X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Renka co bierzesz na to przeziębienie? Mnie na razie boli tylko gardło bez kataru i kaszlu, mam nadzieję że tak zostanie

Witamina C, prenalen w proszku i areozol do nosa, gardło plukalam woda z wodą utleniona. Jak bardzo bolało mnie gardło to psikalam tatum verde i raz zjadłam jedna pastylke. Mąż mnie faszeruje cytryna,czosnkiem i stropem z cebuli :p

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ola witaj i rozgosc sie u nas :)

Kleo ja tez uwazam tak jak dziewczyny, ze powinnas jechac na IP, bo to nie wyglada normalnie z tego co opisujesz... Daj znac co ci powiedzieli i trzymam kciuki, zeby to nie bylo nic groznego

Trzymam kciuki za dzisiajsze wizyty :)
    ja mam w srode i juz sie doczekac nie moge, tym bardziej, ze od kilku dni wieczorami zaczyna mi twardniec brzuch i te skurcze sa bolesne :( W tamtej ciazy problemy zaczely sie wlasnie w 22 tyg i zaczynam panikowac :( boje sie, ze wszystko moze sie powtorzyc :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, a nie bylo seksu ostatnio? ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś-nic nie zdarza sie dwa razy.Uszy do gory

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za odpowiedzi, dzwoniłam jeszcze do mojego lekarza bo wizytę mam dopiero 10-go powiedział żeby się nie martwić że raczej nic się nie dzieje mam obserwować i w razie co dzwonić.
    Edyś a seks był faktycznie ;) myślisz że to przez to ?

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo ja też tak czasem miałam właśnie po seksie :) i nic się nie działo. Pytałam o to lekarza i powiedział, że tak może się zdarzać i póki nie dzieje się jeszcze coś (skurcze, ból brzucha, pleców) to jest ok.

A tak w ogóle to dzień dobry :) witam się w 21 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:42

kleo2426, Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam dzisiaj do kliniki żeby umówić się na echo serca małego ale dowiedziałam się, że potrzebuje skierowanie NFZ, a ja chodzę do ginekologa prywatnie. Tak więc muszę umówić się do jakiegoś ginekologa i prosić o wystawienie skierowania, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów

f2w39jcg6huwx58r.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:41

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, kochana staraj się nie myśleć o tym co było. Wiem, że świetle tego co przeszłaś łatwo się mówi - "myśl pozytywnie". Kiedyś musi być dobrze i wierzę, że właśnie teraz będzie wszystko w porządku.

Przyznam się, że ja pomimo cieszenia się ciążą, ostatnio troszeczkę więcej się martwię, bo mam w pamięci Ciebie Gośśś i A.Kasię oraz wydarzenia, które miały miejsce mniej więcej na tym etapie ciąży. Ale zaraz stawiam siebie do pionu, zajmując myśli czymś przyjemniejszym :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tak raz Kleo i tez bylam niezle przestraszona. Tak jak pisze Martita, jak nic nie boli, nie ma skurczy i jak lekarz uspokaja to i ty badz spokojna :)

kleo2426 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji tego szóstego miesiąca chciałam się pochwalić naszym małym, prywatnym (jak to mówi moja siostra) inkubatorkiem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:27

Karolina@, olatychy, domiii, Martita88, Est, Mania1718, Magda lena, Gośśś, kateee, Vincent, kleo2426, d'nusia, edyś, Mietka 30:), RudyTygrysek, Kate84, A.Kasia, Karka, polin, Kokaina, Jacqueline, Kasia24, Lilou1984, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka to podobny zestaw do mojego, ja też biorę prenalen w proszku, wapno rozpuszczalne, czosnek w kapsułkach i rutinoscorbin. A jak mnie gardło bardziej zaboli to prenalen do ssania

Renka88 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola piękny brzusio! :) o jej to już 6 miesiąc <3 jak ten czas leci :)

Kajola lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie fajny filmik na poprawę humoru :-)
    Facet i depilacja :-D popłakałam się

https://www.facebook.com/FunnyWeirdShit/videos/1038447089528462/?fref=nf

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    dzwoniłam dzisiaj do kliniki żeby umówić się na echo serca małego ale dowiedziałam się, że potrzebuje skierowanie NFZ, a ja chodzę do ginekologa prywatnie. Tak więc muszę umówić się do jakiegoś ginekologa i prosić o wystawienie skierowania, mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów
    Witaj Kochana :)

A Twój lekarz nie może Ci "załatwic" skierowania? Ja też chodzę prywatnie, ale pokombinował trochę i skierowanie udało się dostać. Pogadaj z nim.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj strasznie mi było smutno. Myślami byłam z mamusiami, które mają Aniołków.
    Nigdy nie byłam tak smutna w ten dzień. Ale teraz moje życie się zmienia, inaczej podchodzę do niektórych spraw. Mąż stwierdził, że "dorastam" hmmm :) coś w tym jest :) Chociaż mam 27 lat nadal się uczę.

My z brzuszkiem już po porannej kawie i śniadaniu. Jutro kochane badanie glukozy. Najbardziej przeraża mnie siedzenie w tej poczekalni 2 godziny :P
    W zeszłym tyg kupiłam książkę "Pamiętnik dziecka", więc zabiorę sie za czytanie :)

Udanego i spokojnego dnia!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dała mi skierowanie ale jest bez tej pieczątki i w klinice powiedzieli, że takie coś nie przechodzi. Spróbuję do innego lekarza się dostać tylko wiem jak to wygląda, lekarze nie lubią być " sługusem" innego lekarza i tego się obawiam, ale może jak pokaże wyniki badań i ładnie poproszę to dostanę

f2w39jcg6huwx58r.png

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola , zazdroszczę brzuszka. Super wyglądasz :-)

Kajola lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny poniedziałkowy dzionek :) z optymizmu to by było na tyle....
    Od czwartku są u nas teście i już dziś rano każdy sfochowany, bo jak ja moge tyle spać ( oni chodzą spac o 20 a wstają o 6) a ja chodze koło 24 i wstaje ok 8-9 :) siedzą zamknięci w sypialni, bo przeciez nie bedą mi przeszkadzać wiec atmosfera w domu jest do dupy :( a jadą dopiero w środe wieczór ( mają do nas ponad 500 km uff ) M też chodzi naburmuszony więc zmykam dziś z domku na całe popołudnie, choć szczerze powiem ze poleżałabym w łóżeczku bo od czwartku nie mam chwili spokoju :(
    Ok pożaliłam sie :)

relggu1r2zuga2rf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    No właśnie dała mi skierowanie ale jest bez tej pieczątki i w klinice powiedzieli, że takie coś nie przechodzi. Spróbuję do innego lekarza się dostać tylko wiem jak to wygląda, lekarze nie lubią być " sługusem" innego lekarza i tego się obawiam, ale może jak pokaże wyniki badań i ładnie poproszę to dostanę

f2w39jcg6huwx58r.png

To niech ci doda pieczątkę. Ja miałam skierowanie od prywatnego na prenatalne i mam za darmo

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* Też wam nic się nie chce robić od rana??

Magda lena, kateee, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ