ty już masz rzeczy kupionych :)

jusiakp - no komu jak komu ale Tobie nic nierobienie nie zaszkodzi ;)

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- dziękuję za odpowiedź. Dzwoniąc do kliniki pytałam czy może być skierowanie wystawione przez lekarza pierwszego kontaktu, powiedzieli, że nie i tylko specjalista może mi je dać.

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    A.Kasia- dziękuję za odpowiedź. Dzwoniąc do kliniki pytałam czy może być skierowanie wystawione przez lekarza pierwszego kontaktu, powiedzieli, że nie i tylko specjalista może mi je dać.

Śmieszni są bo znam dziewczyny, którym lekarz pierwszego kontaktu wystawiał skierowania nawet na amniopunkcję i przechodziło. No ale może coś się od tego czasu zmieniło. Mam nadzieję, że uda Ci się szybko sprawę załatwić :)

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ