X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Renka co bierzesz na to przeziębienie? Mnie na razie boli tylko gardło bez kataru i kaszlu, mam nadzieję że tak zostanie

Witamina C, prenalen w proszku i areozol do nosa, gardło plukalam woda z wodą utleniona. Jak bardzo bolało mnie gardło to psikalam tatum verde i raz zjadłam jedna pastylke. Mąż mnie faszeruje cytryna,czosnkiem i stropem z cebuli :p

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ola witaj i rozgosc sie u nas :)

Kleo ja tez uwazam tak jak dziewczyny, ze powinnas jechac na IP, bo to nie wyglada normalnie z tego co opisujesz... Daj znac co ci powiedzieli i trzymam kciuki, zeby to nie bylo nic groznego

Trzymam kciuki za dzisiajsze wizyty :)
    ja mam w srode i juz sie doczekac nie moge, tym bardziej, ze od kilku dni wieczorami zaczyna mi twardniec brzuch i te skurcze sa bolesne :( W tamtej ciazy problemy zaczely sie wlasnie w 22 tyg i zaczynam panikowac :( boje sie, ze wszystko moze sie powtorzyc :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, a nie bylo seksu ostatnio? ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś-nic nie zdarza sie dwa razy.Uszy do gory

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za odpowiedzi, dzwoniłam jeszcze do mojego lekarza bo wizytę mam dopiero 10-go powiedział żeby się nie martwić że raczej nic się nie dzieje mam obserwować i w razie co dzwonić.
    Edyś a seks był faktycznie ;) myślisz że to przez to ?

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo ja też tak czasem miałam właśnie po seksie :) i nic się nie działo. Pytałam o to lekarza i powiedział, że tak może się zdarzać i póki nie dzieje się jeszcze coś (skurcze, ból brzucha, pleców) to jest ok.

A tak w ogóle to dzień dobry :) witam się w 21 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:42

kleo2426, Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam dzisiaj do kliniki żeby umówić się na echo serca małego ale dowiedziałam się, że potrzebuje skierowanie NFZ, a ja chodzę do ginekologa prywatnie. Tak więc muszę umówić się do jakiegoś ginekologa i prosić o wystawienie skierowania, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów

f2w39jcg6huwx58r.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:41

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, kochana staraj się nie myśleć o tym co było. Wiem, że świetle tego co przeszłaś łatwo się mówi - "myśl pozytywnie". Kiedyś musi być dobrze i wierzę, że właśnie teraz będzie wszystko w porządku.

Przyznam się, że ja pomimo cieszenia się ciążą, ostatnio troszeczkę więcej się martwię, bo mam w pamięci Ciebie Gośśś i A.Kasię oraz wydarzenia, które miały miejsce mniej więcej na tym etapie ciąży. Ale zaraz stawiam siebie do pionu, zajmując myśli czymś przyjemniejszym :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tak raz Kleo i tez bylam niezle przestraszona. Tak jak pisze Martita, jak nic nie boli, nie ma skurczy i jak lekarz uspokaja to i ty badz spokojna :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji tego szóstego miesiąca chciałam się pochwalić naszym małym, prywatnym (jak to mówi moja siostra) inkubatorkiem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:27

Karolina@, olatychy, domiii, Martita88, Est, Mania1718, Magda lena, Gośśś, kateee, Vincent, kleo2426, d'nusia, edyś, Mietka 30:), RudyTygrysek, Kate84, A.Kasia, Karka, polin, Kokaina, Jacqueline, Kasia24, Lilou1984, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka to podobny zestaw do mojego, ja też biorę prenalen w proszku, wapno rozpuszczalne, czosnek w kapsułkach i rutinoscorbin. A jak mnie gardło bardziej zaboli to prenalen do ssania

Renka88 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola piękny brzusio! :) o jej to już 6 miesiąc <3 jak ten czas leci :)

Kajola lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie fajny filmik na poprawę humoru :-)
    Facet i depilacja :-D popłakałam się

https://www.facebook.com/FunnyWeirdShit/videos/1038447089528462/?fref=nf

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    dzwoniłam dzisiaj do kliniki żeby umówić się na echo serca małego ale dowiedziałam się, że potrzebuje skierowanie NFZ, a ja chodzę do ginekologa prywatnie. Tak więc muszę umówić się do jakiegoś ginekologa i prosić o wystawienie skierowania, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów
    Witaj Kochana :)

A Twój lekarz nie może Ci "załatwic" skierowania? Ja też chodzę prywatnie, ale pokombinował trochę i skierowanie udało się dostać. Pogadaj z nim.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj strasznie mi było smutno. Myślami byłam z mamusiami, które mają Aniołków.
    Nigdy nie byłam tak smutna w ten dzień. Ale teraz moje życie się zmienia, inaczej podchodzę do niektórych spraw. Mąż stwierdził, że "dorastam" hmmm :) coś w tym jest :) Chociaż mam 27 lat nadal się uczę.

My z brzuszkiem już po porannej kawie i śniadaniu. Jutro kochane badanie glukozy. Najbardziej przeraża mnie siedzenie w tej poczekalni 2 godziny :P
    W zeszłym tyg kupiłam książkę "Pamiętnik dziecka", więc zabiorę sie za czytanie :)

Udanego i spokojnego dnia!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dała mi skierowanie ale jest bez tej pieczątki i w klinice powiedzieli, że takie coś nie przechodzi. Spróbuję do innego lekarza się dostać tylko wiem jak to wygląda, lekarze nie lubią być " sługusem" innego lekarza i tego się obawiam, ale może jak pokaże wyniki badań i ładnie poproszę to dostanę

f2w39jcg6huwx58r.png

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola , zazdroszczę brzuszka. Super wyglądasz :-)

Kajola lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny poniedziałkowy dzionek :) z optymizmu to by było na tyle....
    Od czwartku są u nas teście i już dziś rano każdy sfochowany, bo jak ja moge tyle spać ( oni chodzą spac o 20 a wstają o 6) a ja chodze koło 24 i wstaje ok 8-9 :) siedzą zamknięci w sypialni, bo przeciez nie bedą mi przeszkadzać wiec atmosfera w domu jest do dupy :( a jadą dopiero w środe wieczór ( mają do nas ponad 500 km uff ) M też chodzi naburmuszony więc zmykam dziś z domku na całe popołudnie, choć szczerze powiem ze poleżałabym w łóżeczku bo od czwartku nie mam chwili spokoju :(
    Ok pożaliłam sie :)

relggu1r2zuga2rf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    No właśnie dała mi skierowanie ale jest bez tej pieczątki i w klinice powiedzieli, że takie coś nie przechodzi. Spróbuję do innego lekarza się dostać tylko wiem jak to wygląda, lekarze nie lubią być " sługusem" innego lekarza i tego się obawiam, ale może jak pokaże wyniki badań i ładnie poproszę to dostanę

f2w39jcg6huwx58r.png

To niech ci doda pieczątkę. Ja miałam skierowanie od prywatnego na prenatalne i mam za darmo

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* Też wam nic się nie chce robić od rana??

Magda lena, kateee, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ